Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pozdrav za sve vas sa foruma, i nadam se da ćemo svi postići ono za čime tragamo..čestitam i starim borcima (članovima) koji su dobili papire i želim im svu sreću ;)
Pratim forum i mogu samo da vas pohvalim za pregrst informacija koje se dele... E tako mojoj supruzi i meni dođe vreme da skupljamo papire za FSP program (mada smo razmišljali i o novom programu Expr..enrty) ali potrudićemo se da sakupimo sve do decembra..I naravno da imam neka pitanja ali ajde za sada samo dva :) 1. Kakvi su vam utisci o dotičnoj agenciji iz Zemuna koja daje konsultantske usluge povod iseljeničkih viza? 2. Da li evaluaciju iz WES-a podrazumeva za srednju školu svedočanstva i diplomu,ili samo svedočanstva? (Unapred se izvinjavam ako sam propustio negde ovo).
Hvala unapred...

Pozdrav za sve vas sa foruma, i nadam se da ćemo svi postići ono za čime tragamo..čestitam i starim borcima (članovima) koji su dobili papire i želim im svu sreću ;)
Pratim forum i mogu samo da vas pohvalim za pregrst informacija koje se dele... E tako mojoj supruzi i meni dođe vreme da skupljamo papire za FSP program (mada smo razmišljali i o novom programu Expr..enrty) ali potrudićemo se da sakupimo sve do decembra..I naravno da imam neka pitanja ali ajde za sada samo dva :) 1. Kakvi su vam utisci o dotičnoj agenciji iz Zemuna koja daje konsultantske usluge povod iseljeničkih viza? 2. Da li evaluaciju iz WES-a podrazumeva za srednju školu svedočanstva i diplomu,ili samo svedočanstva? (Unapred se izvinjavam ako sam propustio negde ovo).
Hvala unapred...

Cestitam na odluci. Stizes bez problema da apliciras pre novog sistema od januara.

Prvo ono sto je bitno,
WES ti evaluira ono za sta si aplicirao. Ukoliko samo apliciras za fakultet, nece ti traziti srednju skolu. A i sto bi ako ti priznaju faks, podrazumeva se da si zavrsio srednju skolu. Mada ima nekih koji hoce da evaluiraju srednju skolu ujedno, pogotovo oni koji su zavrsili elektrotehnicku skolu, jer mozda nekad mogu to da iskoriste temo (elktricari npr.)

Druga stvar, pitao si za zemunce. Ukoliko imas visak para a malo vremena, onda ih angazuj nije zgoreg. Mada u poslednje vreme cujem da i oni nisu vise tako predani i brzi kao nekad. Pa pazi malo i na to, jer tebi je sad frka sa vremenom.. I najbitnije, ukoliko nisi sposoban da sve protumacis sa zvanicnih sajtova, onda ih angazuj. Al jedno moras znati oni ti nista vise ne mogu uraditi niti pomoci od onog sto ti sam mozes uciniti, a za tako nesto ce te poprilicno novcano odrapiti.

Pozdrav

Pozdrav,drugovi saborci!
Pre svega,da podelim moje dosadasnje iskustvo sa FSW programom:
aplicirali u junu 2013, dobili PER u Septembru 2013., dobili MR 30.septembra 2014. ;) (Cela muka stala u pola reda )
Imamo zakazan pregled sledece nedelje, pa bih zamolila nekog sa foruma ko je vec prosao pregled, da mi malo detaljnije objasni proceduru: pre svega me zanima da li mi saljemo gotove rezltate za Bec, ili ih to salju ovi iz Skenderbegove? Da li je potrebno poneti fotografije? Na kojoj adresi se radi rentgen, da li je daleko od Skenderbegove-dolazimo iz Nisa,sa malim detetom, pa mi je bitno da sve dobro isplaniram...
Pozdrav!

Pozdrav,drugovi saborci!
aplicirali u junu 2013, dobili PER u Septembru 2013., dobili MR 30.septembra 2014. ;) (Cela muka stala u pola reda )
Imamo zakazan pregled sledece nedelje, pa bih zamolila nekog sa foruma ko je vec prosao pregled, da mi malo detaljnije objasni proceduru: pre svega me zanima da li mi saljemo gotove rezltate za Bec, ili ih to salju ovi iz Skenderbegove? Da li je potrebno poneti fotografije? Na kojoj adresi se radi rentgen, da li je daleko od Skenderbegove-dolazimo iz Nisa,sa malim detetom, pa mi je bitno da sve dobro isplaniram...
Pozdrav!

Ne znam puno reci o proceduri kod lekarskog, na zalost, ali me interesuje po kom programu ste aplicirali, obzirom da vam je prolazno vreme odlično! :super:

Pozdrav,drugovi saborci!
Pozdrav!

Ako ti sta znaci iskustvo iz Sarajeva onda ti mogu reci da rezultate salju oni kod kojih vrsis pregled. Salju se elektronski i to se sve zavrsi u kratkom roku. Sto se tice rentgena, u Sarajevu se krv vadi ii sav pregled obavlja u prostorijama IOM-a, dok se rentgen radi u klinickom centru Kosevo isti dan.Otprilike se za 3-4 sata sve obavi, zavisi kolika je guzva taj dan.

E pa daaaaa, Magic Jack rules :D Kako ste to povezali sa fiksnim, da znam da instaliram mami i tati to? Kad odem da im bude lakse ;)

Proveriću sa suprugom posle pa ti javljam jer nisam sigurna za detalje, ali mislim da moraš imati njihov uređaj (liči na usb) koji povežeš sa običnim telefonom i internet linijom. Plaća se oko 25 dolara na godišnjem nivou. To bi trebalo neko u Americi ili Kanadi da ti uzme i registruje pa ti pošalje za Srbiju.

Proveriću sa suprugom posle pa ti javljam jer nisam sigurna za detalje, ali mislim da moraš imati njihov uređaj (liči na usb) koji povežeš sa običnim telefonom i internet linijom. Plaća se oko 25 dolara na godišnjem nivou. To bi trebalo neko u Americi ili Kanadi da ti uzme i registruje pa ti pošalje za Srbiju.

E, vazi, hvala ti unapred za sve info! Ja sam do sada koristila Magic Jack iskljucivo kao mobilnu aplikaciju za pozive ka USA i CA, tako da ne znam za tu kombinaciju preko fiksnog, a to je za roditelje koji nisu vicni modernim aplikacijama super :D :D :D Znaci oni tebe normalno zovu na MJ broj i ti njih, je li?
Veliki pozdrav za tebe i Albertu, jao, videh da je vec pao sneg, kako je sada? Puno srece u ostanku tamo vam zelim, nadam se da ste na dobrom putu ka tome ;)

Društvo,

Potrebna mi je jedna informacija, tj iskustvo...
Upravo mi je stigao mail od WES-a koji kaže da su dokumenta koja sam ja poslao stigla i prihvaćena, a da dokumenta koje je poslao fakultet nisu stigla (not received).
Lično sam poslao obe koverte i Fedex izveštaj kaže da su obe koverte dostavljene... Naravno moja koverta moje ime, sa fakulteta - fakultet na koverti.
Da li je neko imao sličnog iskustva, odnosno da li trebam da sačekam (možda jos nisu ubacili u sistem - account drugu kovertu) ili da ih odmah zovem?

Upravo sam pričao sa njima. Javila se neka devojka i bila je prijatna.
Rekao sam moj problem i rekao da sam "zvao" fakultet koji mi je potvrdio da su poslali dokumenta i da su mi dali Fedex-ov broj pošiljke kako bih proverio lično.
Pitala me je za broj Fedex pošiljke, proverila je kod njih u sistemu i rekla je da je koverta kod njih stigla juče (a ne preključe kako je meni Fedex poslao potvrdu) ali da potvrdu o prispeću pošiljke još nisu ubacili u sistem, kaže biće na mom profilu u narednih 48 h i da nema potrebe da šaljem opet dokumenta bez obzira što piše na profilu "not received".

Sačekamo pa vidimo, ako ne opet zovem :)

Poslednja izmena:
Nesto se definitivno desava u WES-u :)
Meni je sinoc stigao mail da je moj izvestaj zavrsen i spreman za slanje! Da napomenem da je dokumentacija stigla u Toronto 2. oktobra! Ne znam kako su tako brzo...mozda su zbog one neprijatnosti sa kovertom resili da me pocaste :)
U onom on-line izvestaju pise: Canadian equivalency summary-Master's degree.

Pozdrav svima,

Imam pitanje u vezi sa radnim iskustvom. Imam radno iskustvo od 4.5 god (2 god i 2.5 god u dva navrata) u istoj firmi na istoj poziciju. Da li se kod bodovanja to moze racunati kao 4-5 godina radnog iskustva i 13 bodova. Pitam ovo posto me zbunjuje sledece, sa apostrofom na continuous!!!??

We will only process your FSW application if you have:

at least one year of continuous and paid (full-time or an equal amount in part-time) work experience
in a single occupation,

Unapred hvala

Ja sam juce postavio pitanje, pa mi niko nije odgovorio, a tek sam se juce i registrovao ovdje..Moze li neko da mi odgovori u inbox vezano za broj advokata Nenada Dodiga, ili za broj tel. agencije u kojoj radi? Planiram da dodjem u Bg, da popricam sa njim, i da vidim kolike su mi sanse za odlazak kao FSW. Hvala jos jednom :)

Ja sam juce postavio pitanje, pa mi niko nije odgovorio, a tek sam se juce i registrovao ovdje..Moze li neko da mi odgovori u inbox vezano za broj advokata Nenada Dodiga, ili za broj tel. agencije u kojoj radi? Planiram da dodjem u Bg, da popricam sa njim, i da vidim kolike su mi sanse za odlazak kao FSW. Hvala jos jednom :)

Ako su to oni iz agencije Adriatic ( Nenad&Branko ) onda je to ovaj broj 011/316-2187 , zvati posle 16h !
Ja imam zakazane konsultacije u sredu ( 20e se placa ) ali citam neke komentare sa drugih foruma i ima ih i negativnih i naravno nista ti ne garantuju ...

Ljudi ne bacajte pare.Oni ce vam reci samo ono sto vec pise na sajtu,sve opet morati sami da vadite,popunjavate,placate,naravno oni vas zavedu kao slucaj "emigracije" ali u svojoj fioci i masno vas odrape za to.Malo kopajte,trazite,pitajte i uspecete,nije bas nauka,opet ako imate para za bacanje ok.Tog Branka ne znam ali sam gledao sta i kako radi i mogu reci da se on lepog biznisa dosetio.Ali ako se malo potrudite shvaticete da vam zaista ne treba nikakva agencija.Da oni garantuju posao,vizu ili bilo sta pa bi i razumeo placanje iste ovako :roll:

Poslednja izmena:
I meni nije jasno o kakvoj advokatskoj pomoci govorite kad mozete i sami da procijenite svoje sanse na osnovu informacija sa zvanicnog sajta. U BG-u je u vrijeme rata bio jedan advokat preko kojeg se islo i to je bio prilicno siguran nacin za one koji su u to vrijeme htjeli da idu i imali da plate hiljadu-dvije njemackih maraka.

Hvala, zara77 :-) Ja sam inace isto dobio informaciju da razgovor kosta 20 eura, a isto tako sam dobio provjerenu informaciju da nece ni preuzeti slucaj, ako nisu sigurni da moze neko da emigrira, to mi je sve rekao momak koji je vec u Kanadi, a otisao je upravo preko Nenada Dodiga, i rekao mi je da je jos dosta ljudi, koje on zna, otislo preko istog tog advokata..Nisam znao da se zove poslije 16h..Ja cu svakako poslije tog razgovora odluciti da li da idem preko njih, ili da sam apliciram ;-) Zanima me da li se dobijaju neki bodovi ako imam vec nekoga u Kanadi, recimo tetku, sestre od tetke i sl.?

Potpuno se slazem da ne treba uzalud bacati pare i davati ih agenciji ,ili advokatu ako zadovoljavas osnovne uslove za aplikaciju. Ukoliko se tvoje zanimanje nalazi na listi eligible occupation u tom slucaju ti njihova pomoc nije neophodna i dovoljno je sam pratiti uputstva sa zvanicnog sajta.Ali,isto tako znam da je mnogima od nas jedina sansa bila job offer i da su mnogi tek sa ponudom za posao zadovoljavali osnovni uslov za aplikaciju.A,mnogo lakse je preko njih doci do valid job offer nego sam,pogotovo ako nemas nikoga u Kanadi ko bi se zalozio za tebe i potrazio poslodavca koji je voljan da ti da ponudu za posao.Znaci,stvar je sopstvene procene da li ti treba njihova pomoc,ili ne.Svakako ne treba bacati pare,ali ako je to jedini izlaz...sta drugo?!:)Uostalom,to jesu velike pare iz srpske perspektive,ali ko se docepa Kanade,nece razmisljati o tom iznosu sredstava.....

Poslednja izmena:
Lepo je to orange rekao , plus iz perspektive ljudi kojima je ostalo samo jos da kupe avionske karte to je bacanje para , a iz nase perspektive ( nas koji jos nismo ni aplicirali ) je drugacije ! Ja bih sada dala ne znam koliko novca za pravi savet , da li da idem kao turista pa tamo resavam pitanje ili da apliciram iz Srbije ? A oni u agenciji su mi rekli da je to problem ako sam bila u canadi pa se vratila pa apliciram za neki od njihovih programa za iselenje, ne znam zbog cega ?? ... Takodje bi platila i informaciju u novom programu koji krece od nove godine Express Entry , ali koliko sam cula niko o tome nema pojam ... Ja idem u sredu u agenciju pa sta bude ! Takodje sam stupila u kontakt sa advokatom iz Kalgaryija , gospodinom Miloradom Borotom , e on nece nista posebno da ti kaze , samo te uputi na zvanicni cic site i kaze kako da uplatis $150 za sat vremena on-line konsultacije sa njim ! Da li je neko razgovarao sa njim ? Mislim da ce moj suprug lako sam naci posao ako bi otisao kao turista i brat mi je tamo i vec radi na tome ali opet se covek plasi da ne pogresi i sve misli oni bolje znaju , tu su , pruzaju ti neku sigurnost ... jbg davljenik se i za slamku hvata !

Back