selica
Početnik
- Poruka
- 15
Generalno nema veze na koju vrstu vize ides, ali koliko znam velika vecina nas ovde ide na skill worker. Realno mozes ocekivati da ides na intervjuu, ali nemora da znaci, to se nikad ne zna, ja sam se raspitivala ranije pre naseg intervjua kako to izgleda, Yugoslav je ovde bas stavljao na forum pitanja i nije mi bilo svejedno, mada smo mi vec bili na intervjuu zbog turisticke vize, tako da sam znala vec kako ispituju, to je trajalo sve ukupno preko dva sata, oko 45 min. napolju i preko 1,5 sat, sam intervjuu(sto nemora da znaci da tako svi),bio je imigrantski oficir(muskarac), sto je puno bolje nego da vas neka sluzbenica uhvati u masinu(puno njih ima losa iskustva sa zenskim oficirima u ambasadi ca),ali nemas sta da se bojis, jedino sto je trema na pocetku, a posle ni ne primetis kad prodje vreme.Sto se tice intervjua, moj muz je aplikant i on je najveci deo razgovora vodio, ali su usput neka od pitanja postavljali i meni(ne sva), i cim smo usli pitali su da li cemo intervjuu na engleskom ili na srpskom, posto smo mi rekli da cemo na srpskom, rekao je da jedan deo mora ici i na engleskom, tako da smo to obavili, veoma kratko je trajalo, ali su ispitivali i mene na engleskomt takodje.Mi idemo na SINP to je program za Saskatchewan, i koliko cujem i vidim tu su nastali izvesni problemi, i navodno hoce da malo uspore proces zbog krize.Posla uvek ima i bice, ali navodno neke njihove igrarije, pokusali su da prebace neke radnike iz drugih provincija,ali navodno nece niko da ide.......itd, Ne mora da znaci da ce i kod vas ovoliko dugo trajati, ali ipak je cinjenica da Bec puno brze resava stvari nego Bgd.
Gmina hvala