Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Napisah odmah posle poslednjeg izvlacenja:

Dobio sam poziv, CEC. Ispuni se ponovo gotovo isti upitnik kao za prijavu u EE, samo malo detaljniji. Odmah se dobija spisak potrebnih dokumenata sa detaljnim uputstvima sta treba da sadrze, rok slanja aplikacije 60 dana. Klasicna online aplikacija...
Kada budem raspolozen ubacicu neki screenshot.
Pozdrav

Izvini nisam video..super..

Cestitam! Wow ja sam mislila da nas u ovoj 'turi' ima mnogo manje, kad ono... :) Hajde pa da sto pre svi dobijemo MR!
Ima li nekih vesti od Cristine?
Ja sam joj slao privatne poruke u nadi da će mi se javiti, ali ni traga ni glasa. Nadam se da nema veze sa PERom. Čak sam ostavio i broj mobilnog, ali nothing!
Da li je na ECAS i dalje prva linija kod vas? Javite ako se promeni status!
Pozdrav!

Ja sam joj slao privatne poruke u nadi da će mi se javiti, ali ni traga ni glasa. Nadam se da nema veze sa PERom. Čak sam ostavio i broj mobilnog, ali nothing!
Da li je na ECAS i dalje prva linija kod vas? Javite ako se promeni status!
Pozdrav!

Da, i kod nas prva linija. Koliko ja znam, druga ce se pojaviti posle MR. Bas je iritantno to sto ne znamo kada zapravo Bec dobija nase aplikacije. Vidim kod Indijaca na forumu da su neki aplikanti iz novembra, uglavnom iz Delhija, dobili AOR.

Da, i kod nas prva linija. Koliko ja znam, druga ce se pojaviti posle MR. Bas je iritantno to sto ne znamo kada zapravo Bec dobija nase aplikacije. Vidim kod Indijaca na forumu da su neki aplikanti iz novembra, uglavnom iz Delhija, dobili AOR.

Zdravo,
Kada ste dobili PER? Mi smo dobili per jos 24. Decembra ali jos uvek cekamo na MR...

Poslednja izmena:
Dragi forumaši, novajlija sam na forumu nadam se da ću se snaći... Naime, ja bih se, ako sam na pravom mestu, povezala sa ljudima koji će u EE, trenutno ima puno informacija I divno je što pratite jedni druge pre EE. Ima li nekoga ko je ušao u pool? mi smo zakazali IELTS za 28.Mart do tada ćemo se nadam odraditi WES I u aprilu ući u pool... Pozdrav svima :bye:

Dobro došla tiie83.
Ovo je odlično mjesto za sve koji se pripremaju da apliciraju ili su već u nekoj fazi obrade dokumentacije i čekaju sledeći korak. Ovo je odlično mjesto jer svi učesnici razmjenjuju informacije, prenose kao najnovije zvanične objave, tako i lična iskustva (koja su najdragocjenija i teško ih je bilo gdje drugdje naći, a sva su iz "prve ruke").
Da li si već aplicirala za education assessed? Ako ti nije teško da podjeliš sa nama šta si im tačno poslala za procjenu? Ja isto planiram ubrzo krenuti tim putem, imam sa sajta WESa šta je sve potrebno, ali nikada nije viška da se pita ljude koji su to već prošli, kako bi se izbjegle nepotrebne komplikacije sa nepotpunom dokumentacijom ili čim već ne drugim.
Nadam se da ćete ostvariti cilj, biti u poolu u aprilu i dobiti ITA već u maju, tako da ove godine bude već tamo daleko.

Hvala na dobrodošlici I na lepim željama, nadamo se da će se iste I ostvariti što želimo i vama. Što se tiče WES-a nadam se da ćemo suprug I ja u toku nedelje nabaviti transkripte sa fakulteta i zajedno sa diplomama odraditi pre svega prevode kod sudskog prevodioca a onda u pečatiranim kovertama (od strane fakulteta) poslati na assessment. Takođe, korisna informacija koju smo dobili je da se u British Council-u može kupiti paket sa audio diskom gde je obuhvaćen i listening za 3000rsd. Srećno svima, pa i dalje pitam da li ima nekog ko je već ušao u pool?

Hvala na dobrodošlici I na lepim željama, nadamo se da će se iste I ostvariti što želimo i vama. Što se tiče WES-a nadam se da ćemo suprug I ja u toku nedelje nabaviti transkripte sa fakulteta i zajedno sa diplomama odraditi pre svega prevode kod sudskog prevodioca a onda u pečatiranim kovertama (od strane fakulteta) poslati na assessment. Takođe, korisna informacija koju smo dobili je da se u British Council-u može kupiti paket sa audio diskom gde je obuhvaćen i listening za 3000rsd. Srećno svima, pa i dalje pitam da li ima nekog ko je već ušao u pool?

Na temi IELTS su ljudi postavljali linkove za vezbe, tako da mozete i skinuti sa neta da ne biste nepotrebno trosili novac :) I onako je ceo poces prilicno skup, pa smo (mi barem) gledali da ustedimo gde se usedeti moze :)

Pozdrav, stigao mi je assesment od wes-a, imam sveže informacije, pa možda nekom pomognem.
Slao sam transkripte od fakulteta za bachelor i master (u koverti, zapečaćenoj na fakultetu) i skenirane diplome sa onim dodatkom koji se dobije (ja sam imao ina engleskom, pa nisam morao da prevodim).
Platio karticom (sa običnom dostavom, 85$ jeftinije, a ostatak mi skinulo nekih 170eur)
Te 2 koverte fedexom poslao u wes, i to košta 3.500 din

Juče sam dobio pdf. dokument da skinem i piše da očekujem report oko 27.03 na adresi.

Dobro došla još jednom :) ja sam imao knjige iz Kanade za IELTS isto iz british councila, i iskreno nisu mi mnogo pomogle, jedino poneki tips and tricks a to možeš videti već na internetu, ništa u tim knjigama ne piše više i bolje, za vežbanje ti preporučujem da skineš sa torrenta ielts cambridge testove ima od 2000 te godine čini mi se, i to vežbaj ima gomila testova meni je bar to pomoglo :) i to ti je najpribližnije ispitu na koji ćeš izlaziti, jer je IELTS sam po sebi specifičan test i jedno ogromno iskustvo :) ako imaš neko pitanje slobodno mi piši PP :)

Pozdrav, stigao mi je assesment od wes-a, imam sveže informacije, pa možda nekom pomognem.
Slao sam transkripte od fakulteta za bachelor i master (u koverti, zapečaćenoj na fakultetu) i skenirane diplome sa onim dodatkom koji se dobije (ja sam imao ina engleskom, pa nisam morao da prevodim).
Platio karticom (sa običnom dostavom, 85$ jeftinije, a ostatak mi skinulo nekih 170eur)
Te 2 koverte fedexom poslao u wes, i to košta 3.500 din

Juče sam dobio pdf. dokument da skinem i piše da očekujem report oko 27.03 na adresi.

I ja pripremam papire za WES a, IELTS imam u subotu 14-og.
Zanima me jesi li fotokopiju diplome i diploma supplement slao u boji? A slanje fedexom je po jednoj koverti 3.500 din?

I ja pripremam papire za WES a, IELTS imam u subotu 14-og.
Zanima me jesi li fotokopiju diplome i diploma supplement slao u boji? A slanje fedexom je po jednoj koverti 3.500 din?

Ja nisam slao fotokopije u boji, nema potrebe... samo na svaki papir dopises svoj wes reference id, i to je to...
fedex je po koverti 3500, ali je dobra stvar sto mozes obe svoje, ili ako saljes i za suprugu sve 4 koverte da ubacis u jednu fedex kovertu, tako da je to uvek 3500din...

Back