Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Evo ja cu da odgovorim na ovaj post:

DOBILI SMO POZIV ZA MEDICAAAAAAAAAAAAAAAAALLLLLLLLLLLL:worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::per::per::per::per::per::per::per::per::per::per:

Bravo !!! :super: Čestitamo !!! :klap: :klap: :klap:

Pa sad, ne bih da zvucim razocaravajuce, ali buducnost je ne-izvesna u celom svetu sa pogleda obicnog radnika, ako mislis da u Kanadi nije krpljene od 1og do 1og, odmah cu ti reci da nisi upravu, ali u svakom slucaju bolje je nego u Srbiji, ako nista drugo bar sto se posla tice, ima ga mnogo vise. Pogledaj temu "Canada, Canada" od pocetka.. lika koji je otvorio temu su svi u pocetku bojkotovali, ali evo iskreno mogu da kazem...da nista nije slagao i pokrenuo je jednu veoma interesantnu pricu, cak sta vise meni je naprimer otvorio oci da realnije sagledam stvari. Zelim vam iskreno puno srece u Kanadi i samo hrabro.

Hvala na lepim željama. :hvala:

Poznatata mi je i ta tema tj. strana medalje, i ne gajim nade da me neko u Kanadi čeka sa lovorikama. Kao što i sam kažeš, posla u Kanadi je više a i radno iskustvo stečeno tamo se više ceni u svetu. Neka svako ide tamo gde misli da će mu biti bolje, u Kanadu ili nazad u Srbiju, to je samo njegova odluka.

Pozdrav. :bye:

Za one koji su vec otisli i one koji se uzurbani spremaju imam jedno pitanje. Da li ste citali ova upustva o polaganju vozackog ispita. Tamo pise da drzavljani zemalja koje nemaju bilateralni sporazum sa kanadom moraju na polaganje ponijeti pismo od ambasade o potvrdjenom vozackom stazu, prevedenu vozacku i pasos. Kad se ovo skupi, polaze se teoretski dio ispita i test vida se radi. Poslije toga se ide na polaganje voznje, ali tamo pise da se najprije polaze za G2 i ako se prodje taj ispit, onda se polaze za G licence. Da li to oni rade odvojeno u dva navrata ili je sve to odmah odjednom?????
Pitam ovo jer vidim da Aiglee pise o dva odvojen testa, a Daes Daemar pise o jednom testu u svom blogu...
I, jos nesto, ovo pismo od ambasade se vjerovatno dobija postom, jel da??? Glupo bi bio da se ide u Otavu zbog toga. Eto, ako ima neko info, please share...

P.S> Cestitke svima na pomacima

U Alberti ti treba:
1. Stara vozacka
2. PR ili pasos sa dokazom da si PR
2. Uplata (placas na licu mesta)

Ne traze medjunarodnu dozvolu to ih ne interesuje.

Ako si vec vozio u Srbiji, dobices Class 5 GDL (General Driver's License, kao B u Srbiji sa restikcijama). U vecini slucajeva mozes polagati i za redovnu Class 5 (provincija procenjuje).
Posle dve godine mozes polagati za punu Class 5 dozvolu (sa GDL ne smes ni malo da pijes, i ne mozes obucavati drugog vozaca, ostalo je sve isto)

Pa sad, ne bih da zvucim razocaravajuce, ali buducnost je ne-izvesna u celom svetu sa pogleda obicnog radnika, ako mislis da u Kanadi nije krpljene od 1og do 1og, odmah cu ti reci da nisi upravu, ali u svakom slucaju bolje je nego u Srbiji, ako nista drugo bar sto se posla tice, ima ga mnogo vise. Pogledaj temu "Canada, Canada" od pocetka.. lika koji je otvorio temu su svi u pocetku bojkotovali, ali evo iskreno mogu da kazem...da nista nije slagao i pokrenuo je jednu veoma interesantnu pricu, cak sta vise meni je naprimer otvorio oci da realnije sagledam stvari. Zelim vam iskreno puno srece u Kanadi i samo hrabro.

Svako ima svoj izbor gde zeli (moze) da zivi, Zivot ni ovde nije lak i nista ne pada s neba, ali uporedjivati radnika u Srbiji i Kanadi, u najmanju ruku je licemerno,
A toj temi je odavno sve jasno, lik koji, zbog sopstvenih frustracija, pljuje po Kanadi. I to sve neke gluposti koje su uglavnom marginalne.
Takodje pisati o zemlji u kojoj ne zivis, ... sta reci, kao kad bih ja npr pljuvao po npr. Francuskoj (bio tamo par puta na odmoru i mozda mi se nije svidelo).
Bolje da pise o problemima u USA, u kojoj tvrdi da zivi, u sta cisto sumnjam.

Poslednja izmena:
Vrachar čestitke za blog i nestrpljivo isčekujem svaki novi post :klap:

Ima li netko željan pisanja o Montrealu :D
Ja jedva čekam da nam Manoylo, Canada forever i Jack77 slete u Montreal i daju prve utiske grada i života tamo :cool:

Naravski. :) :D

Da nikako ne zaboravim. Iskrene cestitke od sveg srca za "mysticS" i "OnajTamo", svaka cast, odlicno odradjen posao. :) :D

Poslednja izmena:
Svako ima svoj izbor gde zeli (moze) da zivi, Zivot ni ovde nije lak i nista ne pada s neba, ali uporedjivati radnika u Srbiji i Kanadi, u najmanju ruku je licemerno,
A toj temi je odavno sve jasno, lik koji, zbog sopstvenih frustracija, pljuje po Kanadi. I to sve neke gluposti koje su uglavnom marginalne.
Takodje pisati o zemlji u kojoj ne zivis, ... sta reci, kao kad bih ja npr pljuvao po npr. Francuskoj (bio tamo par puta na odmoru i mozda mi se nije svidelo).

Zavisi u kom smislu licemerno, mnogi rade nebitne poslove za vise od 300 eura meseceno po Srbiji, to je skoro 500 dolara, a i ovde veliki procenta ljudi radi za 1500 dolara, sto je tek tri puta vise... S obzirom da moras da placas rentu i malo skuplju hranu, a naprimer u Srbiji imas smestaj... Onda uopste nije licemerno uporedjivati, cak sta vise u nekim segmentima je i sasvim uporedivo..
Ja sam u Kanadi, i te "gluposti" o kojima taj lik prica uopste nisu bas tako marginalne, pre dva sata sam spustio papirnu kesu sa hranom u lokalni food bank box, za vise od 500 000 gladnih u Kanadi.

Postoje zvanicne informacije iz Kanade, koje svako moze da nadje i procita, kao napr. da je Kanda jedina zemlja na svetu koja je zvanicno uvozila belo roblje. Izdava vize za striptizete ''plesacice egzoticnih plesova'' koje su primoravane ne prostitiuciju. Da ne pricamo o korupciji,mitu, padu standarda, neko kao ti ko se izdaje da zivi u Kanadi trebao bi to da zna, mada ja sumnjam da si ti u Kanadi.
http://www.cbc.ca/news/canada/story/2004/12/02/exotic-dancers041202.html
http://www.fims.uwo.ca/olr/feb2206/trafficking.html

Postoji realnost, a postoje i decija mastanja da u Kanadi padaju pare sa neba, bolje da odes na temu humor i tamo pises o svojim mastarijama, jer nemaju veze sa Kanadom.

Ja stignem do Kanade za nekoliko sati kolima. Evo kada sam bio prosle godine na jazz festifalu u Montrealu, na ulicama strajkovi ,prosjaci, cudno nema para da se uberu sa drveta kako ti predstavljas.

Ljudi, zakazali su nam intervju za 28. novembar!!!!!! Bice tacno godinu dana od kada smo poslali aplikaciju.:cool:

Hvata me frkica, ali neka... bice to ekskurzija Hladna jesen u Becu, vec se ljudi oko nas prijavljuju da i oni zele malo do Beca da "skoknu", a mogu i u tom terminu :D:lol:, delimo troskove za gorivo....

Cestitke svima koji se sigurnim koracima primicu bukiranju leta preko bare...:bye::klap:

Nasmejani pozdrav:super:

Ljudi, zakazali su nam intervju za 28. novembar!!!!!! Bice tacno godinu dana od kada smo poslali aplikaciju.:cool:

Hvata me frkica, ali neka... bice to ekskurzija Hladna jesen u Becu, vec se ljudi oko nas prijavljuju da i oni zele malo do Beca da "skoknu", a mogu i u tom terminu :D:lol:, delimo troskove za gorivo....

Cestitke svima koji se sigurnim koracima primicu bukiranju leta preko bare...:bye::klap:

Nasmejani pozdrav:super:

Svaka cast i cestitamo samo napred zelimo vam puno uspeha!!!:bye::klap:

U Alberti ti treba:
1. Stara vozacka
2. PR ili pasos sa dokazom da si PR
2. Uplata (placas na licu mesta)

Ne traze medjunarodnu dozvolu to ih ne interesuje.

Ako si vec vozio u Srbiji, dobices Class 5 GDL (General Driver's License, kao B u Srbiji sa restikcijama). U vecini slucajeva mozes polagati i za redovnu Class 5 (provincija procenjuje).
Posle dve godine mozes polagati za punu Class 5 dozvolu (sa GDL ne smes ni malo da pijes, i ne mozes obucavati drugog vozaca, ostalo je sve isto)

mi planiramo za albertu, vec smo se nesto i informisali ali svacije iskustvo nam znaci da pokusamo da sklopimo sto kompletniju sliku pre nego otputujemo: kako ide sa osiguranjem kola u alberti ako dolazis izvan kanade? skontala sam da se i to dosta razlikuje od provincije do provincije, pa me interesuje da li imas neke konkretne informacije, nesto iz svog licnog iskustva sto bi mogao da podelis? npr. ko u alberti nudi dobar deal friskim imigrantima i tome slicno a gde ne bi trebalo ici?

mi planiramo za albertu, vec smo se nesto i informisali ali svacije iskustvo nam znaci da pokusamo da sklopimo sto kompletniju sliku pre nego otputujemo: kako ide sa osiguranjem kola u alberti ako dolazis izvan kanade? skontala sam da se i to dosta razlikuje od provincije do provincije, pa me interesuje da li imas neke konkretne informacije, nesto iz svog licnog iskustva sto bi mogao da podelis? npr. ko u alberti nudi dobar deal friskim imigrantima i tome slicno a gde ne bi trebalo ici?

Nema nekih pravila, kad kupite auto, zovite sva osiguranja redom, iovako se sve obavlja telefonom.
Razlike mogu da budu znacajne. U mom slucaju dobio sam cak 50$ manje prelaskom na drugu kompaniju po istim uslovima (1M liability, 250 comprehensive, 250 collateral)
Jedino sto ovde niko ne osigurava stakla (Kalgari), jer umesto soli posipaju zimi neku smesu sa kamencicima. Nema rdje na podu, ali zato skoro svaki auto ima bar jednu rupicu na staklu (chips)

Nema nekih pravila, kad kupite auto, zovite sva osiguranja redom, iovako se sve obavlja telefonom.
Razlike mogu da budu znacajne. U mom slucaju dobio sam cak 50$ manje prelaskom na drugu kompaniju po istim uslovima (1M liability, 250 comprehensive, 250 collateral)
Jedino sto ovde niko ne osigurava stakla (Kalgari), jer umesto soli posipaju zimi neku smesu sa kamencicima. Nema rdje na podu, ali zato skoro svaki auto ima bar jednu rupicu na staklu (chips)
Ej, a health care, je li od prvog dana ili od tri mjeseca u Alberti?

Back