Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Moze pomoć,moj muz je zavrsio za veterinarskog tehnicara-srednja skola,a na sajtu
www5.hrsdc.gc.ca nasla sam veterinarskog tehnicara pod grupom 3213 Veterinary and Animal Health Technologists and Technicians. Ono sto je meni nejasno je da kod nas veterinarski tehnicar postajes nakon srednje skole ,a kod njih stoji sledece:
Employment requirements:
Completion of a two- or three-year animal health/veterinary technology college program is required. :confused:
Pa sad jel je ili nije,da li bi mu priznali ili :rtfm:

Moze pomoć,moj muz je zavrsio za veterinarskog tehnicara-srednja skola,a na sajtu
www5.hrsdc.gc.ca nasla sam veterinarskog tehnicara pod grupom 3213 Veterinary and Animal Health Technologists and Technicians. Ono sto je meni nejasno je da kod nas veterinarski tehnicar postajes nakon srednje skole ,a kod njih stoji sledece:
Employment requirements:
Completion of a two- or three-year animal health/veterinary technology college program is required. :confused:
Pa sad jel je ili nije,da li bi mu priznali ili :rtfm:

Ponovo ja-moje iskustvo:cetvorogodisnju medicinsku skolu su mi priznali kao ekvivalentnu njihovoj completion of two or three years of nursing college program, i to su naglasili da sam ucila vise u toj srednjoj nego sto oni uce na koledzu.

E, sad, moje zanimanje mora da ima licencu, pretpostavljam i njegovo, pa sam zato morala da se registrujem na koledz, da posaljem sve sto su trazili, i godinu nakon toga sam znala da ne moram nazad u skolu tamo, vec nakon drzavnog ispita mogu da radim.

Verovatno bi i on onda morao pokazati taj papir gde pise da je skola jednaka kanadskoj, inace ne bi trebalo da priznaju. :rtfm:

Verovatno bi i on onda morao pokazati taj papir gde pise da je skola jednaka kanadskoj, inace ne bi trebalo da priznaju. :rtfm:[/QUOTE]

A kako da prikaze papir o jednakosti? na sajtu mu stoje jos ovi uslovi: Successful completion of a national registration examination may be required in some employment settings.
Registration with provincial animal health technologists' or veterinary technicians'/technologists' associations is available and is mandatory in some provinces.

Verovatno bi i on onda morao pokazati taj papir gde pise da je skola jednaka kanadskoj, inace ne bi trebalo da priznaju. :rtfm:

A kako da prikaze papir o jednakosti? na sajtu mu stoje jos ovi uslovi: Successful completion of a national registration examination may be required in some employment settings.
Registration with provincial animal health technologists' or veterinary technicians'/technologists' associations is available and is mandatory in some provinces.[/QUOTE]

E, bas to poslednje, registracija u asocijaciju, samo sto to uzima i vremena i novca. Npr., ako hocete u Toronto nadjes na google-u ko je zaduzen za veterinare, kao sto je College of nurses Ontario za sestre. Posaljes im mail, i oni ti posalju aplikaciju da popunis i fee 100-200 dolara, i onda traze iz skole spisak predmeta i sate koliko su trajali teorija praksa, pa pismo poslodavca da je radio, pa svasta jos. I kad sve dobiju, napisu pismo da je ekvivalentna skola(ako jeste) i da moze na drzavni ispit i IELTS(verovatno). Ovo je samo moje iskustvo, ali eto-mozda i vas usmeri nekako.

Dobili smo Mail

TThis refers to your application for permanent residence in Canada in the Federal Skilled Worker class.

The Minister of Citizenship, Immigration and Multiculturalism issued instructions which were published in the Canada Gazette on June 26, 2010. These instructions specify that only applicants who have work experience in certain listed occupations or applicants who have an offer of Arranged Employment and that are accompanied by the results of the principal applicant’s English or French language proficiency assessment are eligible to be processed in the Federal Skilled Worker class.

Based on a review of the information you have provided, your application has received a positive final determination of eligibility for processing on the basis of work experience in an occupation specified in the Instructions issued by the Minister of Citizenship, Immigration and Multiculturalism and published in the Canada Gazette on June 26, 2010.

Your application will be forwarded to a visa office for further processing.

Hahahaha, samo polako, tako je i meni/nama bilo, potpuno vas razumem :D
A ko je arhitekta - muz ili zena? :)
Koji datum vam pise na PER-u tj. kada su pregledali?

Na veceru mozemo i u Kanadi ;)

danasnji datum stoji 15.07.2011. :)
mi smo aplikaciju poslali 24.05.2011
ma nek ovako bude i u Becu, pa medical i eto nas do nove godine u Kanadi.

BDW Arhitekta je moja supruga, ja sam samo Ekonomista :)
ma bicu tamo i racunovodja nista nije frka :)

BiceValjda - sto si takav pesimista?:)ma ipak oni ponovo prave neku gomilicu pa ce onda sve to - kad gomilica dovoljno naraste - u isto vreme da puste za bec - mislim da su tako uradili i kada su slali pozive za lekarski. nama vize i dalje izdaje bec, ne london... mora da se bodrimo, nema druge, jer ako bi trebalo da sacekamo da oni odrade ceo indijski potkontinent... ne smem ni da razmisljam o tome.

a da li je neko saznao da li samo za bec lekarski sada idu za london ili to vazi za celu evropu (ili - jos gore - i sire)?

mada, ja sve vise, kako se taj ppr blizi (pa makar bio i krajem godine) razmisljam o tome kad stignemo tamo, sta i kako onda (imamo dvoje male dece). preracunavali smo se sto puta koliko mi mislimo da bi nam trebalo novca mesecno za neki iole pristojan zivot, verovatno i ostali razmisljaju na tu temu - pa, kome nije bezveze, koliko para racunate da je potrebno za 6 meseci da se ponese za slucaj da samo od toga treba da se zivi...

izvinjavam se onima koji su jos u fazi ura, samo da stignem do vize (sta pa ova sada smara, o tom, po tom) nama se viza blizi pa realnost pocinje da kucka na vrata:)

BiceValjda - sto si takav pesimista?:)ma ipak oni ponovo prave neku gomilicu pa ce onda sve to - kad gomilica dovoljno naraste - u isto vreme da puste za bec - mislim da su tako uradili i kada su slali pozive za lekarski. nama vize i dalje izdaje bec, ne london... mora da se bodrimo, nema druge, jer ako bi trebalo da sacekamo da oni odrade ceo indijski potkontinent... ne smem ni da razmisljam o tome.

a da li je neko saznao da li samo za bec lekarski sada idu za london ili to vazi za celu evropu (ili - jos gore - i sire)?

mada, ja sve vise, kako se taj ppr blizi (pa makar bio i krajem godine) razmisljam o tome kad stignemo tamo, sta i kako onda (imamo dvoje male dece). preracunavali smo se sto puta koliko mi mislimo da bi nam trebalo novca mesecno za neki iole pristojan zivot, verovatno i ostali razmisljaju na tu temu - pa, kome nije bezveze, koliko para racunate da je potrebno za 6 meseci da se ponese za slucaj da samo od toga treba da se zivi...

izvinjavam se onima koji su jos u fazi ura, samo da stignem do vize (sta pa ova sada smara, o tom, po tom) nama se viza blizi pa realnost pocinje da kucka na vrata:)

Nas dvoje smo u istoj fazi, nas plan je da ponesemo oko 5 soma eura, toliko su nam savetovali u agenciji da nam je dovoljno, for basic start, da smo pokriveni jedno 3 mieseca. Naravno, sto vise to bolje, ali boze moj, ne bih ni isao da smo u stanju ovde da namaknem neznam koji kesh... ;) Smorilo nas je prilicno ovo cekanje sa Londonom, jer smo odgovor na lekarski trebali da dobijemo u roku par nedelja da je ostalo na Becu, pa smo se na to i isprogramirali, nakon slanja lekarskog, mislim da sam proveravao mail svakih pola sata, poceo sam da prsavam, sad sam skontao da to nece ici bas tako pa sam se iskulirao :) Hebem li im misha, valjda ce skoro :( Mislim mi cemo ici u oktobru, ali opet imam potrebu da stavim pasos u fioku i da znam da idem...

MISTIK CESTITAMO!!!!!

Ma nisam pesimista nego da nakukam ako mogu da nam stigne sto pre :D...Sto se tice tih para, mi smo vec poceli da sabiramo i trazimo stanove i gledamo cene, gledamo krajeve grada na google maps, koliko je internet (sad vidim da samo neki manji provajderi daju flat adsl ), koliko su kola i to glupavo milionsko osiguranje (od tog posla nema nista u pocetku), koliko je mobilni i da li uzeti pored fixnog prepaid ili postpaid (zamuljali su ga gore nego MTS), vidim da su laptopovi jeftiniji pa necemo vuci odavde itd itd...da ne davim druge, koliko sam razumeo, poenta je da je dobar dan bar 5000 evra (racunaj dve kirije oko 1000, dok kupis krevet, sto, tv, komp jos 1000, zivot jos 1000 za mesec dana za vas 4, i da imas jos 2000 za jos mesec,dva do prve plate...ono sto oni kazu tamo kao preporuka nije sala, realno je 10000 ako ces da cekas ok posao..lepo je, s druge strane, sto mozes da u medjuvremenu bez problema radis bilo sta za 10$/sat i zivis od toga...

Valjda je tako, neka me isprave one sto znaju bollje....:bye::bye::bye:

...mada smo na 2 koraka iza vas moram priznati da i mi cesto razmisljamo tj. presabiramo se koliko je to sto je dovoljno za taj prvi, predpostvaljamo i najtezi asimilacioni period. Obzirom da smo 3-clana porodica i da se rentiranje stana, koliko mi znamo, newcomers-ima naplacuje za 3 meseca + damage depozit odjednom, da dete ide u skolu, da treba "poloziti" voznju i da je svaka kupovina "skuplja" zbog nemanja kreditne istorije smatramo da je neki optimum za 3-4 mesecni period oko 10.000 cad. Opet sve je to jos manje/vise u domenu nagadjanja dok se ne kroci na Kanadsko tlo. Realnost je sigurno bar malo drugacija ali zato se i pripremamo-stedimo kako bi nam tih prvih par meseci prosli sto bezbolnije. Btw, uopste ne planiramo da tako dugo budemo bez primanja, cak sta vise razmisljamo da se u prvom mesecu oboje zaposlimo...

:bye:

Cestitke svima za lepe vesti a ostalima puno srece za dalje!

Poslednja izmena:

Back