Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Posle peripetije izgubljeno / nadjeno sa rezultatima medicala - juce nam je stigo PPR. :slika:

Trebace mi par danada ukapiram da je stvarno kraj cekanju, a onda cu iskreno da se radujem!
Za sad kao kuliram... ne znam sta me snaslo :whistling: :manikir:
al' osecam da ce uskoro da bude: :maramica: :zurka: :pivce: :zurka:

Svima zelim da vas uskoro u mail box-u saceka jedan isti takav mail, i naravno da do njega stignete bez ikakvih peripertja!!!!

:bye:

Cestitamoooooo :P svaka cast :D

Obavestice vas sigurno ovih dana da su primili k znanju da ste odradili medical, ne brinite... samo malo strpljenja, i bez nervoze. Znam da je tesko ne nervirati se, jeste iritirajuce, ali vi ste uradili sve sto je do vas, ostaje jos samo malo cekanja i bice sve ok :ok: , tu ste pred ciljem!
Sto se tice zvanja DMP-a, mislim da nema potrebe ako znate broj posiljke, kada i kako je poslata i kada je stigla... mada ako ce te se osecati sigurnije, u fazonu, uradili ste sve sto je u vasoj moci, pozovite DMP-a, istrosite rec, sto bi rekli...
Pozdrav i javite sta se dogadja!!!

Svidja mi se "istrosite rec" fraza - ide mi uz struku, posto sam inace profesor jezika, pa trosim reci na sve strane :D
Srecom nismo mnogo nervozni, samo malo razocarani gorom birokratijom od nase :)
Javljam cim bude nesto novo!
A vi - idete po vizu ili saljete pasose?

Cestitamoooooo :P svaka cast :D

Hvala puno. Vidim i vi ste u zavrsnici, jos malo pa zurka i kod vas! ;)

Svidja mi se "istrosite rec" fraza - ide mi uz struku, posto sam inace profesor jezika, pa trosim reci na sve strane :D
Srecom nismo mnogo nervozni, samo malo razocarani gorom birokratijom od nase :)
Javljam cim bude nesto novo!
A vi - idete po vizu ili saljete pasose?

Znam tacno na sta mislis! Upravo sam se i ja tako osecala - razocarano!
No, ako je za utehu, po pricama, tamo je birokratija svedena na minimum i kao funkcionise sve to savrseno dobro.
Da budem iskrena, malo sam nepoverljiva prema tim pricama,jer za mene je u ovoj fazi ponasanje i delanje visa offica slika sistema, ali se nadam da nisam uopste u pravu! :)
Sto cemo uskoro saznati ;)

Sto se tice uzimanja viza, mi cemo najverovatnije ici do Beca...

Hvala puno. Vidim i vi ste u zavrsnici, jos malo pa zurka i kod vas! ;)

No, ako je za utehu, po pricama, tamo je birokratija svedena na minimum i kao funkcionise sve to savrseno dobro.
Da budem iskrena, malo sam nepoverljiva prema tim pricama,jer za mene je u ovoj fazi ponasanje i delanje visa offica slika sistema, ali se nadam da nisam uopste u pravu! :)

...ehh ta birokratija, valjda ce i nas uskoro ubediti da nije bas tako k'o sto nam se cini...:)

Mislim da ta slika oslikava zemlju u kojoj se visa office nalazi i nacin rada na koji su oni inace navikli, a ne Kanadu. Meni licno, doduse kao turisti samo za sad :) , se ucinilo da je zaista tamo (konkretnije u Torontu) sve to jednostavnije i cak veselije :)

Srecan put po vize! :klap:

Stigao zahtev za Medical konacno :klap::klap:
Usput traze da im posaljemo ponovo potvrde iz Mupa (vlajda zato sto je proslo godinu dana) i dokaz o finansijskim sredstvima

ooo HVALA bogu :pop: :pop2: :pop3:, super, konacno je stigao posle 10 meseci! Sad jos samo malo, poceo je i aerodrom da se nazire :D,
Vi ste sa JO? Jel vam se promenio eCas-e i kada?

Poslednja izmena:
imam pitanje za vas, cuo sam za varijantu da bi moj ujak koji tamo zivi 15 godina i ima firmu tamo,da bi mogao da me prebaci u kanadu kao njegovog radnika.
Koliko sam razumeo on treba da objavi oglas koji bi se vrtio 2 nedelje.Tako osmisljen oglas da malo ljudi zadovoljava i kad prodje dve nedelje i on nenadje radnika onda dobije pravo da potrazi nekog iz inostranstva i uzme mene kao radnika i na taj nacin da ja i zena odemo za kanadu i ja dobijem radnu dozvolu i tako dalje ...to sam saznao od ljudi koji isto pokusavaju da odu za kanadu pa me zanima koliko je to moguce izvesti...po njihovoj prici to je najsigurniji i najbrzi nacin odlaska u kanadu.
Sta vi mislite? Vankuver je u pitaju

imam pitanje za vas, cuo sam za varijantu da bi moj ujak koji tamo zivi 15 godina i ima firmu tamo,da bi mogao da me prebaci u kanadu kao njegovog radnika.
Koliko sam razumeo on treba da objavi oglas koji bi se vrtio 2 nedelje.Tako osmisljen oglas da malo ljudi zadovoljava i kad prodje dve nedelje i on nenadje radnika onda dobije pravo da potrazi nekog iz inostranstva i uzme mene kao radnika i na taj nacin da ja i zena odemo za kanadu i ja dobijem radnu dozvolu i tako dalje ...to sam saznao od ljudi koji isto pokusavaju da odu za kanadu pa me zanima koliko je to moguce izvesti...po njihovoj prici to je najsigurniji i najbrzi nacin odlaska u kanadu.
Sta vi mislite? Vankuver je u pitaju

Apsoulutno je tako, kako si rekao.... ako je ujak ima firmu i zeli da se zalozi za tebe i da ti pomogne, velike su sanse da ces dobiti work permit.. Kad stignes u Kanadu neces imati status PR, tako da ces u svakom slucaju morati posle da prodjes kroz klasican imigracioni proces, doduse najbolja moguca varijanta koja postoji za odlazak u Kanadu je upravo ta na koju igras, nadam se da ce ti uspeti.. Odes, radis, vidis, procenis pa tek onda ides kroz imigracioni proces ostanka u Kanadi.... Neka je sa srecom !

Posle peripetije izgubljeno / nadjeno sa rezultatima medicala - juce nam je stigo PPR. :slika:

Trebace mi par danada ukapiram da je stvarno kraj cekanju, a onda cu iskreno da se radujem!
Za sad kao kuliram... ne znam sta me snaslo :whistling: :manikir:
al' osecam da ce uskoro da bude: :maramica: :zurka: :pivce: :zurka:

Svima zelim da vas uskoro u mail box-u saceka jedan isti takav mail, i naravno da do njega stignete bez ikakvih peripertja!!!!

Aleluja! sve najbolje:)

Ljudi, jel neko u Komercijalnoj Banci uplacivao eure ili ste svi dinare kako pise u formularu. U dinarima ispada skuplje za 5000. Nije svejedno, ali ako tako treba mozda je bolje da se ne pravim pametan.

Ja sam nedavno uplatio u dinarima sledeći uputstvo sa sajta Kanadske ambasade u Beču. I bio sam ubedjen da je to i jedini mogući način, medjutim pre neki dan sam na forumu pročitao da su neki plaćali kreditnom karticom. Pri sadašnjem kursu jasno je da sad bolje plaćanje izvršiti u evrima, ali ja sam više za varijantu "bez pametovanja", kako su me i neki, koji su prosli proces savetovali. Napominjem da je bilo nekih totalnih nelogičnosti od strane službenika u Komercijalnoj banci o čemu sam i pisao na forumu, pa čisto da znaš i da se pripremiš na to.

Ja se spremam da ovih dana posaljem aplikaciju i sada radim finalne preglede da vidim da li sam nesto propustio. Imam nedoumicu kod podataka o vojsci. Bio sam sve vreme u Sremskoj Mitrovici osim mesec dana koje sam proveo u Vranju. Za taj period u Vranju nemam pojma ko mi je bio commanding officer. Da li je bolje da:

A) ostavim prazno, tj. preskocim taj podatak
B) napisem da ne znam ko mi je bio commanding officer
C) probam da procitam potpis iz vojne knjizice i napisem to ime (mada nemam pojma da li je tacno)

Pomagajte ! da ne zabrljam sad na nekim sitnicama...
:)

Ja sam nedavno uplatio u dinarima sledeći uputstvo sa sajta Kanadske ambasade u Beču. I bio sam ubedjen da je to i jedini mogući način, medjutim pre neki dan sam na forumu pročitao da su neki plaćali kreditnom karticom. Pri sadašnjem kursu jasno je da sad bolje plaćanje izvršiti u evrima, ali ja sam više za varijantu "bez pametovanja", kako su me i neki, koji su prosli proces savetovali. Napominjem da je bilo nekih totalnih nelogičnosti od strane službenika u Komercijalnoj banci o čemu sam i pisao na forumu, pa čisto da znaš i da se pripremiš na to.

Hvala doktore na savetu. I ja mislim da cu u dinarima.

Back