Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Kazes da je FSW program krajnje sumnjiv jer je rec o imigraciji?!Pa zar to i nije LEGALAN program putem koga zelimo emigrirati,a i vi ste vec emigrirali??? Zar Kanada nije drzava koja je nastala i razvila se na emigraciji? U cemu je problem???
I mi smo platili, a i drugi su platili. Takodje, ljudi u FSW programu kao mi su morali i vise da dokazuju i duze da cekaju.

Kada god neko ima job offer to je krajnje sumnjivo, znaju oni da je rec o imigraciji. To je kategorija koju ne smeju da ukinu, ali nije im simpaticna. Mislim da treba da chill out-jute i budete srecni kada god vam to prodje.

- - - - - - - - - -

Dobijas neku informaciju, neces sigurno ranije doci na red. Ovde samo ako probas da ides preko reda mogu da te kamenuju.

Poslednja izmena:
@Ejbisidi
Ja samo ne razumem sta ste hteli reci sa ovim da neko ko ima job offer to je krajnje sumnjivo. Taj job ofer je samo podrska u jednoj sekciji pri bodovanju i donosi extra 10 bodova. Sa druge strane da li znate kako je tesko doci do validnog job offera, koliko tu sta treba dokazivati i cekati. Evo ja sam na pozitivan odgovor na job offer iz HRSDC cekao 4 meseca, i firma koja mi nudi posao je kompletnu dokumentaciju morala slati, pa zatim intervju.. No da ne duzim, zivo me interesuje po kojem programu Vi Ejbisidi konkurisete za kanadsku imigraciju, ili ako ste vec tamo na koji nacin ste dosli i dobili drzavljanstvo, da li ste imigrirali ili ste trazili azili ili ste bili izbeglica??? Ne razumem sta ste hteli reci za imigraciju?? Potpuno ste mi konfuzni!

A sto se tice da li ce neko pisati ili ne visa officu to je licna stvar. Oni su inace ostavili potpunu slobodu da im se svi mozemo javiti kad god hocemo ako imamo nekih pitanja, zahteva, dopuna. Znaci licna zelja i volja.

A sad za sve one koji su me pitali na pp nismo se još obraćali Beču, jer nam tek krajem septembra ističe tih 7 meseci koje su naveli u AOR-u, pa ćemo ih nakon toga pozdraviti jednim lepim mailom da znaju da smo živi i još uvek vedrog duha:whistling:

Ne pratim baš dešavanja vezano za štrajk na dnevnom nivou, ali nisam videla nikakve naznake za okončanje istog u neko dogledno vreme. Ispravite me ako grešim, ali sam razumela da oni rade, ali na minimumu, tj. smanjenog obima, whatever that means:confused: E sad, ko ima prioritet i ko je ušao u taj obim, to nije baš najjasnije:think:

Poslednja izmena od moderatora:
Da,izdaje ih brze na ustrb iseljenickih viza.U odnosu na isti period prosle godine povecan je broj studentskih i turistickih viza za 11%,a smanjen broj iseljenickih za 7,5%.Naravno,sve je povezano sa strajkom i instrukcijama vlade da se teziste prebaci na humenitarne i hitnije slucajeve,a logicno je da se pocetak studentske godine ne moze pomeriti.Nadamo se da ce od jeseni ubrzati iseljenicke,jer u suprotnom nece ostvariti zacrtani cilj.http://www.thestar.com/news/canada/...eatens_canadas_annual_immigration_target.html
Hm
Beč izdaje turističke vize brže nego ikad. (provereno)

Šta je ostalim vizama?

Poslednja izmena:
Mislim da ova statistika ima više veze sa činjenicom da su se mnogi zainteresovani imigranti prešaltali sa FSW programa na studentske i turističke vize, s obzirom na vrlo restriktivne kvote koje je uveo novi FSW program.

Što se tiče druge konstatacije, mislim da ne treba očekivati ubrzanje od jeseni, možda od sledeće godine, a kada se okonča štrajk i kada prođe januarski upisni rok, koji imaju mnogi koledži i univerziteti pored septembarskog.

Ovom rečenicom je dosta rečeno:
''Ottawa has been under tremendous pressure from the tourism industry, universities and colleges, and employers to ensure that Canada’s $17 billion tourism industry and $7.7 billion international education sector would not be affected by the labour dispute.''

Već sam bio pitao da li je 35 godina dobna granica za odlazak na rad u Kanadu i rečeno mi je da to nije točno već je jedina posljedica da se gubi dosta bodova,je li to stvarno tako?I pitao bi koliko dugo protekne vremena od podnošenja aplikacija za rad do konkretnog ulaska u zemlju (naravno uz uvjet da je sve ok).

Ako misliš na federalni FSW program, ovde imaš listu deficitarnih zanimanja:http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/complete-applications.asp

Ako ti je zanimanje na toj listi, a nije ispunjena kvota od 300 aplikanata po zanimanju (iz celog sveta!), i ako imaš iznadprosečno znanje Engleskog jezika, znači IELTS general 7 i iznad toga, ako si mlađi od 35 god i dokazano radno iskustvo od min 1 god, onda imaš nekakve šanse za odlazak! U suprotnom, šanse ne postoje, osim ako ti tamo u Kanadi neko pronađe posao, tj poslodavca koji je voljan da se potrudi oko papira itd.

Sve imaš na sajtu CIC-a, a evo i upitnik pa se izbodaj: http://www.cic.gc.ca/ctc-vac/getting-started.asp

Da li je situacija nešto povoljnija kad je u pitanju Quebec jer je potrebno dobro znati francuski jezik,a to malo tko zna :roll:

Znam ja vezano za Kvebek, neophodan ti je B2 nivo francuskog, a proveri i na njihovom zvanicnom sajtu sta jos u tvom slucaju: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/.
Mi sad spremamo francuski, ali znala bih mozda jos nesto da ti kazem sta te zanima, moze i na inbox ovde.

Detaljniji opis intervjua,
Spremite svu dokumentaciju, naravno originale jer to je u stvari provera da li su verodostojne kopije koje ste slali.Pored diploma fakulteta ili visih skola ponesite svedocanstvo iz srednje skole.Istampajte CV i proucite sajtove za trazenje poslova monter, jobboom, quebec-emploi,...i istampajte moguce poslove koje mozete tamo raditi.
Nas ispitivac je bio jako ljubazan, opusten tako da je sve proteklo u lepoj atmosferi.Moj muz ne prica francuski, tako da je sa njim komunicirao na engleskom i to uopste nije bio problem.Sa mnom na francuskom (bio je odusevljen mojim znanjem francuskog :) i pohvalio je akcenat - moram malo i da se hvalim ) a u toku razgovora postavio mi je nekoliko pitanja i na engleskom.
Po zavrsetku intervjua dali su nam Certificat de selection du Quebec i pozdravili se sa nama.Stvarno divno iskustvo.
Ja sam kao pravi panicar spremala istoriju, geografiju, cak i frankofonu knjizevnost dok je moj muz bio opusten, naravno nije bilo potrebno (streber).
Pitajte slobodno sta god vas interesuje.
Mi polako spremamo dokumentaciju za vizu.
Pitanjce za one koji su prosli ovu fazu:Da li da formulari budu na engleskom ili francuskom, s obzirom da je ovo sada federalna viza?
Pozdrav svim forumasima

Par zanimljivih twitova predsednikaTreasury Board of Canada:

" Here's my interpretation of the @ PSLRB ruling: of course @ PafsoApase is happy that they "won" on the good faith bargaining issue. /2
But @ PSLRB explicit rejected the remedy sought by @ PafsoApase: ie forcing me into binding arbitration. So partial victory for both sides. /3
In the end, I am willing to bargain, within my negotiation mandate, consistent w the pattern of bargaining with other deals I've struck. /4
With hard work, plus a little trust, we can respect the taxpayers and meet some of @ PafsoApase's concerns. Thx. "

Znaci trebalo bi da dogovore naredni sastanak sa PAFSOm a samim tim se prekida i taj famozni strajk, pa da malo krenu sa resavanjem nasih aplikacija. ;)

Poslednja izmena:

Back