Ovo sigurno nije tacno, takvi motori su relativno jednostavni i do sada su napravljeni u milion varijanti.
Energiju iz turbulencija talasa?
100% nemoguce.
NIsta ne radi bez potrosnje energije, vidljive ili nevidjlive.
OPet, 100% nemoguce.
Ne mozes, zato sto perpetuum mobile nije moguc po zakonima Svemira.
Da nije to onaj Veljko Milkovic (ili tako nesto)?
Ako jeste, PRAVI inzinjeru su ga razbucali....
da da i sam te brije....
Pa osim sto je vecina stvari koju si ovde naveo fizicki nemoguca, sigurno da ne znamo.....
Nemoguca PO TOME sto TI znas?????
ili po ZAKONIMA fizike KOJA su SVETO PISMO za TEBE??????
-Sto se tice automobila, AKo si TI u pravu, zasto takav automobil nije vec na nasim putevima????????????
-Tako je.Energiju iz turbulencije talasa turbinom koja tu turbulenciju iskoristava veoma velikim procentom.
-AKO nesto radi, "BEZ" energije,zar nikada nisi pomislio da radi troseci nama NEPOZNATU vrstu energije??????Ili je opet fzika, kakvu danas poznajemo SVETO PISMO?????
-Sto se tice pumpe za vodu, skiciracu model, pa cu ga postavi6ti vrlo brzo.Precrtacu ga iz jedne DECIJE enciklopedije tehnike.
-Ne znam kako se precizno zove covek, samo znam pricu o tome kako je odavno u Americi gde je POKAZIVAO svoje masine na vodu(u vreme kada sam to pratio).
-Sto se tice zileta, to je cak skoro opstepoznato.U Ceskoj je tip USPEO da patentira ostrenje zileta uz pomoc piramide(mislim da nije rec o istim osobama).
Nacin na koji to funkcionise mozes i sam proveriti.Napravi umanjeni model Keopsove piramide(od kartona, drveta, plastike).Strane piramide okreni prema stranama sveta.
Na jednoj trecini visine piramide postavi zilet tako da mu ostrica bude okrenuta stranama sveta(izvinjavam se zbog toga sto ne znam kojim, jer sam davno citao knjigu o tome, i sam proverio.Ali napravite model pa postoje samo dve varijante istok-zapad, sever-jug).Ostavite tup zilet tako namesten da prenoci,sutradan ce biti ostar.
Nacin i dimenzije piramide, kao i ovu pricu moze procitati u knjizi "tajne piramida" od Vukovica, ili Vucinica(davno bilo pa sad ne pamtim, a mrzi me da guglam.
Poenta ove price je samo u tome da svuda oko nas postoji veoma mnogo stvari koje ne poznajemo, i za koje ne znamo, a koje RADE, iako ne znamo kako.
Celokupno znanje covecanstva je samo malo ostrvo u beskonacnom moru nepoznatog.Duznost svake generacije je da tom moru otme jedan deo kopna.
C.Hajgens 16.vek
PS

ogledao sam ponovo moj komentar, posebno deo oko pumpe za vodu.Malo sam se nespretno izrazio jer sam rekao bez utroska energije, PREVASHODNO misleci da je napravio pumpu koja je dovela vodu do sela bez vode, i bez struje koja je pokrece.Samo snagom vode koju pumpa.
Izvinjavam se na nenamerno lose odabranom recniku.
Da ne bih skicirao, slikacu semu koliko sutra, pa cu postaviti sliku.