Kako da ustedite ne skupom gorivu?

A znate li da je vec izmisljen lek protiv secerne bolesti. Obicna, najobicnija injekcija. Ubrizga se i NEMA VISE. Ali, nikada nece izaci na svetlost dana
a143.gif
jer milioni i milioni ljudi sirom sveta prave hranu za dijabeticare. Milioni i milioni ljudi na svetu ce ostati bez posla
c016.gif
ako pocne proizvodnja

@Kosta

Ako je to sve sto kazes istina, a nema razloga da ne verujemo, ipak si to procitao na internetu, onda mozemo ocekivati da doticnog naucnika koji je izmislio tablete(a mozda i prodavce istih) neko ubije, ako ne iz prve onda iz N-tog pokusaja. Ili ce neko(drzaci monopola na gorivo) jednostavno otkupiti patent i zaturiti ga negde. Cek, cek pa to se nije desilo...:dash:

:bye:

Sta bre da zazivi, da li ti znas od kad se to prodaje?
Ja sam prvi put cuo(i video) pre jedno 9-10godina i to kod nas...
I zasto nije zazivelo? Mora da je zato jer uspesno radi obecano(30% ustede)...

Pa pun ti je Tempo,Metro i ostali muckalica tipa OctanBooster, ali na njima ti nigde ne kaze usteda goriva 30% vec bolje performanse;)

Znate li za Italijana(ne mogu sad da trazim po net-u, a i necu da trazim za vas "neverne tome") koji je sedmi dan posto je podneo zahtev za dobijanje patenta za automobil na vodu poginuo u iznenadnom pozaru u svojoj kuci?I kako je kompletna dokumentacija nestala?

Ovo sigurno nije tacno, takvi motori su relativno jednostavni i do sada su napravljeni u milion varijanti.

Znate li za rusa, akademika,koji je izmislio turbinu koja moze da prozvodi energiju iz bilo kakve turbulencije talasa, koji je preziveo 7 atentata?

Energiju iz turbulencija talasa?

Culi ste za price o indukcionom motoru(cak ga je i gazda Jezda pominjao) koji radi bez VIDLJIVE potrosnje energije?

100% nemoguce.
NIsta ne radi bez potrosnje energije, vidljive ili nevidjlive.

Znate za nekoliko sela u Srbiji(bila je o tome i emisija na tv-u pre 15-ak godina) koje je nas inzinjer snabdeo pumpama na vodu koje rade bez utroska energije, i time doveo vodu do njih?

OPet, 100% nemoguce.

A princip rada takve pumpe mozete naci u svakoj enciklopediji tehnike?

Ne mozes, zato sto perpetuum mobile nije moguc po zakonima Svemira.

Znate za naseg coveka o kojem je pisalo pre nekoliko godina, koji je patentirao niz aparata pokretanih vodom?

Da nije to onaj Veljko Milkovic (ili tako nesto)?
Ako jeste, PRAVI inzinjeru su ga razbucali....

Culi ste za tipa koji je patentirao zilet koji se SAM ostri, te proizvod prodao za ogromne pare vilkinsonu, koji je patent jednostavno sakrio?

da da i sam te brije....

Verujem da mnogo od ovoga ne znate, jer je i cenzura informacija o takvim stvarima veoma velika.

Pa osim sto je vecina stvari koju si ovde naveo fizicki nemoguca, sigurno da ne znamo.....

Ma Kosto, gde se namesti kao žrtva. Treba neku novu temu da otvoriš kao "verovali ili ne", i tamo im objasniš i dokumentuješ stvari koje iznosiš. Stvar je u tome što se do takvih dokumenata ne dolazi tako lako, i pitanje je da li se isplati ulagati trud i vreme...
A mnogi forumaši uživaju da protivureče, i to je neizbežno. Čak i kada im dokumentuješ sve šta je potrebno, opet neće da se javno izvine i priznaju da nisu bili u pravu...

Ma Kosto, gde se namesti kao žrtva. Treba neku novu temu da otvoriš kao "verovali ili ne", i tamo im objasniš i dokumentuješ stvari koje iznosiš. Stvar je u tome što se do takvih dokumenata ne dolazi tako lako, i pitanje je da li se isplati ulagati trud i vreme...
A mnogi forumaši uživaju da protivureče, i to je neizbežno. Čak i kada im dokumentuješ sve šta je potrebno, opet neće da se javno izvine i priznaju da nisu bili u pravu...

A i ti nisi pohadjao casove fizike kada je bilo vreme?
Koliko se secam, ti si neki masinac?
E pa, ako stvarno jesi, zalosno je sto mislis da je moguce dobiti energiju iz nicega.....

POlako, polako, sacekajte malo da dobijem i probam te tablete pa da vidimo sta je istina. Aj ovo gore sto pise mozda jeste a mozda i nije tacno ali za tablete za smanjenje potrosnje cemo videti. Moj auto trosi 12-13 l na 100 km u gradu gde god da mu sipam gorivo. Ako uspem da skinem bar na 11 ako ne vise onda vredi. Tablete mislim da nisu skupe [2-3 eura koliko se secam za ceo rezervoar]. Strpite se malo
c016.gif

A i ti nisi pohadjao casove fizike kada je bilo vreme?
Koliko se secam, ti si neki masinac?
E pa, ako stvarno jesi, zalosno je sto mislis da je moguce dobiti energiju iz nicega.....

Jesam li ja negde spomenuo energiju, ili bilo šta od onih navedenih stvari? Energija se ne može stvoriti, ni uništiti, već samo kruži iz jednog oblika u drugi, kolko ja znam. Samo sam rekao da treba imati drugačiji pristup...

...i verovati u pumpe koje rade na nista;)

@Jerotije
Da bi test iole bio uspesan neko treba da ti stavi tablete u rezervoar bez tvog znanja..Jer je u ljudskoj psihi da blaze vozi i vise obraca paznju ne bi li primetio tu ustedu...a onda se vracamo na ono moje da se usteda ostvari ekonomicnom voznjom...
Budes li koristio tablete godinu dana, nista se nece desiti, a prva tura stvarno stedela benzin:eek:

Jesam li ja negde spomenuo energiju, ili bilo šta od onih navedenih stvari? Energija se ne može stvoriti, ni uništiti, već samo kruži iz jednog oblika u drugi, kolko ja znam. Samo sam rekao da treba imati drugačiji pristup...

Mozes ti da mu pristupas koliko hoces, ali da napravis uredjaj koji ne trosi energiju ili kome je efikasnost 100% nikada neces moci....a to je ono sto ti branis.

...i verovati u pumpe koje rade na nista;)

@Jerotije
Da bi test iole bio uspesan neko treba da ti stavi tablete u rezervoar bez tvog znanja..Jer je u ljudskoj psihi da blaze vozi i vise obraca paznju ne bi li primetio tu ustedu...a onda se vracamo na ono moje da se usteda ostvari ekonomicnom voznjom...
Budes li koristio tablete godinu dana, nista se nece desiti, a prva tura stvarno stedela benzin:eek:

Prijatelju, ako stavim te tablete u rezervoar neznam zasto bih vozio blaze ili bi ga przio ? Vozim svoj auto konstantno isto i vec sam rekao da mi je potrosnja 12-13 l na 100 km a gorivo sipam gde god stignem [plin]. Nikad mi nije trosio 15 niti se smanjila potrosnja na 10 litara osim zimi kada se grejem i to je ok. Ne kazem da su te tablete prava stvar i nisam spreman ni 5 dinara da dam za njih dok ne vidim dali to stvarno reaguje a posto mi je miodragm2 ponudio da ce mi poslati par komada za probu ja cu Vas obavestiti dali je ovo samo "buva" ili je stvarno potrosnja 10-20 % manja. Nerazumem se u energiju i uvek sam imao u skoli poklonjenu dvojku iz fizike ali tvrdim da treba probati. Pozdrav

Kad Vam nije dobro, odete kod doktora, on Vam prepiše tablete, Vi popijete, i bude Vam bolje. I niko se ne upita što je to tako. Kako li to radi ako neko od Vas zna da objasni do u najsitniji proces, svaka mu čast.
I ovde se radi o tabletama, samo od kojih kolima bude bolje. Ko hoće nek proba, ko neće ne mora...

Kad Vam nije dobro, odete kod doktora, on Vam prepiše tablete, Vi popijete, i bude Vam bolje. I niko se ne upita što je to tako. Kako li to radi ako neko od Vas zna da objasni do u najsitniji proces, svaka mu čast.
I ovde se radi o tabletama, samo od kojih kolima bude bolje. Ko hoće nek proba, ko neće ne mora...
Znaci svaka tableta je delotvorna, nije bitno kako-necemu sluzi!?! Cika doca uvek prepisuje jednu te istu tabletu misteriozne sadrzine za sve bolesti.
Tebi ako nije jasni kako lekovi lece imas ozbiljan propust u opstem obrazovanju;)

Poenta, kad autu "nije dobro" (vrlo strucan masinski izraz) on ide kod majstora ili u servis, a ne prepisuju mu se injekcije ili tableta:dash::dash::dash:

Zamisli, dajte autu ujutro i uvece po dve na prazan rezervoar, za par dana bice mu bolje i ponovo ce juriti kao nekad:super::rotf:
RUN BOY, RUN!!!

Poslednja izmena:
Kao što kad ljudima nije dobro pa popiju tabletu, pa im bude bolje, tako i autu kad dobije MPG kapsulu bude bolje (postiže veću brzinu, bolju vuču, lakše se pali, radi na manjim temperaturama ispod nule, ostvaruje duži radni vek delova, manje zagađuje okolinu, gorivo se teže smrzne, bolje se vrši rasprašivanje goriva, bolje se vrši sagorevanje goriva...) A kad ljudi ne jedu, ne mogu da žive, a isto i auto bez goriva, ne može da ide... Zbog takvih upoređenja moram tako da pričam, da se ne bavim "stručnim izrazima", jer onda bi morao po ceo dan da sedim za računarom i objašnjavam sve i svašta. I ovako nemam vremena... Ko hoće nek se prijavi na stručne konsultacije, pa možda opet i počnem da dajem časove iz neke oblasti, ako procenim da ima efekta...
A što se tiče propusta u obrazovanju, pokušao sam da Vam nadomestim, nekim objašnjenjima o MPG kapsulama, da je sve to moguće, a i davanjem putanja da se edukujete sami... www.vojan.myffi.biz

Poslednja izmena:
Nema potrebe da strucno konsultujes, i ovde si se dovoljno pokazao;)
Kao što kad ljudima nije dobro pa popiju tabletu, pa im bude bolje, tako i autu kad dobije MPG kapsulu bude bolje (postiže veću brzinu, bolju vuču, lakše se pali, radi na manjim temperaturama ispod nule, ostvaruje duži radni vek delova, manje zagađuje okolinu, gorivo se teže smrzne, bolje se vrši rasprašivanje goriva, bolje se vrši sagorevanje goriva(ovo moze ali nije uslov prim.Oggy)...)
Prvo autu nije "lose" pa mu das tabletu-poredjenje sa ljudima i lekovima je u najmanju ruku nestrucno, da ne kazem i nesto ostrije;). Autu ako je "lose" kao sto rekoh ide kod majstora da se popravi ,nece se sam zaleciti od tableta -e moj masinac...
Inace boldovane stvari nemaju veze sa vezom ili bar sa ovim tabletama. Kako je "prodavac" objasnio a i ti potvrdio one povecavaju oktansku vrednost, pa samim tim NE MOGU uticati na te stvari. I nisam znao da se benzin smrzava...:think:

I na kraju svakome savetujem i\ili ne odgovaram da proba stvari koje mu mogu ostvariti ustedu, ali ako za to treba da plati- pa ispadne skuplja usteda...onda nastaje problem.

Kao prvo da znaš da postoji temperatura na kojoj se i benzin "smrzava", kao i sve druge tečnosti (prelazak u čvrsto agregatno stanje).
Kao drugo lepo piše "radi na manjim temperaturama ispod nule", a to se odnosi na to da kola možemo da "upalimo" umesto na -15, na -30 na primer.
Kao treće "bude bolje" je objašnjeno u zagradi, i tačno se tamo kaže na šta se to odnosi.
Kao četvrto postoje dokumenti, da su loša kola znatno dobila na performansama, kao da su bila kod majstora (kao ljudi kod doktora).
Kao peto "ponešto oće da se zaleči" od MPG kapsula.
Kao šesto moja struka nisu motorna vozila, ali pokušavam ljudima da dam primere, koji će im razjasniti neke stvari.
Kao sedmo "nije cilj teme traženje pravopisnih grešaka, i nenaučnog izražavanja", već pomaganje ljudima da shvate o čemu se radi (ja to ovde radim bez materijalnog interesa), a nečiji cilj je odgovaranje ljudi da probaju bilo šta novo, odnosno da onemoguće ljude koji se trude da uspeju u nekim poslovima.

Evo i dela iz prezentacija, koji sam nekada pisao...

FFI (Fuel Freedom International)

U izum MPG-kapsule uloženo je mnogo novca (početni kapital smo rešili), izmislila su je 4 nobelovca (znanje je tu), primenjuje se kod svih mašina i vozila koje rade na benzin i dizel goriva (ideja je fenomenalna), tržište smo svi mi koji vozimo automobile, kamione i slično (rešeni svi problemi). MPG-kapsule testirane su na hiljadama pređenih kilometara na raznim prevoznim sredstvima i mašinama, odobrene su od svetske organizacije za zaštitu životne okoline EPA-e, patentirane su, osigurane na više miliona dolara i negativnih i neželjenih uticaja nemaju.
MPG-kapsule se distribuiraju preko multilevelmarketinga (MLM), naručju se i plaćaju preko interneta, dolaze nam poštom na kućnu adresu,carina se uračunava u cenu proizvoda, sve je legalno i nikakvih neprijatnosti nema. Na ovaj način nabavljamo proizvode direktno od proizvođača, i izbegavamo maržiranje izvoznika, uvoznika, veletrgovina i malotrgovine, što firma nagrađuje podelom zarade kroz mrežu potrošača-distributera proizvoda u koje spadamo i mi kada se odlučimo da prihvatimo ovu poslovnu mogućnost...
Cilj je prodati MPG-kapsulu jer bez prodaje nema ni zarade. Ne morate je čak ni prodati već samo preporučiti. Naručuje - plaća se platnom karticom VISA ili nekom drugom, a novac se podiže takođe platnom karticom ili čekom koje dobijamo od firme FFI.
FFI nam nudi proizvod MPG-kapsulu za uštedu 10%, 20%, 30% goriva a i više. Njena prodaja kroz MLM je počela novembra 2005 u SAD-u, maja 2006 u Evropi, a 2007 stiže u Srbiju. Radi se o najsvežijoj poslovnoj mogućnosti koju nikako ne treba propustiti.
Kako funkcioniše MPG-kapsula:
• napravljena je od 100% aktivnih sastojaka organskog porekla bez razređivača
• gorivo razbija do molekularnog nivoa pa ulazi u rasplinjač u finijoj maglici
• gorivo se troši učinkovitije – nema neželjenih ostataka – iskorišćenost goriva skoro 100%
• povećava oktanski – cetanski broj za 0.4 – 1.0
• povećava snagu motora
• produžuje životni vek svećica, grejača, rasplinjača, motornih ulja, motora i dr.
• smanjuje zviždanje i dizeliranje uzrokovano nakupljenim talogom
• stvara zaštitni sloj kroz sve delove sistema i potpomaže sagorevanje
• povećava broj pređenih km po l goriva ili smanjuje potrošnju u l na 100km pređenog puta
• smanjuje zagađenje životne sredine svodeći štetne izduvne gasove skoro na nulu.
U zavisnosti od veličine rezervoara, odnosno količine goriva koju sipamo se koristi odgovarajuća količina MPG kapsula.
Preporučivanjem proizvoda se formira mreža nezavisnih distributera – potrošača, kroz koju se ostvaruje zarada. Radi se o binarnoj mreži koju je izmislio Rendy Ray, programer softvera za svemirske letelice. Izbacio je mnoge negativnosti iz raznih MLM-a i sjedinio njihove najbolje osobine da bi formirao binarnu mrežu. Glavna osobina ove mreže je da svako može da ima samo 2 saradnika – nezavisna distributera vezana direktno za sebe i to jednog levo i jednog desno (učlani ih sam ili mu ih neko drugi priključi). Svi budući saradnici se priključuju ispod njih, na levoj ili desnoj strani mreže po našem izboru, ali na kraju mreže, bez ograničenja na dubinu mreže i broj saradnika koje uključujemo. Time formiramo svoju levu stranu mreže i svoju desnu stranu mreže. Najbolje u binarnoj mreži je to da i nazavisni distributeri ispod vas, a i oni iznad vas, svoje nove saradnike uključuju na kraju mreže takođe ispod svih sa jedne od strana, tako da se ostvarena kupovina MPG-kapsule boduje svima iznad mesta gde je ostvarena kupovina. Posebno je važno da se ovim sistemom formira jedna strana mreže sama od sebe, a drugu je potrebno da makar započnete sami.
Što se više širi vaša mreža napredujete sa statusom koji se nagrađuje.

Kao prvo da znaš da postoji temperatura na kojoj se i benzin "smrzava", kao i sve druge tečnosti (prelazak u čvrsto agregatno stanje).
Kao drugo lepo piše "radi na manjim temperaturama ispod nule", a to se odnosi na to da kola možemo da "upalimo" umesto na -15, na -30 na primer.
Kao treće "bude bolje" je objašnjeno u zagradi, i tačno se tamo kaže na šta se to odnosi.
Kao četvrto postoje dokumenti, da su loša kola znatno dobila na performansama, kao da su bila kod majstora (kao ljudi kod doktora).
Kao peto "ponešto oće da se zaleči" od MPG kapsula.
Kao šesto moja struka nisu motorna vozila, ali pokušavam ljudima da dam primere, koji će im razjasniti neke stvari.
Kao sedmo "nije cilj teme traženje pravopisnih grešaka, i nenaučnog izražavanja", već pomaganje ljudima da shvate o čemu se radi (ja to ovde radim bez materijalnog interesa), a nečiji cilj je odgovaranje ljudi da probaju bilo šta novo, odnosno da onemoguće ljude koji se trude da uspeju u nekim poslovima.

Kao prvo, ti izgleda ne poznajes ni hemiju, a ni motorna vozila kao sto sam kazes.
A i ne kaze se "Na temperaturama MANJIM", nego "Na temperaturama NIZIM"

Tvoji primeri su klasicni primeri prodavaca magle.

Nadam se da sada mozes da nama pokazes neke dokumente o istrazivanjima i o onih 1 000 000 dolara koje je Tonci spominjao.....

Inace, sto se tice "nenaucnog" izrazavanja.
Kada neko prodaje prozivod koji menja hemiju goriva, ocekuje se naucno izrazavanje, a ne neko sarlatansko glupiranje.

Kao prvo dovoljno dobro poznajem i hemiju, fiziku, matematiku, programiranje, verovatnoću, statistiku, termodinamiku, statiku, mehaniku, mehaniku fluida, elstodinamiku, i još mnogo sličnih predmeta, kao i mnoge vrste transportera pokretnih i nepokretnih, da mogu na 95% Vas koji se samo nešto bunite, da dajem privatne časove iz tih oblasti.
Kao drugo (jedan mali čas) manje od -15 je -30 a može i niže kod temperature, potpuno je isto, i nigde u literaturi ne piše da je nepravilno da se kaže manje, a upotrebljava niže.
Kao treće ja u ovoj temi ne prodajem ništa, već samo ljudima prenosim svoja iskustva o MPG kapsulama, a ona su ušteda je 12% na otvorenom, 22 % po gradu.
Kao četvrto isto važi i za tebe: obećaj da ćeš se uključiti kod osnivača teme, ako prikažem dokument od 1.000.000$, i pokazaću ga. Ja inače čoveka i ne poznajem i nemam nikakve koristi od toga, ali hoću da mu pomognem. A ako sam slagao i znam ga, i imam koristi, on neka kaže.
Kao peto, svim naučnicima se izvinjavam za svoje nenaučne iskaze, ali procenio sam da je za široke mase bolje pisati našim narodnim jezikom...

Back