Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Aparate ne nosimo (osim računara-lap-topova i fotoaprata) jer znamo da tamo ne funkcionišu.

"malo" kasnim ali sam tu... iz prikrajka

sto se tice el.aparata - lepo kupis adapter i milina :super:
mi smo pre dve godine isli tamo i nosili mob, f.aparat... i sve smo lepo kacili na taj adapter i punili bez problema... ovde kosta oko 100din a tamo je bio recimo oko....slagacu te sad, ali mislim 4-6cnd :)

A sad, interesuje nas jos nesto
Da li za bebu moramo da vadimo pasos ili moze ono kao pre na mamin? Spremamo se da prikupljamo dokumentaciju pa pade i to na pamet...

Poslednja izmena:
"malo" kasnim ali sam tu... iz prikrajka

sto se tice el.aparata - lepo kupis adapter i milina :super:
mi smo pre dve godine isli tamo i nosili mob, f.aparat... i sve smo lepo kacili na taj adapter i punili bez problema... ovde kosta oko 100din a tamo je bio recimo oko....slagacu te sad, ali mislim 4-6cnd :)

A sad, interesuje nas jos nesto
Da li za bebu moramo da vadimo pasos ili moze ono kao pre na mamin? Spremamo se da prikupljamo dokumentaciju pa pade i to na pamet...

Kasniš, kasniš....:lol:
Nije problem adapter, ali nema šta mnogo da nosiš osim eventualno veš mašine, a ostalo dobiješ uz kuhinju. Gde si našao adaptere ovde i to za 100 din?:think:

Elem, za bebu moraš vaditi poseban pasoš, ali ne samo zbog vize, već mislim da je i u Srb sad to po zakonu obaveza-msm posebni pasoši. Nema više ono kao što su meni nekad deca bila na pasošu, nego sad svako svoj, što je po meni ispravno. Jedina glupost je to što im važe 2 godine, ali se sada zaista jako brzo dobijaju (bar kod nas na N.Bgd):ok:

Dragi forumasi,

Suprug i ja trebamo da pokrenemo postupak za iseljenje u Kanadu. Iskreno zelja nam je Toronto. Imamo bebu od 3 meseca, oboje smo fakultetski obrazovani, sa dosta godina radnog iskustva. Receno nam je da bi trebali da prodjemo proceduru i da dobijemo papire.
Znam da ste vec 1000000 puta pricali o procedurama za predavanje papira ali znacilo bi mi ako bi neko napisao sta je sve potrebno ili poslao link na kome mozemo sve da vidimo.
Koliko otrpilike traje procedura?
Hvala puno.
Pozdrav,
Miljana

Kasniš, kasniš....:lol:
Nije problem adapter, ali nema šta mnogo da nosiš osim eventualno veš mašine, a ostalo dobiješ uz kuhinju. Gde si našao adaptere ovde i to za 100 din?:think:

Elem, za bebu moraš vaditi poseban pasoš, ali ne samo zbog vize, već mislim da je i u Srb sad to po zakonu obaveza-msm posebni pasoši. Nema više ono kao što su meni nekad deca bila na pasošu, nego sad svako svoj, što je po meni ispravno. Jedina glupost je to što im važe 2 godine, ali se sada zaista jako brzo dobijaju (bar kod nas na N.Bgd):ok:

Tako je - vezano za bebu.
Mi smo bebi pravili pasoš čim je dobila izvod. Imala je mesec dana.

Evo jedan info ako nekoga iz okoline Novog Sada zanima.
--

ukoliko želite da studirate u SAD, Kanadi ili nekoj od zemalja Evropske unije i odabrali ste fakultet koji biste studirali, pitate se šta dalje? Jedan od osnovnih uslova koji morate ispuniti kao deo prijave na željeni fakultet jeste da položite TOEFL test.

U ponedeljak, 11. februara sa početkom u 17.00 časova ovaj test će predstaviti stručnjak za njegovu pripremu ispred agencije Američki studio. Tokom prezentacije Dr TOEFL govoriće o registraciji za polaganje testa, pripremi, potrebnoj literaturi i dati male savete za dobijanje boljih rezultata.

Ovo je sjajna prilika za sve koji imaju pitanja u vezi sa TOEFL testom ali nisu imali koga da pitaju.

Molimo vas da prisustvo najavite putem imejla americkikutak@nscable.net.

Srdačan pozdrav,

ACNS

evo gde mozete da kupite adapter online
ovaj sa primera je bez uzemljenja, znaci za sve uredjaje tipa racunar, telefon, fotoaparat, fen, za brijanje.....

od vecih aparata vam ne bih nista preporucio da nosite, jer cim se pokvari mozete da ih bacite ovde za njih rezervnih delova nema, cak ni najosnovnijih
a drugo ovde su majstorske ruke nevidjeno skupe i cesto ljudi umesto popravke kupuju nove aparate.

http://dx.com/p/round-to-flat-power-plug-convertor-3502?rt=1&p=2&m=2&r=3&k=1&t=1&s=3529&u=3502

Draboca,
na onom drugom međunarodnom forumu (canadavisa) koji smo već spominjali, kažu da je to dobar znak, tj. da nešto rade na tvom slučaju. A šta ti tačno ne radi na E-casu?

Evo pojašnjenja sa tog foruma:
So on the cic online tracking tool problem . It seems that once the application has been assigned to a visa officer they turn off ur status and will update it with another quote when they are done screening the background checks . This is what the cic call center told me . So nothing to worry about any ways the visa office needs any info they would send us an e-mail .

Poslednja izmena:
Draboca,
na onom drugom međunarodnom forumu (canadavisa) koji smo već spominjali, kažu da je to dobar znak, tj. da nešto rade na tvom slučaju. A šta ti tačno ne radi na E-casu?

Evo pojašnjenja sa tog foruma:
So on the cic online tracking tool problem . It seems that once the application has been assigned to a visa officer they turn off ur status and will update it with another quote when they are done screening the background checks . This is what the cic call center told me . So nothing to worry about any ways the visa office needs any info they would send us an e-mail .

Uf uf tastatura ti se pozlatila.
Već sam se zabrinuo.
Kucam sve iste podatke kao što sam uvek radio ali izbacuje mi da nemože pronaći moj slučaj u bazi.
Evo copy - paste.

We were not able to identify you using the information you provided. There could be three possible reasons:

-*Please be sure the information you entered is correct and then try again.
-*This service is only available to clients with applications in process. We may have received your application but not yet begun processing it. The following link may help you determine if your application is being processed:
Application Processing Times
-*At this time, you may use this on-line service to view the status of your application ONLY if you have:
sponsored a member of the family class;
applied for permanent residence from within or outside Canada;
applied for a permanent resident card (replacement or renewal);
applied for Canadian citizenship (grant of citizenship);
applied for Canadian citizenship for a person adopted by a Canadian citizen (on or after January 1, 1947);
applied for a citizenship certificate (proof of Canadian citizenship);
applied to renounce Canadian citizenship; or
applied to resume Canadian citizenship.
---------------------------------------------------

e i meni sad ne radi eCase... isto mi izlazi kao i vama. Pinkerton, blok45 vama? i svima ostalima naravno?
juce mi je izlazilo sve normalno...jedna linija...mozda posto sam poslao dopunu i upit sta se desava sa nasom aplikacijom jer je isteklo 7meseci.
ce da vidimo... :p

e da donivas kako sad medical izgleda preko mail-a? sta je sa slikama i to. to me je bas iznenadilo...

Poslednja izmena:
Ja sam PER dobio pre par dana, e-case je danas pokazivao jednu liniju sad je ista situacija kao i vama..ne radi..
Verovatno rade neki update, tako nemojmo da se uzbudjavamo lako ;)
Cekamo pinkertona i micicv sa nekim vestima uskoro, trebalo bi pre 15 marta :lol:
Zelim im sve najbolje, a onda dolazimo svi mi ostali ;)

ne radi...
We were not able to identify you using the information you provided. There could be three possible reasons:

Please be sure the information you entered is correct and then try again.
This service is only available to clients with applications in process. We may have received your application but not begun processing it yet. The following link may help you determine if your application is being processed:
Application Processing Times
At this time, you may use this on-line service if you have:
sponsored a member of the family class;
applied for permanent residence from within or outside Canada;
applied for a permanent resident card (replacement or renewal);
applied for Canadian citizenship (grant of citizenship);
applied for Canadian citizenship for a person adopted by a Canadian citizen (on or after January 1, 1947);
applied for a citizenship certificate (proof of Canadian citizenship);
applied to renounce Canadian citizenship; or
applied to resume Canadian citizenship.

Ovo su instrukcije za Medical:

Medical instructions are issued when an application has been processed to the stage where the required
medical examination(s) should be undertaken. Please read the following instructions carefully.
The medical examination must be performed by a physician from the CIC list of panel physicians. This
list is available by accessing the following website: http://www.cic.gc.ca/dmp-md/medical.aspx.
You should identify a panel physician in your area and book an appointment for your medical examination.
When you schedule your appointment, please ensure that arrangements are made for your chest x-ray
and laboratory tests as well.
Medical examination results are valid for a twelve month period from the date of the examination.
All costs related to the medical examination, if applicable, are your responsibility and are payable at the time
of the examination. Should your application be refused following the completion of your medical examination
the costs will not be refunded.
Please bring the following to your appointment:
- The attached medical report form
- Proper identification (proof of identity must include at least one document with photograph and signature
such as a passport, driver's licence or national identity card)
- Eye glasses or contact lenses, if worn
- Any medical reports or test results that you may have as a result of previous or existing medical conditions
- Four recent photographs, if the panel physician is not eMedical enabled (note: panel physicians
that are eMedical enabled are indicated on the CIC website listed above)
Note: It is important that you inform the panel physician of any previous or existing medical conditions.
Failure to do so will delay the processing of your medical examination.

Ove instrukcije su zapravo deo formulara koji se nalazi ispod tih instrukcija, a sadrze personalne identifikacione brojeve, pin kodove i tome slicno, kao i deo koji popunjava lekar. Ovaj ceo formular je bio attachovan u e-mailu.

Sam mail je glasio ovako:
UCI: *******
Application No.: ********
Quote these numbers when corresponding with our office.
This is an automated message. Please DO NOT RESPOND to this message.
Dear IME PREZIME,
Please find information concerning your application in the attached document. If you are unable to view the attached document or did not receive a document, please advise us by forwarding this e-mail to https://dmp-portal.cic.gc.ca/cicemail/intro-eng.aspx?mission=vienna
Embassy of Canada
Visa Section
Laurenzerberg 2
1010 Vienna
Austria

Ne. Svaki put mi izađe ovo što sam napisala. Da ne treba ja da se zabrinem:think:?

Verovatno još nisu stigli do tebe. Ali vi ćete još najbolje proći, čekaćete 3 meseca :super:
--
Micicv11 i Pikerton čekaju 9 meseci i imali su promene u jednom danu, iz toga da im ispisuje 1liniju ujutro a popodne isto ovo što svima ispisuje.
Tako da strpljenje, uskoro ćeš i ti ostati bez eCase :per:

Poslednja izmena:

Back