Drugari dragi, izvinite sto se slabo javljamo, ali nekako upadnes u neki skroz drugi ritam ovde pa se treba naviknuti. Sve u svemu prezadovoljni smo. Ono sto bih hteo da buducim dolaznicima, ljudima u procesu prenesem kao najjacu impresiju, nemojte se plasiti nicega. Ok, verujem da to sto nam dobro oboma ide engleski pomaze dosta, ali ovo je isto ko da si u Beogradu, samo sto ej sve skockano i sve sljaka

Nema teskoca lepo plan grada u sake, google maps, nadjes adresu gde danas trebas ici, isplaniras rutu kojom ces i picis, nemos pogresiti. Metro sjajno sljaka, znaci hvatas neki bus od svoje lokacije do metoroa pa onda do lokacije gde ides, izuzetno lako.
Drugo, sto se posla tice, savetujem svima da iscate sto vse clanaka ovde:
http://www.workopolis.com/advice/
Resume tehnika je dosta bitna ovde, treba da izgleda resume na odredjen nacin, to jako gledaju, drugo, treba prosto aplicirati na sve strane i bice, verujte.
Dakle ne plasite se dolaska ovde.
E sad, ono sto je nama zaista olaksalo dosta je sto smo dosli kod moje sestre od tetke i zeta, dakle u sredjeno domacinstvo i lepo su nas primili, pa nam je taj prvi korak zaista lagan, idem sa zetom i drugarima na fudbal i takve stvari, ali i bez toga, lepa je ovo zemljica.
Ja sam skockao portfolio u srbiji jos, jer sam graf. dizajner p ami je bitno to da imam, ali jos uvek brusim Resume prema ovdasnjim standardima. Citam neke stvari, npr ovde je zakonom zabranjeno da te poslodavac pita za godine, rasu, veru bilo sta takvo. Ali citam po forumima, ipak oni to gledaju, jer npr po tome kad si zavrsio skolu vidi koliko imas godina, gde si je zavrsio pa vidi ko si i sta si i tako dalje... Nikako preterano lagati u Resumeo jer sam cuo za primere ljudi koji su naveli firme u BGD i bogme ljude nije mrzelo da okrenu telefon i provere
Eto tako, ako postoji nesto konkretno d avas zanima ovde, pisite rado cu odgovoriti sto znam.
Karte z aprevoz su organizovane na sledeci nacin. Uzmes kartu, zove se token i izgleda kao neki majusni novcic. Kosta 12 $ 5 kom i udjes u prevoz i dokle god ides u jednom smeru makar promenio 7 autobusa, vazi, samo uzimas transfere od vozaca kao neka cedulja koja potvrdjuje da nastavljas put.
Pozzz
Nikola