Kako da ubedim roditelje da uzmemo psa?

pa da...zelela bih nekog psa...veceg rasta...al moze i srednjeg......samo da nije mali,jer ne volim njih
mislim jesu preslatki,ali ja sam vise zaone vece ...
jao tedi i ovaj mali su preslaaaaaaatki .....................
problem je sto za psa moram jos da cekam .... uf ... necu docekati ... tako sam nestrpljiva,jedva cekam da imam psa...
i da ... kada budem uzimala pogledacu ovde na forumu tu temu "pokloni"

Kazi roditeljima da ne kenjaju!ja zivim u malom stanu i imam zenku Nemackog Ovcara.Naravno uz takvog kucnog ljubimca idu i mnogi dodatni poslovi ,obaveze,a isto tako i troskovi....
1.Obavezne setnje i istrcavanja.
2.Zaboravi na tepih u kuci.Suvisan je,a i mnogo je lakse odrzavati stan cistim bez njega (mislim na cesto linjanje)
3.Nastavi da ih ubedjujes,srecno.

Hm, pa setnja jednom dnevno nije bas dovoljna. Mora bar tri.
Inace pudle su dosta aktivni psi, kao i bigli, sto znaci da ces napolju morati da ih, ako ne setas dugo, onda im bacas lopticu i sl., da bi potrosili energiju (pudle narocito znaju da budu izuzetno nervozne i lajave kad se ne izvode dovoljno).
U svakom slucaju racunaj na to da velicina psa nema veze sa kracom setnjom, jer sve kuce moraju negde da potrose energiju, mada jeste istina da sa kokerom recimo ne moras da prelazis brda i doline da bi se posteno nasetao, ali odredjena kolicina aktivnosti je svima potrebna (a to ne podrazumeva setnju od 10min). Tako da nemoj da nasedas na one price - mali pas, kratke nozice, ne treba mu setnja duza od 5 min. To je jedan od razloga sto na ulici mozes cesto da vidis te male pse nervozne i lajave.
E sad, kako da ubedis roditelje... pa pretpostavljam da ti oni ne dozvoljavaju da uzmes psa zbog toga sto misle da ce oni na kraju morati da brinu o njemu (osim ako ne spadaju u ne ljubitelje pasa, onda mozes samo da cekas dan kad ce se iseliti), a mozes da ih razuveris tako sto ces im pokazati da se odgovorna (recimo uvedes kompletan raspored svojih odgovornosti).

Kod moje babe ima jedna mala kuca,koju oni nemaju gde da je drze,ja hocu da je uzmem kod sebe bar do leta.Ali moja mama nece,tata bi hteo ako mama dozvoli.Kako da ubedim mamu?Ako znate nesto sto pali napisite,ili sta bi vi uradili?Please!!!;)

Hhaahhhahhahahah ja sam to resavala tako sto sam bez pitanja donela ljubimca kuci bez pitanja i onda nisu mogli da ga se rese i sad vec tako 20 godina :)

Sve zavisi kakva ti je osoa mama i iz kog razloga ne zeli kucnog ljubimca u kuci.Pokusaja da razgovaras sa njom,da obecas(i potrudis se da tako i bude) da ces voditi racuna o psu,i njegovoj higijeni...Vidi sta je njen najveci problem u uzimanju psa...[/QUOTE

Ona nece zato sto zivimo u stanu!A da joj kazem da cu njega da naucim da samo obavlja potrebu kad ga izvedem tj.3-4 puta dnevno?

ja sam isto svaku zivotinju dovela bez pitanja. I moji su u pocetku zestoko bojkotovali, ali vec posle par dana bude sve ok...dovodila sam pse, macke, papagaje, morsko prase, dazdevnjake, gustere, vranu, jednom cak i gavrana, golubove,zeca...ma svasta sto sam nalazila na ulici...posle nekog vremena im nadjem novi dom, a moji roditelji su mi pomagali, ne zato sto su bili neki humanitarci,nego zato sto su hteli da ih se otarase...tako je moj cale nasao dom za nekoliko macaka i ne znam koliko pasa...mama je pre 4 godine srecno udomila zeca Ozrena, ptice smo izlecili i pustali ih napolje...UFFF al sam skrenula sa teme...
Znas kako, smaraj ih svaki dan, popni im se na glavu vise s obecanjima kako ces voditi racuna o njemu, reci da taj problem oko higijene u stanu i nije toliko strasan( iako se moja keva stalno zali na dlake) cim toliko ljudi drzi pse u stanu, reci da ce kuca umreti od zime, a ti bi joj trazila nov dom, dok je kod tebe u stanu...

molicu ga svaki dan dok mu jedan ne dosadi.
samo da ti kazem on me pušta da ga kupim ali da on nema nikakvih obaveza prema njemu, sto je nemoguce posto ce jednom u mjesecu i jednom u dva mjeseca ostajati sam cak 5-6 sati sto je za njega previse a nuzdu mora u stan da uradi sto se mom tati nebi svidjelo, a posto se to mora deseti bojim se da ne moradnem nekom da ga dam, bolje reci organizaciji za pse lutalice, posto nikom od mojih drugova jedan od roditelja ne da kucnog ljubimca.

Back