Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo svima.

U pismu koje smo dobili od CIC-a stoji da bi pored IMM0008-3 i formular IMM5406 trebao da bude popunjen i za aplikanta i za supruznika. Formular IMM5406 ima rubrike "Applicant" i "Spouse or common-law partner" pa je nejasno na koji nacin bi supruznik mogao da popuni ovaj formular.
Pitanje je, dakle, jeste li ovaj formular slali samo u jednom primerku, za aplikanta ili u dva (za aplikanta i supruznika)?

Zdravo svima.

U pismu koje smo dobili od CIC-a stoji da bi pored IMM0008-3 i formular IMM5406 trebao da bude popunjen i za aplikanta i za supruznika. Formular IMM5406 ima rubrike "Applicant" i "Spouse or common-law partner" pa je nejasno na koji nacin bi supruznik mogao da popuni ovaj formular.
Pitanje je, dakle, jeste li ovaj formular slali samo u jednom primerku, za aplikanta ili u dva (za aplikanta i supruznika)?

Pozdrav Darya

Ja sam slao u dva primerka.Jedan je bio sa mojim podacima tj. kod applicant smo i u jednom i u drugom stavljali moje ime a kod spouse njeno stim sto smo na prvom primerku IMM5406 stavljali imena mojih roditelja a na drugom imena njenih roditelja.Znaci oba primerka se razlikuju u RELATIONSHIP/MOTHER i RELATIONSHIP/FATHER u SECTION A.Njen se primerak od moga takodje razlikuje i pod SECTION C jer ona ima rodjenog brata dok sam ja jedinac.

:bye:

Zdravo svima.

i ja sam isto kao i sale.......

Hi forumasi!! :bye:
Stigla sam u posetu tetki u Kanadu pre dve nedelje, odmorila sam pomalo i sada intenzivno razmisljam o nekom poslicu!! Na zalost ne znam odakle da pocnem da se raspitujem, pa Vas molim za pomoc i savet.
Tu sam do polovine septembra, a radila bih sve, od spremanja, ciscenja, cuvanja dece ili starih, pranja sudova ili kao pomocni radnik u restoranima....
Bilo kakva pomoc ce mi biti dobrodosla.
Hvala unapred! :)

Stigla sam u posetu tetki u Kanadu pre dve nedelje, odmorila sam pomalo i sada intenzivno razmisljam o nekom poslicu!! Na zalost ne znam odakle da pocnem da se raspitujem, pa Vas molim za pomoc i savet.
Tu sam do polovine septembra, a radila bih sve, od spremanja, ciscenja, cuvanja dece ili starih, pranja sudova ili kao pomocni radnik u restoranima....

Najlogicnije je da pitas tetku, uzmi novine nadji oglase imas svega. Cim budes zvala pitace te da li radis za kes ili cek, tako da nema problema za posao.

http://www.novine.ca/mo/index.asp

Imas ovde dosta poslova tog tipa, i to kod nasih ljudi.

evo dokaz da je žena od riječi....svaka čast...pozdrav.....:bye:

:) bas kao sto sam rekla da cu ostati na forumu tako i radim jer mi je dosta pomoglo kada sam ja cekala svoje papire i bilo mi je mnogo mnogo lakse,samo sto nemogu da Vam pisem jer nisam bila u situaciji kao Vi pa neznam nista o tome iako citam sta Vi pisete skoro svaki dan i drago mi je kad procitam da napreduju papiri kod forumasa!!!!
:D :klap: :bye:

:) bas kao sto sam rekla da cu ostati na forumu tako i radim jer mi je dosta pomoglo kada sam ja cekala svoje papire i bilo mi je mnogo mnogo lakse,samo sto nemogu da Vam pisem jer nisam bila u situaciji kao Vi pa neznam nista o tome iako citam sta Vi pisete skoro svaki dan i drago mi je kad procitam da napreduju papiri kod forumasa!!!!
:D :klap: :bye:

e baš mi je drago...a raci nam kako ti je tamo????pozdrav

Mogu li da ponovim pitanje na koje niko nije odgovorio?
Da li je nekome poznato koliko se isplati traziti posao preko agencija za zaposljavanje?
Znate li neku dobru agenciju za zaposljavanje u Torontu i Vancouver-u?
Na koji nacin se vrsi placanje usluge pronalazenja posla? Jednokratno placanje ili kao procenat od plate?
Nasao sam listu takvih agencija (http://www.jobagencies.ca/index.asp?p=1&sp=1), ali mozda da mi neko preporuci.

Pozdrav svima

Poceo sam da popunjavam formulare za slanje u Sidney. Imam nedoumice kod obrasca IMM0008_1e SCHEDULE 1 BACKGROUND/DECLARATION.
Pitanje 11 trazi da navedete sve svoje aktivnosti od 18-te godine (Personal history). Ja imam dosta aktivnosti koje su se preklapale. Npr. dok sam studirao, i radio sam (zvanicno sam bio prijavljen).
Takodje sam sluzio i vojsku u sred studija bez zamrzavanja statusa.

npr.
studirao 1995/09-2003/01
sluzio vosjku 1997/06 -1998/06

Da li je neko imao ovakvih nedoumica i kako ih je napisao?

Pozdrav i hvala.

Evo mene opet..
citam svaki dan i sanjam svaku noc o iseljenju odavdje..
i svaki dan mi je bedniji od prethodnog..
imam posao, radim al sam zadovolja 0%
cak sam i nezadovoljna i to 100%.
svemu pridonosi i razocarenje na koje sam naisla radeci onaj test da vidim imal za mene nade da idem u kanadu.

Na testu sam skupila 60 bodova, a 65 % je potrebno za mogucnost aplikacije preko ovog programa preko ministarstva.

nemam nikakve rodbine u Kanadi niti sam kad bila gore, pa me to fino ukopa.

Onda, ne znam u koju kategoriju da smjestim svoje znanje, dipl.ing. telekomunikacija (kod nas se to vodi dipl.ing.elektrotehnike, ali s ovim zvanjem bi ja prakticno trebala da radim sa jakom strujom, a ja bila na odsjeku za telekomunikacije i radim sa slabom)
takodjer, imam diplomu cisco academy-e koja je trajala 2 godine a koja je networking, sto takodjer ne znam gdje svrstati i jos neke microsoftove certifikate) poa bih bila jako zahvalna nekome ko bi me malo mogao posavjetovati.
ako treba saljem privatni mail da mi pise,..
unaprijed sam vam dragi forumasi jako zahvalna...
nadam se da cet emi pomoci...

zelim vam lijep dan...

pozzz

Evo mene opet..
citam svaki dan i sanjam svaku noc o iseljenju odavdje..
i svaki dan mi je bedniji od prethodnog..
imam posao, radim al sam zadovolja 0%
cak sam i nezadovoljna i to 100%.
svemu pridonosi i razocarenje na koje sam naisla radeci onaj test da vidim imal za mene nade da idem u kanadu.

Na testu sam skupila 60 bodova, a 65 % je potrebno za mogucnost aplikacije preko ovog programa preko ministarstva.

nemam nikakve rodbine u Kanadi niti sam kad bila gore, pa me to fino ukopa.

Onda, ne znam u koju kategoriju da smjestim svoje znanje, dipl.ing. telekomunikacija (kod nas se to vodi dipl.ing.elektrotehnike, ali s ovim zvanjem bi ja prakticno trebala da radim sa jakom strujom, a ja bila na odsjeku za telekomunikacije i radim sa slabom)
takodjer, imam diplomu cisco academy-e koja je trajala 2 godine a koja je networking, sto takodjer ne znam gdje svrstati i jos neke microsoftove certifikate) poa bih bila jako zahvalna nekome ko bi me malo mogao posavjetovati.
ako treba saljem privatni mail da mi pise,..
unaprijed sam vam dragi forumasi jako zahvalna...
nadam se da cet emi pomoci...

zelim vam lijep dan...

pozzz

Veliki pozdrav koleginice.Te sertifikate imam i ja i mogu ti reci da su mi mnogo pomogli.Imam MCSA,MCSE i CCNA.Takodje sam zavrsio Cisco Academy u trajanju od jedne godine.Verovatno si citala kako je izgledala moja odiseja od momenta kada sam odlucio da se iseljavam pa do momenta kada sam otisao na intervju.Ovi sertifikati su mi pomogli u sledecem:Imam srednju elektrotehnicku skolu i diplomu Elektrotehnicar elektronike.Medjutim posto radim vise od deset godina u IT (hardware service) i imam jos neke Hewlett-Packard sertifikate za servere odlucio sam da ucim francuski i apliciram za Quebec(nisam bio bas siguran da bih preko federal prosao sa srednjom skolom).Cisco i Microsoft sertifikati su mi pomogli da me Quebec immigration svrsta na National Occupation Classification (NOC) List pod sifrom Computer and Network Operators and Web Technicians (NOC 2281) i da dobijem od njih status permanent resident.Imigracioni sluzbenik nije gledao striktno sta pise samo u diplomi,vec je na osnovu diplome,sertifikata koje posedujem i razgovora o tome sta radim, doneo odluku da me svrsta u Computer and Network Operators and Web Technicians (NOC 2281) ...
Znaci ,stavio je sve na gomilu pa onda odlucio.Posto se ne nalazis na 38 listi,jedino resenje je ili da trazis ponudu posla(sto ne znam kako uopste izvesti ) i apliciras preko provincial programa ili da ucis francuski pa apliciras za Quebec.To su trenutno jedine dve solucije.Recimo kod njih(Quebec) bi se tvoje zanimanje moglo svrstati pod Computer Science Techniques koje se nalazi na njihovoj listi na

http://www.form.services.micc.gouv.qc.ca/epi/index.jsp?languageCode=en

Ovo sve navodim kao predpostavku.Potrebno je prvo dobro se pomuciti oko francuskog pa tek onda sve ostalo dolazi u obzir.

Pozdrav:ok:

Poslednja izmena:
Kako ste dokazivali da imate potreban novac (settlement funds) na racunu?

Da li se to se novac na racunu mora konvertovati u kanadske dolare, pa tako prikazati stanje? (pri konverziji iz EUR u CAD, pa posle kad novac budem povlacio iz banke nazad u EUR, izgubi se mnogo...)

Ne razumem se bas najbolje, dakle, da li ste izvestaj o stanju na racunu predavali u EUR ili u CAD ili... je moguce na primer ostaviti sumu u EUR, a prikazati izvestaj u CAD?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back