Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Imam pitanje za sve saborce: da li su online testovi koje dobijemo kada uplatimo ielts ono sto zaista bude na testu u toj formi samo druge teme?! Ili ne :dontunderstand: ,bas imam frku od testa :cry:

IELTS Exam Preparation, www.ielts-exam.net, tu ima dosta primera svih delova IELTS testa, po tome možeš vežbati. Ovo što od njih dobiješ je, koliko se sećam, malo drugačije od samog testa, ali je u svakom slučaju OK za vežbu.
Ozbiljan je test, ali i ja sam ga zamišljala strašnijim nego što jeste, ako je za utehu. Dosta vežbaj i samo hrabro, prolaziš sigurno!!! Srećno! :)

Imam pitanje za sve saborce: da li su online testovi koje dobijemo kada uplatimo ielts ono sto zaista bude na testu u toj formi samo druge teme?! Ili ne :dontunderstand: ,bas imam frku od testa :cry:

Ti testovi su u svakom slucaju OK, ali ako nisi prosla dovoljno materijala, nemoj gubiti vreme jer se format razlikuje od testa. Poslacu ti na mail, materijale na kojima mozes vezbati i truditi se da dobijes brzinu. Meni je taj test ustvari trka sa vremenom.

Ti testovi su u svakom slucaju OK, ali ako nisi prosla dovoljno materijala, nemoj gubiti vreme jer se format razlikuje od testa. Poslacu ti na mail, materijale na kojima mozes vezbati i truditi se da dobijes brzinu. Meni je taj test ustvari trka sa vremenom.

Hvala ti puno,danas imam slobodan dan pa cu ga maksimalno iskoristiti za ucenje! Inace,pomenula sam vec da mi treba 5 na ieltsu i to me tesi,valjda cu za toliko znati,ali opet,ko zna,bas mi je frka! Ako sad padnem onda polazem tek u januaru,a to nam produzava ceo proces a nama se bas zuri da odemo odavde! Poludecu od tog ieltsa!!!

IELTS Exam Preparation, www.ielts-exam.net, tu ima dosta primera svih delova IELTS testa, po tome možeš vežbati. Ovo što od njih dobiješ je, koliko se sećam, malo drugačije od samog testa, ali je u svakom slučaju OK za vežbu.
Ozbiljan je test, ali i ja sam ga zamišljala strašnijim nego što jeste, ako je za utehu. Dosta vežbaj i samo hrabro, prolaziš sigurno!!! Srećno! :)

Jeste drugacije, nasla sam i ja svasta na netu i vidim da to nije to,ali kao sto rece i to je o.k za vezbanje. Hvala na podrsci,nadam se da ce dobro proci!

Bok Viktoria,meni se bliži intervju 27.10.2011.pa me pomalo hvata nervoza,neznam što će me sve pitati,koliko je tebi sveukupno trajao razgovor?nije vrag da su te pitali samo za radne obveze i papir iz mirovinskog.

Zdravo Puch,

I ovde sam pisala moje iskustvo:

http://www.canadavisa.com/canada-im.../prepare-an-interview-t3109.345.html#lastPost

Nadam se da si procitao i druga iskustva na ovoj strani i pripremas se otprilike odgovarajuci na ova pitanja:

http://www.canadavisa.com/canada-immigration-discussion-board/prepare-an-interview-t3109.0.html

Ja stvarno znam kako se osecas, :dash:, a posle zavrsetka intervjua kod mene je opet isto :dash:, jer ne znam ishod intervjua.:dash:

Ali ipak ti zelim reci da nije tako strasno kao sto sve to mi umemo da uteramo sebi u glavi.

Sigurno si 100 puta pregledao svoja dokumenta, uradi to jos 100. Razmisli sta bi kod njih moglo da dovede do zabune, nesto sto za njihove prilike nije normalno, a kod nas se desava.
Ja sam sumnjala da njih buni promena naziva mog rabotodavca, a kod nas su se menjali zakoni i sve promene su normalne jer se moraju uskladiti sa zakonima.

Pozdrav i srecno:ok:

Pozdrav svima! Danas sam dobio izveštaj da je moja aplikacija (kao FSW bez ponude za posao) isporučena u Sydney i sad me naravno zanima koliko se dugo čeka povratna informacija o oceni moje aplikacije i na koji način se prosledjuje ta informacija. Predpostavljam da već negde na forumu postoji odgovor na moje pitanje, ali da ne bih sad lutao po forumu, najlepše molim da mi neko, koje nedavno prošao ovu fazu, odgovori!

Pozdrav svima! Danas sam dobio izveštaj da je moja aplikacija (kao FSW bez ponude za posao) isporučena u Sydney i sad me naravno zanima koliko se dugo čeka povratna informacija o oceni moje aplikacije i na koji način se prosledjuje ta informacija. Predpostavljam da već negde na forumu postoji odgovor na moje pitanje, ali da ne bih sad lutao po forumu, najlepše molim da mi neko, koje nedavno prošao ovu fazu, odgovori!

Moja je stigla kod njih 31. avgusta i jos nista tako da se pripremi na poduze cekanje :) Prosek trenutni je oko 3 meseca za bilo kakav napredak po tom pitanju.

Mi smo odgovor dobili posle dva meseca. To možeš da vidiš u našem, a i u potpisima drugih ljudi na forumu. Uglavnom su svi stavili datume pojedinih koraka u procesu. Čisto da se orijentišeš. Odgovor stiže mailom.
Pozdrav!

Poslednja izmena:

Vise informacija mozes dobiti ovde:

http://www.canadavisa.com/canada-im...y-01-2011-fsw-applicantsmi-3-t74992.7230.html

i sam zakljuciti iz trakera:

https://docs.google.com/spreadsheet...xSZ1VlRzB6REE&hl=en_GB&authkey=CP_D0_gP#gid=0

Sa srecom!

Posle peripetije izgubljeno / nadjeno sa rezultatima medicala - juce nam je stigo PPR. :slika:

Trebace mi par danada ukapiram da je stvarno kraj cekanju, a onda cu iskreno da se radujem!
Za sad kao kuliram... ne znam sta me snaslo :whistling: :manikir:
al' osecam da ce uskoro da bude: :maramica: :zurka: :pivce: :zurka:

Svima zelim da vas uskoro u mail box-u saceka jedan isti takav mail, i naravno da do njega stignete bez ikakvih peripertja!!!!

:bye:

Poslednja izmena:
Posle peripetije izgubljeno / nadjeno sa rezultatima medicala - juce nam je stigo PPR. :slika:

Trebace mi par danada ukapiram da je stvarno kraj cekanju, a onda cu iskreno da se radujem!

Svima zelim da vas uskoro u mail box-u saceka jedan isti takav mail, i naravno da do njega stignete bez ikakvih peripertja!!!!

Iskreno, sve cestitke! :klap::klap::klap: :maramica::maramica::maramica: :orkestar::orkestar::orkestar:

Mozes li mi reci sta je bio razlog da toliko cekate izmedju poslednje dopune dokumenata i poziva za lekarski, oko 6 meseci ako se ne varam?

Iskreno, sve cestitke!
Hvala!!! :) Ajde, pa da i vi postujete uskoro neku dobru vest... npr medical :ok:!!!
Mozes li mi reci sta je bio razlog da toliko cekate izmedju poslednje dopune dokumenata i poziva za lekarski, oko 6 meseci ako se ne varam?

Stvarno nemam pojma.. :) Mi smo is grupe koja je aplicirala pre juna 2010... Status na e-casu nam se promenio 06/01/2011 na "In Process", a onda tajac sve do 23/05/2011 kada smo dobili medical...
Po postovima drugih ljudi na forumu koji su aplicirali na prolece 2010, vidim da svi imamo slican timeline... Kod nas se na kraju malo "zaglavila situacija" zbog "zaturenog" medicala, ali eto na kraju se sve zavrsilo....

Poslednja izmena:

Čestitamo!!! :vatromet: :klap::klap::klap::klap: Sve najbolje!

CESTITAMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO:per::per:;);):D:D:D:klap::klap::klap:

Cestitamo! :super::orkestar::vatromet:

Mi smo juce poslali i fax u Bec - jos uvek nista nisu odgovorili, ali nadamo se da ce i nama uskoro stici taj PPR :)

P.S. Nismo zvali DMP da i oni kontaktiraju London/Bec - da li treba?

@OnajTamo, @ kalli, @barni - hvala na cestitkama - zelimo vam mail iste sadrzine sto pre!!!

Mi smo juce poslali i fax u Bec - jos uvek nista nisu odgovorili, ali nadamo se da ce i nama uskoro stici taj PPR
P.S. Nismo zvali DMP da i oni kontaktiraju London/Bec - da li treba?.

Obavestice vas sigurno ovih dana da su primili k znanju da ste odradili medical, ne brinite... samo malo strpljenja, i bez nervoze. Znam da je tesko ne nervirati se, jeste iritirajuce, ali vi ste uradili sve sto je do vas, ostaje jos samo malo cekanja i bice sve ok :ok: , tu ste pred ciljem!
Sto se tice zvanja DMP-a, mislim da nema potrebe ako znate broj posiljke, kada i kako je poslata i kada je stigla... mada ako ce te se osecati sigurnije, u fazonu, uradili ste sve sto je u vasoj moci, pozovite DMP-a, istrosite rec, sto bi rekli...
Pozdrav i javite sta se dogadja!!!

Poslednja izmena:

Back