Cartmanland
Poznat
- Poruka
- 8.032
ТАКО ЈЕ.Ali Juga je sad sinonim za nacionalizam, ratove, klanje, etnicko ciscenje...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ТАКО ЈЕ.Ali Juga je sad sinonim za nacionalizam, ratove, klanje, etnicko ciscenje...
Dobro, dignes zid i sta dalje?Sve to su u Srbiji rganizovali i uradili jugosloveni srpskogporekla, ko ti. Svi su oni zaljubljeni u hrvate i slovence, a to je i glavna odlika jugonostalgicara.
Da se ja pitam, napravio bi zid izmedju nas, i ceko priliku da se osvetim hrvatima oko za oko , zub za zub.
О којој економији причате? Оној која је изазвала трећу сеобу Срба, овог пута са села у градове? Оној која је проузроковала масован одлазак становништва на рад у печалбу? Економија која се заснивала на принципу Словенци купе сировине у Србији, па после истој продају готове производе?
@toz972... I ja stalno spominjem ekonomiju.
Ali Juga je sad sinonim za nacionalizam, ratove, klanje, etnicko ciscenje...
Da je bilo pameti na svim stranama sada bi mi bili vec duze vreme u EU a ne kao sirocad klecali i molili da nas puste unutra.
Toliko nam je lepo u novim drzavama da su Srbija i Hrvatska medju prvih pet u svetu po odlivu mozgova.
Srbi NIKADA nisu isli masovno u pecalbu, sve do 1990. godine!
U pecalbu su isli Makedonci i Dalmatinci.
Srbi - vrlo retko.
Srbi NIKADA nisu isli masovno u pecalbu, sve do 1990. godine!
Srbi - vrlo retko.
nece biti tako...
U pecalbu su isli ljudi sa zavrsenom osnovmom, eventualno zanatom da bi mogli da kupe kucu i otvore neku radionicu.Srbi NIKADA nisu isli masovno u pecalbu, sve do 1990. godine!
Srbi - vrlo retko.
Mozda nisu isli u "pecalbu", ali su isli u Nemacku.
Veoma retko i sporadicno.
Ni porediti se ne moze sa ostalim republikama.
Mozda nisu isli u "pecalbu", ali su isli u Nemacku.
Bice tako, jer ja sam SVEDOK TOGA.
A vi ste samo SLUSALI NESTO O TOME.
Naravno, na pogresnim mestima.
O onoj ekonomiji u kojoj je izgrađeno 90% stanova i kuća u kojima danas žive ljudi u Srbiji,u kojoj je izgrađeno 100% elektrana koje danas proizvode struju,u kojoj su izgrađene škole,fakulteti,zdravstvene ustanove,sportski objekti,fabričke hale i industrijske zone(koje su danas rasprodate i veliki deo njih ne radi),poljoprivredni kombinati,infrastruktura,itd.O toj ekonomiji.О којој економији причате? Оној која је изазвала трећу сеобу Срба, овог пута са села у градове? Оној која је проузроковала масован одлазак становништва на рад у печалбу? Економија која се заснивала на принципу Словенци купе сировине у Србији, па после истој продају готове производе?
Bice tako, jer ja sam SVEDOK TOGA.
A vi ste samo SLUSALI NESTO O TOME.
Naravno, na pogresnim mestima.
U pecalbu su isli ljudi sa zavrsenom osnovmom, eventualno zanatom da bi mogli da kupe kucu i otvore neku radionicu.
A danas ide skolovan svet. Vec smo u deficitu sa anesteziolozima, po nekim procenama za koju godinu cemo ih morati uvoziti.
Ista je stvar sa elektroinzenjerima.
Samo, sto su se pre pecalbari vracali i ulagali zaradjeno u svoje mesto a ovima danas ne pada na pamet da se vracaju nego grade Kanadu, Ameriku, Australiju, Novi Zeland...
Inženjeri ne trebaju Srbiji,industriju ionako nemamo a niko sa fakultetom ne treba da bude budala da radi kod majmuna na vlasti za 200-300 evra plate.Sa tim parama ne može da pokrije ni topli obrok i troškove odlaska na posao.Oni koji ne umeju da računaju sigurno nisu nikakvi inženjeri.U pecalbu su isli ljudi sa zavrsenom osnovmom, eventualno zanatom da bi mogli da kupe kucu i otvore neku radionicu.
A danas ide skolovan svet. Vec smo u deficitu sa anesteziolozima, po nekim procenama za koju godinu cemo ih morati uvoziti.
Ista je stvar sa elektroinzenjerima.
Samo, sto su se pre pecalbari vracali i ulagali zaradjeno u svoje mesto a ovima danas ne pada na pamet da se vracaju nego grade Kanadu, Ameriku, Australiju, Novi Zeland...
Ja sam 87 godiste i slabo pamtim Jugu, ali slusam price starijih. Ja ne mogu shvatiti da moji otac i majka nisu placali skolovanje i da su pare mlatiti sa nasim gradjevinskim firmamam kojih je bilo diljem sveta. Od tih para su sagradili kucu, vikendicu, kupili stan, obezbedili sebi ustedjevinu za stare dane, i dan danas krckamo ono sto su oni tada zaradili. Cak su i meni obezbedili za skolovanje.ufff, oazo..msm ono vise!!!
ja ne znam koje si godiste,i do koje mere pamtis jugoslaviju
ali shvati da je jugoslavija bila ''lepa'' dok su narod filovali kojekakvim idealima
i redovnom platom i opustenim zivotom, pozadina svega je bila medju nacionalna netrpeljivost
koja je bila prigusenog karaktera sve do 85' ...vise me mrzi pisati o jugoslaviji
AKO SE PONOVO STVORI JUGOSLAVIJA , JA SE PAKUJEM SA PORODICOM U ODLAZIM U PICHKU MATERINU
STO DALJE OD TE NOVE JUGOSLAVIJE, OTICI CU I U MONGOLIJU SAMO DA VISE NE TRPIM SRA-NJA
a, ti oazo ako se ikada stvori juga ,zelim ti sve najbolje ....
ne ,NECE BITI TAKO ,JER I JA SAM SVEDOK ...jebte, pa nisi ti ,a ni ja generalisam svega pa da imas stav ,JA,PA JA
sta ti si ,ti ?? gde si bio ? jes li bio svedok bezanja naroda preko granice ,jesli li bio granicar,carinik??
sta ti znas gde sam ja bio ,kad ti kazem DA NIJE TAKO !!??
Jednostavno osecam da ce kad tad nastati nova Yugoslavia, i da cu opet ziveti kao nekad, da cu biti sretna. Sta vi mislite dragi moji forumasi, hoce li i kad nastati nova Yugoslavia, zelite li uopste takvo nesto? Meni je drago sto znam da nisam sama.
O onoj ekonomiji u kojoj je izgrađeno 90% stanova i kuća u kojima danas žive ljudi u Srbiji,u kojoj je izgrađeno 100% elektrana koje danas proizvode struju,u kojoj su izgrađene škole,fakulteti,zdravstvene ustanove,sportski objekti,fabričke hale i industrijske zone(koje su danas rasprodate i veliki deo njih ne radi),poljoprivredni kombinati,infrastruktura,itd.O toj ekonomiji.