Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima i cestitke od srca onima koji su stigli do cilja!!!

Molim vas za savet vezano za ulaganje primedbe na IELTS rezultate.
Interesuje me sledece:
dobila sam na W 6 i na S 6 :cry:, a da sam dobila po 6.5,imala bih carobnih 67 i mogla bih da saljem aplikaciju.Da li mogu da zamolim za ponovno analiziranje ova dva dela testa i da ocekujem zeljeni rezultat ili je moje ocekivanje nerealno i neizvodljivo? Da li je neko imao slicna iskustva? Da li da se raspitam u British Council-u?Posto mi ovo nije prvo polaganje i, mozete vec pretpostaviti, koliko sam iscrpljena-svaki savet bi mi bio od velike pomoci...

Hvala mnogo na odgovorima unapred i srdacan pozdrav.......:bye:

Kada smo u julu 2008. mi aplicirali i koliko se ja secam bodovanje engleskog je bilo drugacije:
od 4 do 5 na testu - 1 bod.
od 5 do 7 na testu - 2 boda
od 7 do 9 na testu - 4.

Sada je to (kako ja to shvatam)
do 4 na testu - 1 bod.
od 4 do 6 na testu - 2 boda
od 6 do 8 na testu - 4 boda

Tako da ja mislim (ako se ne varam) da ti imas isti broj bodova sa 6 i sa 6,5 na testu tj. 4 boda

Poslednja izmena:
Kada smo u julu 2008. mi aplicirali i koliko se ja secam bodovanje engleskog je bilo drugacije:
od 4 do 5 na testu - 1 bod.
od 5 do 7 na testu - 2 boda
od 7 do 8 na testu - 4.

Sada je to (kako ja to shvatam)
do 4 na testu - 1 bod.
od 4 do 6 na testu - 2 boda
od 6 do 8 na testu - 4 boda

Tako da ja mislim (ako se ne varam) da ti imas isti broj bodova sa 6 i sa 6,5 na testu tj. 4 boda

Evo ovako je:
4 poena se dobija ako na slijedecim djelovima testa dobijes slijededece poene:
S: 6,5 do 9
L: 7.5 do 9
R: 6.5 do 9
W: 6.5 do 9
2 poena:
S: 5,5 do 6
L: 5.5 do 7
R: 5 do 6
W: 5.5 do 6
itd...
ima sve u prirucniku za federal skilled worker na cic/u

Evo ovako je:
4 poena se dobija ako na slijedecim djelovima testa dobijes slijededece poene:
S: 6,5 do 9
L: 7.5 do 9
R: 6.5 do 9
W: 6.5 do 9
2 poena:
S: 5,5 do 6
L: 5.5 do 7
R: 5 do 6
W: 5.5 do 6
itd...
ima sve u prirucniku za federal skilled worker na cic/u

'Ajde molim te posalji mi link gde sve to pise, ja to ne mogu da nadjem na cicu...
Ranije je postojala tabela po kojoj si mogao da izracunas koliko bodova ti donose bodovi na testu i bilo je isto i za S i L i R i W.

Poslednja izmena:

hvala, znaci promenili su bodovanje, evo i iz naseg doba

Level Points
(per ability)
Test results for each ability
Speaking Listening Reading
(General Training)
Writing
(General Training)
High
First official
language: 4 7.0 – 9.0 7.0 – 9.0 7.0 – 9.0 7.0 – 9.0
Second official
language: 2
Moderate
Either official
language: 2
5.0 – 6.9 5.0 – 6.9 5.0 – 6.9 5.0 – 6.9
Basic
Either official
language: 1
(maximum of 2)
4.0 – 4.9 4.0 – 4.9 4.0 – 4.9 4.0 – 4.9
No 0 Less than 4.0 Less than 4.0 Less than 4.0 Less than 4.0

cao dragi moji
evo sada ce skoro dva meseca,i sta da vam kazem
film pocinje da se odmotava , deca krenula u skolu sve one peripetije i komplikacije oko vakcina ,posla ,upisa i da nenabrajam sve sto vas ceka je iza mene.
ostalo mi je da stedim da bi kupio polovna kola i neki namestaj koji nemam jer mi je stan polu prazan t.j. prazan bez stola ,stolica ,i kuh elemenata al eto polako se kucim ja i moja porodica.
nebi da vas ubijam u pojam al naj teze ce biti onima koji nemaju nikog svog ovde i koi dodju bez para t.j sa veoma malo para da ima da plati stanarinu i jos ponesto na sta nisu pplanirali.
srecem dosta nasih ovde uglavnom ti svi nude savete idi tamo idi vamo a ti poplasen neznas ni gde se nalazis sem da si u kanadi .zelim jos da vam kazem a da vas neuplasim posla ima ne puno al se nadje i tu nastaje problem nemozete da radite zasto? e sad ce vam cika tuga rec
prvo morate da znate bas lepo jezik (ja pricam za sebe ) tucmuc moze proc al pod uslovom da vas neko preporuci na to radno mesto o.k. nadje se neko ko ce da kaze znam tog i tog dobar je barem je bio itd
al oonda gazda daje posledjnju rec moze neka radi al ce da radi za 11$ili 9$ kasni je ce da vidi
uredu pristanes dobijes prvi cek srecan jeeee ,barem nesto zaradjujes kada dodje drugi cek krajem meseca onda ono jeeee padne na jee, pocinje drugi mesec platio si racune vidis bogami pa ja potrosio jos 150$od ustedjevine a nisam ni dolar ustedeo to su vam oni nenadani troskovi sto sam rekao, pocinjes za koi dan da razmisljas o kuci , prijateljima ,o gradu i da nenabrajam trazis po oglasima sta bi mogao jos da radis otvaras oglase citas novine nesto razumes nesto ne i na svakom oglasu vidis da pise komunikacija da zna da cita ,pise ,ida prica (opet naglasavam govorim u svoje ime i sta se meni dogadja ) dali znate sta je pouka ovoga : UCITE ENGLESKI LJUDI , nezelim da vas ubijam u pojam al treba ce vam sva sreca ovoga sveta u pocetku , rekao sam da srecem nase ljude nude savete i kazu jos se nisu privikli o.k moram da kazem da sam sedeo sa zenom u kaficu nije kafic nego nesto izmedju kad didjete videcete pili neki soleexpreso macjato dolazi tip seda vidi da pricamo nas jezik prisao upoznali se i tako on staa treba ,sta ne kad pogledas covek skroz u pravu dao sam mu broj tel ako nadje neki poslic da me zovne jer sam pre podne slobodan pa imam vremena da radim par sati nesto , i tako ... da neduzim sve ostaje na obecanjima
nisam to hteo reci ,kaze ta osoba nije se privikla mi posto nemamo jos kola kazemo moramo ici jer pada mrak kaze ta osoba ja cu vas odbaciti mi u kola a ono jos najloni na sedistima ,eto ta osoba se naprimer nije prilagodila al ima solidnu platu . ZAKLJUCAK IZVUCITE SAMI
mozda neko nezna od vas pa cu da mu kazem : u ontariju je klima dosta vlazna ,mozda nece svakom prijat pa mu preporucujem da ide u b.c. kazzu nasi soferi da je tamo slika neispricana da nevredi pisati ni prepricavat nego tamo treba ici zivet ,to su price nasih ljudi kazem vam svi pricaju a niko...............
ja sam ovde bez ikog svoga od familije imam porodicu i dvoje dece i srecni smo svako na svoj nacin skupa smo svaki dan , malo se vidjamo i dosta mi je tesko ,niko ti nedolazi u posetu ,ti zoves a niko nedodje posle shvatis da i ti ljudi imaju zenu i decu i da zele da se vide sa njima a ne sa tobom svaki pocetak je kazu tezak
dragi moji videcete voleo bi da svi dobijete vize ,i da didjete
PUNO VAS VOLI VAS TUGA

Drzi se samo... Znam vise ljudi koji su otisli, i svi kazu da je prvih godinu dana najgore... Ako tada popustis pred nostalgijom, vratices se... ali vec posle prve godine sve legne na svoje mesto, lagano dolazi olaksanje i stvari krecu nabolje... Zato stisni zube, izdrzi jos godinu dana i sigurno ce se isplatiti. Svima ostalima jeste.

:) ...Dassal, preko koje si agencije kupio karte i koliko te je izasla karta? Ja sam se bas dosta raspitivala i najpovoljnija agencija na koju sam naletela je Jumbo travel iz Beograda. Rezervisala sam karte za 12. oktobar po ceni od 507 eura (Beograd - Toronto). Ukoliko si ti nasao jeftinije, molim te da napises - dobro je znati.
Srecan put - Bon voyage notre ami :bye::ok::bye:

Ja sam karte dobio veoma povoljno, ali to mogu samo za sebe da zavrsim. Idem preko British Airways i Londona, 05. oktobra. Ne mogu da procenim da li je 507 dobra cena, ali ti predlazem da pitas preko vise agencija ili kompanija jer ih dosta leti za Toronto (Austrian, BA, Air France, Lufthansa, LOT)! Nemoj da te mrzi, pozovi svaku agenciju koju nadjes u oglasima (GEA, Eurojet itd, itd). Pitaj cak ipreko JAT-a, jer i oni prodaju karte drugih kompanija!
Sve najbolje i ostajemo u kontaktu preko ovog dobrog foruma!
Pozdrav

Drzi se samo... Znam vise ljudi koji su otisli, i svi kazu da je prvih godinu dana najgore... Ako tada popustis pred nostalgijom, vratices se... ali vec posle prve godine sve legne na svoje mesto, lagano dolazi olaksanje i stvari krecu nabolje... Zato stisni zube, izdrzi jos godinu dana i sigurno ce se isplatiti. Svima ostalima jeste.

Potpuno te podrzavam i delim tvoje misljenje.:ok:

Ja ne znam dali postavljam pitanje na pravom mestu, ali zanima me kako mi je najjednostavnija procedura da odem u Kanadu na osnovu braka sa Kanadskim drzavljanom?
Ako neko ima takvo iskustvo bila bih zahvalana da mi pise pp jer mi je situacija vrlo specificna - imam dvojno drzavljanstvo i ne znam kako da najpametnije postupim a da mogu da normalno zivim sa svojim muzem umesto da cekam sto godina....

Sale0509,otisla bih po potvrdu za francuski cim pre, pa bi mi znacilo, veoma ,ovih par info iz mog prethodnog posta,kao i da li je tvoja supruga imala petice u sve cetiri godine (ja sam imala 4,3,3,4 ne bas reprezentativno :huh:).

Tuga1,imaj strpljenja, tesko ti je tamo trenutno,ali isplatice se sigurno kao sto svi forumasi kazu...ovde bi ti bilo tesko celog zivota...:ceka:

Pozdrav

Upravo tako....
Pa, covjece tuga ti si heroj. Mene da je neko poslao sa losim znanjem jezika negdje ja bih po cijeli dan plakala. To je super strasno. Nista ne brini sve ce to biti ok. Samo treba malo da se ustelis sa jezikom. Ja ti preporucujem da forsiras razgovor sa ljudima koji govore samo engleski, nemoj se muvati po srpskoj zajednici, to ti je katastrofa za ucenje jezika. Vjeruj mi, govorim ti iz iskustva, samo forsiraj pricu sa englisima i to je lijek za sve, neces se ni okrenuti, a vec ces biti native speaker.
To ti je priroda, moras nauciti ako nemas prevodioce... Ako si stalno sa srbima i drugim jugoslovenima nikada neces progovoriti.

Pozdrav svima! Suprug, beba i ja smo u proceduri za dobijanje iseljeničke vize u Skilled Worker kategoriji ( AOR 27.12. 2007, Simplified process). Trenutno pripremamo dokumenta za slanje u ambasadu, pa imam pitanje vezano za prevod vojne knjižice. Naime, sudski tumač koji mi radi prevode nema iskustva sa tim i pita me da li da prevodi prazna polja, tj strane. On je mislio da prevede samo ona polja u kojima su upisani podaci. Molim vas opišite mi kako je izgledao vaš prevod vojne knižice. Hvala najlepše!

Zdravo drugari,

Da li je neko od vas koji ste dobili vize poslao za "documents required" kopiju ugovora o radu, a da je tamo stajalo da je primljen/a na ODREDJENO RADNO VREME i da li je to mozda predstavljalo nekome problem? ...ili bi moglo predstavljati "problem" :think:

Sta mislite da li to stvara los utisak da sam kao siroma' koji nema stalan posao, pa gleda kako da pobegne iz rodne mu Srbije? :think:

Hvala unapred,

Naz Dvoje :brus: :gace:

Sale0509,otisla bih po potvrdu za francuski cim pre, pa bi mi znacilo, veoma ,ovih par info iz mog prethodnog posta,kao i da li je tvoja supruga imala petice u sve cetiri godine (ja sam imala 4,3,3,4 ne bas reprezentativno :huh:).

Tuga1,imaj strpljenja, tesko ti je tamo trenutno,ali isplatice se sigurno kao sto svi forumasi kazu...ovde bi ti bilo tesko celog zivota...:ceka:

Pozdrav

Pozdrav tomics

Nije imala petice, vec su bile trojke,ali smo te cetiri godine ucenja iskoristili da kod aplikacije za Quebec dobijemo poene jer smo naveli da ona ima neko znanje francuskog i da nije totalni pocetnik.

:bye:

Pozdrav svima! Suprug, beba i ja smo u proceduri za dobijanje iseljeničke vize u Skilled Worker kategoriji ( AOR 27.12. 2007, Simplified process). Trenutno pripremamo dokumenta za slanje u ambasadu, pa imam pitanje vezano za prevod vojne knjižice. Naime, sudski tumač koji mi radi prevode nema iskustva sa tim i pita me da li da prevodi prazna polja, tj strane. On je mislio da prevede samo ona polja u kojima su upisani podaci. Molim vas opišite mi kako je izgledao vaš prevod vojne knižice. Hvala najlepše!

Cao selica

Neka ti sudski tumac prevede samo one strane na kojima nesto pise.Ja sam barem tako uradio i to je normalna procedura.Ceo prevod je stao mislim na dve A4 strane.

Zdravo drugari,

Da li je neko od vas koji ste dobili vize poslao za "documents required" kopiju ugovora o radu, a da je tamo stajalo da je primljen/a na ODREDJENO RADNO VREME i da li je to mozda predstavljalo nekome problem? ...ili bi moglo predstavljati "problem" :think:

Sta mislite da li to stvara los utisak da sam kao siroma' koji nema stalan posao, pa gleda kako da pobegne iz rodne mu Srbije? :think:

Hvala unapred,

Naz Dvoje :brus: :gace:

I kod mene je tako isto. Takav mi je posao. Radis na pet godina, od unapredjenja do unapredjenja i tek sa 50 godina kao redovan profesor dobijas ugovor o stalnom zaposlenju. Bitno je da ti nisi prekidao radni odnos u tom periodu koji navodis, tj da je zaposloenje bilo continuous. A to odredjeno i neodredjeno nema nikakve veze.

Pozdrav tomics

Nije imala petice, vec su bile trojke,ali smo te cetiri godine ucenja iskoristili da kod aplikacije za Quebec dobijemo poene jer smo naveli da ona ima neko znanje francuskog i da nije totalni pocetnik.

:bye:

Sale0509 ok-ako sam konacno dobro razumela , na potvrdi ne treba navoditi ocene, nego samo da sam ucila francuski cetiri godine (i da sam bila aktivna na casovima :cool:)?

Pozdrav

Cao selica

Neka ti sudski tumac prevede samo one strane na kojima nesto pise.Ja sam barem tako uradio i to je normalna procedura.Ceo prevod je stao mislim na dve A4 strane.

Sale hvala puno!
Možda bude još neko pitanje do 01.10. jer tada planiram da pošaljem dokumenta. Inače i moj suprug nije mogao da nađe vojnu knižicu, pa su mu 2007, kad smo odlučili da apliciramo, izdali duplikat. Čitala sam o zavrzlami koju su tebi napravili oko vojske i nešto se bojim da će i kod nas biti zastoj iz istog razloga. On je takođe bio u vojsci 1992, znači za vreme rata, ali nije učestvovao u ratu, služio je u Beogradu i Kovinu. Bio je radio-telegrafista , ali jedinica u kojoj je služio bila je 72. specijalna jedinica (meni to zvuči opasno, grozno, ali ja ne znam ništa o vojsci, a u to vreme to je bila čast, prva generacija te jedinice, sve najsposobniji momci ). Šta misliš o našem slučaju, mislim iz vojno-bezbednosnog ugla (šalim se!), da li smo i mi eventualna pretnja Kanadi, pa će nas njihove tajne službe pročavati godinama???? Pozdrav svima!

:) Pozdrav druze Freeze, pa gde si ti?
Koliko se secam tvojih planova za odlazak, ti bi trebao da si vec zakoracio na kanadsko tlo. Napisi koju rec o prvim utiscima.

:klap: Grandic covece, drago mi je da si se i ti oglasio i ovako kao prava "dzomba", nakon skoro jedne godine boravka u CA, ukratko opisao svoje utiske. To nama koji krecemo mnogo znaci. Ako imas jos koji koristan savet, molim te napisi. Mislim na ono sta poneti, a sta ne treba. Verujem da se dobro secas nedoumica u smislu "da li cu nesto zaboraviti?", odnsno "ne treba nositi previse jer tamo cu kupiti".
Mislim da si ti ili Yugoslav savetovali da obavezno ponesemo lekove jer je tamo problem kupiti bez recepta. Ako se setis jos necega, molim te napisi. Hvala unapred:hvala:

Dassal, preko koje si agencije kupio karte i koliko te je izasla karta? Ja sam se bas dosta raspitivala i najpovoljnija agencija na koju sam naletela je Jumbo travel iz Beograda. Rezervisala sam karte za 12. oktobar po ceni od 507 eura (Beograd - Toronto). Ukoliko si ti nasao jeftinije, molim te da napises - dobro je znati.
Srecan put - Bon voyage notre ami :bye::ok::bye:

Eee, pa jel to eto i tebe ovamo...?... super. Nisam bas u toku ko je dobio vizu, ko dolazi, slabo sam na forumu, obaveze, obaveze :) .
U koji grad dolazite ?
Ma ne opterecuj se uopste sa stvarima, nije kriticno nista osim lekova, da. Ponesi malo antibiotike, nesto za bolove i temperaturu, to je to. Inace, ovde se lekovi placaju i kad imas osiguranje i recept i nisu jeftini uopste (ako nemas neko dodatno osiguranje, iz firme i sl.). Kao i zubar i ocni lekar. Ostalo je sve pokriveno OHIP-om.
Serpe, lonci i poklopci....zaboravi. :)
Pozdrav, srecan put i sve najbolje.

:maramica:

Pozdrav svima,

da li ima veze sto je pecat overe dokumenata na cirilici? Tako je barem u NS u opstini (gradskoj kuci), a pretpostavljam i u ostalim gradovima. Ima jos pecat grada Novog Sada, pecat datuma i potpis notara.
Inace vojnu knjizicu su mi overili za dz, s obzirom da sam imao gomilu drugih dokumenata za overu, pa su mi izasli u susret.

Samo ona polja u kojima su upisani podatci....100%

Poz ljudi, eto i mene nakon duzeg vremena.....

Prvo da pozdravim i cestitam svima koji su dobili vize i pozelim im srecu u zivotu..

pa da napisem nesto o zivotu u Kanadi, kako mi izgleda sve nakon 6meseci ovde provedenih, bla bla bla itd... Ali ukratko

Imao sam te srece da sam 3 meseca nakon sletanja u Kanadu nasao posao u struci (masinstvo) u jednoj jako velikoj kompaniji. Poceo sam kao tehnicar i josh uvek sam na toj poziciji. upravo sam prosao probni rad i dobio povisicu. Plata je odlicna, uslovi fenomenalni (socijalno, penziono, opet penziono, zdravstveno, bonusi.....)... Fabrika preterano cista.....Sve po ISO standardima :) Skapiram da se plate primaju na dve nedelje, te dodjem do zakljucka da umesto 12 plata kao u Srbji, primam 13, sto je good....
Kao i u proslom postu sto sam pisao, radim 4 dana u nedelji po 10h. Overtime-a hvala bogu uvek ima, sto se oberucke prihvata zbog duple satnice....

E sad, oko mene su svi zivi pesimisti, sto me uzasno nervira. Sto placu za YUGOM, a nijedaj jedini da se vishe preseli za tu YUGU, posto niko ne kaze SRBIJA ili Republika Srpska. Vec YUGA.....
Kako u Kanadi nema zivota i sto je najvaznije ne moze se ostvariti kapital..... A bukvalno svi imaju kucerine od 300hiljada , na kojima josh duguju u proseku 100hiljada.
Imaju poslove u kojima zaradjuju 60hiljada na godinu i opet placu kako ne mogu da ustede i kako je YUGA majka.....

Ne mogu da ustede, a u dzepu imaju 200hiljada? eeeeeee breeeeeeeeeeeee... Pa gde je tu logika?

Ja bio presrecan kada ustekam 500evra u Srbiji. ovi nisu srecni ni sa 200hiljada... Kazu 200hiljada nije nista u Kanadi.. Cool u Srbiji si sa tim parama kao milioner. Te ajde za Srbiju sa tim parama i zivecesh kao bog.. Ali jok......

Da znam da cu naci neki dobar posao u Yugi i bla bla bla,, ishao bih ... heheh :)

I tako...

Ovde je milina za one, koji kao prvo nisu nostalgicni, znaju engleski, imaju bar visu skolu, znaju sta oce i sto je najbitnije stedljivi u pocetku,,,

Toliko za sada, odoh na posao... poz i sretno..

Poz ljudi, eto i mene nakon duzeg vremena.....

Prvo da pozdravim i cestitam svima koji su dobili vize i pozelim im srecu u zivotu..

pa da napisem nesto o zivotu u Kanadi, kako mi izgleda sve nakon 6meseci ovde provedenih, bla bla bla itd... Ali ukratko

Imao sam te srece da sam 3 meseca nakon sletanja u Kanadu nasao posao u struci (masinstvo) u jednoj jako velikoj kompaniji. Poceo sam kao tehnicar i josh uvek sam na toj poziciji. upravo sam prosao probni rad i dobio povisicu. Plata je odlicna, uslovi fenomenalni (socijalno, penziono, opet penziono, zdravstveno, bonusi.....)... Fabrika preterano cista.....Sve po ISO standardima :) Skapiram da se plate primaju na dve nedelje, te dodjem do zakljucka da umesto 12 plata kao u Srbji, primam 13, sto je good....
Kao i u proslom postu sto sam pisao, radim 4 dana u nedelji po 10h. Overtime-a hvala bogu uvek ima, sto se oberucke prihvata zbog duple satnice....

E sad, oko mene su svi zivi pesimisti, sto me uzasno nervira. Sto placu za YUGOM, a nijedaj jedini da se vishe preseli za tu YUGU, posto niko ne kaze SRBIJA ili Republika Srpska. Vec YUGA.....
Kako u Kanadi nema zivota i sto je najvaznije ne moze se ostvariti kapital..... A bukvalno svi imaju kucerine od 300hiljada , na kojima josh duguju u proseku 100hiljada.
Imaju poslove u kojima zaradjuju 60hiljada na godinu i opet placu kako ne mogu da ustede i kako je YUGA majka.....

Ne mogu da ustede, a u dzepu imaju 200hiljada? eeeeeee breeeeeeeeeeeee... Pa gde je tu logika?

Ja bio presrecan kada ustekam 500evra u Srbiji. ovi nisu srecni ni sa 200hiljada... Kazu 200hiljada nije nista u Kanadi.. Cool u Srbiji si sa tim parama kao milioner. Te ajde za Srbiju sa tim parama i zivecesh kao bog.. Ali jok......

Da znam da cu naci neki dobar posao u Yugi i bla bla bla,, ishao bih ... heheh :)

I tako...

Ovde je milina za one, koji kao prvo nisu nostalgicni, znaju engleski, imaju bar visu skolu, znaju sta oce i sto je najbitnije stedljivi u pocetku,,,

Toliko za sada, odoh na posao... poz i sretno..

Pa nema tu logike prijatelju moj.Znam ljude koji su se dva puta selili na relaciji Kanada-Srbija.Nije mi jasno sto su toliki mazohisti.
Ko god zeli moze da se vrati .Prosecna plata u Srbiji je ( u Junu mesecu) iznosila 341 euro ili 540 CAD.Svako moze preko inrerneta da uporedi cene i tamo i ovde pa da sam odluci da li je pametno dolaziti u YUGU :hahaha: ili ne.
Takodje mogu da rizikuju da novac stecen u Kanadi uloze u neki biznis ovde,gde cveta siva ekonomija,mito , korupcija....
Problem je sto novac koji se i donose u Srbiju se potrosi, a onda hajde kod privatnika da radis za 300-400 eura gde si naravno prijavljen samo na pola od te plate.

Pozdrav i drago mi je da si OK.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back