Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pre svega sve cestitke donivasu, on je heroj dana! Zelim ti sve najbolje u novom zivotu u Kanadi!

@emiiuki ja toliko stvari dnevno procitam sto vezano za posao sto za imigraciju da nema sanse da se setim gde sam sta video, neki zvanicni sajt je bio najverovovatnije ili kanadske novine...ako setujes google da ti salje vesti na zadati tag imaces svakog jutra pun inbox ko ja i neces znati vise gde si sta procitao ;) kao sto mozes da primetis ili se pozovem na izvor ili podvucem navodno pa me ti demantuj ali dokumentovano molim te ;) kritiku samu za sebe ne priznajem...salim se ja...danas mi je posebno uspesan dan pa sam dobio inspiraciju - ne zameri

P.S. ne mislis valjda da bih smeo nesta neodgovorno i napamet da napisem, odmah bi me Artistics sacekao na krivini da me kritikuje, vidis da apeluje na ozbiljnost na forumu - i u pravu je covek ;)

a sada jos malo lepih vesti :)

Prema zvanicnim podacima sa gc.ca broj FSW koji cekaju na resavanje u Becu je svega 57 slucaja i jos 3 under assessment for eligibility sto je ukupno 60 slucajeva.
Sto znaci (prema zvanicnim podacima) da su MI1 i MI2 skoro svi reseni, ostalo je MI3 56 slucajeva, broj QSW koji cekaju je samo 15, tako da kada to sve saberemo dodjemo do samo 75 slucajeva ukupno
Ovaj broj je tako mali pogotovo ako ga uporedimo sa ostalim VisaOffice da verujem da Bec sa kapacitetom koji ima sve ove slucajeve moze da resi za samo neka 2 meseca. Tako da po meni stvari bi mogle biti resene brzinom svetlosti samo da vec jednom pocnu da nas resavaju ;)

Ukoliko zelite i sami da se uverite (Permanent Resident Inventory - English Version): http://www.data.gc.ca/default.asp?l...words=fsw+immigration+inventory&submit=Search

obratite paznju na cases, ne na persons

Poslednja izmena:
woooohoooo Quebec!! Dobili juce Medical Request - emailom od VO Vienna :D Pregled 135e po osobi, plus 1800 din za DHL. Zakazano!.. lalalaalalaaaa sreca, radost. Najzad se pomaklo. I jos smo dobili da ponovo odgovorimo na pitanje 8 u Schedule A i AOR, sva tri maila u isto vreme. Thats how its done :D

Sve cestitke i najlepse zelje za vedriju buducnost u sanjanoj zemlji :super: !
Da se jednom okupimo tamo daleko na :pivce:

Pre svega sve cestitke donivasu, on je heroj dana! Zelim ti sve najbolje u novom zivotu u Kanadi!

@emiiuki ja toliko stvari dnevno procitam sto vezano za posao sto za imigraciju da nema sanse da se setim gde sam sta video, neki zvanicni sajt je bio najverovovatnije ili kanadske novine...ako setujes google da ti salje vesti na zadati tag imaces svakog jutra pun inbox ko ja i neces znati vise gde si sta procitao ;) kao sto mozes da primetis ili se pozovem na izvor ili podvucem navodno pa me ti demantuj ali dokumentovano molim te ;) kritiku samu za sebe ne priznajem...salim se ja...danas mi je posebno uspesan dan pa sam dobio inspiraciju - ne zameri

P.S. ne mislis valjda da bih smeo nesta neodgovorno i napamet da napisem, odmah bi me Artistics sacekao na krivini da me kritikuje, vidis da apeluje na ozbiljnost na forumu - i u pravu je covek ;)

a sada jos malo lepih vesti :)

Prema zvanicnim podacima sa gc.ca broj FSW koji cekaju na resavanje u Becu je svega 57 slucaja i jos 3 under assessment for eligibility sto je ukupno 60 slucajeva.
Sto znaci (prema zvanicnim podacima) da su MI1 i MI2 skoro svi reseni, ostalo je MI3 56 slucajeva, broj QSW koji cekaju je samo 15, tako da kada to sve saberemo dodjemo do samo 75 slucajeva ukupno
Ovaj broj je tako mali pogotovo ako ga uporedimo sa ostalim VisaOffice da verujem da Bec sa kapacitetom koji ima sve ove slucajeve moze da resi za samo neka 2 meseca. Tako da po meni stvari bi mogle biti resene brzinom svetlosti samo da vec jednom pocnu da nas resavaju ;)

Ukoliko zelite i sami da se uverite (Permanent Resident Inventory - English Version): http://www.data.gc.ca/default.asp?l...words=fsw+immigration+inventory&submit=Search

obratite paznju na cases, ne na persons

prvo :worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::pop::pop2::amen:

Pinkerton ti si Bog.... gde nadje ovo.. svaka ti cast...

sve je kako si rekao ali si zaboravio samo jos jednu kolonu...

Provincial/Territorial Nominees 44 je jos ostalo da rese... to su ostale provincije bez quebec-a...
koliko sam ja video u tabeli... zadnji tab all destinations... 6 kolona....

I jos jedna lepa vest... sva ova statistika je od 4 Oktobra... sto znaci da su brojke jos manje...
bar tako pise u fajlu gore naslov... Permanent Resident Inventory as of October 4, 2012 (Cases) ili Skilled Worker Inventory as of October 4, 2012 (Cases) :klap:

Pinkerton ispravi me ako negde gresim....:whistling:
pozdrav...

Pohvale za Mr Pinkertona, treba mu odati priznanje i preporuciti ga za novi posao u Canadi..posao u CSIS canadian security intelligence service ;)

@micicv11
statistika je od 4 oktobra 2012, a podaci su updateovani 2013-01-02, znaci zakljucno sa januarom 2013 ;) tako je pisalo na linku koji si downlodovao.
Pozdrav

Pohvale za Mr Pinkertona, treba mu odati priznanje i preporuciti ga za novi posao u Canadi..posao u CSIS canadian security intelligence service ;)

@micicv11
statistika je od 4 oktobra 2012, a podaci su updateovani 2013-01-02, znaci zakljucno sa januarom 2013 ;) tako je pisalo na linku koji si downlodovao.
Pozdrav

ne.... ne... ne... pise da je modifikovano 2013 -01-02, tj 2 januar 2013...

ali pise i ovo
Time Period Coverage Start
2012-10-04
Time Period Coverage End
2012-10-04

tako da mislim da sam ipak u pravu :per:

Tako je October 4 2012 hvala na saradnji ;)
znaci treba uvecati ovaj broj za dejzi I artistics ;)

Znači Pinki, sad ja pravim zastoj? A gde je Drabocca? :zcepanje:
A Artistics se nije ni predstavio, pa ne znamo ništa o njemu, tako da za njega NO COMMENT!:think:

Ma samo neka padne čistka-rekoh ja maj je termin-ko pre ko kasnije, samo kad smo se pokrenuli.

Donivas, ne reče nam jesi medical dobio poštom? Znaš ono karton i slike ili se tu nešto promenilo? Koliko dugo se čeka na termin za pregled?
Šta ti je pitanje 8 u Schedule A?

@blok45
Ja sam za poslodavca u Canadi potpisao ponudu posla pocetkom avgusta 2012, a poslao sam kompletnu FSW2 aplikaciju 19 decembra 2012 za Sydney. Sada cekam na PER, upravo ono sto je kod vas bio slucaj.
Nadam se da ce vam se javiti ovi iz Beca odmah za MR. Onda zanam da i mene tako nesto slicno ceka ;) Zato zelim ti puno srece pa da odmah i ja posle tebe sve brzo odradim. Al pre nas Mr Pinkerton da sto pre dobije viziran pasos.

Pozdrav i sa srecom :ok:

@blok45
Ja sam za poslodavca u Canadi potpisao ponudu posla pocetkom avgusta 2012, a poslao sam kompletnu FSW2 aplikaciju 19 decembra 2012 za Sydney. Sada cekam na PER, upravo ono sto je kod vas bio slucaj.
Nadam se da ce vam se javiti ovi iz Beca odmah za MR. Onda zanam da i mene tako nesto slicno ceka ;) Zato zelim ti puno srece pa da odmah i ja posle tebe sve brzo odradim. Al pre nas Mr Pinkerton da sto pre dobije viziran pasos.

Pozdrav i sa srecom :ok:

A mene ko shisha... cccc...:whistling:

Draboca je stigao u Bec u avgustu, tako da on spada u ovu statistiku...

ma ja sve nesto mislim da ce to uskoro sve da se zavrsim.. imam neki cudan osecaj u stomaku...
a sve je nesto krenulo kako smo se aktivirali na forumu.. :klap: tako da svi po bar jednu poruku dnevno... :ok:

pozdrav...

Ljudi, hvala vam na cestitkama i podrsci... i da svima krene vec nesto da se desava.. Navijam za sve vas, da odemo vec jednom...

E sad, u jednom od mailova (dakle e-mailova) dobili smo sledece zahteve:
This refers to your application for permanent residence in Canada.We require the following information and/or documentation in order to continue processing your application:
- Please complete question 8 without any gaps ( http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5669E.pdf ) - for you and your spouse
- Military documents confirming your military service/ photocopies of all pages of your military booklet (including the blank pages)

Drugi mail se odnosi na AOR PQ This refers to your application for permanent residence in Canada, which was sent from the Centralized Intake Office in Sydney (NS) to to our office in Vienna for further processing.
gde izmedju ostalog pise i ovo: You will be informed about the further steps in your application in approximately 4-7 months. However, this is an estimate only. Processing times may vary, depending upon whether any additional documentation or an interview is required, the time required for medical examinations and changes in workload at this office.

Treci i cetvrti mail se odnosi na medical instrukcije sa attachovanim formularom za obavljanje pregleda. Posebno mail za mene a posebno za mm.

Zakazali smo pregled za sledeci cetvrtak, ranije ne mozemo da se organizujemo, a mislim da je moglo i ranije da se zakaze..

Eto tako... Bas onako sam srecna, ne verujem u sve ovo dok ne vidim vize u pasosu :) Ove brojke koje je @pinkerton postavio su stvarno ohrabrujuce..

A mene ko shisha... cccc...:whistling:

Draboca je stigao u Bec u avgustu, tako da on spada u ovu statistiku...

ma ja sve nesto mislim da ce to uskoro sve da se zavrsim.. imam neki cudan osecaj u stomaku...
a sve je nesto krenulo kako smo se aktivirali na forumu.. :klap: tako da svi po bar jednu poruku dnevno... :ok:

pozdrav...

Micicv, znam da sam ispunila kvotu od jedne poruke dnevno:D ali moram da kažem da i ja imam "osećaj za feeling" jer i meni nešto proradilo u stomaku (a nisam trudna:zcepanje:), pa samo virkam svaki dan na mail i dole u poštu. Mada, realno ne očekujem ništa pre početka marta (tj. pre Pinkija:zper:), ali znaš kad te mesto ne drži...
Početkom marta putujemo, a to nam je do sada uvek bio dobar znak-svaki put je mail stizao posle puta. Nadamo se da će i sada nastaviti dobru tradiciju;)

p.s. Donivas, ako ste MR dobili mailom, da li to znači da ćete morati ponovo da se slikate?

Micicv, znam da sam ispunila kvotu od jedne poruke dnevno:D ali moram da kažem da i ja imam "osećaj za feeling" jer i meni nešto proradilo u stomaku (a nisam trudna:zcepanje:), pa samo virkam svaki dan na mail i dole u poštu. Mada, realno ne očekujem ništa pre početka marta (tj. pre Pinkija:zper:), ali znaš kad te mesto ne drži...
Početkom marta putujemo, a to nam je do sada uvek bio dobar znak-svaki put je mail stizao posle puta. Nadamo se da će i sada nastaviti dobru tradiciju;)

p.s. Donivas, ako ste MR dobili mailom, da li to znači da ćete morati ponovo da se slikate?

Hehe. Evo da i ja popunim kvotu.
Predlažem da Pikertona imenujemo za apsolutnog kralja informacija :worth:
I ja imam onaj čudan osećaj u stomaku, i pridružujem se osećaju.

Nama onaj termin od 4-7 meseci ističe za mesec dana, pa se nadamo da neće prekoračiti obećanje ;)

Back