Svaka cast na detaljnom izvestaju, puno znaci

! Imam jos par detaljnih pitanja...
Kako poslati stvari (pokucstvo i sl) postom kad postom kosta 370din po kg tj za 20 kg oko 80e a sa sobom ako poneses placas za svaku dodatnu torbu do 21kg po 40e i jel se stvarno isplati nositi serpe, lonce, posteljinu?
Gledate li srpsku tv tamo i sta znaci bacanje para na tv pretplatu, gledate li neki sport, nesto?
Kako pricate sa ljudima odavde, skype na mobilnom, na kompu? Jel koristite flat ADSL internet?
Ima li neki popularni sajt za polovna kola...Hvala!

po meni se isplati poslati pokucstvo, jer svakako u pocetku kada nemas dovoljno para (ili imas vaznije prioritete sta treba prvo kupiti)
ne znam posto je `paket` posiljka iz Srbije, ali za avion prva dodatna torba je 40-50 eur, a sledeca je 150 eur...
svakako treba napraviti prioritetnu listu sta nositi, a sta kupiti ovde...ali evo jednog obicnog primera...kupio sam jorgan 50 cad, 4 peskira 24 cad, carape 10 cad, neke krpe i ode 100 dolara...
i tako na najosnovnije stvari potrosis stotine i stotine dolara
...a sve ti treba, uselis se u prazan stan...nemas u cemu kafu da skuvas.....
postoje i ovde snizenja, pa se moze svasta kupiti, ali kad dodjes...prvo stan (+ depozit), pa auto, pa osiguranje za auto, pa registracija, pa mozda jos nesto za njega. to je odmah 5000 u najboljem slucaju
ovde su sve usluge jako skupe (na primer auto popravka, deo kupis vrlo jeftino ali promena.....)
e da, da ne zaboravim....ZUBE...nemoj da vam pada na pamet da dolazite dok ne sredite sve....
sto se tice tv,samo najosnovnija pretplata....ima par sportskih kanala (uglavnom hokej, americki fudbal, bejzbol, golf..) i povremeno puste tenis ili nesto aktuelno...
par filmskih kanala, talk show programa koliko hoces....kanali za kupovinu kuca, renoviranje stanova, takmicenje u spremanju hrane..
kad kupis noviji televizor dobro je sto mozes osim tona da pustis i titl u isto vreme (predvidjeno za osobe sa slabim sluhom) pa je to jedan od nacina da ucis engleski kod kuce

ako kupis skuplji paket, samo dobijes vise sr...kanala , nama evropljanima neinteresantnih
rekalmiraju dosta Netflix, pracenje tv kanala online (verovatno u kombinaciji sa Flat vezom)
uglavnom ovde svi kupuju internet na protok (cini mi se da ja imam 40 gb mesecno) i to je oko 40 cad
flat je skuplji, mogu da se raspitam posto je (trenutne ne mogu dati pouzdanu onformaciju)
sa Srbijom razgovaras preko skype, a ako ne koriste racunare kod kuce, onda kupis skype pretplatu pa ih zoves na fiksni tel (oko 5-6 cad za 60 min)
takodje ako uzmes neku vecu pretplatu za mob, vikendom mozes dosta jeftino zvati, ali pored skype zaista nema potrebe za time...
za kupovinu kola
www.kijiji.ca