Dragi drugari,
evo da se prijavimo. Ovde smo vec dva dana, ponedeljak i utorak, stigli smo u nedelju vece.
Krenuli smo u nedelju, JATov avion do Londona je u startu kasnio sa poletanjem iz BG 2 sata, navodno magla u londonu, pa smo jedva uhvatili Britishov let London - Toronto. Mi smo trcali po Londonskom aerodromu, nas prtljag naravno nije, pa su torbe ostale u Londonu. Elem, stigle su u ponedeljak vece, tako d aje i to ok. Do sada smo otisli i dobili SIN number (Social Insurance Number) sto je osnovna stvar, nesto kao maticni broj kod nas, neophodan za ma sta dalje. Otisli smo do banke i otvorili racun i dobili Debitne kartice i Visa kartice sa po 1.000 $ kredita, sto ej prilicno iznenadjujuce za Newcomers, ali super. Naravno ne pada mi na pamet da se zaduzujem bez da zaradjujemo nesto, ali neka
Dali smo vozacke da se prevode, bice u cetvrtak ujutru pa onda sa njima u konzulat nas da se izda atest, to zajedno za nas dvoje = 200 $ ali ajd, sto se mora mora se. Onda idemo da regulisemo G1 dozvolu, sto je prvi ID doc sa slikom, pa onda zdravstvenu knjizicu. Odusevljen sam cinjenicom da je kompletno zdravstvo free, zlu netrebalo...
Sta da vam kazem o prvim utiscima ne znam, divno je sve, mozda je to samo euforija, ali ljudi su tako rastereceni, veseli i usluzni tamo gde im je to posao. Sve je cisto, novo i sredjeno, prilicno smo odusevljeni, deluje da je ovo zaista sredjena zemlja,a li aj da se ne lozim unapred previse
Od sutra krecem traziti posao, Nina takodje. Zelimo sto pre poceti raditi, ne trositi donete pare, mi smo sada kod rodjaka, sjajno su nas docekali, tako da iskoristimo povoljan vetar i napred!
Zelim vam srecu i ne odustajte, cini mi se d aje ovo veci bingo nego sto sam se nadao!