Posto se ovde iznose informacije o zivotu u Kanadi, mogu samo da kazem da je 90 % informacija ne tacno.
KAKO, PA ZAR TI NE ZIVIS U USA? (jedna mala ispravka< netacno-jedna recNETACNO)
Ja zivim u Americi vec dugi niz godina,
Kanadu sam prosao uzduz i popreko,imam prijatelja i rodbine…- BLAGO TEBI!!!!
Kanada je jedna pustara sa tri grada( Toronto,Montreal i Vancuver).Celo stanovnistvo Kanade je u ta tri grada.Porast kriminala je povecana za 100%.tako da ce Vancuver uskoro prestici NY.
PUSTARA???? ODLICNO - BAS TO I TRAZIMO
PA KAKO TAJ "NESRECNI" VANCUVER TREBA DA JE LOSIJI OD NEW YORK-a, A TI NAM SAD "RUSIS KANADSKE SNOVE" TVRDECI DA TEK TREBA DA DOSTIGNE NY PO KRIMINALU
Imigranti koji dolaze u Kanadu po programu useljavanja imaju problem sto se njihovo zanimanje nalazi na listi te godine kada apliciraju,ali kada se usele to zanimanje nije vise na listi.Onda idu na savetovanja za posao i onda im nude da rade u bolnici kao pomocno osoblje,u restoranima i gradjevini.Kazu ima posla ko hoce da radi,kakvog posla ???
U restoranima da se nose pomije,u bolnice da vodis babe i dede u wc,divan posao.
HAJDE MALO PROSETAJ DO TVOJE MATICE SERBIJE PA DA VIDIS KOLIKO SE TO OVDE PLACA!!!!!!! A O BIRANJU POSLA......NO COMMENT!
U Kanadi vladaju potomci Britanskih lojalista koji imaju misljenje o sebi da su bogovi na zemlji, a Francuzi u Quebecu su jos gori.
JU, JU... SALE, DASSAL I OSTALI.... PA JA BIH ODMAH ODUSTALA OD TOG "NESRECNOG ISELJENJA". DA SE NISTE USUDILI-TAMO FRANCUZIMA RASTU ROGOVI I "ILS VONT VOUS MANGEONS!!!! BRRR"
Sva mesta za poslu u drzavnom sektoru su rezervisana za njih,a imigranti koji su zavrsili fakultete da rade fizicke poslove.Samo da nadjem i stavi cu,sto mi je drug poslao iz Toronta,oglas za rad u drzavnoj firmi,prva dva uslova da je KANDIDAT RODJEN U KANADI I DA MU JE PRVI JEZIK ENGLESKI.
JAKO JE STRASNO ZAPOSLITI SE U DRZAVNOJ FIRMI> MOJA PRIJATELJICA JE PRE "SAMO" OSAM GODINA OTISLA U CA I JADNA JE USPELA DA SE ZAPOSLI U DRZAVNOJ FIRMI. ZNAM JOS TROJE LJUDI SA ISTIM ISKUSTVOM. JU, JU, MORA DA SU POTPLATILI NEKOGA DA BI "DOBILI MESTO"
Poslovi kod privatnika u struci su nocna mora,odmah ce da vam nadje minus sto nemate radno iskustvo u Kanadi i ponudice jako malu platu,a da li ce placati i kako to je vec druga prica.Radi cu u restoranu ili bolnici dok se ne snadjem,a iz tog kruga se tesko izlazi.
JA BIH LICNO VOLELA DA STEKNEM KANADSKO RADNO ISKUSTVO U SRBIJI .... AL NE IDE....... KOJA JE SVRHA OVE RECENICE? JESI LI TI IMAO USA RADNO ISKUSTVO KADA SI OTISAO U AMERIKU
OVDE INACE, CIM SE ZAPOSLIS PLACAJU TI SVE I PITAJU DA LI JE DOVOLJNO!
Ovde su informacije kaze kum,kaze kumov kum…a nasi ljudi obicno vole da lazu da se pokazu bolje nego sto jesu,jer ako to otisli iz Srbije u Kanadu,rade neke isporuke,nece valjda to da pise.Napisa ce da je generalni direktor i da ima platu 10000000000 $.
Naglasak kad vam cuju,to je tek prica.
PA ZAR TI NAMA NISI ISPRICAO "DRUGOVU" PRICU KAKO U CANADI NE VALJA? ILI SE IPAK NISMO DOBRO RAZUMELI, PA SI I SAM TAMO ZIVEO I ZARADJIVAO?
U Americi je druga prica,pokazi kako radis,ako znas prolazis.Niko te nece cimati za poreklo,radno iskustvo u Americi i naglasak.Plate su takodje vece I pare se prave u Americi.
JAKO MI JE DRAGO DA SI ZADOVOLJAN ZIVOTOM TAMO, A VERUJEM I OSTALIM UCESNICIMA FORUMA. ZATO TI ZELIM JOS MNOGO I MNOGO SRECE.... I JOS VISE OD TOGA, A NAS PRIJATELJU PUSTI DA SE "MUCIMO" U KANADI, PA AKO SI U PRAVU - VERUJ MI, JA CU TI PRVA TO PRIZNATI