Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pozdrav svim forumasima, i cestitke svima koji su dobili vizu!!!!
Zahvaljujuci forumu i iskrenim savetima uspeo sam da sebe preokrenem od prvobitne zamisli da odem za Otavu a kako ne volim ni zimu preterano ne bih ni Toronto :)
Molba za savet: da li je Kelowna BC dobra ideja ili da razmisljam u daljem pravcu? Da li ste zadovoljni , neko ko je dosao vec tamo,priroda i sl.
Alternativa mi je za sada Victoria BC........

Sve naj
Aleksandar

pogledaj temu Kanada - preseljenje u Ontario - koji grad?
jedan od forumasa zivi u Kelowna

Pozdrav svima,

Imam pitanje vezano za samu selidbu u Kanadu, konkretno Toronto. Da li imate informacije u vezi same selidbe namestaja, licnih stvari, pokucstva. Da li neko izveo to?
Cuo sam da postoji neko iznajmljivanje kontejrnera ali da je skupo i da se isplati da se udruzi vise porodica. Ima li zainteresovanih ovde za tako nesto?

Hvala i pozdrav,
Janko

Za one koji zele da dobiju konkretne odgovore kako da se dobije viza, preko ovog sajta, mozete dobiti informacije.

Sretno

www.cic.gc.ca

Common menu bar
Français
Home
Contact Us
Help
Search
canada.gc.ca

Breadcrumb
Home

Immigrate the right way

1

2

3

4

Pause: Stop tab rotation

When immigrating to Canada, you don’t have to use an immigration representative to represent you.

Be informed
•Immigration consultants, lawyers, and other representatives – choose carefully◦Find an accredited consultant

•Types of fraud and how to report fraud
•Know your rights

Be prepared
•Learn how to immigrate to Canada
•Use our Come to Canada Wizard and find out if you are eligible to live, work, study in Canada

Partners

CIC is working with its partners to crack down on immigration fraud.

Canada
•Canada Border Services Agency
•Passport Canada
•Royal Canadian Mounted Police

International
•Australia
•United Kingdom
•United States
•New Zealand

Primary navigation (left column)

The Department
About Us
The Minister
Consultations
Media Centre

Come to Canada
Visit
Work Temporarily
Study
Immigrate
Refugees

Newcomers to Canada
Live in Canada
Work in Canada

Citizenship
Apply for Citizenship
Celebrate Citizenship
Citizenship Judges

Canadian Residents
Sponsor Your Family
Adopt a Child
Employers

Partner with Us
Multiculturalism
Educational Institutions
Service Providers
Volunteers

Resources
Publications
Application Forms and Guides
Audits and Evaluations
Research and Statistics
E-newsletter

Proactive Disclosure
Completed Access to Information Requests
Proactive Disclosure

Supplemental content (right column)

Video Centre

Combatting immigration fraud
Marriage Fraud. Don’t be a victim
Don’t get cheated by a crooked immigration consultant

Fraud Prevention Month

Priorities

Footer

Date Modified:2012-03-05
Top of Page

Important Notices

Pozdrav svima,

Imam pitanje vezano za samu selidbu u Kanadu, konkretno Toronto. Da li imate informacije u vezi same selidbe namestaja, licnih stvari, pokucstva. Da li neko izveo to?
Cuo sam da postoji neko iznajmljivanje kontejrnera ali da je skupo i da se isplati da se udruzi vise porodica. Ima li zainteresovanih ovde za tako nesto?

Hvala i pozdrav,
Janko

Ako sam razumeo dobro, Ti bi da preneses stvari svoje iz Srbije za Kanadu, Akom je to tacno postavljam ti pitanje da li je to i ekonomski i materijalno isplativo.

Sam namestaj i stvari i nije skupo u poredjenju sa Srbijom.

Ako nemas svoju kucu, vec ces rentirati, bilo bi dobro da se polako kucis, najvaznije je da imate dobre madrace i za to u Torontu ima u rasponu od 400$ do 2000$.
U Torontu kao i okolini ima IKEA, evropski namestaj, koji je nama vise prilagodjen ,narocito za stanove.

Posalji PP sta ustvari te Interesuje u Torontu kao i okolinu, pa cu pokusati da dam relevantbe informacije.

Pozdrav svima,

Hvala i pozdrav,
Janko

Ovo su dve domaće firme koje se bave uslugama prekookeanskih selidbi od vrata do vrata, obezbeđuju i pakovanje, kutije, savete,... Jednu sam kontaktirao za cenu, relacija NS - Ottawa vrata do vrata 2.900 eur. Ako nam odobre vizu i mi planiramo da selimo stvari. Naravno da u Kanadi ima kvalitetnih stvari, po raznoraznim cenama, ali se po meni isplati nosti stvari ukoliko su veće vrednosti od cene transporta i ako su kvalitetne. Mi na primer bi nosili stvari za koje bi nam u Kanadi bilo potrebno bar 6.000 cad, tako da nam se sa te strane isplati, plus bi preneli i gomilu stvari sentimentalnih vrednosti (dečije igračke, knjige, diskove, foto albume,...), što nam je veoma bitno, najviše zbog dece.

http://beocontrol.com/

http://www.selidbe-kocic.co.rs/index.htm

Ako niste na ovoj listi koju je boxetag postavio, onda otpisite FSW kategoriju. To je najuobicajenija kategorija dolaska u Kanadu.
Pregledajte po provinicjama sta svaka provinicja trenutno nudi u svojim programima.
Takodje ako vam neko moze obezbediti radnu dozvolu i na taj nacin mozete doci.
Naravno i ako se jedno od vas uda/ozeni za Kanadjanina/Kanadjanku.
Mozete doci ovde da studirate, uglavnom ljudi posle toga ostaju (u mojoj kompaniji x primera), jer koliko dugo studirate toliko dugo dobijete radnu dozvolu. Problem je naravno upisati studije i obezbediti novac tokom studija.

Francuski vam nije neophodan, osim ako idete u Kvebek. Moze biti koristan kod bodovanja.
Prijatelji vam mogu pomoci kad vec dodjete ovde, pre toga ne previse, osim ako vam mogu obezbediti posao na osnovu koga mozete dobiti radnu dozvolu.
Nije neophodno da se vencavate pre apliciranja, ali moracete dokazivati vasu vezu u svakom slucaju.
10K evra je , ja bih rekao na donjoj granici, ali to je samo moje misljenje.
Mi smo dosli sa 38/33 tako da u poredjenju sa nama imate jos vremena, to iskljucivo zavisi od vas.

Da ne bi sledeci put postavljali ova pitanja, predlazem da pazljivo iscitate sve sto pise na immigracionom sajtu, vecina pitanja ce se odgovoriti.
Srecno

Hvala na odgovorima. Nisam imao vremena da citam detaljno sve sa njihovog sajta, ali cu to uciniti. Inace, trudimo se da pokusamo da pokrenemo neki sopstveni posao u Srbiji, ali ako i posle toga budemo videli da svaki posao ispada Sizifov u ovoj zemlji, onda nam nema druge nego da trazimo alternativu, a Kanada to moze da bude. Videcemo sta ce nam reci prijatelji, imamo tu jednu prijateljicu koja je takodje profesor u gimnaziji u Kanadi, pa bi mozda ona mogla da pomogne u slucaju zaposlenja za devojku, a u tom slucaju kapiram da ako smo vencani, onda dobijamo ista prava iako ja nemam posao u startu. Videcemo. Hvala vam, praticemo ovu temu i ubuduce.

pozz svima,interesuje me odlazak za kanadu porodicno,imam suprugu i malu cerkicu 2god,zivimo u bosni,znam samo da formulare za iselj vizu treba poslati za bec jer su oni nadlezni za iseljenicke vize sto se tice bosne i srbije,e sad gdje da nabavim te formulare i dali se sta placa to kad posaljem,pokusao bih pa sta bog da,ovo je moja email adresa ako neko moze da me uputi nek mi se javi hvala vam unapred.

mladensavic664@hotmail.com

Ovo su dve domaće firme koje se bave uslugama prekookeanskih selidbi od vrata do vrata, obezbeđuju i pakovanje, kutije, savete,... Jednu sam kontaktirao za cenu, relacija NS - Ottawa vrata do vrata 2.900 eur. Ako nam odobre vizu i mi planiramo da selimo stvari. Naravno da u Kanadi ima kvalitetnih stvari, po raznoraznim cenama, ali se po meni isplati nosti stvari ukoliko su veće vrednosti od cene transporta i ako su kvalitetne. Mi na primer bi nosili stvari za koje bi nam u Kanadi bilo potrebno bar 6.000 cad, tako da nam se sa te strane isplati, plus bi preneli i gomilu stvari sentimentalnih vrednosti (dečije igračke, knjige, diskove, foto albume,...), što nam je veoma bitno, najviše zbog dece.

http://beocontrol.com/

http://www.selidbe-kocic.co.rs/index.htm

Nositi stvari iz Srbije u Kanadu je ludost. Ako ne zaradis u prvih par godina za bolje stvari nego te sto imas, dzaba si doso... ili ti sto bi se reklo kume, dzaba si krecio. Najbolje je da prodas stvari u Srbiji za trecinu cene. U svakom slucaju bolje je i ostaviti stvari, iz jednog najprostijeg razloga., ako se slucajno vratite kuci da ne moras da ih saljes opet nazad :)

Nositi stvari iz Srbije u Kanadu je ludost. Ako ne zaradis u prvih par godina za bolje stvari nego te sto imas, dzaba si doso... ili ti sto bi se reklo kume, dzaba si krecio. Najbolje je da prodas stvari u Srbiji za trecinu cene. U svakom slucaju bolje je i ostaviti stvari, iz jednog najprostijeg razloga., ako se slucajno vratite kuci da ne moras da ih saljes opet nazad :)

To je tvoje mišljenje. Naglasio sam da se isplati ako su stvari velike vrednosti. I ovde sam ih zaradio za 3 godine, pa ne sumljam i da ću tamo. Poenta je da neću da nešto plaćam dva puta, što bi davao ponovo pare za kompletno opremanje stana, kada mi je sav nameštaj nov i kvalitetan, pre ću ga preseliti, a pare ću, umesto za ponovnu kupovinu nameštaja, posteljine, posuđa, biciklova, sanki, klizaljki, dečijih igračaka,... utrošiti za nešto pametnije, na primer za tu razliku mogao bih kupiti dobar auto. A da razmišljam o povratku u Srbiju, ne bi ni ulazio u ovu proceduru :)

Matematika je jednostavna, staviš na jednu stranu koliko vrede stvari koje imaš, ili koliko bi te koštalo da ih ponovo kupiš u Kanadi, na drugu stranu troškove transporta, pa ako je razlika značajna isplati se da šalješ, barem ja tako razmišljam :)

Da li iz Beca salju potvrdu da je tvoja aplikacija stigla kod njih?
Pre tri nedelje sam dobio PER iz CIO i od tada nista.
U ecas pise samo da su primili moj fajl u CIO.
Da li uopste da ocekujem nesto ili je sledeci zahtev za lekarski pregled?

Pre PERa sam bio cool, a sada svaki dan otvaram ecas. Ponadao sam se da ce sve brzo da se zavrsi :)

Ne dobija se potvrda da je stigla. Moze da bude odmah medical a mogu ti traziti i neka dokumenta. Mi smo dobili medical mesec i po posle PER-a. Nikakva dokumenta u medjuvremenu nisu trazili. Sve vreme je pisalo "we have received your application..." i onda se odjednom 19.januara pojavilo "we started processing your application...". Na listu za medical je pisalo da je izdat 20.januara jedino sto je malo vise putovao do nas. Koliko ja kapiram, ako je aplikacija uredna, ubrzo posle ove druge linije izdaju medical. Naravno, ovo ne mora da vazi za vasu aplikaciju, samo eto ja sam zapazio kod par VO Vienna slucajeva ovakav sablon.

Pre PERa sam bio cool, a sada svaki dan otvaram ecas. Ponadao sam se da ce sve brzo da se zavrsi :)

Mi nismo nista dobili posle PER-a do lekarskog, a ni do dan danas nisu azurirali podatke na E-CAS (stoji samo da su primili aplikaciju) a viza nam je vec u pasosima :)
Tako da nemoj da se opterecujes sa proveravanjem, to sam i ja radila ali uzalud :)

Nama se status uredno menjao, pa je tako posle PER-a stajalo RBVO (kada je aplikacija stigla u Beč).
By the way, čestitamo za PER! Eto i viza pre leta. ;)

Pozdrav!

To je tvoje mišljenje. Naglasio sam da se isplati ako su stvari velike vrednosti. I ovde sam ih zaradio za 3 godine, pa ne sumljam i da ću tamo. Poenta je da neću da nešto plaćam dva puta, što bi davao ponovo pare za kompletno opremanje stana, kada mi je sav nameštaj nov i kvalitetan, pre ću ga preseliti, a pare ću, umesto za ponovnu kupovinu nameštaja, posteljine, posuđa, biciklova, sanki, klizaljki, dečijih igračaka,... utrošiti za nešto pametnije, na primer za tu razliku mogao bih kupiti dobar auto. A da razmišljam o povratku u Srbiju, ne bi ni ulazio u ovu proceduru :)

Matematika je jednostavna, staviš na jednu stranu koliko vrede stvari koje imaš, ili koliko bi te koštalo da ih ponovo kupiš u Kanadi, na drugu stranu troškove transporta, pa ako je razlika značajna isplati se da šalješ, barem ja tako razmišljam :)

Ako si ti uspeo da sve te stvari zaradis u Srbiji za 3 godine, ne znam onda, koliko ce Kanada da te obraduje...

izvini htjeo sam te nesto zamolit,jer vidim da si poslao aplikaciju za bec,dali bi mi rekao gdje da nabavim tu aplikaciju mislim za iseljenicku vizu za mene i porodicu( suprugu i cerkicu)i kako se to salje na koju adresu,jel sta treba da uplatim i gdje.ja nazovem ambasadu u bg,i cim im spomenem iseljenicku vizu kazu mi nazovi bec,nisu oni nadlezni za iseljenicke vize,pa vas molim da mi malo pomognete da me uputite.ako nije problem da mi odg na mail
mladensavic664@hotmail.com ili moze sms na 0645337126

:(

izvini bil me htjeli uputiti,kome da se obrati za iseljenicku vizu za kanadu,kad nazovem bg kazu mi da nisu nadlezni oni nego bec i da njih zovem a nisam u mogucnosti njih zvati,ja bih zeleo znati gdje da nabavim aplikaciju za iseljenicku vizu i kako da je posaljem za bec i placali se to sta,kolko sam cuo da de obrada aplikacija u becu placa,meni treba aplikacija za mene i porodicu.ovo je moj mail mladensavic664@hotmail.com:(

izvini bil me htjeli uputiti,kome da se obrati za iseljenicku vizu za kanadu,kad nazovem bg kazu mi da nisu nadlezni oni nego bec i da njih zovem a nisam u mogucnosti njih zvati,ja bih zeleo znati gdje da nabavim aplikaciju za iseljenicku vizu i kako da je posaljem za bec i placali se to sta,kolko sam cuo da de obrada aplikacija u becu placa,meni treba aplikacija za mene i porodicu.ovo je moj mail mladensavic664@hotmail.com:(

Pogledaj ovde, trebalo bi da imaš većinu informacija gde se i šta šalje: http://www.cic.gc.ca/english/ to je zvaničan sajt za imigraciju u Kanadu.

Sve informacije vezano za iseljenje se nalaze na ovom zvanicnom sajtu Kanadske vlade http://www.cic.gc.ca/english/
Procitaj detaljno jer sve sto te zanima mozes naci ovde...

Srecno

:bye:

Nije sve u parama

Ovde bogami jeste. U svakom slucaju 123456789 uglavnom nema pojma sta prica ;-) ali je ovoga puta u pravu.

Nositi namestaj u Kanadu je ludost. Ne znam gde se selis, ali ne zaboravi da je real estate u Torontu uzasno skup i stanovi mali. Moze biti da ti i sav namsetaj nece stati. Ovde lako stanovi kostaju mesecno koliko i tvoj namestaj. Dobro razmisli sta radis.

Back