Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslali smo papire pre nedelju dana,nadam se da necemo dugo cekati. Jeste vi mozda culi koliko se sada ceka na vizu??

Ne znam sta da ti kazem, svi za koje ja znam cekaju prilicno dugo, ali su oni predali dokumenta odavno i sad cekaju odgovor iz Beca. Znam da su mnogi odbijeni zbog laznih diploma i zato sto im nije upisan radni staz. Tako je moglo ranije da se ode, ali su i oni sada poostrili, pa predpostavljam da ih je sve zakacila ta promena. Videcemo kako cemo proci mi koji smo predali po novom, i koliko cemo cekati.
Puno te pozdravljam i zelim ti svu srecu!:think:

Ne znam sta da ti kazem, svi za koje ja znam cekaju prilicno dugo, ali su oni predali dokumenta odavno i sad cekaju odgovor iz Beca. Znam da su mnogi odbijeni zbog laznih diploma i zato sto im nije upisan radni staz. Tako je moglo ranije da se ode, ali su i oni sada poostrili, pa predpostavljam da ih je sve zakacila ta promena. Videcemo kako cemo proci mi koji smo predali po novom, i koliko cemo cekati.
Puno te pozdravljam i zelim ti svu srecu!:think:

Hvala,takodje sve najbolje :)

Molim svakog ko nesto zna da pomogne.
Evo godinama razmisljam kako cu kad steknem uslove poceti popunjavati tu famoznu aplikaciju za Kanadu. Zavrsila sam fakultet ekonomski , smjer human resources a muz pravo. Imamo sina od dvije godine a ja sam vec bila u Kanadi kao turista 3 mjeseca i vratila se tacno na vrijeme. Dugo sam radila kao prevodilac u Bosni za kanadske snage kao i za kanadsku firmu ATCO. Zanima me kako da pocnem i sta se prvo priprema od papira i kojim redosljedom se ide. Ovo se naravno odnosi na useljenicku vizu.
Hvala!

Evo godinama razmisljam kako cu kad steknem uslove poceti popunjavati tu famoznu aplikaciju za Kanadu. Zavrsila sam fakultet ekonomski , smjer human resources a muz pravo. Imamo sina od dvije godine a ja sam vec bila u Kanadi kao turista 3 mjeseca i vratila se tacno na vrijeme. Dugo sam radila kao prevodilac u Bosni za kanadske snage kao i za kanadsku firmu ATCO. Zanima me kako da pocnem i sta se prvo priprema od papira i kojim redosljedom se ide. Ovo se naravno odnosi na useljenicku vizu.
Hvala!

Za pocetak mozete otici na
http://www.cic.gc.ca
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp
i pazljivo procitati kakvi su uslovi za imigraciju u Kanadu i sta bi vama najvise odgovaralo.
Tesko je dati precizan odgovor u ovom momentu, jer postoji mnogo opcija.

Ako idete kao FSW uslovi su najostriji ako nemate obezbedjen posao. U tom slucaju morate imati bar godinu dana radnog iskustva u famoznoj listi 38 zanimanja.
Ako nemate godinu dana radnog iskustva u trazenim zanimanjima, mozete otici preko federalnog programa ako imate obezbedjen posao.

Ako idete kao Quebec selected, uslovi su labaviji, ali neophodno je dobro poznavanje francuskog jezika.
Postoji i klasa Provincial nominees za svaku provinciju posebno.

Preduslov za bilo koji program je jezik.Posto ste radili kao prevodioc za kanadsku firmu sigurno odlicno znate engleski ili francuski, a idealno bi bilo oba.
Takodje mozete iscitati forum unazad, postoje forumasi za skoro svaku varijantu imigracije i sigurno cete naci dosta saveta za ono sto vama najvise odgovara.

Srecno :D

Poslednja izmena:
Drago mi je zbog vas koji idete po novoj proceduri i kojima je sve prilicno ubrzano
(iako ja cekam 38 meseci i ovde sam ubedljivo sa najduzim stazom)

Ovo sto se desava je sa neke strane i dobro jer nam samo pokazuje da "nepravde" ima svugde a ne samo u Srbiji, pa da se ne nadamo previse ni kad odemo tamo...

I kod nas je 38 meseci, delom kasnimo zbog bebe i slanja dodatne dokumentacije, a vecim delom zato sto smo upali u procep.:(
Sve ima svoje i ovo cekanje ce proci, a da vredi vredi sigurno, u pitanju je buducnost.:super:
Jeste jako je puno proslo vremena, ali mi polako gajimo dete, ja ucim i trudimo se da koliko toliko dobro zivimo, u tome nam pomaze cinjenica da imamo plan. Ne zelim ni da razmisljam kako bi mi bilo da se ne nadam da cemo otici iz ove rupe.:dash:
I onako necemo na put pre aprila zato sto je bebac tek 5 meseci pa da malo ojaca, i da zima malo prodje.

Puno srece i da odete sto pre.:D

Zdravo drugari!

'Vako glasi nase pitanje:

Trazili su nam "listing from the Social Security Office indicating your employments in the past". Isao sam u socijalno da trazim i dobio sam jedan list stampan na starom matricnom printeru naslovljen sa "ISPIS PODATAKA O OSIGURANIKU" ispod stoji moj maticni i licni broj, ime i prezime i onda "Podaci o penzijskom stazu i zaradi", pa nekoliko redova sa gomilom brojeva; Onda "Podaci o prijavi i odjavi osiguranja" pa razni brojevi...itd...

Da li je to to?? :think: :think: :think: (malo mi skrnavo izgleda) Sta ste vi slali?

PS. Cestitamo svima koji su i nas razvedrili svojim lepim vestima! Sretno tamo daleko! :klap: :bye:

:brus: :gace:

Zdravo drugari!

'Vako glasi nase pitanje:

Trazili su nam "listing from the Social Security Office indicating your employments in the past". Isao sam u socijalno da trazim i dobio sam jedan list stampan na starom matricnom printeru naslovljen sa "ISPIS PODATAKA O OSIGURANIKU" ispod stoji moj maticni i licni broj, ime i prezime i onda "Podaci o penzijskom stazu i zaradi", pa nekoliko redova sa gomilom brojeva; Onda "Podaci o prijavi i odjavi osiguranja" pa razni brojevi...itd...

Da li je to to?? :think: :think: :think: (malo mi skrnavo izgleda) Sta ste vi slali?

PS. Cestitamo svima koji su i nas razvedrili svojim lepim vestima! Sretno tamo daleko! :klap: :bye:

:brus: :gace:

Jeste to je to.
Bez obzira sto je skrnav, to je zvanican dokument i saljete original sa prevodom.
Svima koji salju dokumenta prvi put za Bec, savetujem da poslaju i taj dokument, jer su poceli izgleda redovno da ga traze.
On je cak validniji od radne knjizice, jer generalno stavke u radnoj knjizici se mogu i lazirati.

Nama prevodioc nije prevodio brojeve vec delove sa racenicama i onaj dole deo gde pise kod koga si radio i koliko dugo. To sam poslao odmah u prvoj turi papira za Bec. Nisu mi trazili u dopuni nista vezano za posao.

Poslednja izmena:
I kod nas je 38 meseci, delom kasnimo zbog bebe i slanja dodatne dokumentacije, a vecim delom zato sto smo upali u procep.:(
Sve ima svoje i ovo cekanje ce proci, a da vredi vredi sigurno, u pitanju je buducnost.:super:
Jeste jako je puno proslo vremena, ali mi polako gajimo dete, ja ucim i trudimo se da koliko toliko dobro zivimo, u tome nam pomaze cinjenica da imamo plan. Ne zelim ni da razmisljam kako bi mi bilo da se ne nadam da cemo otici iz ove rupe.:dash:
I onako necemo na put pre aprila zato sto je bebac tek 5 meseci pa da malo ojaca, i da zima malo prodje.

Puno srece i da odete sto pre.:D
Upravo tako Aleksandre,upravo tako.U pitanju je buducnost:)

Poslednja izmena:
Hvala!

Pozdrav

Ako dobro govoris francuski,moj je savet da aplicirate za Quebec.:D

Za sve one koji predugo cekaju FSW... Mi u iscekivanju zahteva za medical pisali ambasadi u Becu kad da ocekujemo da ce stici.
Informisace nas o sledecim koracima u nasoj aplikaciji tokom sledecih 4-8 meseci:(
I svi koji su podneli u SWF kategoriji pre 27 februara 2008 mogu da ocekuju da ce im ceo proces trajati 36-48 meseci. !!!

Razmisljam da odustanem sada i da apliciramo za Kvebek...
Naucio bih francuski kako-tako :D, i opet bih dobio pre ovog roka za federal...

Poslednja izmena:
Za sve one koji predugo cekaju FSW... Mi u iscekivanju zahteva za medical pisali ambasadi u Becu kad da ocekujemo da ce stici.
Informisace nas o sledecim koracima u nasoj aplikaciji tokom sledecih 4-8 meseci:(
I svi koji su podneli u SWF kategoriji pre 27 februara 2008 mogu da ocekuju da ce im ceo proces trajati 36-48 meseci. !!!

Razmisljam da odustanem sada i da apliciramo za Kvebek...
Naucio bih francuski kako-tako :D, i opet bih dobio pre ovog roka za federal...

Cao

Moras da znas da za Kvebek moras dobro da spremis francuski.Od momenta kada odlucis moras da prijavis ispit TEF koji uglavnom organizuju 2-3 puta godisnje.Kada to odradis onda saljes aplikaciju za Kvebek i posle nekoiko meseci dobijas poziv za intervju.Kada to zavrsis tj ako te prime onda opet u red kod federalaca pa u zavisnosti od vojnog stanja mozes opet da dozivis cekanje.Moj ti je savet ako si u stanju da polazes TEF i nisi bio u JNA,onda apliciras za Quebec.Ovo govorim samo u slucaju da si 100% siguran da ces cekati 36-48 meseci.

Pozdrav i samo strpljivo:dash::dash::dash:

roopert,

mogu mala pojasnjenja u vezi sa tvojom aplikacijom.
Kada si predao kompletnu dokumentaciju?
Mi brojimo vec 31 mesec od dana apliciranja, ali se i dalje nadamo.
Mnogo strpljenja i pozdrav.

Aplicirali 11.2007.
Zahtev za AOR 06.2009.
Poslali AOR 09.2009.
Sada cekamo zahtev za lekarski :confused: >>kao sto rekoh, dobili smo mejl da ce nas o daljim koracima obavestiti u due-time (dogledno vreme!!) 4-8 meseci...

Aplicirali 11.2007.
Zahtev za AOR 06.2009.
Poslali AOR 09.2009.
Sada cekamo zahtev za lekarski :confused: >>kao sto rekoh, dobili smo mejl da ce nas o daljim koracima obavestiti u due-time (dogledno vreme!!) 4-8 meseci...

Mi smo aplicirali u martu 2007.
Dva puta smo slali dopunu i sada cekamo poziv za lekarski. Srecni smo, sto je neko ovde vec rekao, da imamo sansu da odemo odavde pa makar cekali i 48 meseci.

:whistling:

Cao

Moras da znas da za Kvebek moras dobro da spremis francuski.Od momenta kada odlucis moras da prijavis ispit TEF koji uglavnom organizuju 2-3 puta godisnje.Kada to odradis onda saljes aplikaciju za Kvebek i posle nekoiko meseci dobijas poziv za intervju.Kada to zavrsis tj ako te prime onda opet u red kod federalaca pa u zavisnosti od vojnog stanja mozes opet da dozivis cekanje.Moj ti je savet ako si u stanju da polazes TEF i nisi bio u JNA,onda apliciras za Quebec.Ovo govorim samo u slucaju da si 100% siguran da ces cekati 36-48 meseci.

Pozdrav i samo strpljivo:dash::dash::dash:

Bio u VJ 92-93, a francuski ne znam ni da beknem... Ma to ja onako iz revolta i ogorcenja, jerbo kad smo aplicirali na CIC sajtu pisalo da se 90% aplikacija zavrsi u roku od 24 meseca...

Mi smo aplicirali u martu 2007.
Dva puta smo slali dopunu i sada cekamo poziv za lekarski. Srecni smo, sto je neko ovde vec rekao, da imamo sansu da odemo odavde pa makar cekali i 48 meseci.

:whistling:

Ne znam sta da ti kazem, 48 meseci je malo mnogo za mene. Ipak nemam 20 godina...
Cekamo vizu i cekamo i cekamo, a zivot ide pa ide... Nije tu vise rec o nestrpljenju...
Mi smo, kao i dosta ljudi sa ovog foruma (koji cekaju i duze) vec 2 godine ni tamo ni ovamo...

Kanadjani sada zavrsavaju SAP ljudima koji su podneli u junu i julu 2009, a mi koji smo podneli pre 2, 3 godine i vise se susimo k'o saletova riba za Svetog nikolu :D

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back