Kako ce nastati nova Yugoslavia?

Jeste, ali evo sad imamo srpsku drzavu pa hajde da je sredimo. Sad nema vise Juge da nas izrabljuje, nema komunista, sad slobodno i javno smes reci da si Srbin, i u cemu je problem?
Ja koliko vidim tonemo....sve dublje i dublje...priblizavamo se zemljama kojima smo se nekad smejali.

1.Хрвати једва чекају да поново уђу у заједницу са Србијом
2.Шиптари са Космета теже ка новој Југославији па успостављају царинске прелазе ка Србији
3.Бошњаци који живе у Рашкој кукају за Југославијом и радо би себе видели као саставни део БиХ.
4.Словенци једва чекају нову Југославију,пошто су они први који су из ње изашли
5.Македонци велики Југословени који Србе воле да називају окупаторима(појединци)
6.Црногорци (као нација),више би волели да живе у саставу Хрватске него у заједници са Србијом.

7.А по свима њима,највећи кривци за ратове и злочинци,сањају о братсву и јединству

Znam, zato i kazem.
Dok smo bili u Jugi bili su nam krivi Hrvati, Slovenci, siptari...
Sta je sad?
Znaci, problem je u nama a ne u drugom.
Njaveci problem Srba je duboka podeljenost i razjedinjenost.

Оно за шта су Хрвати, Словенци, Шиптари... одговорни, за то су одговорни и ту нема шта да се дода. Одувек су били непријатељски настројени према нама и какви год да и будемо, они неће одступити од своје историјске праксе.

Са друге стране, Срби су својим грешкама и глупостима само ишли на руку горепоменутим.

Znam, zato i kazem.
Dok smo bili u Jugi bili su nam krivi Hrvati, Slovenci, siptari...
Sta je sad?
Znaci, problem je u nama a ne u drugom.
Najveci problem Srba je duboka podeljenost i razjedinjenost.

Pa sad su rezultati dugogodisnjeg delovanja hrvata , siptara i slovenaca. Shvatas li ti sta govoris? Je sli svesna da je to besomucno glupo. Dal razummes ti da smo jugoslaviju narpavlili mi Srbi, a da su ovi oma krenuli da je ruse, te da su u to ima hrvati zaklali jedan milion Srba. Il si mozda i ti neki siptarski provokator

Proziveo sam lepih godina u toj drzavi,ali dosta je bilo.
Moze ekonomska saradnja,moze tuizam,mogu familijarni i priajteljski odnosi,ali zajednicka drzava NE MOZE.
Bude li ikakvih pokusaja,za moga zivota u obnovi te drzave,ja se selim u TPM,Australija,Novi Zeland,ne pravim pitanje.Dosta je bilo svadja,ratova,klanja pljuvanja i ostaloga.

Pa sad su rezultati dugogodisnjeg delovanja hrvata , siptara i slovenaca. Shvatas li ti sta govoris? Je sli svesna da je to besomucno glupo. Dal razummes ti da smo jugoslaviju narpavlili mi Srbi, a da su ovi oma krenuli da je ruse, te da su u to ima hrvati zaklali jedan milion Srba. Il si mozda i ti neki siptarski provokator

Shvatam ja tebe a,li se pitam koliko puta Srbin treba da tresne o pod da bi se opametio?
Evo ti danas...zasto ne zatrazimo reciprocitet kod uvoza-izvoza sa Hrvatima i Slovencima?
Zasto smo dozvolili da od povlastene nacije, koju smo dobili od Rusije, najvise profitiraju firme iz Slovenije koje preko nas izvoze sve i svasta u Rusiju?
Zasto smo dozvolili prodaju vojvodjanske zemlje Hrvatima?
Zasto se Tadic izvinjavao na sve strane i zasto je svake godine u Potocarima a nikad u Kravici?

:( zar ti ja licim na siptarskog provokatora?

Jugoslavija je bila mracna zavera, koja je smuckanada bi se resili slovenacko i hrvatsko nacionalno pitanje, na stetu srpskog. Al zato uz pomoc srpskog junastva i preko nekoliko miliona srpskih leseva.
Jogoslavija je antisrpska tvrevina parekselans. Druga Titova jugoslavija je pproduzeno, meko trajanje NDH i ustasa.
Mislim da bi svako zagovaranje bilo kakave jugoslavije u Srbiji trebalo da bude sankcionisano zatvorom. Dapace, takvim stetocinama treba ukinuti pravo glasa.

Jugoslavija je bila "mracna zavera i antisrpska tvorevina" u kojoj su Srbi najbolje ziveli u celoj svojoj istoriji.

Ni pre ni posle Jugoslavije NIKAD VISE nece tako dobro ziveti....

A zasto je to tako....Ne smem da kazem, zakljucite sami.

Proziveo sam lepih godina u toj drzavi,ali dosta je bilo.
Moze ekonomska saradnja,moze tuizam,mogu familijarni i priajteljski odnosi,ali zajednicka drzava NE MOZE.
Bude li ikakvih pokusaja,za moga zivota u obnovi te drzave,ja se selim u TPM,Australija,Novi Zeland,ne pravim pitanje.Dosta je bilo svadja,ratova,klanja pljuvanja i ostaloga.
:ok::ok::ok::ok::ok:

CRVENA OFANZIVA!!

Jednostavno osecam da ce kad tad nastati nova Yugoslavia,
Nece NIKAD! Ta nakaradna drzava u istorijskom smislu postojala je kratko. To je bio experiment koji nije uspeo, i to 2 puta. A oba raspada su donela stotine hiljda raseljenih srba i stotine hiljada mrtvih.
I srecan sam sto to sr*nje od drzave vise nikad nece postojati.
i da cu opet ziveti kao nekad, da cu biti sretna.
:rotf: :rotf: :dash:
Verujes li da sam cak bio i pomislio da si ozbiljna. Ali kad procitah ove reci, shvatio sam, TI SE ZAEBAVAS.
Sta da ti radim, nadji decka, vodite ljubav, pravite decu, budi srecna. Sreca tvoja nema veze sa nakaradnom jugom.
Sta vi mislite dragi moji forumasi, hoce li i kad nastati nova Yugoslavia, zelite li uopste takvo nesto? Meni je drago sto znam da nisam sama.
NECE NIKAD nastati. I ne treba. NE ZELIM TAKO NESTO! Ne zelim to zlo..
Meni je drago sto nisam sam, drago mi je sto ima pametnih srba, hrvata, slovenaca, bosnjaka, makedonaca, crnogoraca, i ostalih koji su za dobru/prijateljsku saradnju izmedju drzava, ali NE za jugu.

Нова Југославија неће никада настати ,јер су сви народи,који су живели у њој остварили своје националне циљеве.

Сви осим српског који је створио три Југославије,а стварање четврте би било равно самоуништењу,Срба као народа.
Da znas da mi je mnogo drago sto na ovom forumu ima toliko pametnih mojih istomisljenika na ovu temu. :ok:
MIlo em drago. :mrgreen:

Сећају се свог детињства, па идеализују прошла времена.

Da znaš da si u pravu. Sve je to žal za mladošću.
Jer kad si mlad sve ti je lepo, imaš bicikl, automobilčić, devojke lutkice i sve ti je lepo ceo svet je tvoj. Posle izlatiš sa prijateljima, cirkaš, nemaš obaveze sve ti je super. Jer roditelji preuzmu svu brigu i sav teret na sebe.
I klincima danas je lepo.
Sad kad su se zaposlili oženili, udale dobili decu krenuli problemi sve je teže. I onda kuknjava za dobrim starim bezbrižnim vremenima.
A i ovi penzioneri, mala im penzija deca se razbežala i ostali sami i sad kuknjava, a nekad su imali porodicu na okupu, prijatelje, posao. Sve je bilo lepo. I šta ima ostaje nego da kukaju za mladošću.

Poslednja izmena:
Сећају се свог детињства, па идеализују прошла времена.

to su ljudi koji zive u vecitom strahu ,beg od sutrasnjice,i povratak u proslost...

msm ajmo imati mooda pa izdrzati i ovaj haos u kom danas zivimo,ako ne za nas onda za potomstvo

jer ce nas pljuvati sto nismo stegli jaja i izdrzali ...

ja se toplo nadam da ce moja deca uspeti gde sam ja omanuo , da ce uspeti u srbiji i da ne moraju odlaziti preko
da bi porodicu obukli ,nahranili i sl...

da ce biti pametniji, mudriji, fleksibilniji...

Shvatam ja tebe a,li se pitam koliko puta Srbin treba da tresne o pod da bi se opametio?
Evo ti danas...zasto ne zatrazimo reciprocitet kod uvoza-izvoza sa Hrvatima i Slovencima?
Zasto smo dozvolili da od povlastene nacije, koju smo dobili od Rusije, najvise profitiraju firme iz Slovenije koje preko nas izvoze sve i svasta u Rusiju?
Zasto smo dozvolili prodaju vojvodjanske zemlje Hrvatima?
Zasto se Tadic izvinjavao na sve strane i zasto je svake godine u Potocarima a nikad u Kravici?

Sve to su u Srbiji rganizovali i uradili jugosloveni srpskogporekla, ko ti. Svi su oni zaljubljeni u hrvate i slovence, a to je i glavna odlika jugonostalgicara.
Da se ja pitam, napravio bi zid izmedju nas, i ceko priliku da se osvetim hrvatima oko za oko , zub za zub.

Da znaš da si u pravu. Sve je to žal za mladošću.
Jer kad si mlad sve ti je lepo, imaš bicikl, automobilčić, devojke lutkice i sve ti je lepo ceo svet je tvoj. Posle izlatiš sa prijateljima, cirkaš, nemaš obaveze sve ti je super. Jer roditelji preuzmu svu brigu i sav teret na sebe.
I klincima danas je lepo.
Sad kad su se zaposlili oženili, udale dobili decu krenuli problemi sve je teže. I onda kuknjava za dobrim starim bezbrižnim vremenima.
A i ovi penzioneri, mala im penzija deca se razbežala i ostali sami i sad kuknjava, a nekad su imali porodicu na okupu, prijatelje, posao. Sve je bilo lepo. I šta ima ostaje nego da kukaju za mladošću.

Бег у прошлост је одраз слабости карактера. Уместо борбе са проблемима који се данас јављају, упражњава се сета за прошлошћу.

to su ljudi koji zive u vecitom strahu ,beg od sutrasnjice,i povratak u proslost...

msm ajmo imati mooda pa izdrzati i ovaj haos u kom danas zivimo,ako ne za nas onda za potomstvo

jer ce nas pljuvati sto nismo stegli jaja i izdrzali ...

ja se toplo nadam da ce moja deca uspeti gde sam ja omanuo , da ce uspeti u srbiji i da ne moraju odlaziti preko
da bi porodicu obukli ,nahranili i sl...

da ce biti pametniji, mudriji, fleksibilniji...

И ја се надам да ће моја деца успети да опстану овде и да ће иза себе оставити потомке који ће волети то што су Срби.

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/242183/Bez-Juge-svi-smo-gubitnici
Bez Juge svi smo gubitnici
35349_ai-tito-001_f.jpg

Suzana Bojadić | 20. 03. 2011. - 13:01h | Komentara: 392

INA i NIS su mogli da kupe mađarski „Mol“ na primer, a “Krka”, “Pliva” i “Galenika” da drže dobar deo tržišta lekova u Istočnoj Evropi. “Gorenje” bi preuzelo nišku elektronsku industriju, uz put još i RIZ i “Rudi Čajavec”. Jugoslovenski tenkovi bi i dalje bili konkurentni na svetskoj pijaci, a odustajanje od planirane proizvodnje lovca mlaznjaka verovatno bi bilo nadomešteno proizvodnjom manjih civilnih aviona u pančevačkoj Utvi. Jugoslavija bi bila sportska i turistička sila koju bi, kao članicu EU, sa respektom slušali u Briselu. Moglo je za dve decenije i ovako, a ispalo je sve drugačije i uglavnom lošije za sve bivše republike i njihove građane.

Veruje se da se nije raspala Jugoslavija da bi Srbija prvo sačuvala jaku proizvodnju. Danas je industrija na nivou od 37 odsto one iz 1986. godine. I bruto društveni proizvod je na trećini BDP od pre 30 godina. Srbija je u zapadnoj Evropi bila naveliko poznata po tekstilnoj industriji, izvozili smo i obuću, imali jaku prehrambenu industriju, a ozbiljan rejting je nosila i kragujevačka “Zastava”. Danas nemamo ni “Centrotekstil”, ni “Kluz”, propali su i “Beko”, EI Niš, industrija satova “Insa”, tekstilna industrija Zemun (TIZ)...

- Od solidne industrije obuće ostao je samo “Boreli”. Sećam se fabrike auto-ventila u Sremskoj Mitrovici za koju su britanski stručnjaci tvrdili da je u rangu najboljih u Evropi. I bila je, sve dok nije privatizovana, a kasnije i ugašena. Ispustili smo i auto-fabrike. Danas Slovačka ima “Hjundai”, “Kiju”, “Sitroen”, “Pežo”, a devedesetih godina nije imala ništa od toga. Sve je to moglo biti u Srbiji - kaže Popov.

@toz972... I ja stalno spominjem ekonomiju.
Ali Juga je sad sinonim za nacionalizam, ratove, klanje, etnicko ciscenje...
Da je bilo pameti na svim stranama sada bi mi bili vec duze vreme u EU a ne kao sirocad klecali i molili da nas puste unutra.
Toliko nam je lepo u novim drzavama da su Srbija i Hrvatska medju prvih pet u svetu po odlivu mozgova.

Poslednja izmena:

Back