Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Dakle, NER! I nismo očajni, široka je kugla zemaljska. Evo obrazloženja:
You were assigned 20 points for your Doctor of Dentistry Degree educational credential which is considered as a first level professional degree and is awarded points at the Bachelor’s level. - ništa od silnih potvrda i uverenja da je to jednako masteru-
You were assigned 12 points for your official language proficiency. This assessment was based upon the language results on file. No points were assigned for your second official language.
No points were assigned for arranged employment.-ovo nismo ni imali-
No points have been assigned for a relative in Canada as insufficient evidence is on file to satisfy me of the relationship to NN. -i ovo je bilo kilavo, sve neke izjave bez izvoda iz MK jer ga ni nemamo-
No points have been assigned for your spouse’s education as there are no transcripts on file to verify the number of years of education.-e, samo je poslata diploma sa faksa, pa ako im to nije bilo dovoljno, onda im verovatno ni ne trebamo; i u suštini tu smo pukli sa bodovima-
You have not obtained sufficient points to satisfy me that you will be able to become economically established in Canada.-iskreno, možda je tako i najbolje za sve; mi svakako idemo dalje, ali u Kanadu sigurno za sada ne-

Ne znam da li su drugi slali još nešto osim diplome za supružnika, ali svima koji će tek da apliciraju, neka znaju da treba transkript, verovatno i diploma srednje škole...

Srećno svima koji su u procesu, a i ostalima. Mi nećemo u Kanadu.

Danas smo stigli sa moreta, pa stojim na raspolaganju za sve informacije.

Debejki ne znam sta da ti kazem, jako mi je zao. Ali drago mi je da niste previse razocarani, jer kao sto si rekao, siroka je kugla zemaljska, negde sigurno moze da se ode.
Pozdravljam te jos jednom i zelim ti puno srece sa nekom drugom aplikacijom.
Razmisli o Danskoj, ja cuo mnogo lepih stvari o toj drzavi :)

No points have been assigned for your spouse’s education as there are no transcripts on file to verify the number of years of education.-e, samo je poslata diploma sa faksa, pa ako im to nije bilo dovoljno, onda im verovatno ni ne trebamo; i u suštini tu smo pukli sa bodovima-

Ne znam da li su drugi slali još nešto osim diplome za supružnika, ali svima koji će tek da apliciraju, neka znaju da treba transkript, verovatno i diploma srednje škole...

Debejki zao mi je zbog NERa, ali ovde su kiksnuli.

Ako si poslao diplomu i uverenje o polozenim ispitima (nase kopije su bile i overene kod notara) sa faksa tvoje supruge zajedno sa prevode sudskog prevodioca, salji zalbu i to ce koregirati. Ne trebaju diplome sa srednje skole ovo je dovoljno. Fakultet moga supruga su prihvatili sa ta dva dokaza.

Obavezno im naglasi u zalbi da ne saljes nove dokaze vec trazis da adekvatno pogledaju i procene vec poslata dokementa.

Puno srece

Viktoria

Debejki, bas mi je zao, iako nije kraj sveta-opet coveku bude tesko. Ja, na srecu, ne zurim, tako da polako googlam o Norveskoj, mozda pocnem uciti i jezik, pa ako ne bude skoro promena za Kanadu, odosmo tamo. Ili bilo gde, samo ovde necemo ostati. Pozdrav i 'ajmo dalje!:)

Potpuno se slazem sa tobom misic misa, ceo zivot je jedna velika borba. Ja sam zavrsila visu skolu ,a onda i faks zbog dodatnih poena.

evo neke osnovne informacije..
...ako vas jos nesto interesuje javite..pozzz i srecno svima

Svaka cast na detaljnom izvestaju, puno znaci:klap:! Imam jos par detaljnih pitanja...

Kako poslati stvari (pokucstvo i sl) postom kad postom kosta 370din po kg tj za 20 kg oko 80e a sa sobom ako poneses placas za svaku dodatnu torbu do 21kg po 40e i jel se stvarno isplati nositi serpe, lonce, posteljinu?
Gledate li srpsku tv tamo i sta znaci bacanje para na tv pretplatu, gledate li neki sport, nesto?
Kako pricate sa ljudima odavde, skype na mobilnom, na kompu? Jel koristite flat ADSL internet?
Ima li neki popularni sajt za polovna kola...Hvala!:bye::bye:

Ja sam redovno završio gimnaziju, upisao faks(koji sam prekinuo zbog porodicnih problema), završio policijsku akademiju u trajanju od 2 godine, i konačno nastavio studije na visoj skoli za poslovnu informatiku.

E, znam da cu biti dosadan, ali me cisto interesuje, kako se moze okarakterisati policijska akedemija i sa koliko bodova (iako se zanimanje policajca ne nalazi na NOC listi) jer iako bih se prijavljivao ne bih loristio diplomu više škole jer u granicnoj policiji imam 6.5 godina iskustva.

Da li je stvarno teško obezbjediti Arranged Employment i da li koristiti canadskog advokata za migracije jer mi jedna prijateljica radi taj posao u torontu.

Ukoliko imas 2 diplome ( dve vise skole). To su dva bachelor degree i dobices 22 poena. Fakultet i u trajanju od 5 godina je opet samo jedan bachelor i boduju ga sa 20 poena.

Vrlo je tesko dobiti Arranged Employment. Moj muz ima sestru u Kanadi obezbedili su nam radne ponude, a HRCDS nas je odbio. Mnogi ljudi uspevaju u tome, samo se pripazi od prevaranata, mnogi su dobili lazne ponude (debelo ih platili) koje CIO nije prihvatio.

@ Debejki

Mi smo slali za oboje i diplome iz srednje skole, i sa faksa, plus transkripte za oboje. Ako cete imati dovoljno poena na osnovu poena koje bi dobio za suprugu, mislim da vredi pokusati... Sa druge strane, ako ste se "ohladili' u vezi Kanade, zelim vam srecu sa svakom sledecom zemljom u koju nameravate da odete... :) Pozdrav! ;)

You were assigned 20 points for your Doctor of Dentistry Degree educational credential which is considered as a first level professional degree and is awarded points at the Bachelor’s level. - ništa od silnih potvrda i uverenja da je to jednako masteru-...

Mnogo mi je žao....nemam reči za njihovu proceduru, za emigrantsku politiku u kojoj neki Siki sa turbanima bez nade da će se prilagoditi ili ,čak, naučiti jezik.....:rtfm:....
Žao mi je...Veliki pozdrav za sve!

You were assigned 20 points for your Doctor of Dentistry Degree educational credential which is considered as a first level professional degree and is awarded points at the Bachelor’s level. - ništa od silnih potvrda i uverenja da je to jednako masteru-
.

što se tiče ovoga ne znam što da kažem! ne znam koje dokaze ste poslali i ne znam kako srbija verificira tu diplomu ali pretpostavljam da je jednakovjerno mastresu kao i kod nas u hrvatskoj.
ovo je dio iz njihovog uputstva kojim se vode kada razmatraju aplikaciju.

Officers should assess programs of study and award points based on the standards that exist in
the country of study. The Regulations do not provide for comparisons to Canadian educational
standards.
Note: Medical doctor degrees are generally first-level university credentials, in the same way that a
Bachelor of Law or a Bachelor of Science in Pharmacology is a first level, albeit ―professional‖ degree
and should be awarded 20 points. If it is a second-level degree and if, for example, it belongs to a
Faculty of Graduate Studies, 25 points may be awarded. If a bachelor‘s credential is a prerequisite to
the credential, but the credential itself is still considered a first-level degree, then 22 points would be
appropriate. It is important to refer to how the local authority responsible for educational institutions
recognizes the credential: i.e., as a first-level or second-level or higher university credential

i još nešto iz EG7

Bachelor’s degree an academic degree awarded by a college or
university to those who complete the undergraduate
curriculum; also called a baccalaureate. Examples
include a Bachelor of Arts, Science or Education.
Master’s degree an academic degree awarded by the graduate
school of a college or university. You must have
completed a Bachelor‟s degree before a Master‟s
degree can be earned.

kod nas je studij medicine integriran, znači undergraduate+graduate, ne može se završiti pola pa da imaš bachelor. ili sve ili ništa. pretpostavljam da je tako i sa stomatologijom i da je isto i kod vas u srbiji.

navodi se da uzimaju u obzir kako država gdje si završio školu gleda na to. možda ti može pomoći da sročiš žalbu. nađi dokaze kojima ćeš potkrijepiti tu tvrdnju.činjenica je da mi ne možemo biti u rangu sa prvostupnicima koliko god neki pokušavali da na našu diplomu tako gledaju. mislim da biste trebali poslati žalbu jer nemate šta izgubiti, osim ako niste skroz odustali od kanade.

što se tiče transkripata za suprugu, piše u uputstvu za aplikaciju da ih treba priložiti tako da ne znam šta će vam biti sa time.

Poslednja izmena:
Svaka cast na detaljnom izvestaju, puno znaci:klap:! Imam jos par detaljnih pitanja...

Kako poslati stvari (pokucstvo i sl) postom kad postom kosta 370din po kg tj za 20 kg oko 80e a sa sobom ako poneses placas za svaku dodatnu torbu do 21kg po 40e i jel se stvarno isplati nositi serpe, lonce, posteljinu?
Gledate li srpsku tv tamo i sta znaci bacanje para na tv pretplatu, gledate li neki sport, nesto?
Kako pricate sa ljudima odavde, skype na mobilnom, na kompu? Jel koristite flat ADSL internet?
Ima li neki popularni sajt za polovna kola...Hvala!:bye::bye:

po meni se isplati poslati pokucstvo, jer svakako u pocetku kada nemas dovoljno para (ili imas vaznije prioritete sta treba prvo kupiti)
ne znam posto je `paket` posiljka iz Srbije, ali za avion prva dodatna torba je 40-50 eur, a sledeca je 150 eur...
svakako treba napraviti prioritetnu listu sta nositi, a sta kupiti ovde...ali evo jednog obicnog primera...kupio sam jorgan 50 cad, 4 peskira 24 cad, carape 10 cad, neke krpe i ode 100 dolara...
i tako na najosnovnije stvari potrosis stotine i stotine dolara
...a sve ti treba, uselis se u prazan stan...nemas u cemu kafu da skuvas.....
postoje i ovde snizenja, pa se moze svasta kupiti, ali kad dodjes...prvo stan (+ depozit), pa auto, pa osiguranje za auto, pa registracija, pa mozda jos nesto za njega. to je odmah 5000 u najboljem slucaju
ovde su sve usluge jako skupe (na primer auto popravka, deo kupis vrlo jeftino ali promena.....)

e da, da ne zaboravim....ZUBE...nemoj da vam pada na pamet da dolazite dok ne sredite sve....

sto se tice tv,samo najosnovnija pretplata....ima par sportskih kanala (uglavnom hokej, americki fudbal, bejzbol, golf..) i povremeno puste tenis ili nesto aktuelno...
par filmskih kanala, talk show programa koliko hoces....kanali za kupovinu kuca, renoviranje stanova, takmicenje u spremanju hrane..
kad kupis noviji televizor dobro je sto mozes osim tona da pustis i titl u isto vreme (predvidjeno za osobe sa slabim sluhom) pa je to jedan od nacina da ucis engleski kod kuce :)
ako kupis skuplji paket, samo dobijes vise sr...kanala , nama evropljanima neinteresantnih
rekalmiraju dosta Netflix, pracenje tv kanala online (verovatno u kombinaciji sa Flat vezom)

uglavnom ovde svi kupuju internet na protok (cini mi se da ja imam 40 gb mesecno) i to je oko 40 cad
flat je skuplji, mogu da se raspitam posto je (trenutne ne mogu dati pouzdanu onformaciju)
sa Srbijom razgovaras preko skype, a ako ne koriste racunare kod kuce, onda kupis skype pretplatu pa ih zoves na fiksni tel (oko 5-6 cad za 60 min)
takodje ako uzmes neku vecu pretplatu za mob, vikendom mozes dosta jeftino zvati, ali pored skype zaista nema potrebe za time...

za kupovinu kola www.kijiji.ca

Debejki, pa ne mogu da verujem... a zubare svuda toliko traze... ko ce sada s nama za edmonton? da znas da sam zbog vas posebno tuzna.

samo ne donosite odluku da odustajete na precac - mi smo ranije imali problem oko potvrde iz policije pa kad smo sredili, aplicirali smo ponovo i sada je sve ok. jasno, nije kanada jedina opcija, ali ako se radi o tome da malo vise treba da se poradi taj engleski ili da se za suprugu posalje jos par papira... ne znam da li je to toliko tesko da treba odustati...

u poredjenju s onim sto znam o tome kako ide proces u oz ili nz, kanada je jos i pesma... o evropi nikada nisam ni razmisljala, da budem iskrena

samo hrabro:)

po meni se isplati poslati pokucstvo, jer svakako u pocetku kada nemas dovoljno para (ili imas vaznije prioritete sta treba prvo kupiti)
ne znam posto je `paket` posiljka iz Srbije, ali za avion prva dodatna torba je 40-50 eur, a sledeca je 150 eur...
uglavnom ovde svi kupuju internet na protok (cini mi se da ja imam 40 gb mesecno) i to je oko 40 cad
flat je skuplji, mogu da se raspitam posto je (trenutne ne mogu dati pouzdanu onformaciju)...

vrlo jasno, hvala...evo sta ja nadjoh za taj jeftin flat adsl ako ne lazu... http://www.acanac.ca/ ..a ako je tacno to za stvari po 150e po koferu onda se isplati slati, naravno...:bye:

@Debejki

Viktoria vam je sve lepo rekla - a mozda bi mogli da probate i ovo: ako niste poslali transkripte za zenu ali ima radnog staza u struci (i taj dokaz ste poslali) onda im saljite zalbu po toj osnovi - da ne bi mogla da radi tu bez odgovarajuce zavrsene skole. I uz to im pustite transkript kao dodatak, mozda da kazete da niste znali da je to potrebno i za nju kad vec ima to iskustvo u struci.
Sta god da odlucite i ja vam zelim "srecu sa svakom sledecom zemljom u koju nameravate da odete" kao sto je rekla canadainmydreams :)

pozz

Dragi dobri forumaši i forumašice, da ne kažem mučenici (u pozitivnom smislu :)), nismo poslali transkript o položenim ispitima za supružnika, jer kolikogod iščitavao uputstvo, eto ovo je promaklo u uputstvu:
6. EDUCATION/TRAINING/QUALIFICATIONS
For you, your spouse or common-law partner:
•Post-secondary education documents: vocational or technical certificates or diplomas;
•College or university documents: certification of completion and the graduation degree, diploma, or certificate issued by the college or university and the evaluation committee;
•Transcripts: original transcripts of all degrees must be submitted in university-sealed envelopes. lepo piše, zar ne?
•Professional qualifications certificates: notarized professional qualifications certificates should be submitted if available. (e.g., Engineer, Computer Programmer, Accountant, Economist, Translator/Interpreter, Architect etc.)

Za sve koji se spremaju da apliciraju, neka nauče iz našeg iskustva da za oboje (muža i ženu) pošalju sve što imaju od dokumenata o obrazovanju. Mi smo tu kiksnuli, mada je neko možda poslao samo diplomu? Iskreno, ne verujem da bi nam uvažili da ja sada pošaljem naknadno transkript jer lepo su napisali da se naknadno dokumenta ne primaju (Note: Any different or new information that you submit cannot be taken into consideration.) So tim bi imali dovoljno bodova, ali... Kanda ćemo u Kanadu turistički. Ne znam da li ćemo ponovo da podnosimo aplikaciju, čekamo bebu na jesen, pa polako. Ono što je sigurno to je da smo mogli glat da prođemo da je tako moralo biti (ili da sam ja pažljivo čitao šta piše, mada napisah u tutorijalu da se sve više puta pročita, ali eto). Ne znam šta bih više napisao osim da vam svima zaista želim da ostvarite svoje snove, ili makar da ne prestajete da ih sanjate. Mi smo živeli san o Kanadi, ali su kanda neki topliji krajevi za nas, pogotovo što je stariji sin sa 4 godine naučio da pliva, a mlađi trogodišnjak, zna samo da roni (da se davi, kako sam kaže) i ne udiše vodu, zaista obožavaju more! I tako dalje, međ javom i međ snom...

Dragi dobri forumaši i forumašice, da ne kažem mučenici (u pozitivnom smislu :)), nismo poslali transkript o položenim ispitima za supružnika, jer kolikogod iščitavao uputstvo, eto ovo je promaklo u uputstvu:

So tim bi imali dovoljno bodova, ali... Kanda ćemo u Kanadu turistički. Ne znam da li ćemo ponovo da podnosimo aplikaciju, čekamo bebu na jesen, pa polako. Ono što je sigurno to je da smo mogli glat da prođemo da je tako moralo biti (ili da sam ja pažljivo čitao šta piše, mada napisah u tutorijalu da se sve više puta pročita, ali eto). ..

Debejki, izvini molim te ali ovo moram da kazem.

Jednom sam i ja tako pre 20 godina ispunila uslove i mogla dobiti radnu vizu za Njemacku, rekla sam isto kao i ti sada, ma dobila sam posao ovde, bice nam dobro i ovde, uradicu to neki drugi put.......

Epilog: Sve moje kolege sada imaju visoke radne pozicije u Njemackoj. Kajem se 20 godina i nikako da uspem jos jednom.

Sada znam da treba uhvatiti momenat, i da se ne pruzaju sanse svakome vise puta u zivotu.

Pozdrav

Debejki, izvini molim te ali ovo moram da kazem.

Jednom sam i ja tako pre 20 godina ispunila uslove i mogla dobiti radnu vizu za Njemacku, rekla sam isto kao i ti sada, ma dobila sam posao ovde, bice nam dobro i ovde, uradicu to neki drugi put.......

Epilog: Sve moje kolege sada imaju visoke radne pozicije u Njemackoj. Kajem se 20 godina i nikako da uspem jos jednom.

Sada znam da treba uhvatiti momenat, i da se ne pruzaju sanse svakome vise puta u zivotu.

Pozdrav

Slažem se, draga Viktoria. Nekoć napisah da je privilegija počinjati ispočetka, i dalje mislim tako, i da šanse treba hvatati u letu, pa šta bude. Kanada je zaista odlična zemlja za novi početak, uostalom većina ovde to i zna i ja, kao i moja supruga, to znamo odlično. Za 20 godina moji vršnjaci će biti u penziji, a ja ću verovatno roniti bisere sa domorocima na nekom moru, ili čistiti ulice od snega u nekom dalekom severu, ili neću znati šta sa parama... veruj mi da mi je to toliko svejedno bilo i kada sam studirao, akamoli sada, jer blago je obično "ispod jastuka". Ja svoj jastuk šetam svetom, do sada samo Evropom, i nigde se nisam skrasio, a u Srbijicu se vraćam kao po kazni. U početku je bilo kao što reče Đ. Balašević "Da nisam otišao, ne bih znao kako je lepo vratiti se." ali to me odavno prošlo. Sada bih otišao, i svojoj deci... ali to je već topik svih roditelja imigranata. Ne znam da li ću pokušati kao kanadadžim da šaljem faks, neko je napisao na koenovom forumu da to više ne pali, valjda ih zatrpali... Ja bih od cele ove priče voleo da nekoga od svih vas zaista sretnem u nekoj dalekoj zemlji, da se prepoznamo po nekoj rečenici, nekoj energiji koja struji ovom temom, pa da onako ozbiljski popričamo po jednu uz sneg, bisere ili masline - svejedno.

vrlo jasno, hvala...evo sta ja nadjoh za taj jeftin flat adsl ako ne lazu... http://www.acanac.ca/ ..a ako je tacno to za stvari po 150e po koferu onda se isplati slati, naravno...:bye:

ovaj internet mi koristimo http://www.telus.com/content/internet/high-speed, bez obaveza, mesec za mesec....(to obicno bude skuplje..ali te ne drzi mesto)
kao sto rekoh u nekom od postova, ako se obavezete na neki visemeesecni plan placanja, sve cene idu dole....tako i u primeru za Acanac (koliko vidim samo Ontario i Quebec)

za kofer informamcaiju sam dobio od svoje supruge, koja sad na leto dolazi prvi put u Vancouver, kazu 40 eur dodatni (drugi kofer ukupno), svaki sledeci 150....

sada sam detaljnjije proučila dokument koji sam postala. uglavnom, sustav školovanja u srbiji i hrvatskoj nije isti. zubarima i dr.medicine se ne priznaje master ako završe u srbiji a u hrvatskoj bi se trebalo priznati. dokument je super jer je sve napisano, tako da bi svatko mogao proučiti gdje mu spada fakultet prije nego aplicira da zna na čemu je.

Slažem se, draga Viktoria. Nekoć napisah da je privilegija počinjati ispočetka, i dalje mislim tako, i da šanse treba hvatati u letu, pa šta bude. Kanada je zaista odlična zemlja za novi početak, uostalom većina ovde to i zna i ja, kao i moja supruga, to znamo odlično. Za 20 godina moji vršnjaci će biti u penziji, a ja ću verovatno roniti bisere sa domorocima na nekom moru, ili čistiti ulice od snega u nekom dalekom severu, ili neću znati šta sa parama... veruj mi da mi je to toliko svejedno bilo i kada sam studirao, akamoli sada, jer blago je obično "ispod jastuka". Ja svoj jastuk šetam svetom, do sada samo Evropom, i nigde se nisam skrasio, a u Srbijicu se vraćam kao po kazni. U početku je bilo kao što reče Đ. Balašević "Da nisam otišao, ne bih znao kako je lepo vratiti se." ali to me odavno prošlo. Sada bih otišao, i svojoj deci... ali to je već topik svih roditelja imigranata. Ne znam da li ću pokušati kao kanadadžim da šaljem faks, neko je napisao na koenovom forumu da to više ne pali, valjda ih zatrpali... Ja bih od cele ove priče voleo da nekoga od svih vas zaista sretnem u nekoj dalekoj zemlji, da se prepoznamo po nekoj rečenici, nekoj energiji koja struji ovom temom, pa da onako ozbiljski popričamo po jednu uz sneg, bisere ili masline - svejedno.

@Debejki...

nema odustajanja....napravili ste gresku..ali kako sto i sam kostatujes..nikad nije kasno za novi pocetak...
tako je i sa mnom...evo me u 40-toj u novoj zemlji, novi pocetak, ...sve novo....
tesko za dobar posao (dobro placen), razliciti mentalitet, sve razlicito....ali ako nesto zelis, postavis ciljeve i nadas se da ce ostvariti...

postoje i drugi nacini da se dodje u Kanadu, ne samo preko fed.imigracionog procesa....
put pod noge, pa trazi ovde firmu spoznora...pa na privremenu radnu dozvolu...

ne bih da me neko pogresno shvati...ali vecina vas ovde podnela papire za imigraciju, svi lepo i dalje radite u Srbiji, sedite kuci i druzite se sa prijateljima...
mozda cekate duze na odgovor, ali rizik ste sveli na minimum....

a ako zaista zelite da nesto zavrsite brze, i imate zelju da inigrirate ovde, onda to zahteva vise truda i novca...
drugo...velika vecina nije nikad ni bala u Kanadi, ne zna ni kako izgleda zivot ovde.....
neko od forumasa hoce da ide u Edmonton..... grad je toliko siv i neprivlacan, i jedva da ima par meseci bez snega....ma necu nikog da odvracam
samo se plasim da ce se mnogi razocarati, jer nisu dobro odradili domaci zadatak....
ako nemas dece, nije ni tako strasno, probas..ne ide, menjas grad...

ali kao sto sam vec rekao...nemas bre ni lonce u cemu kafu da skuvas..sve moras ispocetka...uopste nije lako...a verujte mi ja sam tip snalazljivnog..kako ce tek ostali ovo da podnesu

@Debejki...

postoje i drugi nacini da se dodje u Kanadu, ne samo preko fed.imigracionog procesa....
put pod noge, pa trazi ovde firmu spoznora...pa na privremenu radnu dozvolu...

Uz duzno postovanje onima koji su nasli firmu sponzora, verovatnoca za ovako nesto je kao i verovatnoca da vas izvuku na Green Card Lottery. Bolje je novac i vreme uloziti na trud da se namakne jos koji poen nego baviti se ovim.

@Debejki...

ne bih da me neko pogresno shvati...ali vecina vas ovde podnela papire za imigraciju, svi lepo i dalje radite u Srbiji, sedite kuci i druzite se sa prijateljima...
mozda cekate duze na odgovor, ali rizik ste sveli na minimum....

To je zato sto vecina ljudi koji hoce da se usele u Kanadu jesu ozbiljni ljudi koji imaju decu i odmah zele status Permanent Residence koji omogucava sigurnost za razliku od privremenih radnih dozvola, drzava nece da pomaze one sa privremenim radnim dozvolama, ako hoces da studiras dobices povoljne uslove i kredit samo ako si PR i jos gomila drugih beneficija.

@Debejki...
drugo...velika vecina nije nikad ni bala u Kanadi, ne zna ni kako izgleda zivot ovde.....
neko od forumasa hoce da ide u Edmonton..... grad je toliko siv i neprivlacan, i jedva da ima par meseci bez snega....ma necu nikog da odvracam
samo se plasim da ce se mnogi razocarati, jer nisu dobro odradili domaci zadatak....

Pa ni ja nisam nikad bila u Kanadi pa kad sam dosla ovde da zivim videla sam da ovo nije Mars, da i ovde ima i kuca i drveca i ljudi i pasa, da nista nije manje sivo od Beograda. Ljudi su svuda isti samo ih sistem menja. Sistem u Kanadi je dobar u odnosu na onaj u Srbiji, a na dobro se covek brzo navikne.
Ko god hoce da dodje ovde da zivi, sigurna sam da mu nije "sinulo" preko noci nego da je upoznao nekog ko takodje ovde zivi, slusao iskustva, razmisljao, razmisljao, planirao, racunao, opet razmisljao, i tek onda odlucio da zeli da se useli u Kanadu.

@Debejki...
ako nemas dece, nije ni tako strasno, probas..ne ide, menjas grad...

Hm, ovo je diskutabilno, ako imas puno dece onda nije lako, ali ako imas jedno, dvoje, to moze da bude od velike pomoci jer deca daju snagu i motiv kada je najteze

Mi smo se dosli u Kanadu pre skoro godinu dana. Sve sto mogu da kazem je da mi uopste nije zao i da nam je mnogo bolje nego sto je bilo u Srbiji.

Back