Kako da ubedim roditelje da uzmemo psa?

pas je velika obaveza i u dvoristu i u stanu uvek moras da mu pruzis paznju da se ne bi ostavljao zapostavljenim.... ako takili nije bitno dal pas ima pedigre i da je rasan... evo ja joj nudim priliku sobzirom da mi je komsinica iz bloka moze da dodje da izabere psa koji je vakcinisan i ociscen od parazita. imam pse svih uzrasta velicina ali bez rase... drzim ih u dvoristu... i znam sta znaci pas u stanu a tek pas u kuci... totalno je uredu da svi ovi ljudi njoj govore o odgovornosti... jer to i jeste odgovornost... mog prvog psa sam dobija `99 a sad imam 18godina.. i od strane moje sestre i brata je bilo ``mi cemo sve`` a na kraju sam ga ja stalno setala jer mi nije bilo tesko i mislim da bi bilo najbolje udomljavati pse sa ulice a ne kupovati cistokrvne svi su oni slatki, pametni i lepi cetvoronosci samo sto hrpa papira utice na mnoge ljude... toliko od mene ...

Poenta price je da je psu potrebna paznja i briga vise od toga koliki je prostor. Svako ko drzi psa zatvorenog u malom prostoru ne brine o njemu a jos manje mu pruza paznju. Pas moze da pati i u dvoristu ako ga strpas u box, ili ga vezes za lanac.Isto tako pas moze da uziva u stanu od 100 m2. To sve zavisi od uslova, a obaveza vlasnika je da ga vodi u setnju (bilo da je u dvoristu ili stanu), da se igra sa njim, da ga pusta da se igra sa drugim psima (zavisno od karaktera).
Ne mozes tako generalno da kazes "pas je za dvoriste i nizasta drugo". Mozes da kazes - sarplaninac, doberman, vucjak, bernadinac, doga, je za dvoriste. Zamisli jednu maltesku pudlu u dvoristu, ostavljenu preko noci, samu. Ujutru bi nasla mrtvog psa, nastradalog od srcanog udara usled straha.
Recimo ja imam psa u stanu, gde ima dovoljno mesta i za njega i za nas. Dnevno izlazimo u tri setnje od po sat vremena i njemu ne smeta to sto je u stanu.

Jeste li ikada vidjeli lasu apso ili pekinezera ili bilo koju drugu malu rasu da živi u dvorištu ? Ako jeste onda su vlasnici malo neosjećajni , jer ti psi su "napravljeni" za život u stanu.
Ok je , pa i super ako pas živi u kući pa ga preko dana par puta puste u dvorište.

Isto tako je jako ružno vidjeti tornjaka ili šarplaninca ili bilo koju drugu veliku rasu da žive u malom stanu. Ok je ako se ti vlasnici zaista trude da ugode mu i da mu daju sve sto je potrebno njegovoj veličini. Ali niko ne bi nabavljao tornjaka (ili bilo koju drugu veliku rasu) u stan da zna odmah koliki će pas biti ili da je to samo privremeno.

Takili kako napreduje nagovaranje roditelja ?

e ljudi...
sada je caletu fora "za psa je mucenje da ga drzis u stanu"
i sada jedino ako kupimo KUCU mozemo da imamo psa
znaci-NIKADA
jao kako me nervira

al nema veze
moja najortakinja se seli u Dobanovce
pre 4 dana su poceli da grade kucu i sele se pre kraju rasuta tu
a bas su danas isli u Valjevo da izaberu psa
Aljaski Malamut
mislim da se tako zove ta rasa
kao vuk je samo sto ima plave oci
tako mi je ortakinja objasnila
ona je vec imala tog psa,al u stanu pa su komsije oterale tog psa
a zvala se Volga
ma extra je pas

ovaj koga ce sada da uzme sada ima 1,5 meseci
videla sam sliku PRESLADAK JE
mali,crno-beli,cupavi ........
a sto mi je cool
ortakinjina kuca je prevelika tako da cu stalno da budem kod nje
ona je sada za raspust stalno kod mene gnjavi moju macku a posle idem ja stalno kod nje i gnjavim njenog psa

koja je ona srecnica
a pored toga je imala 12 pasa ,sve sa ulice
zapravo samo 2 nisu bila sa ulice
jedna je bila pudlica a drugi pekinezer

blago njoj kada ima takve roditelje
a ne ovaj moj cale
ccc ...
poludecu pored njega

veliki pozzzzzzzzzz za sve

a posto su moji razvedeni i ja zivim sa bracom i caletom a keva zivi odvojeno
keva je htela da mi kupi psa , al ja nisam htela jer ona je ipak malo dalje od mene
a ona nema vremena da seta tog psa
tako da bi pas bio jako izmucen u tom stanu,da ga neko izvodi samo 1 put ujutru i 3 puta popodne

I ja imam isti problem ali ja znam sta cu.
Jednostavno za mesec dana odemo ja i ortakinja kupimo malog bretona, ja udjem u kucu i satro posle pola sata meni neko zvoni na vrata ja otvaram a ono malo stene sa masnom oko vrata i pismom pored.
A u pismu nesto na foru:
Tako sam mali i gladan primite me u svoj stan, nemam svog gazdu i tako dalje.....
Mozda i upali.
A ako ne dogovoricu se sa covekom od koga kupujem psa da ako mi bude frka u kuci i posle nedelju dana da ga vratim.

Znam da cete me sada napljuvati zbog ove izjave , ali po meni je mucenje zivotinje drzati je u stanu ! Oni sto imaju kuce i dvoriste o.k. evo ja imam nemackog ovcara MAX VOM LUXOL ( oni koji idu na izlozbe pasa znace o kom se leglu radi ) i nemackog ostrodlakog pticara ,ali su kod mojih roditelja koji zive u kuci , nisam lud da ih drzim u stanu .... zivotinja voli slobodu kretanja . Najvise volim ujutro kad vidim komsije kako izvode svoje kerove iz stana i oni seru po parku gde se popodne igraju deca . KULTURO MOJA !!!

Da se vratim temi , ako dete tvoji roditelji ne vole zivotinje nikad neces dobiti odobrenje da imas psa u stanu , jedino da oni vide stene i da se zaljube u njega na prvi pogled !

whitenicky:
Znam da cete me sada napljuvati zbog ove izjave , ali po meni je mucenje zivotinje drzati je u stanu ! Oni sto imaju kuce i dvoriste o.k. evo ja imam nemackog ovcara MAX VOM LUXOL ( oni koji idu na izlozbe pasa znace o kom se leglu radi ) i nemackog ostrodlakog pticara ,ali su kod mojih roditelja koji zive u kuci , nisam lud da ih drzim u stanu .... zivotinja voli slobodu kretanja . Najvise volim ujutro kad vidim komsije kako izvode svoje kerove iz stana i oni seru po parku gde se popodne igraju deca . KULTURO MOJA !!!

Da se vratim temi , ako dete tvoji roditelji ne vole zivotinje nikad neces dobiti odobrenje da imas psa u stanu , jedino da oni vide stene i da se zaljube u njega na prvi pogled !
Po tebi kako ti kazes nijedno kuce ne bi trebalo biti u stanu ali zasto onda vecina pasa u dvoristu stalno pokusavaju da udju u kucu.
Uostalom nemozes civavu ili pekinezera drzati na -20 zimi u boksu

ZeNoN:
Po tebi kako ti kazes nijedno kuce ne bi trebalo biti u stanu ali zasto onda vecina pasa u dvoristu stalno pokusavaju da udju u kucu.

Upravo tako.
A i kakva mi je to sloboda kad psa drze u dvoristu jedno vreme pa ga strpaju u box? I nema svako dvoriste koje je dovoljno veliko za psa veceg rasta, a pas bio u dvoristu ili u stanu mora da se proseta.
To sa pricom o dvoristu je samo za ljude koji nece dlake po namestaju i koji ne mogu da izvode psa u setnju 3 puta dnevno (bilo da su neodgovorni ili lenji).
Ne kazem da jepsu lose u dvoristu, ali kao sto sam vec negde spomenula sve zavisi od uslova i naravi psa kao i velicine i duzine dlake.

@whitenicky
A posebno mi se svidja to sto pse nazivas kerovima, i tu se siris sa imenom svog psa (kao da nekog zanima), + tu raspredas neku pricu o "jadnoj deci koja moraju da gaze po moru gov*na od kerova". Sam si dovoljno rekao o tome sta mislis o psima, prema tome saveti od tebe mislim da nikome ovde nisu potrebni.

ZeNoN:

pekinezer , pudlica , civava ,koker spanijel ....... to su bre mali kucni psi , kao i macke ,ali brate nemackog ovcara , nemacku dogu , avganistanskog hrta , rotvajlera , dobermana, zlatnog retrivera .... to je vec preterivanje , komsija preko puta moje zgrade ima u stanu 4 dzukele DODZA !! Zar nije to mucenje zivotinje , drzati ga u sobi , kuhinji ???!??!!?!?!!!:shock:

Mackic:
@whitenicky
A posebno mi se svidja to sto pse nazivas kerovima, i tu se siris sa imenom svog psa (kao da nekog zanima), + tu raspredas neku pricu o "jadnoj deci koja moraju da gaze po moru gov*na od kerova". Sam si dovoljno rekao o tome sta mislis o psima, prema tome saveti od tebe mislim da nikome ovde nisu potrebni.

znao sam da ce ovako da bude , zato sam i napisao u svom postu unapred vas odgovor , ali zar se tebi svidja kad vidis u parku 10000 gowana od kerova ,a dete tu treba da se igra !!! Ker nego sta ... nesto sam pogresno rekao ?!?!?!:shock: :lol:

Мислим стварно! Зар и даље треба да полемишемо о месту држања кућних љубимаца и и начину!
Whitenicky, објасни ми једну ствар - зашто ја, и то врло често, налетим на измет, али ЉУДСКИ?!?!? Јел` онда људе да зовем џукелама, керовима или како год хоћеш? А о мокрењу да не причам (јел треба да нагласим да то радите ви, мушкарци?).
Знам за одгајивачницу из кога потиче твој немачки овчар, али веруј ми, то АПСОЛУТНО никога не занима овде. Ако ти твог "кера" бациш у двориште по цео дан, не изводиш га, не проводиш време за њим, играш се, мазиш га, онда је то по мени МУЧЕЊЕ! Боље да га ниси ни узимао, а знаш само да се хвалиш педигреом!
Имала сам ротвајлера у стану и сви који су га знали рекли су да нису видели срећнијег пса. Живот му је био веома квалитетан. И не сећам се да је нешто патио. Увек постоји начин да му надокнадиш "недостатак" дворишта!

whitenicky:
znao sam da ce ovako da bude , zato sam i napisao u svom postu unapred vas odgovor , ali zar se tebi svidja kad vidis u parku 10000 gowana od kerova ,a dete tu treba da se igra !!! Ker nego sta ... nesto sam pogresno rekao ?!?!?!:shock: :lol:

Znas mnogo mi je manje gadno kad naletim na psece govance (koje usput je 4 puta manje od ljudskog) nego kad mi se "covek" posere pod prozorom, sto se do sada desavalo jedno vreme redovno. I to se taj nije olaksao u travi nego na betonu! To mi je znas mnogo prijatnije, pogotovo kad sunce udari pa pocne da isparava. A jos je bolje kad vidjam taksiste koji ovde dolaze redovno da se olaksavaju, kao da u gradu toalet ne postoji.
Stvarno molim te nemoj da mi pricas o glupostima, o tome kako ne moze da se zivi od pseceg izmeta, jer su to price za malu decu. Kad sam bila manja u dvoristu izmedju zgrada je bilo 7 odraslih pasa, i jos 5-6 kucnih, i nikada nisam ugazila ni u jedno *****, a nesto se ne secam i da sam ih uopste primecivala.
Ogicledno ne provodis dovoljno vremena sa psima pa da znas da vecina pasa to obavlja u nekom zbunju, a ne na ljuljasci ili penjalici ili sl.
I dosta vise te price o jadnoj deci, covece i ja sam bila dete i znam koliko je sta opasno za decu, aman ko da su od svile napravljena pa ce da im pozli ako samo ugledaju govance a kamoli, daleko bilo pu pu, ugaze u njega. A zamisli tek da se sretnu sa psom! Mislim da se od tog soka ne bi oporavila do kraja zivota.

Milly73:
Мислим стварно! Зар и даље треба да полемишемо о месту држања кућних љубимаца и и начину!
Whitenicky, објасни ми једну ствар - зашто ја, и то врло често, налетим на измет, али ЉУДСКИ?!?!? Јел` онда људе да зовем џукелама, керовима или како год хоћеш? А о мокрењу да не причам (јел треба да нагласим да то радите ви, мушкарци?).
Знам за одгајивачницу из кога потиче твој немачки овчар, али веруј ми, то АПСОЛУТНО никога не занима овде. Ако ти твог "кера" бациш у двориште по цео дан, не изводиш га, не проводиш време за њим, играш се, мазиш га, онда је то по мени МУЧЕЊЕ! Боље да га ниси ни узимао, а знаш само да се хвалиш педигреом!
Имала сам ротвајлера у стану и сви који су га знали рекли су да нису видели срећнијег пса. Живот му је био веома квалитетан. И не сећам се да је нешто патио. Увек постоји начин да му надокнадиш "недостатак" дворишта!

A mine po gradu mozes da vidis na svakom cosku , necu da rapravaljam sa vama posto vidim da sam brojcano nadjacan tako da GOODBYE !!! Vidimo se na izlozbama !!!:wink:
cc0c140e-1.gif

Mackic:
Znas mnogo mi je manje gadno kad naletim na psece govance (koje usput je 4 puta manje od ljudskog) nego kad mi se "covek" posere pod prozorom, sto se do sada desavalo jedno vreme redovno. I to se taj nije olaksao u travi nego na betonu! To mi je znas mnogo prijatnije, pogotovo kad sunce udari pa pocne da isparava. A jos je bolje kad vidjam taksiste koji ovde dolaze redovno da se olaksavaju, kao da u gradu toalet ne postoji.
Stvarno molim te nemoj da mi pricas o glupostima, o tome kako ne moze da se zivi od pseceg izmeta, jer su to price za malu decu. Kad sam bila manja u dvoristu izmedju zgrada je bilo 7 odraslih pasa, i jos 5-6 kucnih, i nikada nisam ugazila ni u jedno *****, a nesto se ne secam i da sam ih uopste primecivala.
Ogicledno ne provodis dovoljno vremena sa psima pa da znas da vecina pasa to obavlja u nekom zbunju, a ne na ljuljasci ili penjalici ili sl.
I dosta vise te price o jadnoj deci, covece i ja sam bila dete i znam koliko je sta opasno za decu, aman ko da su od svile napravljena pa ce da im pozli ako samo ugledaju govance a kamoli, daleko bilo pu pu, ugaze u njega. A zamisli tek da se sretnu sa psom! Mislim da se od tog soka ne bi oporavila do kraja zivota.

39b828d6-1.gif

Pa, dobro, kako god....
Sve sto sam napisala nisam napisala zato sto mi je dosadno, vec zato sto ljudi kao sto si ti ocigledno ne razumeju pse a ni ljude. Drago mi je da vidim da te sve to zabavlja, ali mene ne zabavlja, vec mi je dosta pismene i usmene rasprave sa osobama koje razglabaju o necemu o cemu apsolutno nista ne znaju.

Бај-бај, whitenicky! Свака част на "достојанствености". Мислим, проспеш овде којекакве небулозе, исмејеш друге који су изнели логичне ставове и на крају, побегнеш. И пази да приликом бежања не налетиш на ту фамозну мину. Надам се ће твог пса усрећити која победа на изложбама, пошто уз таквог газду тешко да може да буде срећан.

Back