Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Postovani,
Ima li neka devojka/zena koja je rada da se prijavi za aplikaciju sa momkom. Aplikaciju ce voditi advokati iz Zemuna. Ona treba da ispunjava sl. uslove: da ima polozen Ielts, da ima 67 ili preko toga poena i da joj je zanimanje na trenutnoj NOC listi. Momak ce platiti troskove advokata i povratnu kartu do Toronta. Ako ima zainteresovanih koji ispunjavaju ove uslove molim Vas da mi posaljete pp. Hvala unapred i pozdrav.

Cestitamo Sanam Pao :konfete:

@ Viktoria - Jupiiiiiiiiiiii, sad je stavrno kraj tj pocetak novog zivota :zskace::yeee:

Sto se priprema tice - ne pitaj, opsti haos! Koferi su kao spakovani, ali imam osecaj da cu jos 100 puta da vadim i stavljam :D
Stan je jos uvek u haosu - bice sve gotovo do cetvrtka, mora da bude.
A onda fly away ...

z:gs:

Pozdrav drugari!

Evo malo ugrabih vremena da napisem koju rec ovde. Nama je danas deveti dan od kako smo stigli. Sta da vam kazem, stvari su manje vise onakve kako smo i ocekivali ima i pozitivnih i negativnih utisaka. Posao oko admisnistracije smo uglavnom zavrsili, dobili sin brojeve, predali za zdravstveno osiguranje, poslali za child benefit... PR karice ce nam stici na kucnu adresu kao i kartice za zdravstveno a prijavu za Cnild benefit smo poslali postom u Monitobu. Stvari smo, uz ogromnu pomoc nasih domacina, manje vise obezbedili i kupili. Prebacili smo ih u nas stan i cekamo sutra da nam dodju i prikljuce tv, telefon i internet tako da smo od sutra u nasem stanu. Sto se utiska o samom Kalagriju tice mogu vam reci da je veoma prostan sa ogromnim zelenim (ne jos :) ) povrsinama i kazu nam ljudi da je to prelepo kad ozeleni. Nama je ostalo jos da sredimo za vozacke, trenutno ucimo testove i planiramo u ponedeljak da izadjemo na polaganje i onda jurnjava i potraga za poslom. Nadamo se da ce nam se posreciti i da to nece dugo trajati. Dete nam je krenulo prekjuce u skolu (danas ne idu jer profesori idu na neka predavanja :) ) posle dobro odradjenog testiranja (samo engleski koji je koncepcijiski isti kao ielts i matematike).
Eto, toliko za prvo javljanje a ako nekoga nesto vise zanima neka pise.

p.s. Cestitamo svima na postignutim rezultatima i zelimo vam da sto pre krenete i vi u ostvarivanje vasih snova i planova.

z:poz:

Pozdrav drugari!

Evo malo ugrabih vremena da napisem koju rec ovde. Nama je danas deveti dan od kako smo stigli. Sta da vam kazem, stvari su manje vise onakve kako smo i ocekivali ima i pozitivnih i negativnih utisaka. Posao oko admisnistracije smo uglavnom zavrsili, dobili sin brojeve, predali za zdravstveno osiguranje, poslali za child benefit... PR karice ce nam stici na kucnu adresu kao i kartice za zdravstveno a prijavu za Cnild benefit smo poslali postom u Monitobu. Stvari smo, uz ogromnu pomoc nasih domacina, manje vise obezbedili i kupili. Prebacili smo ih u nas stan i cekamo sutra da nam dodju i prikljuce tv, telefon i internet tako da smo od sutra u nasem stanu. Sto se utiska o samom Kalagriju tice mogu vam reci da je veoma prostan sa ogromnim zelenim (ne jos :) ) povrsinama i kazu nam ljudi da je to prelepo kad ozeleni. Nama je ostalo jos da sredimo za vozacke, trenutno ucimo testove i planiramo u ponedeljak da izadjemo na polaganje i onda jurnjava i potraga za poslom. Nadamo se da ce nam se posreciti i da to nece dugo trajati. Dete nam je krenulo prekjuce u skolu (danas ne idu jer profesori idu na neka predavanja :) ) posle dobro odradjenog testiranja (samo engleski koji je koncepcijiski isti kao ielts i matematike).
Eto, toliko za prvo javljanje a ako nekoga nesto vise zanima neka pise.

p.s. Cestitamo svima na postignutim rezultatima i zelimo vam da sto pre krenete i vi u ostvarivanje vasih snova i planova.

z:poz:

Dobrodosli u Kalgari.
Srecom vreme vas sluzi, nije uobicajeno smrzavanje :-)

Da li je neko imao iskustva sa ovim i šta ste tačno i kako slali?

Transcripts: original transcripts of all degrees must be submitted in university-sealed envelopes.

Moja supruga i ja smo ovo slali, iako su nas drugi odgovarali (kao nema bas toliko potrebe za tim).
Skoro nijedan univerzitet ti nece to uratidi po automatizmu, nego moras sam da se porudis. Izvadi transkripte na fakultetu gde si studirao i zamoli ih da pred njima ubacis sve u jednu praznu kovertu i da ti oni udare pecat fakulteta kad ga zalepis. Postoji otpor na nekim fakultetima (za moju zenu na jednom beogradskom fakultetu), ali meni su drage volje to uradili na FTN u Novom Sadu. Sve se desavalo 2009. godine.

Tranksript je spisak predmeta koje si polagao. Ne zaboravi da moras da ih prevedes pre nego ih ubacis, ukoliko fakultet ne obezbedjuje na elgeskom. FTN Novi Sad obezbeduje traskirpte na engleskom.

Hvala na odgovoru, znači samo spisak položenih predmeta, ne treba detaljan plan i program faksa. Već su mi jednom izašli u susret na faksu, nadam se da će ponovo :)

Moja supruga i ja smo ovo slali, iako su nas drugi odgovarali (kao nema bas toliko potrebe za tim).
Skoro nijedan univerzitet ti nece to uratidi po automatizmu, nego moras sam da se porudis. Izvadi transkripte na fakultetu gde si studirao i zamoli ih da pred njima ubacis sve u jednu praznu kovertu i da ti oni udare pecat fakulteta kad ga zalepis. Postoji otpor na nekim fakultetima (za moju zenu na jednom beogradskom fakultetu), ali meni su drage volje to uradili na FTN u Novom Sadu. Sve se desavalo 2009. godine.

Tranksript je spisak predmeta koje si polagao. Ne zaboravi da moras da ih prevedes pre nego ih ubacis, ukoliko fakultet ne obezbedjuje na elgeskom. FTN Novi Sad obezbeduje traskirpte na engleskom.

Ljudi, da li je neko cuo za agenciju Adriatic iz Zemuna koja radi iseljenicke vize za Kanadu??
Jel mozda neko otisao pomocu njih??
Ukoliko bilo sta znate o njima bilo bi mi od velike pomoci, sve informacije su dobro dosle!

Suprug i ja smo bili kod njih na razgovoru pre godinu dana i delovali su mi prilično ozbiljno. Gospodin sa kojim smo razgovarali - više se ne sećam imena - dao nam je dosta korisnih saveta. Medjutim, od skoro ne vidjam njihovu tablu na ulazu u zgradu a i čula sam da se više ne nalaze na listi licenciranih zastupnika u Kanadi. Kasnije smo čuli da su neki forumaši ovde dobili NER baš zbog njihovih previda prilikom apliciranja. Kako god, znamo za ljude kojima su pomogli a i one kojima baš i nisu. Mi smo se u početku malo i dvoumili da li da ih angažujemo ili ne, ali čim smo se malo dublje zamislili shvatili smo da ne postoji ništa što oni mogu da urade a mi ne možemo, i da je potpuno besmisleno da placamo za takvu uslugu 2000 dolara.

Dakle sam razgovor je koristan, objasniće vam na vrlo jednostavan način proceduru, odgovoriće na sva vaša pitanja, dati savete koji odgovaraju konkretno vašem slučaju i što je bitno uradiće assesment i vrlo realno proceniti koliko poena imate. Ovo je dobro, zato što smo svi pomalo subjektivni i skloni da se na neka pitanja izbodujemo malo više nego što je to realno. Znači, vredi popričati sa njima i to je to.

Da, po novom od prosle godine vise ne mora u koverti sa fakulteta.

Dokumenta pripremamo u saglasnosti sa:

Vodica iz Canade http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/EG7.pdf

Vodica iz Beca http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/E37042.pdf.

U vodicu iz Beca na strani A3 tacka 6 tacno pise:

Transcripts: original transcripts of all degrees must be submitted in university-sealed envelopes.

Moj savet vam je da ne rizikujete i time sami razvlacite proces.

Pozdrav

Viktoria

Back