Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
IELTS nemas sta da overavas kopiju, samo posalji kopiju, oni ionako vec imaju original, preporuke poslodavca salji original, jedino za master diplomu imas nedoumicu, ali ja bi i to poslao tako overeno, bez prevoda samo pečata.
Ovo ti je moj savet, mozda ti jos neko odgovori od ovih koji su vec slali dokumenta pa znaju nesto konkretnije.
pozdrav

Tomiks:Ukoliko se zalis na rezultate IELTSa to se plaka cca 90 eur,i odgovor dobijas u rok od 4 ili 5 nedelja.Licno smatram da time nekes dobiti nista odnosno tesko da ke ti popraviti ocene.
Savet:Poradi jos malo na sitnicama i na koncentraciji i eventualno razmisli da zakazes polaganje u Tirani ili Sarajevu.Moji prijatelji koji su bili razocaran rezultatima u Beogradu polagali opet u Sarajevu i dobili maximum poena.

A sta da radim s dokumentima koji su vec na engleskom, tipa IELTS rezultata, master-diplome i izjave poslodavca koja je na engleskom... da ih nosim prevodiocu da prevede pecat? (Inace, saljem po PNP proceduri za Manitobu, zato sve saljem odmah)

Sve sto je vec na engleskom, samo saljes overenu kopiju, inace mislim da ne treba prevoditi overene kopije nego originale

http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=8859103&highlight=overa+dokumenata#post8859103
I ja sam dosao do faze overe i vec me hvata muka od ovih u gradkoj kuci a o cenama i da ne govorim A4: 260+30 din A3:520+30, dokumenta na engleskom duplo.
Sracunao negde oko 12000-14000 dinara uzas, najvise na vojnu knjizicu.
Da li znas kakve su cene u Sudu?

Sve sto je vec na engleskom, samo saljes overenu kopiju, inace mislim da ne treba prevoditi overene kopije nego originale

http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=8859103&highlight=overa+dokumenata#post8859103
I ja sam dosao do faze overe i vec me hvata muka od ovih u gradkoj kuci a o cenama i da ne govorim A4: 260+30 din A3:520+30, dokumenta na engleskom duplo.
Sracunao negde oko 12000-14000 dinara uzas, najvise na vojnu knjizicu.
Da li znas kakve su cene u Sudu?

Za vojnu knjizicu savet: kazi da ti treba za zaposlenje (kao security, pa ti traze kopiju v.k.) ja sam overavao u opštini u BG za dz!!! Nista te ne kosta da probas!
Srecno!

Drustvo,
sta mislite o tome da se u aplikaciji navede basic proficiency za francuski kao drugi strani jezik na osnovu cetvorogodisnjeg ucenja u gimnazije (prilozila bih svedocanstva)? Mora li i basic proficiency za drugi jezik da se dokazuje polaganjem odgovarajuceg testa ili bi moglo da prodje i ovako...? Ako bi to bilo moguce,tu bih dobila 2 poena. U slucaju da mi na ponovnom ocenjivanju IELTS-a povecaju samo jednu a ne obe ocene (S ili W), francuski bi mi pomogao da skupim 67.

Inace, sto se tice primedbe na IELTS rezultat-bila sam u British Council-u i uzela formular za re-mark. Moguce je zahtevati ponovno ocenjivanje za sva cetiri segmenta, cena je 60 funti u dinarskoj protivvrednosti, a odgovor se ceka oko 6 nedelja. U slucaju da ocena bude povecana-troskovi se refundiraju, a u suprotnom ne. Kazu da je veca verovatnoca da se koriguju ocene iz S i W nego L i R, sto je i logicno. Videcu sta ce biti...
Pozdrav

Hvala Sine na informacijama, tako cu i da uradim!
Sada cu preko neta da vidim da li ta banka radi u Quebecu!
Evo ti istice prva godina u CA, koliko se secam, kako ti se cini?
Veeeeliki pozdrav, vidimo se na pivu, jos Sale da nam se prebaci pa cemo da picimo zajedno!!!
:klap::super:

Vazi Dassal, tako je vidimo se.
Sta reci, super je, evo 7.Novembra ce biti godina (proleti...), i generalno smo zadovoljni, da ne preuvelicavam. Ima i dobro i lose, ali mnogo vise dobro. Ma ne moze se uporedjivati sa Srbijom , nazalost. Smesno poredjenje. Milina je meni ovde. Svakog dana molim Boga samo za zdravlje, valjda nisam navikao da mi bude lepo, bez stresova i egzistencijalnih problema, opusten i zadovoljan. Prosto nisam navikao na lepo tako da imam cak osecaj krivice zato sto mi je lepo i zato molim Boga za zdravlje, da ovo stanje potraje neko vreme, da ne ureknem nekako, zato necu mnogo ni da hvalim...eto tako.

Kad polazis za Quebec ?

Srecan put jos jednom i javi se.;)

Cao Sinisa.Koliko ti je insurance za auto i da li si dokazivao da imas vozacko iskustvo iz Srbije?

Pozdrav

Sale :D

To vozacko iskustvo iz Srbije, to ne pali vise kod osiguranja, ne priznaju. Jesu do pre 2 godine, sad nemoj da se trudis bez veze da vadis tamo neke papire iz osiguranja i sl. Nema koristi.
Inace, placam $142 mesecno, sto je odlicna cifra, znam mnoge ljude koji placaju za kola kao moja po $475 , isto su novi u Kanadi, imaju 10-ak godina voz. iskustva, ali zalepili se na reklamu prve insurance kompanije. Ja sam ih zvao nekoliko kao najpovoljnijih i svuda su mi rekli 470-475 osim u TD i jos jednoj. A TD je bio najpovoljniji.
Sledece godine ce biti prilicno manje (ako ne napravim neki udes ili sl.) i tako svake godine sve manje i manje. Koleginica ss posla placa $57 mesecno, ali ima 10 godina voz. iskustva u kanadi i clean driving record.

E, Sale,sad ce i taj oktobar pa da vidimo. Pa makar morao da przim na elektricnom rostilju.

Pozdrav.:ok:

IELTS nemas sta da overavas kopiju, samo posalji kopiju, oni ionako vec imaju original, preporuke poslodavca salji original, jedino za master diplomu imas nedoumicu, ali ja bi i to poslao tako overeno, bez prevoda samo pečata.
Ovo ti je moj savet, mozda ti jos neko odgovori od ovih koji su vec slali dokumenta pa znaju nesto konkretnije.
pozdrav

Thnx!... IELTS oni jos nemaju moj original... ovo za Manitoba SW je malo drugacija procedura od Federal SW...

Vazi Dassal, tako je vidimo se.
Sta reci, super je, evo 7.Novembra ce biti godina (proleti...), i generalno smo zadovoljni, da ne preuvelicavam. Ima i dobro i lose, ali mnogo vise dobro. Ma ne moze se uporedjivati sa Srbijom , nazalost. Smesno poredjenje. Milina je meni ovde. Svakog dana molim Boga samo za zdravlje, valjda nisam navikao da mi bude lepo, bez stresova i egzistencijalnih problema, opusten i zadovoljan. Prosto nisam navikao na lepo tako da imam cak osecaj krivice zato sto mi je lepo i zato molim Boga za zdravlje, da ovo stanje potraje neko vreme, da ne ureknem nekako, zato necu mnogo ni da hvalim...eto tako.
Kad polazis za Quebec ?
Srecan put jos jednom i javi se.;)

Razumem te potpuno o cemu govoris!!
Dolazimo 05. oktobra!
Veeeeliki pozdrav i jos da prebacimo Saleta, zaduzio nas je samo tako!
Pozdravi familiju i vidimo se i cujemo se!
:super::super::super:

Molim vas za savet vezano za ulaganje primedbe na IELTS rezultate.
Interesuje me sledece:
dobila sam na W 6 i na S 6 :cry:, a da sam dobila po 6.5,imala bih carobnih 67 i mogla bih da saljem aplikaciju.Da li mogu da zamolim za ponovno analiziranje ova dva dela testa i da ocekujem zeljeni rezultat ili je moje ocekivanje nerealno i neizvodljivo? Da li je neko imao slicna iskustva? Da li da se raspitam u British Council-u?Posto mi ovo nije prvo polaganje i, mozete vec pretpostaviti, koliko sam iscrpljena-svaki savet bi mi bio od velike pomoci...

pozz tomics :)

ja sam ranije slala zalbu na IELTS rezultate koje sam dobila.

evo par korisnih linkova vezano za to:
http://www.britishcouncil.org/sr/serbia-about_us-feedback_complaints.htm
http://www.britishcouncil.org/sr/serbia-about-us-feedback-complaints-policy.htm

inace generalno, kada se zalis, u velikoj vecini slucajeva odgovor je pozitivan, tj. povecaju ocenu.

evo, par postova koje sam ranije objavila vezano za zalbu na IELTS rezultate: #2794, #2930.

predlazem da probas. kostace te mozda nesto para i vremena, ali vredi pokusati.

srecno :)

pozz tomics :)

ja sam ranije slala zalbu na IELTS rezultate koje sam dobila.

evo par korisnih linkova vezano za to:
http://www.britishcouncil.org/sr/serbia-about_us-feedback_complaints.htm
http://www.britishcouncil.org/sr/serbia-about-us-feedback-complaints-policy.htm

inace generalno, kada se zalis, u velikoj vecini slucajeva odgovor je pozitivan, tj. povecaju ocenu.

evo, par postova koje sam ranije objavila vezano za zalbu na IELTS rezultate: #2794, #2930.

predlazem da probas. kostace te mozda nesto para i vremena, ali vredi pokusati.

srecno :)

DJazzy pozdrav ,
hvala na odgovoru, bas sam juce gledala tvoje postove na ovu temu.I ja se nadam da ce moja zalba uroditi plodom kao kod tebe,iako je u mom slucaju rec o dva dela testa...
U B.Council-u sam dobila formular IELTS Enquiry on Result Form,na kome se samo stikliraju delovi testa za koje zelis da budu re-marked,unese candidate number,centre number i sl.Pitala sam da li treba da prilozim jos neki dopunski dopis/primedbu-kazu da ne treba nista dodatno.
Vidim u ovom dokumentu u tvom postu da postoji prostor za opis primedbe i sl.-pretpostavljam da si ti na ovakvom dokumentu izrazila svoje primedbe, a ne na ovom koji sam ja dobila,pa ne znam da li da popunim i ovaj "tvoj" formular?

Sto se tice cekanja i novca-sta je tu je-samo da uspe!:worth:
U medjuvremenu moram ipak poraditi na IELTS-u za svaki slucaj...

Molim te za misljenje oko mog predhodnog posta na temu bodovanja basic nivoa francuskog kao drugog stranog jezika na osnovu svedocanstava iz gimnazije.

Jos jednom hvala i pozzz:)

Zelim samo da odgovorim svima koji zele da polazu IELTS ispit u Sarajevu.

Sami testovi sigurno nisu laksi (testovi dolaze iz cambridge-a i otpakuju se 5 minuta prije ispita), a ni ispitivaci na speaking dijelu nisu bolji nego na drugim mjestima, jer oni su akreditovani ispitivaci koji dolaze iz raznih evropskih zemalja u Sarajevo na ispit. Znaci, nema ispitivaca iz Bosne na ispitu u Sarajevu.

Kada je moja djevojka prije dvije godine polaga ispit u Sarajevu, bilo je moguce prepisivanje i ona mi je tada pricala da su skoro svi prepisivali. Djevojke koje su dezurale su bile prilicno tolerantne. Tada su se ispiti odrzavali u Prvoj bosnjackoj gimnaziji.

Medjutim, ja sam polagao ispit prije tri mjeseca u Sarajevu (sada se odrzavaju u British Council-u) i prepisivanje je bilo apsolutno nemoguce. Polaznici su bili podijeljeni u dvije prostorije. Jedna osoba za jednim stolom. Razmak izmedju stolova je bio veoma velik - bez ikakve sanse da vidite slova na testu susjeda. Jednostavno nemoguce, osim ako razvijete neke posebne tajne signale.

Moj savjet vam je: ustedite novac koji biste potrosili na put u Sarajevo i spremite se bolje. Ili iskoristite taj novac na speaking casove ili nesto u cemu ste najslabiji.

Inace, sto se tice primedbe na IELTS rezultat-bila sam u British Council-u i uzela formular za re-mark. Moguce je zahtevati ponovno ocenjivanje za sva cetiri segmenta, cena je 60 funti u dinarskoj protivvrednosti, a odgovor se ceka oko 6 nedelja. U slucaju da ocena bude povecana-troskovi se refundiraju, a u suprotnom ne. Kazu da je veca verovatnoca da se koriguju ocene iz S i W nego L i R, sto je i logicno. Videcu sta ce biti...
Pozdrav

Kod nas na podforumu dvoje dobili pozitivan re-mark. Suprugu ocenu iz speakinga povecali sa 5.5 na 7!!!! Razlika je tolika da covek prosto stekne utisak da kod nas u BC nisu cista, nego srBska posla!

Pozz GeaGea,
....ko zna, ima i toga sigurno..cekacu i verovati u pozitivan ishod..:neutral:

Glogo,u pravu si,verovatno je u nekom prethodnom periodu moglo svasta da se radi na ispitu,sada su stvari mnogo drugacije i ozbiljnije.Zaista ne razmisljam o putovanju u Sarajevo radi polaganja-dovoljno me iscrpljuje izlazak i ovde u BG, bez da prevalim toliki put.

p.s. Sta mislite o francuskom (basic level na osnovu svedocanstava iz gimnazije)?:think:
...svaki bod je dobro dosao...

Hvala svima na odgovorima i sugestijama.:hvala:
Pozdrav

Molim te za misljenje oko mog predhodnog posta na temu bodovanja basic nivoa francuskog kao drugog stranog jezika na osnovu svedocanstava iz gimnazije.

rado bih pomogla, ali zaista nemam nikakvu pouzdanu informaciju o tome, niti mogu da pretpostavim da li to tako moze da prodje. sorry :(

though, cini mi se da sam u nekom od mnogo ranijih postova (mozda cak iz 2007-e godine) na ovom thread-u procitala da su prihvatili, za drugi strani jezik (bas mislim da je bio francuski), to sto je osoba ucila 4 godine u srednjoj skoli. moraces da precesljas postove. e sad, moze veoma lako da se desi da je to bilo vezano za neki drugi program, a ne FSW, pa cak i da je vazilo za raniji Simplified proces.

posto ima bas mnogo postova, predlazem da iskoristis 'Napredno pretrazivanje' u opciji 'Pretrazivanje' na vrhu strane. ja sam sa lakocom, u vise navrata, nasla neke informacije na taj nacin, umesto da poruke citam redom unazad.

hope i helped :)

srecno svima :ok:

Poslednja izmena:
Zelim samo da odgovorim svima koji zele da polazu IELTS ispit u Sarajevu.

Sami testovi sigurno nisu laksi (testovi dolaze iz cambridge-a i otpakuju se 5 minuta prije ispita), a ni ispitivaci na speaking dijelu nisu bolji nego na drugim mjestima, jer oni su akreditovani ispitivaci koji dolaze iz raznih evropskih zemalja u Sarajevo na ispit. Znaci, nema ispitivaca iz Bosne na ispitu u Sarajevu.

Kada je moja djevojka prije dvije godine polaga ispit u Sarajevu, bilo je moguce prepisivanje i ona mi je tada pricala da su skoro svi prepisivali. Djevojke koje su dezurale su bile prilicno tolerantne. Tada su se ispiti odrzavali u Prvoj bosnjackoj gimnaziji.

Medjutim, ja sam polagao ispit prije tri mjeseca u Sarajevu (sada se odrzavaju u British Council-u) i prepisivanje je bilo apsolutno nemoguce. Polaznici su bili podijeljeni u dvije prostorije. Jedna osoba za jednim stolom. Razmak izmedju stolova je bio veoma velik - bez ikakve sanse da vidite slova na testu susjeda. Jednostavno nemoguce, osim ako razvijete neke posebne tajne signale.

Moj savjet vam je: ustedite novac koji biste potrosili na put u Sarajevo i spremite se bolje. Ili iskoristite taj novac na speaking casove ili nesto u cemu ste najslabiji.

ja sam polagala u sarajevu prije cetiri godine. trebalo mi za neku stipendiju, ali sam polagala i u beogradu cambridge ispite i sve je to isto. oba puta sam super prosla. mislim da tu nema razlike... ja cu u beograd jer mi je blize i iz razloga sto se cesce organizuju (svakog mjeseca dva puta, dok u sarajevu svaka dva mjeseca),

U menjacnicama mozes da dobijes 1:~1.55, menja se na sitno i ako imas vremena da obilazis menjacnice mozes da ustedis par stotina dolara, u zavisnosti od kolicine eurica koje uspes da promenis.

pozdrav....sve najbolje ;)

:) Pozdrav druze Freeze, pa gde si ti?
Koliko se secam tvojih planova za odlazak, ti bi trebao da si vec zakoracio na kanadsko tlo. Napisi koju rec o prvim utiscima.

:klap: Grandic covece, drago mi je da si se i ti oglasio i ovako kao prava "dzomba", nakon skoro jedne godine boravka u CA, ukratko opisao svoje utiske. To nama koji krecemo mnogo znaci. Ako imas jos koji koristan savet, molim te napisi. Mislim na ono sta poneti, a sta ne treba. Verujem da se dobro secas nedoumica u smislu "da li cu nesto zaboraviti?", odnsno "ne treba nositi previse jer tamo cu kupiti".
Mislim da si ti ili Yugoslav savetovali da obavezno ponesemo lekove jer je tamo problem kupiti bez recepta. Ako se setis jos necega, molim te napisi. Hvala unapred:hvala:

Dassal, preko koje si agencije kupio karte i koliko te je izasla karta? Ja sam se bas dosta raspitivala i najpovoljnija agencija na koju sam naletela je Jumbo travel iz Beograda. Rezervisala sam karte za 12. oktobar po ceni od 507 eura (Beograd - Toronto). Ukoliko si ti nasao jeftinije, molim te da napises - dobro je znati.
Srecan put - Bon voyage notre ami :bye::ok::bye:

Pozz GeaGea,
....ko zna, ima i toga sigurno..cekacu i verovati u pozitivan ishod..:neutral:

Glogo,u pravu si,verovatno je u nekom prethodnom periodu moglo svasta da se radi na ispitu,sada su stvari mnogo drugacije i ozbiljnije.Zaista ne razmisljam o putovanju u Sarajevo radi polaganja-dovoljno me iscrpljuje izlazak i ovde u BG, bez da prevalim toliki put.

p.s. Sta mislite o francuskom (basic level na osnovu svedocanstava iz gimnazije)?:think:
...svaki bod je dobro dosao...

Hvala svima na odgovorima i sugestijama.:hvala:
Pozdrav

To sa basic level ti sigurno prolazi.Odes u gimnaziju i oni ti izdaju potvrdu da si ucio francuski cetiri godine.Mojoj supruzi je to proslo za Quebec.:bye:

To vozacko iskustvo iz Srbije, to ne pali vise kod osiguranja, ne priznaju. Jesu do pre 2 godine, sad nemoj da se trudis bez veze da vadis tamo neke papire iz osiguranja i sl. Nema koristi.
Inace, placam $142 mesecno, sto je odlicna cifra, znam mnoge ljude koji placaju za kola kao moja po $475 , isto su novi u Kanadi, imaju 10-ak godina voz. iskustva, ali zalepili se na reklamu prve insurance kompanije. Ja sam ih zvao nekoliko kao najpovoljnijih i svuda su mi rekli 470-475 osim u TD i jos jednoj. A TD je bio najpovoljniji.
Sledece godine ce biti prilicno manje (ako ne napravim neki udes ili sl.) i tako svake godine sve manje i manje. Koleginica ss posla placa $57 mesecno, ali ima 10 godina voz. iskustva u kanadi i clean driving record.

E, Sale,sad ce i taj oktobar pa da vidimo. Pa makar morao da przim na elektricnom rostilju.

Pozdrav.:ok:

Veeeliki pozdrav

Gledao sam slike na Picasa-i i tacno se vidi na vasim licima ono o cemu pises.Hvala za informaciju o osiguranju i nadam se da cemo se valjda videti ako ne u ovoj onda u sledecoj godini.Sto se tice rostilja, samo ja da dodjem pa onda nema veze da li je elektrika ,ili nije.

Pozdrav tebi i tvojoj familiji, a onaj mali sto si ga slikao dok PI-PI :hahaha: ispod mostica bas pravi dasa:super:

cao dragi moji
evo sada ce skoro dva meseca,i sta da vam kazem
film pocinje da se odmotava , deca krenula u skolu sve one peripetije i komplikacije oko vakcina ,posla ,upisa i da nenabrajam sve sto vas ceka je iza mene.
ostalo mi je da stedim da bi kupio polovna kola i neki namestaj koji nemam jer mi je stan polu prazan t.j. prazan bez stola ,stolica ,i kuh elemenata al eto polako se kucim ja i moja porodica.
nebi da vas ubijam u pojam al naj teze ce biti onima koji nemaju nikog svog ovde i koi dodju bez para t.j sa veoma malo para da ima da plati stanarinu i jos ponesto na sta nisu pplanirali.
srecem dosta nasih ovde uglavnom ti svi nude savete idi tamo idi vamo a ti poplasen neznas ni gde se nalazis sem da si u kanadi .zelim jos da vam kazem a da vas neuplasim posla ima ne puno al se nadje i tu nastaje problem nemozete da radite zasto? e sad ce vam cika tuga rec
prvo morate da znate bas lepo jezik (ja pricam za sebe ) tucmuc moze proc al pod uslovom da vas neko preporuci na to radno mesto o.k. nadje se neko ko ce da kaze znam tog i tog dobar je barem je bio itd
al oonda gazda daje posledjnju rec moze neka radi al ce da radi za 11$ili 9$ kasni je ce da vidi
uredu pristanes dobijes prvi cek srecan jeeee ,barem nesto zaradjujes kada dodje drugi cek krajem meseca onda ono jeeee padne na jee, pocinje drugi mesec platio si racune vidis bogami pa ja potrosio jos 150$od ustedjevine a nisam ni dolar ustedeo to su vam oni nenadani troskovi sto sam rekao, pocinjes za koi dan da razmisljas o kuci , prijateljima ,o gradu i da nenabrajam trazis po oglasima sta bi mogao jos da radis otvaras oglase citas novine nesto razumes nesto ne i na svakom oglasu vidis da pise komunikacija da zna da cita ,pise ,ida prica (opet naglasavam govorim u svoje ime i sta se meni dogadja ) dali znate sta je pouka ovoga : UCITE ENGLESKI LJUDI , nezelim da vas ubijam u pojam al treba ce vam sva sreca ovoga sveta u pocetku , rekao sam da srecem nase ljude nude savete i kazu jos se nisu privikli o.k moram da kazem da sam sedeo sa zenom u kaficu nije kafic nego nesto izmedju kad didjete videcete pili neki soleexpreso macjato dolazi tip seda vidi da pricamo nas jezik prisao upoznali se i tako on staa treba ,sta ne kad pogledas covek skroz u pravu dao sam mu broj tel ako nadje neki poslic da me zovne jer sam pre podne slobodan pa imam vremena da radim par sati nesto , i tako ... da neduzim sve ostaje na obecanjima
nisam to hteo reci ,kaze ta osoba nije se privikla mi posto nemamo jos kola kazemo moramo ici jer pada mrak kaze ta osoba ja cu vas odbaciti mi u kola a ono jos najloni na sedistima ,eto ta osoba se naprimer nije prilagodila al ima solidnu platu . ZAKLJUCAK IZVUCITE SAMI
mozda neko nezna od vas pa cu da mu kazem : u ontariju je klima dosta vlazna ,mozda nece svakom prijat pa mu preporucujem da ide u b.c. kazzu nasi soferi da je tamo slika neispricana da nevredi pisati ni prepricavat nego tamo treba ici zivet ,to su price nasih ljudi kazem vam svi pricaju a niko...............
ja sam ovde bez ikog svoga od familije imam porodicu i dvoje dece i srecni smo svako na svoj nacin skupa smo svaki dan , malo se vidjamo i dosta mi je tesko ,niko ti nedolazi u posetu ,ti zoves a niko nedodje posle shvatis da i ti ljudi imaju zenu i decu i da zele da se vide sa njima a ne sa tobom svaki pocetak je kazu tezak
dragi moji videcete voleo bi da svi dobijete vize ,i da didjete
PUNO VAS VOLI VAS TUGA

Citat:
Original postavio sale0509
To sa basic level ti sigurno prolazi.Odes u gimnaziju i oni ti izdaju potvrdu da si ucio francuski cetiri godine.Mojoj supruzi je to proslo za Quebec.

Super!:okok:Raspitala sam se u gimnaziji,kazu da ce mi izdati potvrdu sa sardzajem kakav god meni odgovara.

Interesuje me jos,ima li potrebe navoditi ocene za svaku godinu taksativno,prosecnu ocenu za sve cetiri godine ili jednostavno samo da sam cetiri godine ucila francuski, ko je bio profesor...? Takodje, treba li potvrda da sardzi svrhu izdavanja ili ne? (npr. za potrebe dobijanja vize i sl.):confused:

Hvala jos jednom i pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back