Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za DASSELA
Ako bi tvoja zena dobila studetsku vizu, vase dete i ti dobili bi vizu za odlazak u Kanadu.
Sto se tice fakulteta najjeftinije za studiranje je francuski na UdM,( za bilo koji program za studiranje se placa vise od domacih jer si strani student) samo se francuski se placa ista cena kao i za domace,jer vrse poularizaciju francuskog jezika Zavrsen francuski u Québec, znaci dobiti bolji posao.
McGill je skup ko djavo. Vi vidite sve fakultete u Montréalu -UdM,McG,Concordia-engleski,UQAM - francuski.Profesori francuskog i engleskog su trazena struka ovde.
Tvoja zena bi imala pravo da radi u campusu u UdM,a uokviru campusa imate zabaviste da se cuvaju deca od studenata.
Kao strani student,tvoja supruga moze tek da dobije stipendiju na osnovu ocena sto ce dobiti na ispitima u Kanadi.Jedino tako,jer moja supruga je prosla kroz to.Polozis prvo ispite,e tek onda imas pravo da konkurises na stipendiju.
Ako bi ste dosli na studentsku tvoja zena studira (bolje da ne radi,nego samo da se skoncentrise na ucenje da zavrsi sto pre i sa sto boljim ocenama), a ti radis 40.50,60 sati kada imas motiv nista nije tesko.Jos kada bi radio u restoranu jedes,donese kuci hrane(to otkrijes sisteme) ustedite na hrani.
Kola vam ne trebaju,vazno je da zivite pored métroa,karta je oko 64 dolara za zonu 1.
Proveri na sajtu UdM cene za francuski i videces koliko je cena manja u odnosu na McGill.
Kada si upisan na fakultet,ambasada i sve te provere su samo formalnost,stizes u Kanadu,radis,ucis i sredjujes papire.......

Hvala Nikita na iscrpnom odgovoru, videcemo sta i kako dalje, samo da se ode....
Veliki pozdrav

Daj Dassal, ne sekiraj se.Uci ces preko Kvebeka kao permanent resident i dobiti sve beneficije koje pripadaju permament resident imigrantima.Pusti studentsku vizu.Imas Dunju i supruga ti ima kvalifikacije.Bilo bi bez veze da ulazite preko studentske i da tek posle toga trazite CSQ i aplicirate za federal.
Jos jedna stvar:Ne mislis valjda da sa dobijenom turistickom vizom radis na crno???Sta , ako se ne daj Boze, povredis na tom poslu i ispostavi se da si bio na turistickoj, a radio na crno ? Uostalom ko ti 100% garantuje da ako supruga dobije studentsku i ti dobijas turisticku.Pa opste je poznato da svaki imigracioni sluzbenik ima pravo da nekome uskrati vizu i da posle toga mozes samo da se ceses.Sve ovo je jako hazarderski, pogotovo sa malim detetom.

Poslednja izmena:
Daj Dassal, ne sekiraj se.Uci ces preko Kvebeka kao permanent resident i dobiti sve beneficije koje pripadaju permament resident imigrantima.Pusti studentsku vizu.Imas Dunju i supruga ti ima kvalifikacije.Bilo bi bez veze da ulazite preko studentske i da tek posle toga trazite CSQ i aplicirate za federal.
Jos jedna stvar:Ne mislis valjda da sa dobijenom turistickom vizom radis na crno???Sta , ako se ne daj Boze, povredis na tom poslu i ispostavi se da si bio na turistickoj, a radio na crno ? Uostalom ko ti 100% garantuje da ako supruga dobije studentsku i ti dobijas turisticku.Pa opste je poznato da svaki imigracioni sluzbenik ima pravo da nekome uskrati vizu i da posle toga mozes samo da se ceses.Sve ovo je jako hazarderski, pogotovo sa malim detetom.

Ma imam pravo na rad, nego ima hiljadu drugih stvari (skolarina, ona ima pravo na rad samo u okviru kampusa i dr.), trenutak slabosti, Sale, zato sto nemam nikakve repere koliko ce ovo da traje, a sve mi se smucilo......znas da smo bili na drugom statusu, sad jos godinu......proces koji traje godinama, bas ludo!!! Izludeh, iseljavam se u glavi vec dve godine, svaki dannnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:snesko3:

Za Dassala I Saleta 0509 !
Postovani zemljaci !
Kada je moja supruga dobila studensku vizu S-1( na dve godine,sa pravom da se produzava ), ja sam dobio turisticku vizu V-1 sa kojom sam dobio pravo da izvadim radnu dozvolu koja vazi za dve godine, i ako moja supruga produzi vizu,ja produzavam vizu i radnu dozvolu (kao sto je i bilo). Moja radna dozvola mi je omogucavala da radim bilo koji posao kod bilo kog poslodavca bilo gde u Kanadi ( samo sto ta radna dozvola nije omogucivala rad sa decom ispod 18 godina.)
Tako da kada bi supruga otisla sa studenskom vizom,a ti sa turistickom koja je vezana za nju imao bi radnu dozvolu i legalno bi radi. Za Kanadu imate vise vrsta turistickih viza.
Inace ovo sto sam ja napisao mozete sve da proverite u kanadskoj ambasadi, proverite da li je tacno to sto sam rekao.
Sale 0509 zasto bi imigracioni sluzbenik uskratio vizu u ovom slucaju ? Uopste nisi jasan.
Moj cilj pisanja na ovu temu je bio da pomognem, i da kazem moje iskustvo.

Postovani zemljaci !
Kada je moja supruga dobila studensku vizu S-1( na dve godine,sa pravom da se produzava ), ja sam dobio turisticku vizu V-1 sa kojom sam dobio pravo da izvadim radnu dozvolu koja vazi za dve godine, i ako moja supruga produzi vizu,ja produzavam vizu i radnu dozvolu (kao sto je i bilo). Moja radna dozvola mi je omogucavala da radim bilo koji posao kod bilo kog poslodavca bilo gde u Kanadi ( samo sto ta radna dozvola nije omogucivala rad sa decom ispod 18 godina.)
Tako da kada bi supruga otisla sa studenskom vizom,a ti sa turistickom koja je vezana za nju imao bi radnu dozvolu i legalno bi radi. Za Kanadu imate vise vrsta turistickih viza.
Inace ovo sto sam ja napisao mozete sve da proverite u kanadskoj ambasadi, proverite da li je tacno to sto sam rekao.
Sale 0509 zasto bi imigracioni sluzbenik uskratio vizu u ovom slucaju ? Uopste nisi jasan.

Nikita,
Sale zna moju situaciju i isto kao i ti zeli i meni i drugima samo dobro!!!
Nije da ti neko ne veruje, nego jednostavno okolnosti su drugacije za svakog, mi smo u proceduri, nego ssam ja malo puko od cekanja, pa sam poceo da gledam svaku mogucnost!
Ne ljuti se, ovde su ljudi vecinom ok, spremni da pomognu i saslusaju, i ti si, cini se jedan od takvih!!
Svako je iskustvo znacajno, tako i informacije koje si pruzio sigurno ce pomoci!!!
Pozdrav i sve najlepse za Novu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Postovani zemljaci !

Pozdrav Nikita

Najverovatnije da ne bi uskratio vizu.Kao sto rece Dassal, svi smo mi slucajevi za sebe.Naravno , ako neko zadovolji sve uslove nece biti odbijen, ali takodje znam ljude koji su mislili da zadovoljavaju sve uslove pa opet bili odbijeni za tu famoznu turisticku vizu.

Tebi svaka cast na trudu i zelji da pomognes, ali ja samo smatram da nekome ko ima malo dete i kome je zena zavrsila faks u Francuskoj a postdiplomske u Americi, iseljenje preko studentske treba da bude zadnja opcija.Poznajem situaciju u kojoj se Dassal nalazi, tako da sam zbog toga izneo moje misljenje.Recimo njegova Dunja je mala i bilo bi dobro da kao novopridosli emigrant odmah dobija deciji dodatak i da kao porodica mogu da iskoriste odredjene beneficije.

Ne te fâche pas z:lol:.Les gens comme toi-même sont toujours bienvenue dans ce forum z:lol:z:lol:z:lol:

Ma imam pravo na rad, nego ima hiljadu drugih stvari (skolarina, ona ima pravo na rad samo u okviru kampusa i dr.), trenutak slabosti, Sale, zato sto nemam nikakve repere koliko ce ovo da traje, a sve mi se smucilo......znas da smo bili na drugom statusu, sad jos godinu......proces koji traje godinama, bas ludo!!! Izludeh, iseljavam se u glavi vec dve godine, svaki dannnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:snesko3:

PRIJATELJU MOJ , PA JA SE ISELJAVAM VEC 7 GODINA.ZNAM DA TI JE ZEZNUTO, ALI KAO STO SMO VEC RANIJE PISALI, OVO JE JEDAN VELIKI TEST STRPLJENJA.MORAS DA GA PRODJES JER POSLE OLUJE UVEK IZLAZI SUNCE.

Deux alpinistes sont bloques dans une tempete de neige.
Aprez douze heures,ils voient arriver un Saint Bernard avec un tonneau de cognac autour du cou.
Regarde ca,dit un des hommes,voila le meilleur ami de l'homme!
Oui,dit l'autre,et regarde le beau chien qui le porte!

Hahahahaha.On peut dire que le cognac est le meilleur ami de l'homme! z:dm5:z:dm5:
C'est vrai,c'est vrai :zima2::zima2::zima2:

Kod mene evo zaladilo.Nema konjaka ali zato se polako pijucka crno vino.Efekat isti kao i kod cognac-a.:zzzz::zzzz::zzzz:

Poslednja izmena:
Deux alpinistes sont bloques dans une tempete de neige.
Aprez douze heures,ils voient arriver un Saint Bernard avec un tonneau de cognac autour du cou.
Regarde ca,dit un des hommes,voila le meilleur ami de l'homme!
Oui,dit l'autre,et regarde le beau chien qui le porte!

Dvoje planinara su blokirani u sneznoj oluji.Posle dva sata , vide da dolazi pas Svetog Bernarda( popularni Bernardinac) sa burencetom konjaka oko vrata.Vidi ovo, kaze jedan od njih, evo covekovovog najboljeg prijatelja ! Da, kaze drugi i vidi kako je lep pas koji ga nosi !:klap:

Poslednja izmena:
Postovani zemljaci,
Jos nekoliko korisnih informacija u vezi sa Montrealom i Kvebekom. Gradski prevoz je dobar : metro ima 4 linije, postoje autobusi (i nocni autobusi) koji dosta redovno idu.
Od zanimljivosti u gradu izdvajam : Botanicku bastu, Biodôme, Olimpijski stadion, Vieux-Port (Stara Luka), Habitat 67, ulicu Sainte-Catherine...
Vecina ljudi u Montrealu govori i engleski i francuski. Francuski ima posebne karakteristike i razlikuje se od jezika u Francuskoj. Ima specificne izraze i doslovno prevedene fraze sa engleskog. Ali ko vlada solidnim francuskim, mocice da se snadje. Engleski koji se koristi je americki engleski.
U centru grada ima mnogo beskucnika koji nece da rade nego prose. Ovde posla ima, ako hoces da radis. Na primer : Trazi se pomocnik kuvara da cisti ribu - 12 $/h; Nocni cuvar 23h-7h - 13 $/h; Raznosac dnevne stampe.... Cak i sada kad je zima, moze nesto da se nadje, a leti moze da se bira.
Vodja montrealskog podzemlja Maurice Boucher (Mom Boucher) trenutno je na izdrzavanju zatvorske kazne, a izacice iz zatvora sa 80 godina.
Montreal se deli na istocni engleski deo i na zapadni francuski. Granica je bulevar St-Laurent, ali ipak je stanovnistvo dosta izmesano.
Turisticke agencije organizuju povoljno izlete do grada Kvebeka (30$), do Otave (20$) itd. Jeftinije je kada se ide sa njima nego u privatnom aranzmanu. Medjutim, glavne destinacije su na jugu : na primer, Kuba - 7 dana, sve ukcljuceno - 1500$ za 2 osobe.
Montreal ima brojne festivale i besplatne koncerte narocito u leto : Dzez festival, Juste pour rire (festival humora), Frankofoni festival (lokalni i svetski muzicari koji pevaju na francuskom)...
Sto se politike tice, u decembru su pobedili liberali sa Jean Charest-om, drugi su bili separatisti sa Pauline Marois, a ADQ sa Mario Dumont-om su otisli u proslost.

Srecna Nova godina! Neka vam se ostvare sve zelje : da docek 2010. slavite u Kanadi.

Joyeuses Fêtes!

Postovani zemljaci,
Jos nekoliko korisnih informacija u vezi sa Montrealom i Kvebekom. Gradski prevoz je dobar : metro ima 4 linije, postoje autobusi (i nocni autobusi) koji dosta redovno idu.
Od zanimljivosti u gradu izdvajam : Botanicku bastu, Biodôme, Olimpijski stadion, Vieux-Port (Stara Luka), Habitat 67, ulicu Sainte-Catherine...
Vecina ljudi u Montrealu govori i engleski i francuski. Francuski ima posebne karakteristike i razlikuje se od jezika u Francuskoj. Ima specificne izraze i doslovno prevedene fraze sa engleskog. Ali ko vlada solidnim francuskim, mocice da se snadje. Engleski koji se koristi je americki engleski.
U centru grada ima mnogo beskucnika koji nece da rade nego prose. Ovde posla ima, ako hoces da radis. Na primer : Trazi se pomocnik kuvara da cisti ribu - 12 $/h; Nocni cuvar 23h-7h - 13 $/h; Raznosac dnevne stampe.... Cak i sada kad je zima, moze nesto da se nadje, a leti moze da se bira.
Vodja montrealskog podzemlja Maurice Boucher (Mom Boucher) trenutno je na izdrzavanju zatvorske kazne, a izacice iz zatvora sa 80 godina.
Montreal se deli na istocni engleski deo i na zapadni francuski. Granica je bulevar St-Laurent, ali ipak je stanovnistvo dosta izmesano.
Turisticke agencije organizuju povoljno izlete do grada Kvebeka (30$), do Otave (20$) itd. Jeftinije je kada se ide sa njima nego u privatnom aranzmanu. Medjutim, glavne destinacije su na jugu : na primer, Kuba - 7 dana, sve ukcljuceno - 1500$ za 2 osobe.
Montreal ima brojne festivale i besplatne koncerte narocito u leto : Dzez festival, Juste pour rire (festival humora), Frankofoni festival (lokalni i svetski muzicari koji pevaju na francuskom)...
Sto se politike tice, u decembru su pobedili liberali sa Jean Charest-om, drugi su bili separatisti sa Pauline Marois, a ADQ sa Mario Dumont-om su otisli u proslost.

Srecna Nova godina! Neka vam se ostvare sve zelje : da docek 2010. slavite u Kanadi.

Joyeuses Fêtes!

Joyeuses Fêtes à toi aussi:grudvanje::grudvanje2:

Super su informacije iz prve ruke.Jeste da sam u Srbiji,ali za sve skijase bih da dodam da nam skijanje na Mont Tremblant ne gine.Ljudi gledam evo njihov WebCam i z:hi:

Pozdrav svima...Verovatno cu vecinu smoriti sa ovako "glupim"pitanjem al zanima me da li neko zna kako rade ambasade preko praznika da znam dali i dalje da cekam postara i da sedim pored telefona :-)?pokusavala sam da nadjem al nisam uspela:-(

Ej, video sam danas da radi Kanadska ambasada.Bas neki cikica izadje kad sam prolazio.Realno je da postar i oni bas nemaju neke veze u ovo vreme jer ako ti bilo sta stigne do sutra tj. prekosutra poslato je da se javis posle praznika.Ma daj opusti se i uzivaj.Ovu Novu godinu sigurno neces docekati u Kanadi, ali obzirom da su trazili da platis landing fee vrlo skoro ces ti lepo na avion pa pravac Pearson International Airport.

z:)

Za one koji cekaju,ako to nije previse skupo mada znam da komplikovano jeste,pokusajte da dobijete sve potvrde sa fakulteta,izvode ocena i opisni program studija,mozda moze da vam zatreba...a lakse je iz Srbije,nego iz Kanade.Naravno,na srpskom,ako vec nema mogucnosti na engleskom na nasim fakultetima.

Cao narode....z:) Ja sam u skilled worker procesu (simplified), dobio sam documents required pre mesec dana i treba da saljem dokumentaciju, spremno je ali su mi tajming zeznuli ovi prazniciz:D...Pitanje sto se tice obrazovanja ako je neko voljan da odgovori. Da li je dovoljno poslati samo diplomu fakulteta, ili treba poslati i uverenja o polozenim ispitima? Ili eventualno fond casova po semestrima.? Da li je neko to radio ili su mu trazili?

Sretna vam svima nova godina i naravno zelim vam na prvom mestu zdravlja a odmah potom vize!!!z:)z:lol:z:D

Cao narode....z:) Ja sam u skilled worker procesu (simplified), dobio sam documents required pre mesec dana i treba da saljem dokumentaciju, spremno je ali su mi tajming zeznuli ovi prazniciz:D...Pitanje sto se tice obrazovanja ako je neko voljan da odgovori. Da li je dovoljno poslati samo diplomu fakulteta, ili treba poslati i uverenja o polozenim ispitima? Ili eventualno fond casova po semestrima.? Da li je neko to radio ili su mu trazili?

Sretna vam svima nova godina i naravno zelim vam na prvom mestu zdravlja a odmah potom vize!!!z:)z:lol:z:D

Bravo, cestitam.

Dovoljna je samo diploma fakulteta.

Takodje sve najbolje u Novoj godini.z:dm:z:bv:

Definitivno samo diplome. ja sam cak poslao diplomu iz osnovne, srednje i vishe, kao i uverenje da sam nastavio skolovanje na fakultetu....

Kad su me pozvali na razgovor, trazili su mi su da pokazem orginal sve diplome skolovanja..

I evo prodje vishe od 20dana i josh uvek nista..... A uopste nisam nestrpljiv.... Cudno?!

Definitivno samo diplome. ja sam cak poslao diplomu iz osnovne, srednje i vishe, kao i uverenje da sam nastavio skolovanje na fakultetu....

Kad su me pozvali na razgovor, trazili su mi su da pokazem orginal sve diplome skolovanja..

I evo prodje vishe od 20dana i josh uvek nista..... A uopste nisam nestrpljiv.... Cudno?!

Cao Yugoslave z:)

Izgleda da su ovi iz imigracionog pojeli sve krofne i popili svu kafu pa sad moras da sacekas da pojedu i bozicne curke z:cry:z:cry:z:cry:

:snesko2:
Ej, video sam danas da radi Kanadska ambasada.Bas neki cikica izadje kad sam prolazio.Realno je da postar i oni bas nemaju neke veze u ovo vreme jer ako ti bilo sta stigne do sutra tj. prekosutra poslato je da se javis posle praznika.Ma daj opusti se i uzivaj.Ovu Novu godinu sigurno neces docekati u Kanadi, ali obzirom da su trazili da platis landing fee vrlo skoro ces ti lepo na avion pa pravac Pearson International Airport.

z:)

Hvala na odgovoru!Iskreno ne interesuje me nova godina,moja ng ce biti kad vidim svog muza z:)!mi smo to platili 18.i zato sad nesto nemam mira nego samo iscekujim pa zato pitam da li rade,jos nam je advokat rekao da ocekujem poziv.Nekako bice mi lakse samo kad mi jave,nije bitno kad ce mi reci da dodjem...
z:dm5: :sanke: z:dm4: :snesko2: z:hi:

Cao Yugoslave z:)

Izgleda da su ovi iz imigracionog pojeli sve krofne i popili svu kafu pa sad moras da sacekas da pojedu i bozicne curke z:cry:z:cry:z:cry:

ehheheh cao cao sale,, da znash da je tako.. njihova birokratija je gora od nashe 200x ma milion puta....

Ali nema veze,, nisam nestrpljiv....

josh 7ispita do kraja skolovanja he :) ko ce pre? oni sa vizom ili ja sa skolovanjem? i smeshno i tuzno :) :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back