Kako do Kanadske iseljeničke vize?

nadam se da se vidi link... samo za one koji idu u Alberu, predivni Lake Louise se vec zabijelio....

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150334743286082.340366.141971746081&type=3
http://www.skilouise.com/

sezona skijanja pocinje ovog vikenda, jupiiii, jos samo da sam vec stigla, ali polako ima zima....

Evo Kalgari ovo jutro:
DSC00263R.jpg
DSC00265R.jpg
DSC00268R.jpg
DSC00269R.jpg

Pozdrav iz kisovitog Montreala! :D

Sta ima novo? Nisam citao forum do danas pa nemam pojma ko je koliko odmakao sa imigracijom.

Pun sam pozitivnih utisaka! Sto je valjda u neku ruku i normalno kada dodjes iz zemlje poput nase u drzavu koja je besprekorno uredjena. :P

Piskaram neki mini-dnevnik, pa cu cim budem imao internet u kuci (subota) da otvorim neki blogic.

Pozdrav svima,
-m

Car, Kralj, prvak u skoku u dalj !!! :) :) Hvala ti na LIVE prenosu prvih koraka u M. Nastavi da nas apdejtujes. :) Pitanjce jedno za tebe, kako si se organizovao da iznajmis stan is Srbistana ??? :D Pozdrav

Drugari dragi, izvinite sto se slabo javljamo, ali nekako upadnes u neki skroz drugi ritam ovde pa se treba naviknuti. Sve u svemu prezadovoljni smo. Ono sto bih hteo da buducim dolaznicima, ljudima u procesu prenesem kao najjacu impresiju, nemojte se plasiti nicega. Ok, verujem da to sto nam dobro oboma ide engleski pomaze dosta, ali ovo je isto ko da si u Beogradu, samo sto ej sve skockano i sve sljaka :) Nema teskoca lepo plan grada u sake, google maps, nadjes adresu gde danas trebas ici, isplaniras rutu kojom ces i picis, nemos pogresiti. Metro sjajno sljaka, znaci hvatas neki bus od svoje lokacije do metoroa pa onda do lokacije gde ides, izuzetno lako.

Drugo, sto se posla tice, savetujem svima da iscate sto vse clanaka ovde: http://www.workopolis.com/advice/

Resume tehnika je dosta bitna ovde, treba da izgleda resume na odredjen nacin, to jako gledaju, drugo, treba prosto aplicirati na sve strane i bice, verujte.

Dakle ne plasite se dolaska ovde.

E sad, ono sto je nama zaista olaksalo dosta je sto smo dosli kod moje sestre od tetke i zeta, dakle u sredjeno domacinstvo i lepo su nas primili, pa nam je taj prvi korak zaista lagan, idem sa zetom i drugarima na fudbal i takve stvari, ali i bez toga, lepa je ovo zemljica.

Ja sam skockao portfolio u srbiji jos, jer sam graf. dizajner p ami je bitno to da imam, ali jos uvek brusim Resume prema ovdasnjim standardima. Citam neke stvari, npr ovde je zakonom zabranjeno da te poslodavac pita za godine, rasu, veru bilo sta takvo. Ali citam po forumima, ipak oni to gledaju, jer npr po tome kad si zavrsio skolu vidi koliko imas godina, gde si je zavrsio pa vidi ko si i sta si i tako dalje... Nikako preterano lagati u Resumeo jer sam cuo za primere ljudi koji su naveli firme u BGD i bogme ljude nije mrzelo da okrenu telefon i provere

Eto tako, ako postoji nesto konkretno d avas zanima ovde, pisite rado cu odgovoriti sto znam.

Karte z aprevoz su organizovane na sledeci nacin. Uzmes kartu, zove se token i izgleda kao neki majusni novcic. Kosta 12 $ 5 kom i udjes u prevoz i dokle god ides u jednom smeru makar promenio 7 autobusa, vazi, samo uzimas transfere od vozaca kao neka cedulja koja potvrdjuje da nastavljas put.

Pozzz

Nikola

Nakon vise mesecnog mukotrpnog cekanja nas e-status je sada ja mislim u boljoj fazi a ona se zove IN PROCESS adresa se PONOVO izgubila !!!!!!!!
Ako ima neko da mi kaze sta je sada sledece , koja je dalja procedura!????

:(:(

Ukratko,"moze biti a i ne mora".Postoje dva slucaja,jedan kada samo pise u procesu i drugi kada stave nekakav datum.U prvom slucaju,znaci da je aplikacija na razmatranju,a dokle ce biti tako to se ne zna.Drugi slucaj je MR u najavi

Ladiha najbolje je da proucis www.cic.gc.ca

Ovako iz glave da probam da ti dam brzi odgovor:

IELTS je 150 EUR
Prevodi 10 EUR po strani
aplikacija je 40700 din za odrasle, a 11100 din za decu = 103 600 za cetvoro
21000 CAD moras imati u banci za cetvoro i iste te pare moras uneti u Kanadu
490 CAD po osobi za odrasle placas kad dobijes vizu
150 EUR po osobi je lekarski pregled
Cini mi se da su avionske karte od 500 do 1500 po osobi
+ takse za potvrde, overu fotokopija, brzu postu, ...

Znaci za cetvoroclanu porodicu oko 6 - 7000 EUR troskova + 15000 EUR da poneses sa sobom

Poslednja izmena:
Car, Kralj, prvak u skoku u dalj !!! :) :) Hvala ti na LIVE prenosu prvih koraka u M. Nastavi da nas apdejtujes. :) Pitanjce jedno za tebe, kako si se organizovao da iznajmis stan is Srbistana ??? :D Pozdrav

Stan sam organizovao uz ooogromnu pomoc prijatelja, kome se i ovom prilikom zahvaljujem, od srca. :)

Mozes i iz Srbije da organizujes stan, ali je maaalkice zeznuto. Dokle ste vi stigli?

Pozz,
-m

Pozdrav svima,

Pre svega zelim da cestitam svima koji su vec otisli i onim koji su napredovali u procesu,

Posto smo mi na pocetku, zamolio bih nekog da nam napise koji su sve troskovi koji se pojavljuju u procesu aplikacije i neki okvirni iznosi tih troskova.

Hvala unapred

Ovo su troskovi u nasem slucaju:

550$ - po osobi, aplikacija
150$ - po detetu, aplikacija
150eura - Ielts
120US$ - po osobi, lekarski pregled
80US$ - po detetu od 11-15 god., lekarski pregled
490$ - po osobi starijoj od 22 god, , taksa za useljenje - izdavanje vize

Osim ovoga, troskovi za sudsog tumaca zavise od kolicine dokumenata potrebnih za prevodjenje (mi smo placali 900rsd po strani). U zavisnosti od broja clanova porodice zavisi i koliko para moras imati na raspolaganju prilikom ulasaka u Kanadu osim ako nemas Job Offer (tada ne moras imati taj novac). Ovde mozes videti iznose u zavisnosti od broja clanova. http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/funds.asp

Srecno :)

Stan sam organizovao uz ooogromnu pomoc prijatelja, kome se i ovom prilikom zahvaljujem, od srca. :)

Mozes i iz Srbije da organizujes stan, ali je maaalkice zeznuto. Dokle ste vi stigli?

Pozz,
-m

:) Nema frke matori, mi cemo onda da angazujemo tebe. :) :) :) Salim se. :) Kod nas je nastupio period cekanja zakazivanja razgovora u Becu. Krajem avgusta su nam poslali potvrdu da su dokumenta OK i naplacenom iznosu. :) Po nekom "Manoylo" receptu trebalo bi ovog ili sledeceg meseca da posalju kovertu sa odredjenim datumom za odlazak u Bec. :) Svako dobro i may force be with you Manoylo !!! :) :D

Poslednja izmena:
Cao drugari! Nije nas bilo nesto repko dve godine i eto nas opet na startu... Mi smo aplicirali kao FSW u aprilu 2008, odbijeni krajem godine jer nismo izasli na famoznoj listi zanimanja...vratili nam pare, zahvalili se itd itd...na jesen 2009 ja krenuo opet u akciju, medjutim nisam stigao preko radne vize i sada se opet aktiviramo...u medjuvremenu izrodismo decu, oni porasli malo ...E sada, mi bismo da probamo u Quebec. Supruga je profesor francuskog, a oni koliko sam video traze translator/e sada sto je radila 2 godine...
moje pitanje je da li je neko imao isksutva sa TEF, TCF ili DELF< DALF ispitima, jer ima diplomu TEF koja je istekla jel, ali ima i DELF od pre sto godina. Ja trenutno ucim francuski, a oboje govorimo odlicno engleski..
Da li ste polagali TEF, TCF, DELF, DALF pre apliciranja ili ste poslali aplikaciju pa se testirali, ili niste uopste nego samo razgovor.
Hvala unapred i dosta za sada оd mene : )
Hvala svima unapred, Bojan

Podrav dragi forumasi, novi a specijalan pozdrav STARIM forumasima,

Konacno da stignem i ja da se javim nakon dugog vremena. Nasa aplikacija je po staroj proceduri (stari forumasi znaju da smo pre-June i da smo prosle godine bili ODBIJENI). KONACNO JE I NAMA STIGAO passport request , nakon medicala koji je stigao 1. Septembra, a isti smo uradili 29. Septembra.

Ovom prilikom zelim da pozdravim stare forumase (mama5, Native land, Paukman, Grandic i sve ostale kojih se u ovom momentu ne secam) koji su nam pruzili podrsku u samom pocetku, a isto tako zelim da se zahvalim i svim ostalim forumasima.

Pozdrav svima i svima puno srece da sto pre stignu u CANADU

Pozdrav svima!
Imam par pitanja u vezi aplikacije za Kvebek (le travailleurs qualifiés).
Prvo me zanima da li ponuda za posao (Offre d’emploi validée) mora da bude ovjerena u kanadskom Birou rada, da bi bila validna? Da li u slučaju da nije ovjerena ona važi samo kod faktora prilagodljivosti (Adaptabilite), gdje se dobija par bodova (max 6)?
Da li je moguće uraditi nostrifikaciju diplome dopisno, prije odlaska u Kanadu? Jel ima neko iskustva u vezi sa tim?
Bitno mi je da navučem svaki bod pored ovih "regularnih", pošto sam tu negdje na granici sa bodovima.
Hvala unapred i srećno svima! :bye:

Konacno da stignem i ja da se javim nakon dugog vremena. Nasa aplikacija je po staroj proceduri (stari forumasi znaju da smo pre-June i da smo prosle godine bili ODBIJENI). KONACNO JE I NAMA STIGAO passport request , nakon medicala koji je stigao 1. Septembra, a isti smo uradili 29. Septembra.

Ovom prilikom zelim da pozdravim stare forumase (mama5, Native land, Paukman, Grandic i sve ostale kojih se u ovom momentu ne secam) koji su nam pruzili podrsku u samom pocetku, a isto tako zelim da se zahvalim i svim ostalim forumasima.

Cestitamo Ginola :D

Cestitam!!!:vatromet::vatromet::vatromet:

Cestitam ! :klap::klap::vatromet::vatromet:

Back