Ako bi neko mogo da mi odgovori na par pitanja, bio bi mi od velike pomoci

1. Da li zavrsene master studije garantuju maksimalan broj poena u procesu za iseljenicku vizu. Ako ne, od cega zavisi?
2. Da li se prave neke razlike izmedju fakulteta, npr, ovaj je zavrsio etf, on moze, a ovaj sto je zavrsio u cacku, on ne moze(konkretno za informacione tehnologije)
za kanadu, za ovaj proces, nije bitno koji si fakultet zavrsio - to moze kasnije biti vazno, tj. ne konkretno fakultet kao fakultet vec predmeti koje si slusao, programi po kojima je radjeno, itd. ako je za tvoje zanimanje potrebno da dobijes neku vrstu licence ili nesto slicno. posto je za mene it spansko selo, ne mogu ti vise od ovoga reci. ali, to je neki princip. nije kao za australiju gde se prvo radi assessment da li tvoje kvalifikacije minimalno pariraju njihovim.
zavrsene master studije ne garantuju max. broj poena a evo zasto: gleda se i koliko ti je godina trebalo da do diplome dodjes, pa ne samo ni to nego i koliko sati aktivne nastave (ne onaj broj sati koji se izracunavam na osnovu ESPB bodova jer tu ulaze i sati koje ulazes tokom citanja literature, ucenja, vezbanja, bla, bla, bas aktivna nastava je u pitanju, sedis u klupi i kao nesto radis

) si imao tokom master studija. imas to u onom guide za popunjavanje application, onaj veliki gde ide korak po korak kako se prijava popunjava, mozes da skines sa cic sajta, zaboravila sam kako se zove dokument tacno, ali mozda se neko drugi seca. taj minimum sati tesko ces, koliko ja znam, skupiti ovde u srbiji jer, ponovo, koliko ja znam, master studije su kod nas vikend studije i po predmetu nema vise od dvanaestak casova po semestru. neka me neko ispravi ako gresim, mozda nije tako na svim fakultetima ali nesto me ne greje sunce. da bi ti priznali master moras da prilozis program itd. ako prodjes prvi krug, sydney, i traze ti papire iz beca. tu se vidi koliko je nastave bilo. ako imas diplomu a nemas te godine, to verovatno imas, ali sati ce pre biti problem, onda sebi das poene za kategoriju direktno ispod toga, sto je ja mislim, koliko se secam 22 poena umesto 25. jako komoplikovano, znam. a tri poena za baciti nije. pa sad ti vidi

ili ja mozda gresim? nisam se previse unosila u problematiku jer imam phd ali na srecu ne i ovu vrstu problema.