Kako ce nastati nova Yugoslavia?

О којој економији причате? Оној која је изазвала трећу сеобу Срба, овог пута са села у градове? Оној која је проузроковала масован одлазак становништва на рад у печалбу? Економија која се заснивала на принципу Словенци купе сировине у Србији, па после истој продају готове производе?

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:312591-Bolji-zivot-u-vreme-Tita
Bolji život u vreme Tita
I. MIĆEVIĆ | 23. decembar 2010. 20:59 | Komentara: 19
Osamdeset odsto građana veruje da se najbolje živelo u periodu socijalizma. Tek svaki deseti ispitanik kaže da danas živi najbolje

U SOCIJALIZMU je bilo najbolje, smatra 81 odsto građana Srbije. Svoj tadašnji životni standard ocenili su “četvorkom”, pokazalo je istraživanje “Kako građani Srbije vide tranziciju”, predstavljeno u četvrtak na skupu “Dometi tranzicije od socijalizma ka kapitalizmu”, u organizaciji Fondacije “Fridrih Ebert”, Centra za studije socijalne demokratije i CeSID.

Svaki deseti ispitanik, koji je učestvovao u istraživanju, kaže da danas živi najbolje, a šest odsto najveće blagostanje osećalo je u vreme Slobodana Miloševića.

Najveće poverenje u institucije vladalo je u Titovo vreme, ocenila je skoro polovina učesnika istraživanja. Za vreme Zorana Đinđića institucijama je verovalo 23 odsto, dok poverenje u sadašnje institucije ima tek svaki peti građanin.

Kada građani tako govore, misle na standard i privredni razvoj. Ljudi smatraju da su u socijalizmu imali više para, sigurnija radna mesta i da im je sveukupno bilo bolje - rekao je u četvrtak na konferenciji sociolog Srećko Mihailović, jedan od autora istraživanja.

Sve to su u Srbiji rganizovali i uradili jugosloveni srpskogporekla, ko ti. Svi su oni zaljubljeni u hrvate i slovence, a to je i glavna odlika jugonostalgicara.
Da se ja pitam, napravio bi zid izmedju nas, i ceko priliku da se osvetim hrvatima oko za oko , zub za zub.
Dobro, dignes zid i sta dalje?
Krenemo u rat "oko za oko-zub za zub " i???
Dokle?
Dok sve sto valja ne izgine a ostane samo olos da pravi decu i produzava srpstvo?

О којој економији причате? Оној која је изазвала трећу сеобу Срба, овог пута са села у градове? Оној која је проузроковала масован одлазак становништва на рад у печалбу? Економија која се заснивала на принципу Словенци купе сировине у Србији, па после истој продају готове производе?

Srbi NIKADA nisu isli masovno u pecalbu, sve do 1990. godine!

U pecalbu su isli Makedonci i Dalmatinci.

Srbi - vrlo retko.

@toz972... I ja stalno spominjem ekonomiju.
Ali Juga je sad sinonim za nacionalizam, ratove, klanje, etnicko ciscenje...
Da je bilo pameti na svim stranama sada bi mi bili vec duze vreme u EU a ne kao sirocad klecali i molili da nas puste unutra.
Toliko nam je lepo u novim drzavama da su Srbija i Hrvatska medju prvih pet u svetu po odlivu mozgova.

ufff, oazo..msm ono vise!!!

ja ne znam koje si godiste,i do koje mere pamtis jugoslaviju
ali shvati da je jugoslavija bila ''lepa'' dok su narod filovali kojekakvim idealima
i redovnom platom i opustenim zivotom, pozadina svega je bila medju nacionalna netrpeljivost
koja je bila prigusenog karaktera sve do 85' ...vise me mrzi pisati o jugoslaviji

AKO SE PONOVO STVORI JUGOSLAVIJA , JA SE PAKUJEM SA PORODICOM U ODLAZIM U PICHKU MATERINU
STO DALJE OD TE NOVE JUGOSLAVIJE, OTICI CU I U MONGOLIJU SAMO DA VISE NE TRPIM SRA-NJA

a, ti oazo ako se ikada stvori juga ,zelim ti sve najbolje ....

Промовисање југословенства треба упражњавати на следећим местима....

1.Трг бана Јелачића,Загреб
2.Башчаршија,Сарајево
3.Булевар Била Клинтона,Приштина
4.Трг Македонија,Скопље
5.Прешернов трг,Љубљана

итд...

Srbi NIKADA nisu isli masovno u pecalbu, sve do 1990. godine!

U pecalbu su isli Makedonci i Dalmatinci.

Srbi - vrlo retko.
U pecalbu su isli ljudi sa zavrsenom osnovmom, eventualno zanatom da bi mogli da kupe kucu i otvore neku radionicu.
A danas ide skolovan svet. Vec smo u deficitu sa anesteziolozima, po nekim procenama za koju godinu cemo ih morati uvoziti.
Ista je stvar sa elektroinzenjerima.
Samo, sto su se pre pecalbari vracali i ulagali zaradjeno u svoje mesto a ovima danas ne pada na pamet da se vracaju nego grade Kanadu, Ameriku, Australiju, Novi Zeland...

Bice tako, jer ja sam SVEDOK TOGA.

A vi ste samo SLUSALI NESTO O TOME.

Naravno, na pogresnim mestima.

Karikatura-22-web.jpg

O onoj ekonomiji u kojoj je izgrađeno 90% stanova i kuća u kojima danas žive ljudi u Srbiji,u kojoj je izgrađeno 100% elektrana koje danas proizvode struju,u kojoj su izgrađene škole,fakulteti,zdravstvene ustanove,sportski objekti,fabričke hale i industrijske zone(koje su danas rasprodate i veliki deo njih ne radi),poljoprivredni kombinati,infrastruktura,itd.O toj ekonomiji.

Bice tako, jer ja sam SVEDOK TOGA.

A vi ste samo SLUSALI NESTO O TOME.

Naravno, na pogresnim mestima.

ne ,NECE BITI TAKO ,JER I JA SAM SVEDOK ...jebte, pa nisi ti ,a ni ja generalisam svega pa da imas stav ,JA,PA JA

sta ti si ,ti ?? gde si bio ? jes li bio svedok bezanja naroda preko granice ,jesli li bio granicar,carinik??

sta ti znas gde sam ja bio ,kad ti kazem DA NIJE TAKO !!??

U pecalbu su isli ljudi sa zavrsenom osnovmom, eventualno zanatom da bi mogli da kupe kucu i otvore neku radionicu.
A danas ide skolovan svet. Vec smo u deficitu sa anesteziolozima, po nekim procenama za koju godinu cemo ih morati uvoziti.
Samo, sto su se pre pecalbari vracali i ulagali zaradjeno u svoje mesto a ovima danas ne pada na pamet da se vracaju nego grade Kanadu, Ameriku, Australiju, Novi Zeland...

Srbi su imali dve vece mugracije u inostranstvo: 1945 kada su se CETNICI RAZBEZALI i 1990. kada su se razbezali oni koji nisu zeleli da postanu ZRTVE MILOASEVICEVOG REZIMA

Izmedju toga, srpska emigracija je bila potpuno BEZZNACAJNA.

Inženjeri ne trebaju Srbiji,industriju ionako nemamo a niko sa fakultetom ne treba da bude budala da radi kod majmuna na vlasti za 200-300 evra plate.Sa tim parama ne može da pokrije ni topli obrok i troškove odlaska na posao.Oni koji ne umeju da računaju sigurno nisu nikakvi inženjeri.

ufff, oazo..msm ono vise!!!

ja ne znam koje si godiste,i do koje mere pamtis jugoslaviju
ali shvati da je jugoslavija bila ''lepa'' dok su narod filovali kojekakvim idealima
i redovnom platom i opustenim zivotom, pozadina svega je bila medju nacionalna netrpeljivost
koja je bila prigusenog karaktera sve do 85' ...vise me mrzi pisati o jugoslaviji

AKO SE PONOVO STVORI JUGOSLAVIJA , JA SE PAKUJEM SA PORODICOM U ODLAZIM U PICHKU MATERINU
STO DALJE OD TE NOVE JUGOSLAVIJE, OTICI CU I U MONGOLIJU SAMO DA VISE NE TRPIM SRA-NJA

a, ti oazo ako se ikada stvori juga ,zelim ti sve najbolje ....
Ja sam 87 godiste i slabo pamtim Jugu, ali slusam price starijih. Ja ne mogu shvatiti da moji otac i majka nisu placali skolovanje i da su pare mlatiti sa nasim gradjevinskim firmamam kojih je bilo diljem sveta. Od tih para su sagradili kucu, vikendicu, kupili stan, obezbedili sebi ustedjevinu za stare dane, i dan danas krckamo ono sto su oni tada zaradili. Cak su i meni obezbedili za skolovanje.
Kako cu ja svom detetu platiti skolovanje i da li cu uopste imati penziju?
Moji meni ne mogu biti na teretu jer su se obezbedili, ali sta je sa mojom generacijom?
Ili ne rade ili rade bez prijave...ili odose u beli svet, ali ne kao moji, sa svojim firmama, nego boga pitaj cijim.

ne ,NECE BITI TAKO ,JER I JA SAM SVEDOK ...jebte, pa nisi ti ,a ni ja generalisam svega pa da imas stav ,JA,PA JA

sta ti si ,ti ?? gde si bio ? jes li bio svedok bezanja naroda preko granice ,jesli li bio granicar,carinik??

sta ti znas gde sam ja bio ,kad ti kazem DA NIJE TAKO !!??

Ako pises tako kao sto pises, mogu se izvuci dva zakljucka:

Ili nisi to doziveo

Ili lazes.

Treceg nema, jer TAKO NIJE BILO!

Jednostavno osecam da ce kad tad nastati nova Yugoslavia, i da cu opet ziveti kao nekad, da cu biti sretna. Sta vi mislite dragi moji forumasi, hoce li i kad nastati nova Yugoslavia, zelite li uopste takvo nesto? Meni je drago sto znam da nisam sama.

ne uklapaju ti se vremena te tvoje fatamorgane
kad tad juga
i
zivecu kao nekad, srecna
dakle nemoguce. inace ko te shisha kad nisi htela da se boris za onos to te cini srecnom

O onoj ekonomiji u kojoj je izgrađeno 90% stanova i kuća u kojima danas žive ljudi u Srbiji,u kojoj je izgrađeno 100% elektrana koje danas proizvode struju,u kojoj su izgrađene škole,fakulteti,zdravstvene ustanove,sportski objekti,fabričke hale i industrijske zone(koje su danas rasprodate i veliki deo njih ne radi),poljoprivredni kombinati,infrastruktura,itd.O toj ekonomiji.

Једну ситницу си заборавио. Чијим парама?

Back