Kako da ubedim roditelje da uzmemo psa?

Whitenicky brate imas zeznut nick :lol:
A nije sto si se salio , ali istina je da psecih kakica ima bas previse svukuda .
Mislim da bi svaki savjestan gazda trebao u setnju da nosi kesice pa da pokupi ono sto je njegov pas ostavio za sobom .

A ovi kavaliri , papiloni , shih-tzui idr . su rjetki psi koji mnogo kostaju . Ja sada ne bih ulazila u pricu da li imas para ili ne za tu rasu :D
Ako su drasticno jeftiniji ona moras svakako provjeriti kakav je to odgoj da nije svercer ili nesto drugo ste se protivi pravilima.

Poz
Jovana

Cjene se krecu od najmanje 400 eura , sto je opet rijetkost , a te kombinacije bas i nisu najbolje - pa preko 1000 eura .

Ima par odgajivacnica u Hrvatskoj , ali su cjene od 500 eura pa na dalje . Sto se tice kavalira.

Ali naravno prije uzimanja psa treba da se dobro odlucis koju bi to rasu i da budes zaljubljena u nju pa tek onda trazis neke kombinacije roditelja koji bi ti se svidjeli itd. ;)
Ja sam preveliki zaljubljenik u zlatne retrivere i americke kokere . Znam koje su najbolje odg. u svijetu , Evropi , kod nas itd. Znam i najbolje kombinacije pasa trenutno i koje ce biti .
Ja zaista volim i sve druge rase molose isto jako volim i hrtove , ali ove dve rase su "moje" rase ;)

Tako i ti , treba da procitas standard svake rase koja ti se na izgled svidja i onda da odlucis koja ti se najvise svidja i po standardu .

Srecno u potrazi i ako sta mogu pomoci samo reci ;)

a za psa ... ja cu pogledati ovde na na forumu,ako neko poklanja neko preslatko kuce
ja sam zaljubljena u boxera,retrivera,rotvajlera....volim velike pse...ali su mi oni problem,jer oni nisu bas za drzanje u stanu,a pogotovo ne ako imam macku ...
mada najvise bih volela nekog mesanca ... retriver i jos nesto ... te mesance obozavam .... moja ortakinja ima takvog .... i kuce je preslatko
voli da se igra,a macke ... pa i sa njima je ok .... tako da mi nije problem ... ako uzmem tog ...

Milly

http://www.halooglasi.co.yu/fhosol....bimci&NP=0&R0=G
to je predprodavac ili sverc

http://www.kronwin.hr/lupynivalda/
Tea Tosic je moja prijateljica s kojom sam na izlozbama i vlasnica je samo jednog westija Loopyja

a ostale dva linka su odgajivacnice kavalira u Hrvatskoj , gdje su stenci preko 500 eura . Ja sam ih skoro kontaktirala , jer moja prijateljica je htjela kavalira , ali su u jednoj stenci svi rezervisani , a drugi tek planiraju leglo.

Pozdrav
Jovana

p.s. Kada se odlucis koju bi rasu , samo javi , pomocicu ti u trazenju ;)

Upravo sam se dogovorila sa nekim ljudima iz pet šopa da mi jave ako budu nešto saznali o ne tako skupim štencima. Više bi volela rasnog, da bi mogla mami i tati da pokažem kakav će i koliki će da bude kada poraste. Kupila sam i časopis Moj pas, da bi pogledala oglase. Zasad sam uspela da ih ubedim za westija pa ne zna videćemo još do septembra.

Baš gledam ove oglase i bigl mi se jako sviđa kažu da je druželjubiv i pravi porodični pas. Ali plaši me ovo što ste mi rekli da je jurio za automobilima pa su morali da ga poklone.
A što se tiče westija on je super, samo da mi komšije nisu rekle( koji ga inače imaju) da je jako nervozan i da stalno laje, kači se sa većim psima i hiper aktivan je. Ma ne znam više neću uopšte o tome da razmišljam prva ponuda nekog malog psa koja mi se ukaže uzimam ako se mojima svidi.
Ako vidite nešto do 500 evra pišite. :| :-|

sad sam pogledala i one linkove kako su cakani. Idem da tražm cene za njih

To za westije je prilicno tacno. Uostalom kao i svaki terijer. Imala sam prilike da se uverim da su dosta lajavi, a za hiperaktivnost ne znam.
Da sam na tvom mestu ja bih recimo uzela dzek rasel terijera, mada su oni dosta zivahni i aktivni, ali su manjeg rasta i tezina im ide do 10ak kg.
A samojed? Oni su zgodni za stan a nisu hiperaktivni, i iako deluju tako nisu veliki psi. Oni su mi prelepi.
Evo i slike

Можда не би било лоше прегледати тему "препознајете ли га", ту је обрађено доста паса, тј. раса, па хајде онда да неко нађе времена да прегледа све то (мало захтева време, јер има доста страна). Ја заиста не могу, имам неки жешћи проблем, па .... и питање је да ли ћу моћи још да будем оволико присутна на форуму (на моју велику жалост).
Пудлала, ускачи са предлозима, знам да си доста упућена у расе паса!

Neću samojeda i ako ja patim za takvim psima. A koker - mislim da mi je pudlala rekla da se linja ko sumanut i preporučila kavalirskog španijela. Mada je i Američki koker presladak ali za sada vodi kavalir.
Evo ovako svela sam izbor na nekoliko vrsta

Ja bih volela - imalskog terijera ( nema kod nas)
- Audtralijski svilenkasti terijer ( nema kod nas)
- Dalmatinac(veliki)
- Retriver i labrador (veliki)

Sviđaju mi se i dolaze u obzir - westy
- Američki koker
- kavalir
- Džek rasel terijer

Prilozi

• dalmatinac.jpg
    dalmatinac.jpg
    17 KB · Pregleda: 4
  • dudina_sestra.jpg
    dudina_sestra.jpg
    37 KB · Pregleda: 5
  • labrador.jpg
    labrador.jpg
    16,5 KB · Pregleda: 3
  • svil_ter.jpg
    svil_ter.jpg
    21,7 KB · Pregleda: 8
  • z_sko_bij_ter.jpg
    z_sko_bij_ter.jpg
    18,9 KB · Pregleda: 5
Нецо, по мени, најбоље је да узмеш лабрадора. Јесте малко висок за стан, али у себи обједињује све нај. Има краћу длаку од златног ретривера, дивну нарав и са њима не би требало да буде проблема. Што се тиче далматинца, можда претерујем, али стално виђам далматинце "луњаре". Имају газду али нон-стоп луњају, ваљда имају ту склоност у себи. И кавалир је добар избор. За теријере, у принципу, знаш какви су.
У сваком случају, мени је лабрадор фаворит и одмах би га узела да имам услова за држање пса.

Back