Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako ste dokazivali da imate potreban novac (settlement funds) na racunu?

Da li se to se novac na racunu mora konvertovati u kanadske dolare, pa tako prikazati stanje? (pri konverziji iz EUR u CAD, pa posle kad novac budem povlacio iz banke nazad u EUR, izgubi se mnogo...)

Ne razumem se bas najbolje, dakle, da li ste izvestaj o stanju na racunu predavali u EUR ili u CAD ili... je moguce na primer ostaviti sumu u EUR, a prikazati izvestaj u CAD?

pozdrav...
ja sam u EUR-ima.......mislim na potvrdi su bili euri....

Veliki pozdrav koleginice.Te sertifikate imam i ja i mogu ti reci da su mi mnogo pomogli.Imam MCSA,MCSE i CCNA.Takodje sam zavrsio Cisco Academy u trajanju od jedne godine.Verovatno si citala kako je izgledala moja odiseja od momenta kada sam odlucio da se iseljavam pa do momenta kada sam otisao na intervju.Ovi sertifikati su mi pomogli u sledecem:Imam srednju elektrotehnicku skolu i diplomu Elektrotehnicar elektronike.Medjutim posto radim vise od deset godina u IT (hardware service) i imam jos neke Hewlett-Packard sertifikate za servere odlucio sam da ucim francuski i apliciram za Quebec(nisam bio bas siguran da bih preko federal prosao sa srednjom skolom).Cisco i Microsoft sertifikati su mi pomogli da me Quebec immigration svrsta na National Occupation Classification (NOC) List pod sifrom Computer and Network Operators and Web Technicians (NOC 2281) i da dobijem od njih status permanent resident.Imigracioni sluzbenik nije gledao striktno sta pise samo u diplomi,vec je na osnovu diplome,sertifikata koje posedujem i razgovora o tome sta radim, doneo odluku da me svrsta u Computer and Network Operators and Web Technicians (NOC 2281) ...
Znaci ,stavio je sve na gomilu pa onda odlucio.Posto se ne nalazis na 38 listi,jedino resenje je ili da trazis ponudu posla(sto ne znam kako uopste izvesti ) i apliciras preko provincial programa ili da ucis francuski pa apliciras za Quebec.To su trenutno jedine dve solucije.Recimo kod njih(Quebec) bi se tvoje zanimanje moglo svrstati pod Computer Science Techniques koje se nalazi na njihovoj listi na

http://www.form.services.micc.gouv.qc.ca/epi/index.jsp?languageCode=en

Ovo sve navodim kao predpostavku.Potrebno je prvo dobro se pomuciti oko francuskog pa tek onda sve ostalo dolazi u obzir.

Pozdrav:ok:

Sta palis ljude za Quebec, da se nauci francuski ? Ti si tako super naucio francuski za dve nedelje da si interviju po tvojoj prici imao na francuskom i odusevio si ovog tipa iz ambasade. Toliko se tip odusevio sa tvojim znanjem francuskim da te nije posla na lekarski nego na provere koje ce trajati do novembra 3011. Znas francuski napises bonjour
onda azuriras tj. ispravljas sto puta.
Provalilia te masa da si baron i da baronises. Samo anglofono podrucije Kanade moze biti opcija.To da se sedne kao sale superbbq i NAUCI francuski je bajka koja je vremenom presla u basnu.

Postoji li neki administrator ili bilo ko da ukloni ovog nevaspitanog i dosadnog tipa sa ovog divnog,korisnog foruma,u redu je kad pise o tome sta on zna o Americi,Kanadi,kakva je situacija,njegovi utisci,ali je druga stvar ovo vredjanje drugih forumasa,kao sto vredja Sala,Pretty,i svakog ko ne razmislja kao on!!!

Postoji li neki administrator ili bilo ko da ukloni ovog nevaspitanog i dosadnog tipa sa ovog divnog,korisnog foruma,u redu je kad pise o tome sta on zna o Americi,Kanadi,kakva je situacija,njegovi utisci,ali je druga stvar ovo vredjanje drugih forumasa,kao sto vredja Sala,Pretty,i svakog ko ne razmislja kao on!!!
Obrati se moderatoru i zali se sto govorim istinu. Nevaspitana i dosadna si ti, a tebe bi trebalo "UKLONITI":hahaha1:, posto ovo nije tvoj privatan sajt.

Samo cu parafrazirati moje poslednje pitanje:
Imam nedoumice kod obrasca IMM0008_1e SCHEDULE 1 BACKGROUND/DECLARATION.
Pitanje 11 trazi da navedete sve svoje aktivnosti od 18-te godine (Personal history).

Koliko ste isli u detalje pri popunjavanju ovog pitanja. Ja sam do sada napunio punu A4 stranicu, a ako bih isao u detalje (kada sam npr. putovao ), bilo bi i vise.

Svaka pomoc je dobrodosla.
Hvala unapred.

U redu je pisati istinu,nije u redu bilo koga nazivati bezveznjakovicem i budalom,kao ni podsmevati se kad neko pise ijekavicom!Svi moderatori ovog sveta,smilujte se!!!

Zasto lazes ? Koga sam ja nazvao bezveznjakovicem i budalom ? Nadji taj moj citat i objavi da svi vide ! Ako sale moze da kaze da se francuski nauci jako lako i za kratko vreme( da se cita i da se pise - visoki nivo znanja), onda i ja imam prava da kazem da to nije tacno. Imas moderatora, idi mu se javi da me "UKLONI":hahaha1:

Mislim da nije uredu uklanjati covjeka sa foruma.
ko hoce da uci francuski, pustite osobi na volju.. neko ima dara za jezike i brzo savlada starni jezik.
francuski je nemoguce savladati za godinu na advanced nivou, ali je moguce mozda nauciti do nekog intermediate nivoa.

ja cu pokusati uciti, ako nista jedan je od svjetskih jezika.

@ ako sam postavila pitanje u pogresnoj grupi, potrazit cu gdje da postavim. izgleda da ovdje imaju rpravo pitati i dobiti savjet samo oni koji su vec u fazi popunjavanja formulara.
misim da to nije fer.

@ ja nemam nikakve rodbine u kanadi, rado bih da u svom zivotu nesto promjenim dok jos nije kasno, zato mislim da je ok pitati i ako neko zeli svoje iskustvo podjeti sa svima nama forumasima mislim da je to super...

@ ne znam da li cete nakon ovog posta i mene predloziti za cenzuru :think:

<<tipkajuci u svoje ime, meni je jako korisno sto mi je sale050 napisao>>

ja stvarno zelim otici...
zrtvovat cu 3 godine za ucenje francuskog (pa zrtvovala sam 17 godina na skolu da bi danas se pitala zasto sam studirala, zasto na nekom placu jednostavno nisam kupila stand i prodavala paradajz i paprike)
hvala na razumjevanju :-)

ma jednostavno ga i nepročitaš....i to je to.....pozdrav....

e i mene zanima ono za aktivnosti od 18-te godine, pa ako neko može...

takođe i za lovu, da li da evre iz banke predstavim kao kanadske dolare na aplikaciji ili kao evre?

ma sve je to upitno..netko je već napisao,kada se malo vratiš unazad,baš onako kako su tražili,međutim iz ambasade su mu poslali da napiše ponovo ali obrnuto,tako da nisam ni ja baš sigurna kojim redosljedom treba,a za eure sam ja rekla,neznam kako su drugi,pa i mene zanima,ako ima netko da napiše kakva je potvrda za novce bila...hvala...

@ ako sam postavila pitanje u pogresnoj grupi, potrazit cu gdje da postavim. izgleda da ovdje imaju rpravo pitati i dobiti savjet samo oni koji su vec u fazi popunjavanja formulara.
misim da to nije fer.

bez ljutnje,ali ovo nije istina...ja,govorim u svoje ime,napišem ako znam odgovor,međutim nisam upoznata sa novom procedurom i nemogu davati odgovore,a rado bi pomogla da znam......

ma sve je to upitno..netko je već napisao,kada se malo vratiš unazad,baš onako kako su tražili,međutim iz ambasade su mu poslali da napiše ponovo ali obrnuto,tako da nisam ni ja baš sigurna kojim redosljedom treba,a za eure sam ja rekla,neznam kako su drugi,pa i mene zanima,ako ima netko da napiše kakva je potvrda za novce bila...hvala...

Ja sam imao potvrdu u eurima.

Mislim da nije uredu uklanjati covjeka sa foruma.
ko hoce da uci francuski, pustite osobi na volju.. neko ima dara za jezike i brzo savlada starni jezik.
francuski je nemoguce savladati za godinu na advanced nivou, ali je moguce mozda nauciti do nekog intermediate nivoa.

ja cu pokusati uciti, ako nista jedan je od svjetskih jezika.

misim da to nije fer.

@ ja nemam nikakve rodbine u kanadi, rado bih da u svom zivotu nesto promjenim dok jos nije kasno, zato mislim da je ok pitati i ako neko zeli svoje iskustvo podjeti sa svima nama forumasima mislim da je to super...

@ ne znam da li cete nakon ovog posta i mene predloziti za cenzuru :think:

<<tipkajuci u svoje ime, meni je jako korisno sto mi je sale050 napisao>>

ja stvarno zelim otici...
zrtvovat cu 3 godine za ucenje francuskog (pa zrtvovala sam 17 godina na skolu da bi danas se pitala zasto sam studirala, zasto na nekom placu jednostavno nisam kupila stand i prodavala paradajz i paprike)
hvala na razumjevanju :-)

Naravno da je nemoguce savladati za godinu dana do advanced nivoa.Sve zavisi od osobe do osobe.Ja sam poceo da ucim 2005, a na ispit sam izasao 2007 u maju.Quebec immigration je zbog toga i propisalo da se polaze ispit TEF koji ako se uradi dobro donosi odredjeni broj bodova i u zbiru sa drugim faktorima koji su bitni(obrazovanje,broj godina radnog iskustva,broj dece do 12 godina,obrazovanje supruznika,dvojezicnost) daje prolaznost.Glavnu odluku inace donosi imigracioni sluzbenik koji ti na samom intervju-u saopsti da li si primljen ili ne.Inace oni koji uspeju da svojim kvalifikacijama prikazu znanje francuskog(studije) ne bivaju pozvani na intervju vec im na osnovu uvida u dokumenta automatski dodeljuju status iseljenika u Quebec.Postoji kolega sa foruma koji je imao tu situaciju.Idejom da ozbiljno radis na ucenju francuskog sledeci tri godine mozes samo da se pomeris napred ,nikako unazad.
Ako stvarno imas toliku zelju da odes u Kanadu, a obzirom da u englesko govorno podrucje ne mozes da apliciras jer se ne nalazis na listi 38, vrednim radom ces uspeti da ostvaris svoj cilj.Uspeh ljudi lezi u tome da sebi postave cilj i dugo i mukotrpno rade na ostvarenju istog.Zivot treba planirati na duge staze.
Eh,da, moram i ovo da dodam:Hurmasice su :super::super::super: Zadnji put sam ih jeo 1992 u Bihacu i ostale su mi u pamcenju.

Pitanje 11 trazi da navedete sve svoje aktivnosti od 18-te godine (Personal history).

Koliko ste isli u detalje pri popunjavanju ovog pitanja. Ja sam do sada napunio punu A4 stranicu, a ako bih isao u detalje (kada sam npr. putovao ), bilo bi i vise.

Hvala unapred.

Od tebe se trazi da hronoloski navedes gde si bio i sta si radio.Ako si studirao od do onda to napises i mesto gde si studirao..Ne treba da pises ako si recimo za vreme studija bio mesec dana negde na putovanju.Svaki boravak duzi od sest meseci mora da se navede.
Bio sam tu i tu i isao u srednju skolu.Bio sam tu i tu i studirao,sluzio vojni rok.Bio sam tu i tu i radio u toj i toj firmi,bio nezaposlen i ziveo kod kuce na toj i toj adresi.Ja sam jedino slao propratno pismo jer sam morao da objasnim gde sam sluzio vojsku jer je to bilo ratno vreme.
U IMM0008_1e SCHEDULE 1 BACKGROUND/DECLARATION sam naveo samo period posle 18-te i aktivnost za vreme tog perioda.Ne znam za druge , ali kod mene je to proslo ovako kako sam ti opisao.
Bitno je jedino da ne pravis rupe u svojim navodima tj, da ne postoji vremenska praznina.Sve se navodi po mesecima.Znaci od recimo Januara te i te godine pa do Novembra te i te godine.Onda ti se sledeci period nastavlja na Novembar.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Od tebe se trazi da hronoloski navedes gde si bio i sta si radio.Ako si studirao od do onda to napises i mesto gde si studirao..Ne treba da pises ako si recimo za vreme studija bio mesec dana negde na putovanju.Svaki boravak duzi od sest meseci mora da se navede.
Bio sam tu i tu i isao u srednju skolu.Bio sam tu i tu i studirao,sluzio vojni rok.Bio sam tu i tu i radio u toj i toj firmi,bio nezaposlen i ziveo kod kuce na toj i toj adresi.Ja sam jedino slao propratno pismo jer sam morao da objasnim gde sam sluzio vojsku jer je to bilo ratno vreme.
U IMM0008_1e SCHEDULE 1 BACKGROUND/DECLARATION sam naveo samo period posle 18-te i aktivnost za vreme tog perioda.Ne znam za druge , ali kod mene je to proslo ovako kako sam ti opisao.
Bitno je jedino da ne pravis rupe u svojim navodima tj, da ne postoji vremenska praznina.Sve se navodi po mesecima.Znaci od recimo Januara te i te godine pa do Novembra te i te godine.Onda ti se sledeci period nastavlja na Novembar.

Pozdrav

Hvala na iscrpnom odgovoru. Moja nedoumica je vise na mogucim preklapanjima, evo kako sam ja to uradio (Izostavio sam imena zemalja i gradova i firmi).
Ovde nema praznina ali recimo jedno vreme sam i studirao i radio (napisao sam da sam radio vikendima i raspustima), a i vojnu obavezu sam obavio u toku studija.
Nadam se da ce ovako biti ok. Ako neko ima neke primedbe ili drugacija iskustva neka slobodno napise. Pozdrav svima.
From To Activity
2009/01 2009/07
(present) Electrical Engineer – hired out to another engineering company.
2008/08 2008/12 Software Design Engineer. I was assigned to delegate my company in foreign country.
2008/05 2008/05 Business trip to foreign country (18 days in total).
2007/12 2007/12 Business trip to foreign country (20 days in total).
2006/09 2009/07 (present) Software Developer.
2005/11 2006/08 Software Developer.
2005/01 2005/10 Software Developer.
2004/01 2004/12 Owner of retail store.
1997/03 1998/03 Military service.
1996/11 2003/12 Electrician.
1993/10 2003/05 Studying for university degree.
1993/07 1993/09 Unemployed.
1989/09 1993/06 Attending secondary school

Hvala na iscrpnom odgovoru. Moja nedoumica je vise na mogucim preklapanjima, evo kako sam ja to uradio (Izostavio sam imena zemalja i gradova i firmi).
Ovde nema praznina ali recimo jedno vreme sam i studirao i radio (napisao sam da sam radio vikendima i raspustima), a i vojnu obavezu sam obavio u toku studija.
Nadam se da ce ovako biti ok. Ako neko ima neke primedbe ili drugacija iskustva neka slobodno napise. Pozdrav svima.
From To Activity
2009/01 2009/07
2008/08 2008/12 Software Design Engineer. I was assigned to delegate my company in foreign country.

Ovo od 18 i 20 dana boravka u inostranstvu je mozda nepotrebno.To je suvise kratak period.

:D

Hvala unapred.

Npr. Ja sam napisao samo:: od te do te godine godine skolovanje, od te do te godine posao i skolovanje, od te do te godine samo posao..od te do danas ponovo posao i skolovanje
.
Stalo sve u manje od 4 reda...

I naravno proslo je....

From To Activity
2009/01 2009/07

nema potrebe da pishesh na kojim si pozicijama radio.

U mom slucaju je bilo bukvalno ovako...

2000-2005 School
2005-2006 School and job
2006-2007 job
2007- now job and school

Tacka...

A u medjuvremenu sam bio i van zemlje vise puta i svaki put manje od 6 meseci. Ali njih to ne zanima

Ovo da si bio nezaposlen 2 meseca pre upis na fax.. nema potreba da pishesh...

Poslednja izmena:

Hvala unapred.

Mi smo visak u posebnu tabelu na A4 papiru, naznacis na koji se obrazac odnosi i koje pitanje, sve kao i oni sto su trazili, ali mozes koliko redova hoces da dodas.Prikacis uz njihov obrazac.
Pisi sve iskreno kako je bilo pa makar i nesto ponovio ili se preklopilo.

prijatelji dragi

dali neko zna koliko moze biti kofer tezak
znam da po osobi mogu dva kofera ali imam razlicite informacije za kilazu
i jos nesto sta je naj bitnije da se ponese a da nezaboravim
posto deca moraju u skolu koja dokumenta oni traze pri upisu
dao sam na prevod djacku knjizicu posto je cerka zavrsila 1 osnovne a ocene su opisne
a sinu sam dao na prevod svedocanstvo o zavrsenom 1 srednje i svedocanstvo iz osnovne na prevod
dali moram poneti i zdravstveni karton od dece?
pozdrav SVIMA

prijatelji dragi

dao sam na prevod djacku knjizicu posto je cerka zavrsila 1 osnovne a ocene su opisne
a sinu sam dao na prevod svedocanstvo o zavrsenom 1 srednje i svedocanstvo iz osnovne na prevod
pozdrav SVIMA

23kg po koferu.. Mozesh dva kofera po osobi. Nisam siguran da li to vazi isto i za maloletne osobe.

Pitaj kada budesh kupovao kartu u agenciji, oni ce ti reci sve...

prijatelji dragi

pozdrav SVIMA

Uobicajeno je 20kg po osobi ekonomskom klasom, ali ne preko 23kg. Sa sobom mozes poneti max 7 kg u avion po osobi.
Sve zavisi od kompanije do kompanije. Najvise sam putovao Lufthansom, pa za njih mogu i da pricam.
Za malu decu je uobicajeno 10kg, ali ne znam do koliko godina.
Puno sam putovao, preko 40 letova u poslednje 3 godine i obicno za par kg vise ti se nece buniti. U avion sam obicno unosio onaj mali kofer na tockice i ruksag, i zajedno bogami ponekad i preko 20kg, ali posto ne izgledaju veliko tu mi do sada niko nije postavio pitanje. Plus uvek mozes dodati i torbu za laptop i za fotoaparat.
Druga stvar je kako ces sve to poneti :-).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back