Kako da ustedite ne skupom gorivu?

Ovo sigurno nije tacno, takvi motori su relativno jednostavni i do sada su napravljeni u milion varijanti.

Energiju iz turbulencija talasa?

100% nemoguce.
NIsta ne radi bez potrosnje energije, vidljive ili nevidjlive.

OPet, 100% nemoguce.

Ne mozes, zato sto perpetuum mobile nije moguc po zakonima Svemira.

Da nije to onaj Veljko Milkovic (ili tako nesto)?
Ako jeste, PRAVI inzinjeru su ga razbucali....

da da i sam te brije....

Pa osim sto je vecina stvari koju si ovde naveo fizicki nemoguca, sigurno da ne znamo.....

Nemoguca PO TOME sto TI znas?????
ili po ZAKONIMA fizike KOJA su SVETO PISMO za TEBE??????
-Sto se tice automobila, AKo si TI u pravu, zasto takav automobil nije vec na nasim putevima????????????
-Tako je.Energiju iz turbulencije talasa turbinom koja tu turbulenciju iskoristava veoma velikim procentom.
-AKO nesto radi, "BEZ" energije,zar nikada nisi pomislio da radi troseci nama NEPOZNATU vrstu energije??????Ili je opet fzika, kakvu danas poznajemo SVETO PISMO?????
-Sto se tice pumpe za vodu, skiciracu model, pa cu ga postavi6ti vrlo brzo.Precrtacu ga iz jedne DECIJE enciklopedije tehnike.
-Ne znam kako se precizno zove covek, samo znam pricu o tome kako je odavno u Americi gde je POKAZIVAO svoje masine na vodu(u vreme kada sam to pratio).
-Sto se tice zileta, to je cak skoro opstepoznato.U Ceskoj je tip USPEO da patentira ostrenje zileta uz pomoc piramide(mislim da nije rec o istim osobama).
Nacin na koji to funkcionise mozes i sam proveriti.Napravi umanjeni model Keopsove piramide(od kartona, drveta, plastike).Strane piramide okreni prema stranama sveta.
Na jednoj trecini visine piramide postavi zilet tako da mu ostrica bude okrenuta stranama sveta(izvinjavam se zbog toga sto ne znam kojim, jer sam davno citao knjigu o tome, i sam proverio.Ali napravite model pa postoje samo dve varijante istok-zapad, sever-jug).Ostavite tup zilet tako namesten da prenoci,sutradan ce biti ostar.
Nacin i dimenzije piramide, kao i ovu pricu moze procitati u knjizi "tajne piramida" od Vukovica, ili Vucinica(davno bilo pa sad ne pamtim, a mrzi me da guglam.
Poenta ove price je samo u tome da svuda oko nas postoji veoma mnogo stvari koje ne poznajemo, i za koje ne znamo, a koje RADE, iako ne znamo kako.

Celokupno znanje covecanstva je samo malo ostrvo u beskonacnom moru nepoznatog.Duznost svake generacije je da tom moru otme jedan deo kopna.
C.Hajgens 16.vek

PS:Pogledao sam ponovo moj komentar, posebno deo oko pumpe za vodu.Malo sam se nespretno izrazio jer sam rekao bez utroska energije, PREVASHODNO misleci da je napravio pumpu koja je dovela vodu do sela bez vode, i bez struje koja je pokrece.Samo snagom vode koju pumpa.
Izvinjavam se na nenamerno lose odabranom recniku.
Da ne bih skicirao, slikacu semu koliko sutra, pa cu postaviti sliku.

Poslednja izmena:
Nemoguca PO TOME sto TI znas?????
ili po ZAKONIMA fizike KOJA su SVETO PISMO za TEBE??????

Upravo tako, po zakonima fizike.

-Sto se tice automobila, AKo si TI u pravu, zasto takav automobil nije vec na nasim putevima????????????

Zato sto je industrija naftni derivata i dalje dominanta.
Bas sam pre neki dan gledao na TV japanski automobil i koji sipas vodu i on pici.
I niko nije ubijen.

-Tako je.Energiju iz turbulencije talasa turbinom koja tu turbulenciju iskoristava veoma velikim procentom.

Pa sta je turbolencija talasa?

-AKO nesto radi, "BEZ" energije,zar nikada nisi pomislio da radi troseci nama NEPOZNATU vrstu energije??????Ili je opet fzika, kakvu danas poznajemo SVETO PISMO?????

Ako neki oblik energije moze da se iskoristi, to samo po sebi podrazumeva da je taj oblik energije poznat, inace ne bi mogao da se iskoristi.
Mislim, znam i ja da postoji kineski jezik, al dzaba mi da pricam na kineskom kada ga ne znam.

-Sto se tice zileta, to je cak skoro opstepoznato.U Ceskoj je tip USPEO da patentira ostrenje zileta uz pomoc piramide(mislim da nije rec o istim osobama).
Nacin na koji to funkcionise mozes i sam proveriti.Napravi umanjeni model Keopsove piramide(od kartona, drveta, plastike).Strane piramide okreni prema stranama sveta.
Na jednoj trecini visine piramide postavi zilet tako da mu ostrica bude okrenuta stranama sveta(izvinjavam se zbog toga sto ne znam kojim, jer sam davno citao knjigu o tome, i sam proverio.Ali napravite model pa postoje samo dve varijante istok-zapad, sever-jug).Ostavite tup zilet tako namesten da prenoci,sutradan ce biti ostar.

Probao, napravio model.
Zilet se nije naostrio, jabuka je istrulila, mleko se ubudjalo.
A probali su i MythBusters i opet nista.
U stvari, postoji jedna teorija o ostrenju zileta NA VAZDUHU, a zasniva se na oksidaciji tanke ivice zileta.

PS:Pogledao sam ponovo moj komentar, posebno deo oko pumpe za vodu.Malo sam se nespretno izrazio jer sam rekao bez utroska energije, PREVASHODNO misleci da je napravio pumpu koja je dovela vodu do sela bez vode, i bez struje koja je pokrece.Samo snagom vode koju pumpa.

Pumpa pumpa vodu uz pomoc te vode i onda tu ISTU vodu distribuira dalje?
Tesko da to moze,

Probao, napravio model.
U stvari, postoji jedna teorija o ostrenju zileta NA VAZDUHU, a zasniva se na oksidaciji tanke ivice zileta

E, sad.........ko laze?
I ja sam probao, i naostrio zilet.
Reci ces da lazem?
Ja cu reci da ti mozda nisi nesto dobro uradio....

Probao, napravio model.
U stvari, postoji jedna teorija o ostrenju zileta NA VAZDUHU, a zasniva se na oksidaciji tanke ivice zileta

E, sad.........ko laze?
I ja sam probao, i naostrio zilet.
Reci ces da lazem?
Ja cu reci da ti mozda nisi nesto dobro uradio....

Aja cu ponoviti ono o oksidaciji ivice zileta na vazduhu.
Da li si probao isto to BEZ piramide?

e ku*ac.........
na ovom racunaru nemam word, pa ne mogu da pogledam onaj fajl sto si poslao.......
gledam ga sutra tokom dana......

imas tu celu biblioteku zanimljivih knjiga.......Sad, posto si ti "dete" nauke, mozda ti i nece biti toliko zanimljive.........
Ovaj stranicu sto sam ti poslao, je.........Nisam ni ja proverio, ali vrlo brzo hocu, jer slucajno imam uslove za to.....

Kao prvo da znaš da postoji temperatura na kojoj se i benzin "smrzava", kao i sve druge tečnosti (prelazak u čvrsto agregatno stanje).Da nisi vozio na toj temperaturi? Pre ce se zalediti blok sa antifrizom nego benzin
Kao drugo lepo piše "radi na manjim temperaturama ispod nule", a to se odnosi na to da kola možemo da "upalimo" umesto na -15, na -30 na primer.Ako je akumulator dobar sto ne bi palio i na -30
Kao treće "bude bolje" je objašnjeno u zagradi, i tačno se tamo kaže na šta se to odnosi.Ovo mora da su neki masinski izrazi...
Kao četvrto postoje dokumenti, da su loša kola znatno dobila na performansama, kao da su bila kod majstora (kao ljudi kod doktora).Ovo bi otvorilo samo novu temu o stapu i kanapu
Kao peto "ponešto oće da se zaleči" od MPG kapsula.Ovo mora da su ponovo neki masinski izrazi...
Kao šesto moja struka nisu motorna vozila, ali pokušavam ljudima da dam primere, koji će im razjasniti neke stvari. Ako nisu zasto pricas kao da jesu?
Kao sedmo "nije cilj teme traženje pravopisnih grešaka, i nenaučnog izražavanja", već pomaganje ljudima da shvate o čemu se radi (ja to ovde radim bez materijalnog interesa)Onda davati cinjenice kakve jesu a ne neke izmisljene i proizvoljne(a pravopisne greske samo govore o znanju iz oblasti;), a nečiji cilj je odgovaranje ljudi da probaju bilo šta novo, odnosno da onemoguće ljude koji se trude da uspeju u nekim poslovima.
A obicno je to licna materijalna dobit, a ne zelja da se nekom omoguci da se jeftinije vozi, ili jeftinije kupuje, razumece onaj koji treba...

Juce mi je dosla rodjena sestra na odmor koja zivi u Grckoj vec 13 godina a radi na prodaji auto delova i kozmetike. Kaze da prodaju neki deo kao magnet koji se stavlja na crevo za dovod goriva i da na neku foru to razgradjuje gorivo i smanjuje potrosnju cak i do 30 %. Kaze da su musterije to vec probale, da stvarno reaguje i da dolaze i kupuju za prijatelje i rodjake a kosta kod njih 110 eura. Rece mi juce kako se to zove ali sam sad zaboravio a koliko se secam to ima i kod nas da se kupi. Bila je reklama svojevremeno na tv-u

MagnaFuel...kod nas se pojavilo pre dosta godina i od tad nikakvog booma...a ne mislim na bum u kolima;)
S obzirom da si taxista slabo si upucen...
Mozda je u teoriji to i izvodljivo ali taj magnet(dva komada) su siroki 1-2cm, a benzin kroz crevo ide dosta brzo-jednostavno taj magnet nema toliku energiju i vreme da modifikuje benzin na molekularnom nivou(on navodno "grozdove" molekula benzina razbija te bolje sagoreva.U vise emisija je ispitan i sta da vam kazem:thumbdown:
Sve je već komentarisano, i mrzi me opet o tome da se nadovezujem...:whistling:
E u ovoj temi ne ostvarujem nikakvu materijalnu dobit (ostvarujem korišćenjem proizvoda), ali volim da se raspravljam...
Ko kaze da se odnosi na tebe;)

E ljudi bre, kakvi magneti, jel ste vi culi nekad za ono dijametnetici, paramagnetici i ostale koji se tako ponasaju zahvaljujuci svojoj strukturi molekula.
Znaci NIKAKAV magnet nece da doprinese boljem iskoriscenju goriva.

Tako da Jerotije, koristi kvalitetnije gorio (haha) ili plin i motor ce ti duze ziveti.

Sipao sam nocas jednu tabletu u pola rezervoara. Videcemo sta se desava al eto da kazem da ovo nije novina. U spontanom razgovoru sa kolegama taksistima sam saznao da neki ovo vec koriste i da stvarno reaguje. Konkretno, kolega koji vozi Citroen C-5 je smanjio potrosnju sa 8 na 7 litara [tako mu pokazuje na kompjuteru a drugome je prestala da se cuje jedna dizna od kada je poceo da koristi ove tablete. Kaze da je prostudirao sve pre nego sto je poceo da ih koristi, da su tablete neka vrsta kristala [tako sam ja razumeo] i da preciscavaju rezervoar, dizne, katalizator i ceo sistem u motoru. Kaze da nije prvenstveno namenjeno za smanjenje potrosnje ali da je i to jedna od osobina. Auto bolje ide kad nema prljavstine, garezi....a samim tim i manje trosi. Eto to su iskustva nekih mojih kolega a ja cu Vam za 6-7 dana izneti moje iskustvo. Nadam se najboljem. Pozz

Back