Kako biste vi rijesili Kosovsko pitanje?

Kako biste rjesili pitanje Kosova?

• Invazija na KiM

glasova: 9 23,1%
  • Podjela - Srbija uzima sjever, ostatak priznaje

glasova: 4 10,3%
  • Priznati Kosovo za mjesto Srbije u EU

glasova: 7 17,9%
  • Silom naseliti 200.000 Beogradjana na KiM pa nakon 15 g. ga vratiti

glasova: 1 2,6%
  • Humanitarna vojna akcija na sjever - pa mamiti Pristinu na agresiju.

glasova: 3 7,7%
  • Vlast Srbije da potkupi sve kompanije i industrije na Kosovu i vrsiti ekonomski pritisak

glasova: 3 7,7%
  • Nista, zamrznuti konflikt, cekati 10-20 godina za Apokalipsu i raspad SAD.

glasova: 12 30,8%

• Ukupno glasova
    39
Najvise je nas Crnogoraca kolonizovao KiM 1918-1941. Nije bilo Sumadinaca ni Krajisnika.
Dalmatinski Srbi su kolonizovani u Makedoniju iz prvog rata. Miloš Meljanac čija je porodica bila kolonizovana tamo od Vrlike je napisao nedavno knjigu o sudbini Srba Dalmatinaca kraljevih kolonista u Makedoniji. Većina njih je prognana od strana Bugara i makedonskih bugaraša 1941/42 i nakon rata su završili u Vojvodini, neki su ubijeni od Bugara, a jako malo ih je istalo.

Dalmatinski Srbi su kolonizovani u Makedoniju iz prvog rata. Miloš Meljanac čija je porodica bila kolonizovana tamo od Vrlike je napisao nedavno knjigu o sudbini Srba Dalmatinaca kraljevih kolonista u Makedoniji. Većina njih je prognana od strana Bugara i makedonskih bugaraša 1941/42 i nakon rata su završili u Vojvodini, neki su ubijeni od Bugara, a jako malo ih je istalo.

1995 ste zavrsili svaku pricu

1995 ste zavrsili svaku pricu
Izdali su nas Milošević i Karadžić, a pritom je Hrvate pomagao čitav zapad koji je bio jači nego danas. Držali smo se 4 godine protiv daleko brojnijih neprijatelja.
Vidi, ja sam proveo 80% života u Srbiji i tu mi je čitav život i 1000 puta mi je bolje nego da se vratim u Knin koga inače jedva pamtim. Moje potomke Krajina neće uopšte zanimati. U Srbiji sam svoj na svome i Srbin, u HR bi bio niko ili Hrvat. Da je Krajina opstala bilo kao entitet u HR poput RS u BiH ili nezavisba država, pola Srba bi se do sad iselilo iz Krajine u Srbiju i na zapad, to ti garantujem. A šta tebe briga za nama crnogorska avEtinjo? Jesu li ti Krajišnici nešto dužni, ili ja lično?

Sta smo mi ti to ikada od ikoga dobili?! Srbija, kao drzava koja je izasla kao pobednik iz dva svetska i dva balkanska rata, uz ogromne ljudske i materijalne gubitke, se izborila da vrati deo onoga sto su joj oduzeli. Nazalost, nasa velikodusnost i lakovernost nakon toga su nas skupo kostali, da smo gledali iskljucivo nase nacionalne interese sve bi sada bilo mnogo drugacije.
Nisam te ništa razumio. Pa lijepo sam napisao da je Srbija dobila Kosovo zahvaljujući balkanskim ratovima, a Vojvodinu zahvaljujući Prvom svjetskom ratu. Što ti tu nije jasno?

Back