Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pretpostavljam da rade kao na traci, i tamo gde im se učini da nešto ne štima, ostave app sa strane, a to onda mora neko drugi da pogleda, pa ako i njemu nešto nije jasno, docs idu dalje i tako to šeta do poslednjeg, koji donosi definitivnu odluku (imam neko slično iskustvo, pa pretpostavljam da i kod njih to tako funkcioniše jer sve ide po nekoj liniji odgovornosti).

Zanima me posle koliko vremena mogu da dobijem novu informaciju na sajtu kanadske ambasade nakon informacije da je aplikacija uzeta u razmatranje, odnosno da nista od dokumenata ne fali. Zanima me koliko takvih informacija mozes da procitas dok ne dobijes konacan odgovor. Da li nakon tog prvog statusa koji govori da je aplikacija prihvacena ima jos nekih obavestenja do konacnog prihvatanja ili odbijanja, ili...? Hvala unapred puno na odgovorima

Slabo nesto oni to azuriraju...
Na primer, nama je na CAS pisalo samo "In process" i da je zapoceta obrada na taj dan kad je aplikacija stigla u Bec. Od tada, pa dok nam nisu odobrili vizu, samo to je stajalo, a nakon toga se promenilo, tako da pise samo ime i prezime, bez ikakvog statusa :)
Ako im treba nesto, uglavnom ces saznati preko e-maila/pisma/zvace te telefonom

Pozdrav svima!

Supruga, ćerka i ja uskoro šaljemo papire u Sydney (Federal Skilled Worker). Pre nego što to uradimo, potrebna nam je mala pomoć.

Plaćanje aplikacije ($1250), koliko znam, moguće je i Visa karticom. Pitanje za one koji imaju otvoren devizni račun u Intesa banci, a video sam da ih ima: "Da li je za plaćanje potrebna debitna (VIsa electron) ili kreditna (Visa classic) kartica?".

Pitanje za sve ostale: "Da li je neko od vas potvrdu "Proof of Funds" slao tek kada su je tražili (Sydney ili Beč), odnosno kada je aplikacija ušla u proceduru obrade?"

Hvala!

Pozdrav svima!

Supruga, ćerka i ja uskoro šaljemo papire u Sydney (Federal Skilled Worker). Pre nego što to uradimo, potrebna nam je mala pomoć.

Plaćanje aplikacije ($1250), koliko znam, moguće je i Visa karticom. Pitanje za one koji imaju otvoren devizni račun u Intesa banci, a video sam da ih ima: "Da li je za plaćanje potrebna debitna (VIsa electron) ili kreditna (Visa classic) kartica?".

Pitanje za sve ostale: "Da li je neko od vas potvrdu "Proof of Funds" slao tek kada su je tražili (Sydney ili Beč), odnosno kada je aplikacija ušla u proceduru obrade?"

Hvala!

Ja sam platila sa Visa Electron karticom i sve je bilo u redu!Sto se tice proof of funds,moje misljenje je da treba poslati sa aplikacijom.Steta bi bila da vrate aplikaciju zbog toga,pogotovo ako placas slanje DHL-om ili tako necim.Jeste tesko skrpiti taj novac u Srbiji,ali vredi potruditi se!Srecno sa aplikacijom!:)

Ako imate obe kartice (debitnu i kreditnu) bolje je poslati broj kreditne kartice, u svakom slučaju.

Proof of Funds se kao stavka nalazi na Visa office specific document checklist što znači da se mora poslati odmah, sa ostalom dokumentacijom. Ono što se, teoretski, jedino može poslati naknadno je Uverenje o nekažnjavanju, ali se savetuje da se pošalje odmah uz aplikaciju (za odrasle samo).

Dakle, sačekajte sa slanjem aplikacije dok ne sakupite sva dokumenta navedena u obe čekliste.

Pozdrav i srećno!

Evo ovako, malo i ja da vam se izjadam, to mi je svojevrsna terapija ::zelenko:

Poslati dokumeti za Quebec proceduru zastupniku u Montrealu, 23.07, a zaprimljeni u Becu 27.09.2010. Sta je dotle cekao, gadjacu ga.....
Elem, meseci i dani prolaze, pitam se samo sta je sada do mene, osim ucenja francuskog jezika. U smislu , da li zvanicno stize neko obavestenje na kucnu adresu/mail , nailazim samo na zid tisine.....

Zelim svima sto kracu i uspesnu proceduru do vize

Aleksandar

Poslati dokumeti za Quebec proceduru zastupniku u Montrealu, 23.07, a zaprimljeni u Becu 27.09.2010. Sta je dotle cekao, gadjacu ga.....
Elem, meseci i dani prolaze, pitam se samo sta je sada do mene, osim ucenja francuskog jezika. U smislu , da li zvanicno stize neko obavestenje na kucnu adresu/mail , nailazim samo na zid tisine.....

Aleksandar

Cekaj, jel si ti dobio bilo kakvo obavestenje (mail, pismo) od ambasade ili sva obavestenja idu preko zastupnika iz Montreala?
ja sam aplikaciju poslao 17.06., dobio sam AOR 22.07., zahtev za kopije diplome srednje skole (poslao sam im fakulteta u provom pismu) oko 15.09. i 22.10. poslednje pismo gde me obavestavaju da sam stavljen na listu cekanja za razgovor u Becu.

Ako do sada niste dobili nista, ne znam ***?!

@cokoladna

Ja stvarno ne znam sta ti je trebao taj zastupnik... To ti ni najmanje nece pojednostaviti i ubrzati proceduru, a kostace te i zivaca i novca. Ali dobro, sta je tu je. Nego reci mi, kako ti se zovu ti zastupnici/advokati, da li si ti proverio da li su upisani u advokatsku komoru, odnosno da nije u pitanju neka prevara ? Dva meseca mu je trebalo da posalje papire, pa nije Kvebek bas toliko daleko...

E, sad sam se setio da si pominjao Cohena... Ako je on, onda tvoj slucaj na nesrecu i nije neki primer "Shorter Processing Times" kojima se toliko hvale.
A obecavaju i "Peace of Mind" i "Avoid surprises", a da ne spominjem i "Increased Acceptance Rate" sto je cista glupost. Gde su im te statistike "koje ne lazu"? To se zove zaradjivati na tudjoj muci.

Nadam se da ces uskoro imati nekih pozitivnih novosti o svojoj aplikaciji.

Pozdrav :-)

-----
Nastavak:

Poslao sam mejl Campbel Cohen advokatskoj firmi, sa pitanjem da me upute na statisticke podatke na osnovu kojih tvrde sledece (u delu "Why Retain Campbell Cohen" na njihovom web sajtu):

"Increased Acceptance Rate
Statistics don't lie. You can submit an application for a Canada Immigration Visa on your own, but your chances of success are higher if you are represented by a qualified Canadian immigration lawyer."

Evo njihovog odgovora:
"Hello,
Thank you for contacting the Campbell Cohen Law Firm on Canadavisa.com.
Unfortunately, we are unable to answer your specific question. Please visit the Canadian government's immigration website at www.cic.gc.ca for more information regarding your particular immigration question."

Zanimljivo, zar ne? Verujem da je suvisno napomenuti da na sajtu www.cic.gc.ca nema naravno govora o tome.

U se i u svoje kljuse :-)

Poslednja izmena:

Aleksandar

Kako znas da su primili papire 27.09.? Koliko znam, oni ne salju obavestenje da su primili paket. Mozda je to bio AOR koji se dobija otprilike posle mesec i po dana od slanja prijave, pa je mozda advokat samo par nedelja kasnije poslao. Mozda da pitas zastupnika, ne znam kako funkcionise komunikacija sa njim i da li te o svemu obavestava.

Nemam poverenja u "zastupnike" bilo koje vrste, pogotovo u ovakvim situacijama, ali opet, znam da su ljudi i tako odlazili, pa se nadam da ce osim potrosenog novca sve drugo proci u najboljem redu. Svakako jos uvek nije proslo dovoljno vremena da bi panicio, a u krajnjem slucaju mozes da probas da ih kontaktiras, ne znam kakva je situacija sto se toga tice u Becu, ali mozes probati.

Bureau d'immigration du Québec à Vienne
c/o Canadian embassy
Laurenzerberg 2/1/2
A-1010 Vienna
AUSTRIA

Telephone : (43.1) 53138.3005
Fax : (43.1) 53138.3443
E-mail : E-mail form or biq.vienne@micc.gouv.qc.ca
(Remember to indicate your mailing address when you use E-mail)

Back