@sweet darling, svaka cast za snaju! Ali, znamo svi koji je generalno problem za ljude koji idu u Kanadu sa nasih prostora, taj sto ce vecina da bira tamo poslove i selektuje, jako mali procenat bi radio "bilo sta" u pocetku, vecina ocekuje previse kao i da ce odmah sesti u fotelju, jer je takav sistem u Srbiji, po strategiji "da zavrsim fax, pa cu da sedim dok mi mama i tata ne nadju vezu, a pritom do 30 godine nisam imao nikakvog radnog islustva"- za ovo nisu krivi ljudi nego drzava je stvorila takvo stanje, a sad, kada svi cekaju nesto od drzave, drzavu nema pas za sta da ujede. Sad tek pocinje onaj poslednji stadijum tranzicije.
Ja znam jedna devojka mi je pricala, koja je bila u Kanadi 2 godine, ovo sam vec ranije pisao, a koja mi je pisala da za 2 godine nije mogla da nadje posao, te da je stalno aplicirala online. To je po meni nemoguce, jer, ako hoces da radis, i te kako ima posla, ali zavisi jesi li spreman da radis ono sto je ispod tvojih ocekivanja. Drugo, moja supruga, koja je rodjena Kanadjanka, iako je zavrsila dobar fax, da napomenem da je radila i u toku studiranja kao i vecina ljudi tamo, i kada je zavrsila, radila je shit poslove u pocetku, jer je takav sistem, bila je i sekretarica, radila i administraciju, da bi kasnije napredovala. Verujem da u Kanadi, neko ko je uporan i vredan i ima bar malo mozga, moze da ima sasvim solidan zivot, daleko bolji nego ovde. Necu da zalazim u to gde su ljudi opusteniji, gde se koliko radi itd.. Ali ako negde ne ide, ja sam za to da se menja nesto.
Srecno gde god da se odlucite da idete i samo pozitivno, bez obzira sta neki pisu ovde, od vas samih zavisi sve!