kakav je zivot u SAD-u?

• Začetnik teme Začetnik teme dumi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pazi, ja jos nisam video nekog da je tako uporan u pokusaju da ubedi ljude da ne idu u USA. Ko god se javio i napisao nesto o tome, ti si udarao replay lupajuci gluposti. Kopas tamo neke postove sa drugih foruma, po tri puta ostavljas elaborat nekog Sase, koji je uzgred najobicnije proseravanje. Sto je najsmesnije u celoj prici, USA si video samo na TV-u.

mozes li naci gde sam ja konkretno napisao nekome da ne ide u SAD?..........ja sam izneo,po mom misljenju,i dobre i lose osobine SAD-a...

mozes li napisati zasto je "elaborat" proseravanje?.....(zbog koga sam dobio jedno 20ak privatnih poruka gde mi se ljudi zahvaljuju zbog tog "elaborata")

USA nisam video samo na TV-u :)......(inace na TV-u USA deluje super,ali u realnom zivotu 95% amerikanaca USA je nesto sasvim drugo)

e,da....mozes li napisati tvoje misljenje kakav je zivot u SAD-u?......(sto je i poenta ove teme,ako nisi primetio)

Poslednja izmena:
mozes li naci gde sam ja konkretno napisao nekome da ne ide u SAD?..........ja sam izneo,po mom misljenju,i dobre i lose osobine SAD-a...

mozes li napisati zasto je "elaborat" proseravanje?.....(zbog koga sam dobio jedno 20ak privatnih poruka gde mi se ljudi zahvaljuju zbog tog "elaborata")

USA nisam video samo na TV-u :)......(inace na TV-u USA deluje super,ali u realnom zivotu 95% amerikanaca USA je nesto sasvim drugo)

e,da....mozes li napisati tvoje misljenje kakav je zivot u SAD-u?......(sto je i poenta ove teme,ako nisi primetio)

Nigde nisi konkretno napisao nekome da ne ide u USA, ali na svaki post ti odgovaras bacajuci akcenat na negativne strane. Jasno je sta ti je namera, nemoj da se pravis blesav.

Sto se elaborata tice, mogao bih i ja da napisem citav jedan elaborat zbog cega je to proseravanje, ali me mrzi.
Ozbiljnije mozemo da razgovaramo tek kad proucis onu knjigu koju sam ti preporucio.

Poslednja izmena od moderatora:
Nigde nisi konkretno napisao nekome da ne ide u USA, ali na svaki post ti odgovaras bacajuci akcenat na negativne strane. Jasno je sta ti je namera, nemoj da se pravis blesav.

pa prvo si napisao da jesam nekome napisao da ne ide u USA..........dogovori se sam sa sobom...

Sto se elaborata tice, mogao bih i ja da napisem citav jedan elaborat zbog cega je to proseravanje, ali me mrzi.

mrzi te?....:)..........znas da deca u osnovnoj skoli koriste tu frazu(znaci neko nesto napise,drugi odgovori "to je proseravanje",ovaj ga pita objasni zasto i dobija odgovor "mrzi me"....:)............dok ne napises zasto mislis da sve to nije tacno,ti se proseravas......

uostalom ja sumnjam da si ti shvatio "elaborat".....

Ozbiljnije mozemo da razgovaramo tek kad proucis onu knjigu koju sam ti preporucio, mada pre toga ne bi bilo lose da procitas jednu drugu isto tako korisnu stvar:

ozbiljnije mozemo da razgovaramo kada pristanes da argumentovano odgovaras na pitanja.

a i hoces li vec jednom dati tvoje misljenje kakav je zivot u SAD?

pa prvo si napisao da jesam nekome napisao da ne ide u USA..........dogovori se sam sa sobom...

Ja sam bio savrseno jasan.

mrzi te?....:)..........znas da deca u osnovnoj skoli koriste tu frazu(znaci neko nesto napise,drugi odgovori "to je proseravanje",ovaj ga pita objasni zasto i dobija odgovor "mrzi me"....:)............dok ne napises zasto mislis da sve to nije tacno,ti se proseravas......

uostalom ja sumnjam da si ti shvatio "elaborat".....

Da, mrzi me. Stvarno mi ne pada na pamet da trosim vreme na tebe.

Doduse, navescu ti jednu recenicu iz elaborata koja je meni medju prvima upala u oko:
"Ovde je apsolutno necuveno da dodjes kod nekoga a da se prethodno ne najavis."

Dakle, ono sto je osnovna odlika svakog iole kulturnijeg coveka, a to je da se najavi nekom pre nego sto krene kod njega, njemu je necuveno. O cemu mi dalje da pricamo.

Doduse, navescu ti jednu recenicu iz elaborata koja je meni medju prvima upala u oko:
"Ovde je apsolutno necuveno da dodjes kod nekoga a da se prethodno ne najavis."

Dakle, ono sto je osnovna odlika svakog iole kulturnijeg coveka, a to je da se najavi nekom pre nego sto krene kod njega, njemu je necuveno. O cemu mi dalje da pricamo.

pa necuveno je nekome ko zivi u Srbiji,i ko je navikao drugacije da zivi sto se toga tice.......znaci,i ja smatram da je OK najaviti se nekome pre posete,ali kako ces to objasniti vecini stanovnistva u Srbiji,gde je prosto obicaj da svako kod svakog "bane" kad mu odgovara ili kad je u prolazu?

i kako to da saopstis nekome iz Srbije ko namerava da ide u USA?.......znaci,kazes mu da je necuveno kada ides kod nekoga da se pre toga ne najavis.......

eh,da zaboravih da napisem....ja sam u SAD bio samo jednom i to iskljucivo turisticki....
.
inace,ja sam ziveo u USA,(nisam ziveo 5,10 ili vise godina,ali bio sam dovoljno dugo da bih video kako mnoge stvari funkcionisu)......)

:rotf:

Uzgred, ti ne samo sto si USA video na TV-u, k'o sto rekoh, vec je ocigledno da i iz svog sela nikad nisi mrdnuo.

.

:rotf:

Uzgred, ti ne samo sto si USA video na TV-u, k'o sto rekoh, vec je ocigledno da i iz svog sela nikad nisi mrdnuo.

:)......nisam rodjen na selu za razliku od tebe........ocigledno te bas zanimaju necije privatne stvari,iako je ovde tema "kakav je zivot u SAD".........ali evo,ukratko par informacija,pa da vidimo hocemo li onda nastaviti o zivotu u SAD.....

u SAD sam bio jednom,i iskljucivo iz turistickih pobuda.....ali kada sam otisao,ukazala mi se prilika da ostanem duze,s obzirom da u SAD zivi vise mojih rodjaka,tako da sam tamo proveo nesto vise od 7 meseci.........i kako sam rekao,nisam tamo bio 10 ili 20 godina,ali za tih 7meseci sam mogao da vidim kako mnoge stvari funkcionisu...........

postojala je sansa da ostanem tamo,ali sam odlucio da se vratim u Srbiju

i evo,sada iznosim svoje misljenje o SAD i ovde na forumu,a i kada me neko uzivo pita,ja mu to manje-vise isto ispricam....

Mislish hteo si da ostanesh svim silama, probao milion muljatorskih fora i puk'o....
Onda se iznerviraou stilu "kako mene ovako lepog, pametnog i nachitanog nece"... i sad pljujesh po US jer nisi uspeo da ostanesh :)
Tough titty, shta da ti kazhem, vishe srece drugi put...

ne,zaista.....:).........apsolutno nisam imao razloga da ostajem na duze staze u SAD......jednostavno ne dopada mi se tamo......

eh,moram da dodam i da jesam lep i zgodan(185 cm visok,90kg tezak,atletski gradjen) u odnosu na milione svinjoliko-debelih amerikanmaca i amerikanki....:).....(mislim,ne zelim nikoga da uvredim,ali eto jos jedne cinjenice o SAD,mnogi ljudi su tamo debeli kao svinje,i to im uopste ne smeta,niti imaju neku zelju to da promene)

Poslednja izmena:
:)......nisam rodjen na selu za razliku od tebe........ocigledno te bas zanimaju necije privatne stvari,iako je ovde tema "kakav je zivot u SAD".........ali evo,ukratko par informacija,pa da vidimo hocemo li onda nastaviti o zivotu u SAD.....

u SAD sam bio jednom,i iskljucivo iz turistickih pobuda.....ali kada sam otisao,ukazala mi se prilika da ostanem duze,s obzirom da u SAD zivi vise mojih rodjaka,tako da sam tamo proveo nesto vise od 7 meseci.........i kako sam rekao,nisam tamo bio 10 ili 20 godina,ali za tih 7meseci sam mogao da vidim kako mnoge stvari funkcionisu...........

postojala je sansa da ostanem tamo,ali sam odlucio da se vratim u Srbiju

i evo,sada iznosim svoje misljenje o SAD i ovde na forumu,a i kada me neko uzivo pita,ja mu to manje-vise isto ispricam....

'Ajde recimo da si i bio nekad u USA, u sta mi je tesko da poverujem, ali recimo da jesi i nije ti se dopalo. Ok. Dodjes, napises u jednom postu svoje utiske i to je to. Ne. Ti si najpre postavio elaborat nekog seljaka kome je necuveno to sto treba da se najavi kad krene u goste (u redu je i to posto tako nesto do sada nije bilo na forumu), a potom kad god bi se neko javio nesto da napise na ovu temu, ti si mu odgovarao maksimalno naglasavajuci negativne strane zivota u USA, uglavnom izvlaceci citate iz tog elaborata (posto, je li, svojim recima nisi u stanju nista da napises), dok si ceo elaborat postovao jos dva puta bez ikakve potrebe, i sve to sa samo jednim ciljem, da sto vise ljudi odvratis od eventualnog preseljenja u USA.

Shto jest, jest vitezhe mali, stvarno su krmkovi na kvadrat, bar vecina :)

hm,i sada ce neko da shvati kako ja pricam negativno o SAD,naprimer zato sto sam naveo(ISTINITU) cinjenicu da su vecina ljudi u SAD debeli kao svinje,i sto je jos gore,nista ne preduzimaju da to promene.........(inace,prosecna visina amerikanaca je oko 175cm......a vi zamislite kako izgleda neko te visine i tezine 100,110,120 kg)

ili kada sam naveo(ISTINITU) cinjenicu kako u SAD postoji gomila raznih debilnih poreza koji bi ogromnoj vecini evropljana delovala apsurdno i nezamislivo.....

ali takodje,u SAD postoje neke stvari na kojima bi evropljani mogli da zavide amerikancima......npr cena litre benzina...

ajd' sad ti meni vitezhe mali objasni kakve veze imaju fizichke karakteristike pojedinih ljudi sa zhivotom u US...
znash sta, iskreno, meni je tebe zhao...
f010.gif

pa kada neko pita kakav je zivot u SAD,nije lose,izmedjuostalog znati kako tamo izgledaju ljudi....:)

Ajde malo da nerviramo ovog negativca Knighta:)
Ovo je moje iskustvo

Zavrsio fakultet u Srbiji. Dobio zelenu kartu. Dosao na Floridu. Radio godinu dana u jednoj firmi...Proglasen tehnoloskim viskom...Zbogo krize, umesto 6 meseci proveo preko godinu dana na drzavnim jaslama (primao naknadu za nezaposlene) i pritom studirao. Magistrirao nakon godinu dana (Master of Business Administration) i 6 meseci nakon toga nasao posao u struci. Pritom skolarinu koja je kostala oko $20000-25000 izfinansirao delom sam a delom iz kredita od $8500. Koje sam dobio beskamatno na 2 godine. Eto oprilike tako je to bilo. Pri tom prve godine bio na odmoru u New Yorku (doduse vise je bio umor od silnog obilazenja znamenitosti), druge godine u Washington DC (i gledao Real Madrid) i trece u Miami i St.Augustine.Eto to je moje iskustvo. Mada svako je razlicito i na kraju krajeva sve zavisi od pojedinca jer za nekog je tudji uspeh-neuspeh i obrnuto. Ziveli!!!

Odgovor sam postavio ovde

http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=14434886#post14434886

A za KNIGHTA da kazem da nisam imao nikakve potrebe da idem iz Srbije jer sam imao tamo i vise nego dovoljno. Otisao sam da probam i nisam se pokajao. Ko je pratio moje dogodovstine zna o cemu pricam.
Dakle, ako mozete doci ovde legalno dodjite jre bice vam puno bolje nego dole. A ako biste na crno to vec pitajte nekog ko ima takva iskustva jer ne zelim da vas posavetujem lose:)

Pozdrav by Tiberije

Back