Laura86
Zainteresovan član
- Poruka
- 354
Laura,
može li mi reći koji su vam rok dali da uradite lekarski?
I, kada se završi lekarski, da li postoji rok za uplatu naknade za vize ili mora da se plati odmah?
Još uvek nismo dobili MR a čekam i izveštaj FBI. Izgleda da ga neću dobiti pre Marta pa se plašim da će mi tražiti nove PCC pre nego što dobijem sve što mi treba.
S' druge strane, bilo bi dobro da dobijemo vize što pre. Muž treba da se licencira za električara i počeo je da se sprema ali ne ide sve tako glatko. Žali se da je jako teško i da nema veze sa našom praksom. Našla sam mu besplatan kurs pripreme i obuke u jednom od imigracionih centara koji se održava dva puta godišnje i sledeći počinje od Maja. Znači, do tada bi morao već biti tamo........... Uf, tek počinju problemi....
Hm, da, sve se tako uvek namesti. Ali bice sve ok, samo bez stresa

Od dana kada dobijete medical request imate dva meseca da ga odradite, znaci u principu ce ti to odgovarati. Posle petnaestak dana bi trebalo da ti stigne RPRF i eventualno zahtev za dopunom nekih dokumenata (ovde moze da stigne zahtev za slanjem vojne knjizice ili uverenja o nekaznjavanju ako je isteklo). Nama su samo trazili da uplatimo takse i posaljemo pasose i rekli su nam da imamo mesec dana za to. Tako da, sve u svemu, mislim da cete imati vremena da uradite to sto treba i verovatno i odete tad kad zelite. Samo da Beclije ponovo krenu u radni postpraznicni pogon