Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Veoma grešiš! SVE vrste viza se i dalje obrađuju u Beču. To je obična privatna administrativna agencija, koja odrađuje tehnički deo posla tj PROSLEĐUJE aplikacije u Beč!
Uostalom evo vam link pa pročitajte: http://www.vfsglobal.ca/Canada/Serbia/English/index.html
Ili još bolje: http://www.vfsglobal.ca/Canada/Serbia/English/faq.html

Sad kapiram.. Nadam se da ce bar nekome koristiti ta agencija..da Bec ne gubi vreme na nepotpune aplikacije, odgovore na razna pitanja i sl.. http://www.cic.gc.ca/english/inform...vac&utm_medium=short-url&utm_campaign=generic
Toliko zeljno iscekujem bilo kakve vesti, da mi je ovo zvucalo supersonicno sjajno, a da nisam pazljivo ni iscitala. Hvala Milansel na pojasnjenju :)

Pozdrav ljudi ,Imam 18god i razmisljam o odlasku u kanadu,tačnije u quebec . Imam tetku i tetka koji zive gore i koji bi garantovali za mene,e sad razmisljao sam da upisem ekonomiju dok ganjam ovo za vizu.Moze li mi iko reci za koju vizu da predam,citao sam da ima i neka obiteljska povezivanje s obitelji ili da predam za studentsku i kavse su mi šanse za koliko da ocekujem da me prime ?? MOLIM VAS POMAŽITE

Pozdrav ljudi,imam 18 god i razmisljam o odlasku u Kanadu,točnije u quebec. imam teku i tetka gore koji bi garantirali za mene tj. da ne bi bio na teret drzavi ,mislio sam upisat ovde nekakv fax dok ne dobijem iseljenicku vizu e sad za koji bi program trebo predat ,mislim koju vrstu vize i koliko otprileke bi trebo cekat i kakve su mi šanse molim vas da odgovorite ?? Unaprijed Hvala

Heeeejjjj!!! Veliki pozdrav tebi i cestitke na tako hrabroj odluci, jako si mlad i to me odusevilo! Jos jednom, bravo!
Mi smo aplicirali proslog meseca za Kvebek za iseljenicku, sad od avgusta je otvoren ponovo program, znaci moze se aplicirati i sada i to je ok, ali sto ti npr. ne probas tamo da odes kao student, dakle da tamo upises neki faks i odes po tom osnovu? Mislim, mogao bi i ovako da apliciras sa srednjom skolom koju si zavrsio u zavisnosti od toga da li se ona boduje u Kvebeku, to mozes proveriti na listi na zvanicnom sajtu imigracionog iz Montreala. Ali posto pretpostavljam da nemas radnog iskustva kazem ti to zbog konkurencije. Kako znas francuski? Mozemo se cuti i na private message, slobodno, reci cu ti sve sto znam. Veliki pozdrav!!!

Ćao,e sad ne znam to za studiranje,ne mogu tek tako otic gore i upisati faks .Mislio sam upisati ekonomiju i kad zavrsim tri godine otic gore na master a u medjuvremenu bih mogao ganjati za iseljenicku vizu i pomalo uciti francuski,engleski super govorim ali francuski sam tek poceo..najbolje bi bilo da ovo preko privatnih poruka vidimo ;)
Heeeejjjj!!! Veliki pozdrav tebi i cestitke na tako hrabroj odluci, jako si mlad i to me odusevilo! Jos jednom, bravo!
Mi smo aplicirali proslog meseca za Kvebek za iseljenicku, sad od avgusta je otvoren ponovo program, znaci moze se aplicirati i sada i to je ok, ali sto ti npr. ne probas tamo da odes kao student, dakle da tamo upises neki faks i odes po tom osnovu? Mislim, mogao bi i ovako da apliciras sa srednjom skolom koju si zavrsio u zavisnosti od toga da li se ona boduje u Kvebeku, to mozes proveriti na listi na zvanicnom sajtu imigracionog iz Montreala. Ali posto pretpostavljam da nemas radnog iskustva kazem ti to zbog konkurencije. Kako znas francuski? Mozemo se cuti i na private message, slobodno, reci cu ti sve sto znam. Veliki pozdrav!!!

Šone, razumem tvoju rezigniranost (jer čekam već skoro godinu), ali samo donekle si u pravu. Štrajkuju jer imaju manje plate od diplomata u matici tj. Kanadi, a rade mnogo više i to sa strankama. Sa te tačke gledišta logično se nameće pitanje ko bi hteo u inostranstvo (a to ti je posao) da imaš manju platu nego kad si kod kuće? Druga je sad stvar što je i to njihovo malo za neke puno i traže preko leba pogaču. Za njih je to stvar principa, a i jest malo nelogično da u matici imaš veću platu nego u inostranstvu. Kod nas ti je dramatično obrnut slučaj, pa se diplomate lome da što kraće borave u zemlji i što pre dobiju inostranstvo:roll:

Jel beše poslednje bilo 13 meseci čekanje za Beč?

Могу они да наводе шта хоће кад то није тачно. Постали су мало похлепни кад су видели да им се може. Моје мишљење је да из корена треба мењати структуру дипломатских кругова Канаде. Многи раде испод жита.

Polako Šone, nemoj da se nerviraš:)
Tvoje mišljenje je na žalost tvoje (iako ga donekle delim) i neće promeniti kanadsku birokratiju. Da smo tako sposobni promenili bismo najpre ovu našu. Prema tome, znaš kako kažu: prvo počisti svoje dvorište, pa onda gledaj tuđe...
Ne možemo na to uticati i ostaje nam samo da se nadamo da će novi ministar rešiti ubrzo ovu stvar:brus:u obostranom interesu-i njih i nas:D

Ima nas ovde malo dužih "čekača" po stažu, pa smo se izgleda naučili strpljenju. Kanađani su već uspeli da nas "vaspitaju":lol:

Šone, razumem tvoju rezigniranost (jer čekam već skoro godinu), ali samo donekle si u pravu. Štrajkuju jer imaju manje plate od diplomata u matici tj. Kanadi, a rade mnogo više i to sa strankama. Sa te tačke gledišta logično se nameće pitanje ko bi hteo u inostranstvo (a to ti je posao) da imaš manju platu nego kad si kod kuće? Druga je sad stvar što je i to njihovo malo za neke puno i traže preko leba pogaču. Za njih je to stvar principa, a i jest malo nelogično da u matici imaš veću platu nego u inostranstvu. Kod nas ti je dramatično obrnut slučaj, pa se diplomate lome da što kraće borave u zemlji i što pre dobiju inostranstvo:roll:

Jel beše poslednje bilo 13 meseci čekanje za Beč?

DA - za PNP
Za FSW je bilo14 čini mi se
---
Hehe da da vaspitanje. Polako pa na duge staze.
Kanda smo naučeni da sve dođe brzo ali tako i ode (nikada sabilnost) :klap:

Poslednja izmena:
Polako Šone, nemoj da se nerviraš:)
Tvoje mišljenje je na žalost tvoje (iako ga donekle delim) i neće promeniti kanadsku birokratiju. Da smo tako sposobni promenili bismo najpre ovu našu. Prema tome, znaš kako kažu: prvo počisti svoje dvorište, pa onda gledaj tuđe...
Ne možemo na to uticati i ostaje nam samo da se nadamo da će novi ministar rešiti ubrzo ovu stvar:brus:u obostranom interesu-i njih i nas:D

Ima nas ovde malo dužih "čekača" po stažu, pa smo se izgleda naučili strpljenju. Kanađani su već uspeli da nas "vaspitaju":lol:

Нервира ме бахатост био то канађанин или неко други не занима ме. То је моје и већине људи мишљење. Наравно да неће променити али га исказујем и то имам право барем зато што живим у тој њиховој "демократији". Нашу не треба ни помињати јер је све труло. Вероватно ниси провалио/ла да живим у Канади.;) Нови министар мора прво да укине визе Србима јер нема никаквих основа за тако нешто. Нити смо ми нека угрожена групација која свуда по свету тражи азил нити правимо срања. Према томе то је први корак јер нас има у Канади повећи број. А ови наши представници су још гори јер до сада то није учињено.

Нервира ме бахатост био то канађанин или неко други не занима ме. То је моје и већине људи мишљење. Наравно да неће променити али га исказујем и то имам право барем зато што живим у тој њиховој "демократији". Нашу не треба ни помињати јер је све труло. Вероватно ниси провалио/ла да живим у Канади.;) Нови министар мора прво да укине визе Србима јер нема никаквих основа за тако нешто. Нити смо ми нека угрожена групација која свуда по свету тражи азил нити правимо срања. Према томе то је први корак јер нас има у Канади повећи број. А ови наши представници су још гори јер до сада то није учињено.

evo zasto ne ukidaju vize...

0,,17023199_401,00.jpg

Ne znam kako bih provalila da živiš u Kanadi kad ti ne piše lokacija ispod avatara:) I nisam te najbolje razumela-zašto bi novi ministar ukidao vize Srbima?

Ово није тачно, а и да јесте сигуран сам да шиптари са нашим пасошима чине бар половину али то је сада нека друга прича. Где су Румуни, Турци и остали? Ово је смешна листа.

Ne znam kako bih provalila da živiš u Kanadi kad ti ne piše lokacija ispod avatara:) I nisam te najbolje razumela-zašto bi novi ministar ukidao vize Srbima?

Извињавам се али профил ћу да коригујем. Визе би требале бити укинуте јер имамо ок однос са Канадом а и популација Срба је велика, поготово у Торонту. Немамо никакве привилегије у односу на друге нажалост. На пример, хрвати ничим нису заслужили да им се визе укину па је то направљено, како и зашто не улазим у то.

Hladan tuš za mene danas.

Aplikacija mi je vraćena po dva osnova:
1. Nepravilno izvršena uplata (izvršena prema uputstvima sa str. ambasade u Beču: http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/visas/fees-frais.aspx?lang=eng)
2. Nostrifikacija diplome.

Da li neko ima ikakva konkretna iskustva nakon što je proces ponovo pokrenut u maju:
1. Kako tačno da izvršim uplatu, a da mi je ponovo ne odbiju uz nesuvislo obrazloženje (da li je online uplata dovoljno sigurna po tom pitanju?)
2. Za nostrifikaciju/akreditaciju diplome traže da se ovlašćenom telu pošalju relevantni dokumenti direktno od strane fakulteta. Pri čemu je još potrebno da fakultet popuni pojedine delove formulara za prijavu. Zvaću ih sutra da vidim šta i kako ali ja zaista ne mogu da zamislim da će mi ovo iko sa mog fakulteta uraditi! Pa ovo je naučna fantastika za ljude koji tamo rade, sve i da hoće da rade nešto, a kamoli što te mrškaju kako pomoliš nos da nešto uradiš.

Najgore od svega, za nedelju dana idem u inostranstvo na duži period i neću biti u zemlji... Da vam pravo kažem, nakon preko tri godine zezanja sa svim ovim polako počinjem da očajavam...

Hvala svima na odgovorima! I ja sam pretpostavio da je reč o prevari, ali bolje je da mi još neko razreši do kraja nedoumicu.
U prvom postu nisam napisao skoro ništa o sebi... Mašinski sam inženjer (visoka škola, po bolonji), takođe sam i završio, osim regularno gimnazije, vanredno tehničku školu - smer rukovalac mehanizacijom u površinskoj eksploataciji (bagerista). Ovo poslednje sam završio da bih se navodno lakše zaposlio... Naravno, i dalje sam nezaposlen! Imam još malo pa 33 godine, suprugu i dvoje dece, sina od skoro 5 godina i ćerku od 6 meseci. Supruga mi je medicinska sestra sa 7 godina iskustva. Kod mene je problem i taj što nemam radnog iskustva u struci i to što sam radio bilo je neprijavljeno. Pošto vidim gde se trenutno Srbija nalazi, a nažalost i kuda nezaustavljivo juri, jedinu nadu za svoju decu vidim u inostranstvu! Pošto je u zemlje EU veoma teško emigrirati, izbor mi je pao na Kanadu. Koliko sam za nekoliko dana mogao da vidim, mislim da bih najlakše to ostvario preko provincijskih programa. ˝Jedino˝ što mi nedostaje je job offer :-( Izbegao bih istok Kanade i prvi izbor mi je Alberta, zatim SK pa Manitoba. Šta mi vi predlažete? BC bih ostavio za kasnije jer je tamo (pre)skupo za sveže dođoše, ili sam makar tako pročitao! Imam rođaka u Vancouveru, ali on kaže da navodno ne može da mi nađe tamo posao. Verujem u to isto kao i u onaj oglas! :hahaha: Nažalost ne poznajem nikoga drugog ko je u Kanadi da bih makar preko poznanika mogao da tražim uslugu... Ako ima neko ko bi nekako mogao da pomogne bilo bi i više nego fantastično! :worth:
Nebojsa.ns.999 hvala puno na ponudi! Ako dobijem nekako taj job offer pa mi negde ˝zapne˝ oko popunjavanja, rado ću se javiti :) Imam utisak da ste se (si se) jako iznervirali(o). I ja se se razbesnim kada vidimo koliko prevaranata pokušavaju da iscede ionako već isceđeni narod! Upravo u takvom društvu i takvoj atmosferi ne bih voleo da mi odrastaju deca...
Pozdrav svima!

Hvala svima na odgovorima! I ja sam pretpostavio da je reč o prevari, ali bolje je da mi još neko razreši do kraja nedoumicu.
U prvom postu nisam napisao skoro ništa o sebi... Mašinski sam inženjer (visoka škola, po bolonji), takođe sam i završio, osim regularno gimnazije, vanredno tehničku školu - smer rukovalac mehanizacijom u površinskoj eksploataciji (bagerista). Ovo poslednje sam završio da bih se navodno lakše zaposlio... Naravno, i dalje sam nezaposlen! Imam još malo pa 33 godine, suprugu i dvoje dece, sina od skoro 5 godina i ćerku od 6 meseci. Supruga mi je medicinska sestra sa 7 godina iskustva. Kod mene je problem i taj što nemam radnog iskustva u struci i to što sam radio bilo je neprijavljeno. Pošto vidim gde se trenutno Srbija nalazi, a nažalost i kuda nezaustavljivo juri, jedinu nadu za svoju decu vidim u inostranstvu! Pošto je u zemlje EU veoma teško emigrirati, izbor mi je pao na Kanadu. Koliko sam za nekoliko dana mogao da vidim, mislim da bih najlakše to ostvario preko provincijskih programa. ˝Jedino˝ što mi nedostaje je job offer :-( Izbegao bih istok Kanade i prvi izbor mi je Alberta, zatim SK pa Manitoba. Šta mi vi predlažete? BC bih ostavio za kasnije jer je tamo (pre)skupo za sveže dođoše, ili sam makar tako pročitao! Imam rođaka u Vancouveru, ali on kaže da navodno ne može da mi nađe tamo posao. Verujem u to isto kao i u onaj oglas! :hahaha: Nažalost ne poznajem nikoga drugog ko je u Kanadi da bih makar preko poznanika mogao da tražim uslugu... Ako ima neko ko bi nekako mogao da pomogne bilo bi i više nego fantastično! :worth:
Nebojsa.ns.999 hvala puno na ponudi! Ako dobijem nekako taj job offer pa mi negde ˝zapne˝ oko popunjavanja, rado ću se javiti :) Imam utisak da ste se (si se) jako iznervirali(o). I ja se se razbesnim kada vidimo koliko prevaranata pokušavaju da iscede ionako već isceđeni narod! Upravo u takvom društvu i takvoj atmosferi ne bih voleo da mi odrastaju deca...
Pozdrav svima!

Sad sam gledao po Google malo i kakva je to kompanija koja nema svoj web site ?! Osim toga jedino slicno ime je neka kompanija u Sri Lanka LOL :D Nema adrese, samo jedan broj i gmail :eek:

Slusajte ovako, moj predlog vam je da se vi obratite policiji i Kanadskoj ambasadi vezano za ovo i predajte im sta vam je poslato. Ja bih to uradio nego uopste nemam veze sa Evropom niti Amerikom u ovom konkretnom slucaju. Ovo moze da bude ili obicna prevara koje nekoga kosta da negde zaglavi bez igde ikoga , ili trgovina ljudima jos gore ili neke mnogo jos bolesnije stvari... Predlazem da se obratite policiji.

Način na koji sredjujemo zelenu kartu je sledeći:

Ono što nudimo je:

- otvaranje kompanije (koja služi samo sredstvo za dobijanje zelenog kartona),

Zeleni karton za Kanadu ne postoji. To je za SAD, a za Kanadu je Permanent Resident Card.

Tako da dalje ne bi ni polemisao na ovu temu. Smesan je lik jako.. Bar kad vara neka se dobro informiše prvo. Pogotovo što je odgovor slao preko mail-a, imao je sve vreme ovog sveta da malo iz googluje.

U svakom slučaju ga treba prijaviti, jer vara ljude i stvara lošu reputaciju agencijama koje rade po zakonu.
Sad mi je jasno kad ljudi pišu da se treba kloniti agencija za emigraciju, verovatno misle na ovakve likove. Samo što ovo nije agencija za emigraciju ovo je kriminal. :per:

Back