Kako da te uvredim?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja nisam nesto drustven u zadnje vrijeme
umorio se od ljudi
niko svoga posla ne gleda nego samo tracaju
tako da u zadnje vrijeme sjednem za shank i necu da pricam
jucese umalo nisam pobio sa jednim
prilazi i kaze moje postovanje ovo ono
ja reko aj razguli nisam raspolozen za drustvo(mrzim smaraca na alkoholu)
a on meni pa ja tebe postujem pa ja tebe postujem
na kraju sam se morao dici sa stolice i reci da cu popizditi ako se ne makne
jedva ga se rijesio :neutral:

da, to je interesantno kad te ljudi doživljavaju kao "finog, tolerantnog, pažljivog slušaoca, sapatnika, drugara "po muci", šta god već...I onda jednom, samo jednom , jednog dana, imaš dawn momenat, u nekom si bedaku ( ponekad i ne mora s razlogom, jednostavno- tako ti se kockice sklopile) i odreaguješ malo drugačije ili oštrije no što su oni navikli, i eto belaja...Te šta mu je, te prso je , te on je ludak...
Onim nadrandanim celog života i na ceo svet to nikada ne može da se desi...:neutral:

ne znam sta da kazem.

n ekad me kao uvrede mada sad mi se krug ljudi sveo na 3.5 osobe. i onda ja nekad odreagujem ali po meni nikad dovoljno nisko a onda se oni na to ipak uvrede ali ne dovoljno po meni ali ja sa posle ne osecam bash dobro tako da pokusam da izbegavam uvrede i kao ako bas preteraju sklonicu se. ali to su uvrede u smislu ajdedodji ma necu a ono moze ok dosadna sam ali sam se uvredila. ok glupa sam idem sad sad ste se uplasili sreca imam poslica

Poslednja izmena:
pa nije me bas lako uvrediti,pre svega sto ako neko pokusava da mi udari na sujetu i na licne lose osobine koje nosim - vec ih sve vrlo dobro znam,pa mi pokusaj izgleda nesto izmedju jadno i pateticno.
posebno me ne mogu uvrediti osobe do kojih mi nije stalo,u rl bezobraznim ljudima uvek odgovorim tako da se osecaju neprijatno posle.cak i kad me ne uvrede - nasli su pogresnu zrtvu da se izivljavaju.prosto necu to da dozvolim.

mada jako me pogadja nepravda u odnosu na meni drage ljude koji to nisu nikako zasluzili.

mada mnogo vise od bilo cega drugog me nerviraju nabedjeni ljudi.koji misle da su pametni,lepi,najsuper kul a kad ti pridju osecas se ko istrosena krpa ili ko da ti je glupost iscrpela svu energiju.e to je strasno,uvreda je nista u odnosu na ovo...

oh pa tvoj dnk treba zamrznuti

Da li vas je moguce uvrediti bilo ovde na Forumu ili u RL.Ako jeste,koliko uvreda moze da vas povredi i kako reagujete..sa besom,prijavite,raskidate odnose,sasvim mirno ili ignorisete. Kako se osecaju uvredjeni ljudi.?

Na forumu ne,u RL da ali nikada netju priznati niti dati povoda da se provali da jesam.:)
Reagujem kontra uvredom..mozda ne odma ali pamtim ko slon,i onda na finjaka $%^$&^&^pa vozdra za ceo zivot.Osecaju se gnevno.

Nikada neću razumeti ljudsku potrebu da nekog uvrede,
klonim se toga do maksimuma, ali kad me baš neko
dobro uvredi još bez nekog naročitog razloga, e onda
je bolje da se izgubi što pre iz moje blizine.......:nono:

Da li vas je moguce uvrediti bilo ovde na Forumu ili u RL.Ako jeste,koliko uvreda moze da vas povredi i kako reagujete..sa besom,prijavite,raskidate odnose,sasvim mirno ili ignorisete. Kako se osecaju uvredjeni ljudi.?
svakoga je moguce uvrediti.
na forumu uvrede? tesko. postujem neke ljude ovde po onome sto pisu, a videla sam i kakvi su u konfliktima (mislim citala). i dalje ih postujem.
u zivotu? pa ne desava mi se cesto... ne mogu da se setim kad mi se to poslednji put desilo.... aaaaa, mogu. 2003. sam bas bila svedena na nivo samolepljive slicice kad me jeneka budala vredjala nesto na nacionalnoj osnovi... posle sam vratila milo za drago, ali prvo mi je bas bas bas bilo tesko. brrr, i danas pamtim knedlu u grlu i suze u ocima.

Kako to mislis jel moguce uvrediti vas? Pa to uopste ne zavisi od nas nego od onog ko vredja. :rolleyes:

Ovde na forumu vredjanje.. ma ne... :lol: Mislim da ne videh ni jedno drugo mesto na svetu gde ima vise vredjanja nego na ovom forumu. I to naravno stvara jednu vrlo ruznu atmosferu, a to utice i na mentalno zdravlje. :rolleyes: Videh juce da ovde ima i ljudi iz ludnice a ko zna koliko ih je jos poluludih sa nekim problemima u mozgu, a jedan od tih razloga bas i jesu te uvrede koje ovde prste ko dobar dan.

Kako reagujem? Pa gledam da sto je moguce mirnije odreaguem i da po mogucnosti kulturno uzvratim ili da ukazem toj osobi da joj ne valja takav postupak, mada ponekad je tesko ne uzvratiti i ponekad se i ja spustim bas na taj isti nivo. :rolleyes: Takve osobe definitivno ne zelim pored sebe, pa nek je i neka Pamela mislim da mi je pametnije da takva bude sto dalje od mene. Smatram da osobe koje vredjaju bez razloga imaju neki problem.

U RL-u se bas nesto uvrede i ne desavaju, valjda su svi vec dovoljno odrasli i zreli pa ne koriste te decije fore. Mada se ipak desava ali 50 puta manje nego ovde na forumu.

Moguće me je uvrediti, naravno. Niko nije od kamena pa da bude imun na uvrede.
Što mi je neko bliži, to je i uvreda bolnija.
Reagujem mirno i, zavisno od težine uvrede, prekidam komunikaciju. Ali i praštam. ;)

Moguće me je uvrediti, naravno. Niko nije od kamena pa da bude imun na uvrede.
Što mi je neko bliži, to je i uvreda bolnija.
Reagujem mirno i, zavisno od težine uvrede, prekidam komunikaciju. Ali i praštam. ;)

Mislim sada na RL..ako neko ciljano uvredom ide da nas povredi...misleci da nas time i obezvredi..zasto bi mu prastali..ne verujem tada u prastanje..neiskreno je..

Mislim sada na RL..ako neko ciljano uvredom ide da nas povredi...misleci da nas time i obezvredi..zasto bi mu prastali..ne verujem tada u prastanje..neiskreno je..

Moj komentar se odnosio i na VL, i na RL. Nema bitnije razlike.
Nije bilo previše takvih iskustava u mom životu.
Ko hoće da proba da me povredi, nek' izvoli - ako misli da time nešto dobija.
I da, praštam - potpuno iskreno - jer se zbog toga bolje osećam, što ne znači da ću onog, ko me je uvredio, ponovo pustiti u svoj život. To već zavisi od mnogo okolnosti.

Moj komentar se odnosio i na VL, i na RL. Nema bitnije razlike.
Nije bilo previše takvih iskustava u mom životu.
Ko hoće da proba da me povredi, nek' izvoli - ako misli da time nešto dobija.
I da, praštam - potpuno iskreno - jer se zbog toga bolje osećam, što ne znači da ću onog, ko me je uvredio, ponovo pustiti u svoj život. To već zavisi od mnogo okolnosti.

Onda to nije prastanje..u svom iskonskom obliku..

Onda to nije prastanje..u svom iskonskom obliku..

A šta bi bilo praštanje u "svom iskonskom obliku"? Oprostiti kako bi se prevashodno onaj, ko nas je uvredio, osećao bolje? Teži slučaj... i bilo bi licemerno kad bismo praštali ljudima zato što "iskreno" i "iskonski" osećamo čovekoljublje a ne osećamo ljubav prema sebi... i to ne bi bilo praštanje u pravom smislu.

Praštanje je čin kojim - i SEBI i drugima (i to iz ljubavi prema SEBI i drugima) - otpisujemo emotivni dug.
Praštanje nam donosi oslobođenje; osećanje slobode = alfa i omega.

Vrijeđaju me sitnice, rijetko neke krupne stvari, rasprave i sl.
Kad me neko načepi - znam da uzvratim.
Ne volim da komuniciram sa ljudima koji uvrede uvijaju u šareni papir i serviraju ih sa kezom na licu,
takvi me nekad izbace iz cipela, pa im odgovorim na njihov način, što uopšte ne volim.

Čak i kad neko misli nešto loše o meni, ili ima neku kritiku - cijenim ako mi kaže otvoreno.
U RL isto tako i sama postupam, ovdje nema svrhe. :roll:
Ovdje te neko u jednom trenutku pogrešno protumači, i saspe ti bujicu nekih glupih riječi, a kasnije smo opet kao cool...bzvz!

Back