Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pozdrav drustvo!

Kako ste mi?

Danas je tacno 8 meseci kako sam odneo svoju prvu kovertu u kanadsku ambasadu u Beogradu... :cool:

Poslednje sto su mi rekli je da sam stavljen na listu cekanja za razgovor. To je bilo 22.10. i od tada nista. Gledam njihov sajt, sada su Bugari i Rumuni na propitivanju kao i sve aplikacije koje su predate do juna meseca. :confused:

Meni je jedan covek daaavno rekao da, ukoliko sve bude ok, za 8 do 10 meseci palim 100% odavde... :D

Morao sam nekome da se izjadam... :D

Pozdrav!
-m

Mozete da uzmete potvrdu iz bilo koje banke da posedujete taj novac. Uplatite nesto sitno banci oni vam prebace potrebnu kolicinu para na racun, izdaju vam potvrdu i vratite pare nazad. Ako imate svoju nekretninu napravite procenu kod neke gradjevinske firme, prevedite i to vam takodje uzimaju u obzir.
Cik sada!!!!
Ja i moj muz smo hteli da odemo u Kanadu i uradili test za online kvalifikaciju.I uspeli.
Medjutim, zbog bankarskog depozita od oko 11000 kanadskih dolara nista nismo mogli dalje.Da li imate iskustva sa tim?ili preporucujete neku drugu zemlju za imigraciju?

Pozdrav drustvo!

Kako ste mi?

Danas je tacno 8 meseci kako sam odneo svoju prvu kovertu u kanadsku ambasadu u Beogradu... :cool:

Poslednje sto su mi rekli je da sam stavljen na listu cekanja za razgovor. To je bilo 22.10. i od tada nista. Gledam njihov sajt, sada su Bugari i Rumuni na propitivanju kao i sve aplikacije koje su predate do juna meseca. :confused:

Meni je jedan covek daaavno rekao da, ukoliko sve bude ok, za 8 do 10 meseci palim 100% odavde... :D

Pozdrav!
-m

manyolo, pa neces valjda dozvoliti da te cekanje iznervira... lol

ti ides, koliko se secam, preko PNa? mi idemo (odnosno, svi se nadamo da idemo) preko FSW - dokumenta predali krajem oktobra, 3. novembra dobili drugi aor, par dana kasnije trazili jos neke potvrde, to poslali krajem decembra (culi da ako ti daju rok 2 meseca (kao sto su dali nama u ovom slucaju) a ti posaljes ranije, uopste nije bitno jer tvoj fajl nece ni pogledati pre nego istekne ta 2 meseca, pa se nismo ni zurili). e-cas nam pokazuje da smo in process od 3. novembra - u aor pismu stoji da bi trebalo 8 meseci da nas 'obradjuju'... evo nema nikoga da se javi, a prolazi polako 4. mesec - kako oni uopste mogu za preostala 4 meseca da zavrse sa 'obradom', ja stvarno ne vidim - a to je ako posalju poziv za lekarski sutra. sto - javlja mi se nesto - verovatno nece. jedno vreme sam se nervirala, onda sam shvatila da je to bezveze - kad bude, bice, vazno je da bidne;)

a odakle ti ta informacija da sada obradjuju bugare i rumune i to one od - sta si bese napisao - juna prosle godine? hajde stavi link ako to nije samo za PN (ides za Quebec?;))

pozdrav i tebi i ostalim sapatnicima na forumu

Pozdrav drustvo!

Kako ste mi?

Pozdrav!
-m

pozdrav manoylo
kako ti ide ucenje francuskog jezika? jesi napredovao?:super:

Poslednja izmena:
mi idemo (odnosno, svi se nadamo da idemo) preko FSW - dokumenta predali krajem oktobra, 3. novembra dobili drugi aor, par dana kasnije trazili jos neke potvrde, to poslali krajem decembra (culi da ako ti daju rok 2 meseca (kao sto su dali nama u ovom slucaju) a ti posaljes ranije, uopste nije bitno jer tvoj fajl nece ni pogledati pre nego istekne ta 2 meseca, pa se nismo ni zurili). e-cas nam pokazuje da smo in process od 3. novembra - u aor pismu stoji da bi trebalo 8 meseci da nas 'obradjuju'... evo nema nikoga da se javi, a prolazi polako 4. mesec - kako oni uopste mogu za preostala 4 meseca da zavrse sa 'obradom', ja stvarno ne vidim - a to je ako posalju poziv za lekarski sutra. sto - javlja mi se nesto - verovatno nece. jedno vreme sam se nervirala, onda sam shvatila da je to bezveze - kad bude, bice, vazno je da bidne;)

Medusa,

Nisam znala da salju 2-gi AOR. Kako ste ga dobili, e-mailom ili obicnom postom? I mi smo slali papire u Bec u Oktobar ali nismo dobili 2-gi AOR. Sve do sada nismo dobili nista.

Pozz,

Cik sada!!!!
Ja i moj muz smo hteli da odemo u Kanadu i uradili test za online kvalifikaciju.I uspeli.
Medjutim, zbog bankarskog depozita od oko 11000 kanadskih dolara nista nismo mogli dalje.Da li imate iskustva sa tim?ili preporucujete neku drugu zemlju za imigraciju?

Ako imate nekoga mozete pozajmiti pare, uzeti izvod, pa vratiti pare kao sto sam i ja uradio.
Iskreno nikome ne bih savetovao da dolazi ovde bez one sume koja se trazi. Verujte trebace vam i vise za pocetak dok se ne snadjete

Poslednja izmena:

ti ides, koliko se secam, preko PNa? mi idemo (odnosno, svi se nadamo da idemo) preko FSW - dokumenta predali krajem oktobra, 3. novembra dobili drugi aor, par dana kasnije trazili jos neke potvrde, to poslali krajem decembra (culi da ako ti daju rok 2 meseca (kao sto su dali nama u ovom slucaju) a ti posaljes ranije, uopste nije bitno jer tvoj fajl nece ni pogledati pre nego istekne ta 2 meseca, pa se nismo ni zurili). e-cas nam pokazuje da smo in process od 3. novembra - u aor pismu stoji da bi trebalo 8 meseci da nas 'obradjuju'... evo nema nikoga da se javi, a prolazi polako 4. mesec - kako oni uopste mogu za preostala 4 meseca da zavrse sa 'obradom', ja stvarno ne vidim - a to je ako posalju poziv za lekarski sutra. sto - javlja mi se nesto - verovatno nece. jedno vreme sam se nervirala, onda sam shvatila da je to bezveze - kad bude, bice, vazno je da bidne;)

a odakle ti ta informacija da sada obradjuju bugare i rumune i to one od - sta si bese napisao - juna prosle godine? hajde stavi link ako to nije samo za PN (ides za Quebec?;))

Opet ja! :D

Predao sam papire 17. juna, dok sam trenirao fudbal uvek sam nosio broj 17 na dresu gde god da sam igrao, sa 17 godina sam prvi put bio intiman sa devojcicom a juce mi je postar doneo pismo iz ambasade (juce je bio 17.02.). :D :D :D
Zakazali su mi razgovor za 31.03. u 9h00 i Becu!!!!!!! JUPIIIIIIIIIIIIIIII! :D :D :D :D :D

Ovom prilikom bih zeleo da se zahvalim postaru i da mu porucim da od danas necu vise da pustam kera na njega! :D

Imam par pitanja za iskusnije:
1. u uputstvu koje su mi poslali, kazu da ukoliko nisam siguran u svoje znanje francuskog jezika povedem prevodioca (?!), engleski se nigde ne spominje kao opcija. Jel je ovo po vama normalna procedura?
2. traze mi da ponesem ponovo vecinu dokumenata koje sam im slao (diploma fakulteta, izvod polozenih ispita, diploma srednje skole i svedocanstva - naznacili su da obavezno ponesem papir gde se vide ocene koje sam imao, krstenicu, potvrdu o stanovanju u Beogradu, radnu knjizicu), traze originale da ponesem i da im (ponovo) dam sve to iskopirano i prevedeno na francuski jezik! Jel je i ovo normalno?
3. Da li neko ima predstavu kako se odvija razgovor? Ja sam jaaaako veliki tremaros (ipak na razgovoru resavas svoju sudbinu).

Uh... Tresao sam se od srece i straha kada sam video pismo.....

Pozdrav za sve dobre ljude,
-m

pozdrav manoylo
kako ti ide ucenje francuskog jezika? jesi napredovao?:super:

Oui, oui! :D

Iskreno, ne bas... Od svakodnevnih problema, borbom za prezivljavanjem i jurcanjem za prokletim dinarom, jedva da sam nesto i stigao da radim... Ali sada moram... Vec skidam pesmice od Celine Dion... :D :D :D

Nadam se da mi nece uzeti za zlo kada vide i prevodioca samnom na razgovoru...

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/immigrate-settle/permanent-workers/official-immigration-application/immigration-application/processing-times-table.html#vienne
Eto linka. To je samo za Kvebek, pa ako nekome treba... :)

Pozzz!

Ako imate nekoga mozete pozajmiti pare, uzeti izvod, pa vratiti pare kao sto sam i ja uradio.
Iskreno nikome ne bih savetovao da dolazi ovde bez one sume koja se trazi. Verujte trebace vam i vise za pocetak dok se ne snadjete

hey paukman! lepo je cuti te ponovo.

jeste se vi to preselili za albertu? bili ste u vankuveru, ako se dobro secam... mi bismo za edmonton, pa ako imas vremena, napisi kakvi su utisci

veliki pozdrav:)

Medusa,

Nisam znala da salju 2-gi AOR. Kako ste ga dobili, e-mailom ili obicnom postom? I mi smo slali papire u Bec u Oktobar ali nismo dobili 2-gi AOR. Sve do sada nismo dobili nista.

Pozz,

mi smo predali po programu post-feb2008, pre-jun2010 - kada je lista imala 32 ili 35 zanimanja (zaboravilo se, ide vreme). prvo smo poslali u sydney (19.4.) pa smo onda 8.7. dobili prvi aor (to je bio mail u kome kazu primili smo vasu aplikaciju i traze sva dokumenta, tzv. 120 day letter), sve te papire smo poslali krajem oktobra za bec, iz beca su se prvo mailom javili i poslali taj drugi aor, nekoliko dana kasnije to pismo smo dobili i postom, a javili su se i mailom ponovo u razmaku od par dana da traze jos par papira. na e-cas pise da nas obradjuju od nov. 3.

ne razumem kako niste dobili drugi aor? po kom programu vi idete - FSW? ako ne idete po tom programu, sigurno se razlikuje procedura.

@ misic misa - mislim da mi ne idemo po istom programu, vi ste aplicirali post-jun2010 jel' tako? mi smo pre...

ko ce da popamti sve ovo - stalno nesto menjaju a nikako da se ubrzaju! tako mislis - a onda vidis da je manoylo dobio poziv za intervju! srecno manoylo!

bravo manoylo i canadainmydreams i naravno pozdrav paukmen covjece... stvarno sta se desava s vama??? imam ista pitanja kao i medusa... mene jos interesuje kako vam se cerkica navikla, ide li u obdaniste i dalje... kakva su radna vremena?? stizete li da je pokupite i slicno??? to je nama sa malom djecom bas bitno????

Predao sam papire 17. juna, dok sam trenirao fudbal uvek sam nosio broj 17 na dresu gde god da sam igrao, sa 17 godina sam prvi put bio intiman sa devojcicom a juce mi je postar doneo pismo iz ambasade (juce je bio 17.02.). :D :D :D
Zakazali su mi razgovor za 31.03. u 9h00 i Becu!!!!!!! JUPIIIIIIIIIIIIIIII! :D :D :D :D :D

Ovom prilikom bih zeleo da se zahvalim postaru i da mu porucim da od danas necu vise da pustam kera na njega! :D

1. u uputstvu koje su mi poslali, kazu da ukoliko nisam siguran u svoje znanje francuskog jezika povedem prevodioca (?!), engleski se nigde ne spominje kao opcija. Jel je ovo po vama normalna procedura?
2. traze mi da ponesem ponovo vecinu dokumenata koje sam im slao (diploma fakulteta, izvod polozenih ispita, diploma srednje skole i svedocanstva - naznacili su da obavezno ponesem papir gde se vide ocene koje sam imao, krstenicu, potvrdu o stanovanju u Beogradu, radnu knjizicu), traze originale da ponesem i da im (ponovo) dam sve to iskopirano i prevedeno na francuski jezik! Jel je i ovo normalno?
3. Da li neko ima predstavu kako se odvija razgovor? Ja sam jaaaako veliki tremaros (ipak na razgovoru resavas svoju sudbinu).

-m

Vidim da je tebi upalilo, pozalis se ovde, i bude odmah nakon toga neko desavanje.

Evo i ja cu.

Nisu nam skinuli pare jos uvek!!!!!!!!!!!!!!!!! Znaci, tacno 2,5 meseca je proslo od kad smo poslali. Koliko sam pratila, vama koji ste ranije slali, skidali su pare nakon mesec ipo do dva. Evo necu da se nerviram, ali cekanje je smaranje.

Pa Manojlo, cestitam!!! Nesto se pokrece. Daj, idi ovih mesec dana intenzivno na francuski kod nekog, nemoj zezati, kakav prevodilac!? Imas dovoljno vremena, nek te neko dribla. Ako si napisao visok nivo francuskog u prijavi, kontam da je potrebno da im to tamo i pokazes. Ponesi sve sto traze i nemoj se nerviras. Lako je reci! :)

Pozdrav za postara!!!

-m

Manoylo, svaka cast, cestitamo na lepim vestima. Ali ovo sto traze je stvarno cudno. To sto zele da vide originale je sasvim ok, to je normalna stvar. Ajde i fotokopije, i to nije cudno, ali zbog cega prevodi? Zar nisi vec prevodio sve to? Da li ti traze da bas sve prevedes ili samo nesto sto jos uvek nisi slao ni prevodio? S druge strane, ako je tacno da ti traze opet sve, nemas izbora, bolje da se ne pojavljujes bez toga. Stvarno mi nisu jasni, ne samo da ti prave dodatni posao, nego i trosak za prevodjenje.

Takodje je cudno to sto ti kazu da vodis prevodioca ako ne znas jezik. Pa kako misle da te prime u Kvebek, za sta traze znanje jezika, a ovamo ti nude prevodioca? Ja mislim da je bolje da svakako ides sam, i da pokazes sta znas. Neko je jednom ovde postovao moguca pitanja koja se postavljaju na intervjuu, mislim da ih je poslao upravo tebi. Nije delovalo strasno, mozes da uzmes ta pitanja pa da vezbas odgovore na njih.

Nemoj da se tremiras, ne verujem da ce razgovor izgledati strasno i da ce biti naroguseni. Jeste da ta sva te procedura za vizu deluje strasno i misteriozno, ali mislim da u stvari mi svi na to projektujemo nas odnos prema domacoj administraciji. Kanadjani, bar iz mog iskustva, su vrlo pitomi i ljubazni. Ti budi spreman na sve, ali mislim da nemas razloga da previse strahujes.

Inace, u vreme kada smo mi cekali odgovor, gledao sam hotele po Becu jer smo hteli da provedemo usput neki dan tamo. Spominjem to jer razgovor imas rano ujutru, pa mozda nije dobra ideja ici direktno, vec doci dan ranije. Za Bec vazi isto sto i za Pariz, da su hoteli skupi a ne bas dobrog kvaliteta. Ja sam gledao lanac Ibis, to je rang dve zvezdice, ti hoteli bi trebalo da su standardnog kvaliteta svugde, ja sam bio u jednom Ibisu u Lisabonu i bio je super, fino i cisto. U Becu sam nasao jedan koji je malo van centra, ali postoji bus koji ide maltene pravo ka kanadskoj ambasadi. Pogledaj na sajtu:
http://www.ibishotel.com/fr/home/index.shtml
Mislim da je to bio ovaj hotel: http://www.ibishotel.com/fr/hotel-2736-ibis-wien-messe/index.shtml
Cena je pristojna u odnosu na ostale becke hotele, koji mozda imaju vise šarma, ali bas te briga sada za to.

Jos jednom bravo :klap:, i baci se svom snagom na vezbanje intervjua!

Pozdrav, :bye:

Evo da se i ja malo javim nakon duže vremena.

Papiri poslani 08.02. preko overseas expressa, zaprimljeni 11.02., a danas mi skinuli pare. Donivas još uvijek nisu skinuli, a predala je 2 mjeseca ranije. Koliko vidim nema nekog reda. Uf! :think:

Još uvijek mi se nitko nije javio niti na e-mail niti na neki drugi način. Šta se može očekivati nakon ovoga? Da li se sada dobiva AOR?

pozz

Manoylo, cestitam!!!

Ne vidim nista neobicno u svemu tome. Cini mi se da su ljudi na ovom forumu vec vise puta spominjali kako su im po nekoliko puta trazili iste stvari.

Sudski tumaci obicno izdaju prevod u vise primeraka, ako tumac kod koga si isao nije to uradio, zovi ga i zamoli da ti izda po jos jedan original. Trebalo bi da on sve prevode ima sacuvane i da ti to izda bez problema i bez dodatnih troskova.

Prevodioca nemoj da vodis jer oni upravo na tom razgovoru izmedju ostalog hoce da provere i tvoje znanje francuskog, odnosno da li je nivo koji si naveo u prijavi (i za koji si dobio odredjeni broj poena) realan ili ne. Ako vodis prevodioca, time im porucujes da ne govoris francuski i verovatno rizikujes da ti smanje poene, a samim tim sve moze da bude dovedeno u pitanje. Ja sam sigurna da je tvoj nivo sasvim zadovoljavajuci, oni ne traze da vladas perfektno jezikom, ali sigurno zele da vide da mozes da se snalazis. Pronadji pitanja koja najcesce postavljaju i spremi se, imas vremena. Nemoj da se plasis (znam da je lako reci!), ali imaj sve vreme na umu da oni zele da sve prodje kako treba i da ti izdaju taj famozni CSQ! Imigracioni program za kategoriju kvalifikovanih radnika ne postoji zato sto oni nama zele da ucine uslugu, vec zato sto smo im potrebni. Misli na to, spremi odgovore na pitanja i sve ce proci kako treba. Ne vidim nijedan razlog da bude drugacije.

Srecno, drzimo ti pesnice!

hey paukman! lepo je cuti te ponovo.

jeste se vi to preselili za albertu? bili ste u vankuveru, ako se dobro secam... mi bismo za edmonton, pa ako imas vremena, napisi kakvi su utisci

veliki pozdrav:)

Preseljenje je bilo ekonomske prirode, bolji i placeniji posao.
Iskreno Kalgari mi se vise svidja nego Vankuver, organizovaniji, nesto jeftiniji. Vrlo vrlo razudjen, centar je pro-evropski. Sve ostalo su kuce, jako malo zgrada.
Zima je stalno (evo vec danima oko -20 i danju i nocu), ali niko se ne zali, ni meni ne smeta previse.
Imao sam kolegu koji je iz Edmontona a ziveo je i u Kalgariju par godina. Kaze da je Edmonton jos razudjeniji nego Kalgari i jos vise kuca a jos manje zgrada. Nesto je hladnije tamo, mada nije previse daleko odavde 280km.

Iskreno Kalgari mi se vise svidja nego Vankuver, organizovaniji, nesto jeftiniji. Vrlo vrlo razudjen, centar je pro-evropski. Sve ostalo su kuce, jako malo zgrada.
Zima je stalno (evo vec danima oko -20 i danju i nocu), ali niko se ne zali, ni meni ne smeta previse.
Imao sam kolegu koji je iz Edmontona a ziveo je i u Kalgariju par godina. Kaze da je Edmonton jos razudjeniji nego Kalgari i jos vise kuca a jos manje zgrada. Nesto je hladnije tamo, mada nije previse daleko odavde 280km.

srecno na novom poslu, u novom gradu:)

ko se boji zime jos... ;)

mi smo predali po programu post-feb2008, pre-jun2010 - kada je lista imala 32 ili 35 zanimanja (zaboravilo se, ide vreme). prvo smo poslali u sydney (19.4.) pa smo onda 8.7. dobili prvi aor (to je bio mail u kome kazu primili smo vasu aplikaciju i traze sva dokumenta, tzv. 120 day letter), sve te papire smo poslali krajem oktobra za bec, iz beca su se prvo mailom javili i poslali taj drugi aor, nekoliko dana kasnije to pismo smo dobili i postom, a javili su se i mailom ponovo u razmaku od par dana da traze jos par papira. na e-cas pise da nas obradjuju od nov. 3.

ne razumem kako niste dobili drugi aor? po kom programu vi idete - FSW? ako ne idete po tom programu, sigurno se razlikuje procedura.

I mi idemo po FSW (post-feb2008, pre-jun2010) i to po drugi put. Prosli smo vec jednom celu proceduru i na zalost na finalnoj proceni u Vieni bili smo odbijeni. Ali ubrzo smo ispravili gresku, ponovo aplicirali , dobili AOR iz CIO, slali po drugi put u Vieni i sada opet cekamo. Mene cudi jer smo vec jednom prosli sve, to sto sada salju 2-gi AOR iz Viene. Prosle godine ako je sve bilo u redu sa aplikacijom i prodje se finalna procena u Vieni, dobijao se samo poziv za medical i to obicnom postom, nisu salali 2-gi AOR. Mozda je sada drugacije, ko bi ga znao. Kako i da je, nama ostaje da cekamo.

Pozz i srecno!

-m

Pozdrav i puno cestitki,
savetujem ti da sto pre nadjes profesora i uzmes privatne casove!Veruj mi da prava osoba moze da cini cuda pa sta kosta nek kosta!!!Samo napred zelimo ti sve naj najbolje!!!:lol:

Meni se mnogo svidja Kalgari i njjihov kaubojski mentalitet, skroz sam u fazonu sa njima, BC je suvise konzervativna, spora ... ali ***, ovde nam je toplijeee

Back