Mnogi ljudi imaju zelju da odu i nadju izlaz iz Srbije,a reklama za iseljenje deluje tako primamljivo,da se ljudima cini kao da bas njih cekaju tamo...a procedura je objasnjena kao da je macji kasalj...nista posebno.Nije jednostavno ni prikupiti potrebnu dokumentaciju a bogami ni popuniti aplikaciju...Znaci treba dosta vremena da se istraze i shvate zahtevi...Forum pratim vec dosta dugo...i do sada sam ga bar 2 puta procitala i stvarno mi puno znaci da cujem necije iskustvo,narocito onih koji su dobili vize.
Neko ima srece pa dobije odgovor ranije,neko nema toliko srece pa mu istekne ILTS pa mora ponovo da polaze...Ipak hvala onim ljudima koji pisu i dele savete!!!
Ja se sa svim ovde napisanim u potpunosti slazem... mi ovde imamo najmanje 2 "problema"...
Prvi je da su ovi nasi traljavci od novinara napisali clanke nedostojne prosecnog ucenika osnovne skole u kojim su napisali da Kanada bukvalno "moli" da se dodje i dobije PR tamo... To ne moze biti dalje od istine...
Drugi je taj sto ljudi i dalje vise veruju novinama tipa Bljuc, Kurir, b92 i ostalim vise nego sebi i zvanicnim informacijama koje se nalaze na CIC sajtu, i onda dolaze sa stavom "jel moze neko da mi kaze kolika ce mi plata biti ako se odlucim da udostojim Kanadu mojim prisustvom tamo... ali da ne radim mnogo, ipak oni zovu mene"...
Ljudi, samo logiku ukljucite - pa ni u Srbiju ne moze da se dodje i dobije status rezidenta tek tako... Procedura o kojoj pricamo traje godinama (cak i Express Entry ako sve ide kao podmazano nije ispod godinu dana), cena procedure se meri hiljadama dolara(wes + ielts + prevodi i overe + processing fee + 10k+ dolara koje morate da prikazete DVA puta) i opet nema garancije da cete dobiti vizu... Ovo vise nije FSW da ce svi koji imaju 67+ poena dobiti PR kad dodju na red, ovo je sada izbor najpodobnijih za Kanadu medju onima koji imaju 67+ poena... Bez engleskog CLB9+ sve 4 ocene tesko da moze da se parira hiljadama ljudi koji su CEC, i koji imaju brdo bodova na "canadian experience"... Probajte malo te testove za engleski, barem one lakse i objektivnije pa cete videti gde ste sa znanjem... od engleskog sada zavisi 90% aplikacija na FSW (podrazumevam medju ljudima sa 67+ poena)...
Nikome nije namera da plasi, niti da tera ljude sa foruma, naprotiv - tu smo svi da pomognemo oko nedoumica, ali kao i vi i mi imamo poslove, decu, i mi spremamo papire i planiramo zivot, i nerealno je ocekivati da imamo vremena da stvari pisemo deset puta u poslednjih 100 strana foruma...
lepo sundjer pod prkno, otvorite pivce (ili sommersby), i pred spavanje se informisete i vidite da li je uopste realno da investirate u emigraciju u Kanadu... to su stvari i odluke koje morate doneti sami...