Sanam Pao
Zainteresovan član
- Poruka
- 141
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sada sam ponovo pročitao uputstvo EQ7TOC i prvi put video da u delu EDUCATION/TRAINING/QUALIFICATIONS i WORK EXPERIENCE nema kvadratica ni za P ni za Q, što valjda znači da taj deo dokumentacije ne treba ni da se šalje. Samo su me zbunili, nije mi jasno zašto su tu ubacili te dve tačke ako se ne traži ta dokumentacija ni za jedan od teritorijalnih programa.
Moras polagati pismeni (na racunaru) i road test. Osim ako ne dolazis iz zemalja sa kojima Kanada ima dogovor (Svajcarska, Nemacka...)
Sve mozes obaviti u jednom ili par dana i ne kosta mnogo. Medjunarodna vozacka ti vazi do 3 meseca kad dodjes.
Mozes polagati i advanced ako zelis a razlika je da mozes popiti alkohol do 03, promila i da mozes obucavati drugog vozaca. Ja ga nemam ni moja zena, ljudi ceo zivot voze da obicnom dozvolom (class 5 gdl) Mozes kupiti auto, registrovati i osigurati ako nisi polozio, imas svoju dozvolu kad dodjes ovde.
Pozdrav
Pa da, moraju sto vise da zbunjuju ljude, dok sve ne procitas pedeset puta... pa onda ne cudi sto neko plati advokata, iako to nikako ne preporucujem![]()
Sto se tice prethodnog pitanja, tacka 5, nismo overavali nista iz ove tacke, a narucili smo izvode na internacionalnom obrascu, pa to nismo prevodili. CV smo slali na engleskom, neoverenom engleskoma pasos smo samo kopirali i to samo stranicu sa podacima i slikom.
Ne dajte se![]()
Ej, narode, koliko se ja sjecam svi su novac u Kanadu nosili u kesu, zar ne? Tamo pise da se bez prijavljivanja moze unijeti 10000 CAD, a ako imas vise moras popunjavati onaj obrazac da prijavis. E, sad, to se odnosi na jednu osobu, ako nas je dvoje, onda ukupna suma ne prelazi 20000 CAD i ne treba nista prijavljivati. Jesam li upravu??? Mene je samo strah nosenja kesa. Ja ne volim to uopste, kod mene se sve elektronski zavrsava, jer sam zaboravna, a i lets face it, zivim u lopovskoj sredini, ne volim da me neko traumira zbog malo parica.... Plus mi tamo nocimo na pola puta... Da li je iko uzimao one cekove ili garancije banke?????
Hej Happy, pa je li se to sad mora polagati cio vozacki i u Alberti???? Evo sad usla u onaj Service Alberta sajt i vidim. Pa do skoro je bilo samo onaj test pisani i to je to, a sad vidim mora sve. I to su kategorislai kao odvojeno vozace preko i ispod 25 godina, a u sustini sve isto. Ako imas preko 2 godine vozackog iskustva moras donijeti vozacku predati je na autentizaciju, slusati neki kurs, polagati test i onda polagati advanced road test.... Reci mi, mozes li da kupis, osiguras i registrujes auto ako nisi polozio prije toga??? Vjerovatno ne mozes.
Danas su stigli nasi vizirani pasosi iz Beca.
![]()
Cestitke Viktorija
Sad polako na pakovanje....Priznaj da ti nedostaje nervoza,iscekivanje
Mi cemo isto slati pasose,ne putuje mi se u Bec na ovaj sneg,led,minus![]()
sta vi mislite o tome????
Meni je logicno da moze novac da se prebaci bankarskom transakcijom, ali me brine koliki su troskovi vezani za tu transakciju.
Ako neko sazna neka javi.
Mi smo takodje nosili novac u cash-u, oko vrata u torbici. I niko nas nista nije pitao ni na Surcinu ni u Frankfurtu. Opet, to je nas slucaj i ne moze se smatrati za pravilo.
Po dolasku u Vankuver, rekli smo imigracionom sluzbeniku cifru koju je ona upisala na obrazac iz Beca. Prilikom otvaranja racuna u kanadskoj banci, sluzbenica je trazila obrazac (record of landing) da vidi da li je upisana cifra i koja. Fotokopirala je obrazac i to je bilo sve. Za otvaranje racuna potreban vam je SIN number.
Vrachar, je li se SIN odmah dobije kad se preda. Vjerovatno se ceka neko vrijeme za zvanicnu karticu, ali ja sam shvatila da ti odmah kad predas dodjele broj. Je li to tacno?
Meni je logicno da moze novac da se prebaci bankarskom transakcijom, ali me brine koliki su troskovi vezani za tu transakciju.
Ako neko sazna neka javi.
SIN se dobije odstampan na licu mesta a kartica stize postom za nekoliko dana.
p.s. ucite li za polaganje testova?
![]()
Viktoria, sve cestitke!
![]()
hahahha, kao da gledas sta radim.. danas sam odstampala onaj handbook i sad ga upravo citam...ovaj streberski dio cu lako, ali road test ce biti ludnica, pogotovo paralelno parkiranje ili cuvena garaza, ja to jos uvijek ne znam dobro uraditi.... kaze muz da su u kanadi ta mjesta u koja se uparkiravas veca od evropskih, hahahah... samo me to moze spasiti i auto sa rikverc senzorima...
![]()