da li neko ima iskustva sa TEF-om... sto se tice neophodnog znanja.. tj, koliko je znanje potrebno za Basic Proficiency iz francuskog jezika...
ja sam ucila jedno 6 meseci francuski i ne znam ga bas najbolje... ono pocetnicki...
da se to nauciti bolje, jasno, ali cisto me interesuje da znam koji je stepen znanja potreban da se zadovolji Basic Proficiency... da l' da se uopste muchim da izlazim na polaganje ili da dignem ruke
pretpostavljam da moraju da se polazu svi ovi nabrojani modulli za TEF.. lepo pise na sajtu:
"• emigriranje u Kanadu: sveukupne provere"
a to znaci:
Tri obavezne provere
• pismeno razumevanje
• usmeno razumevanje
• leksika i struktura (2h 10)
Dve fakultativne provere
• pismeno izražavanje (1h)
• usmeno izražavanje (35mn)
bre, brate, ko ce da parla 35 minuta na francuskom.. mnogo...
steta sto ima negativnih poena... damn, da je kao IELTS, mogli bi smo na srecu da ubodemo bar neki poen, pa da dobijemo bar neku ocenicu

he-he.. just kidding ...
koliko obicno ima termina za polaganje TEF-a u toku jedne godine..
na sajtu (
http://www.ccf.org.yu/srp/04d.htm) su pomenuta samo 2 termina - sreda 25. februar i sreda 29. maj 2009.
da li neko zna ili ima iskustva, da li ima i dodatnih ispitnih rokova u toku godine ili su to samo ta dva i kraj balade....
da li neko ima neki link za download materijala za pripremu TEF-a.. neko je, cinimi se, spomenuo to ranije, ali nije objavio link...
jos jednom, unapred zahvaljujem na svim odgovorima

znam da sam izbombardovala pitanjima

sorry .....
p.s. kome god trebaju informacje vezano za polaganje IELTS-a, rada sam da pomognem, ali pustite PM da ne davimo detaljima narod na thread-u