Moja situacija:
19 godina. Zavrsenja srednja elektrotehnicka(tehnicar racunarstva), trenutno student u Austriji (i trenutno mi dozvoljavaju samo deutchkurs dok ne polozim trazene stepene). Imam tu studentsku vizu koja mi traje 1 godinu (do oktobra). Svidja mi se Austrija i stvarno ima mnogo mogucnosti, i za rad i za sve. Ali, imam jako puno problema (privatnih, familijarnih i problem sa jezikom-nikako da ga savladam) pa bih se odlucio za varijantu ili studiranja ili rada u USA. Sve sto mogu dobiti iz USA trenutno je garantno pismo od dalje rodbnie. Njihov sin tamo studira na faksu pravo. Ja bih se najradije odlucio za varijantu neke vise skole koja ce trajati recimo 2 godine, s tim da engleski jezik vec poprilicno znam(skoro pa idealno). Eh sad, citam ovde i ima sve i svasta...ali opet KAKO, koji su uslovi, i kakve su cijene skolovanja? I koliko odprilike kosta jedna avionska karta do Virginie? Moze li neko malo da me posavetuje oko ovoga? I sta konkretno trebam traziti po forumima, jer ima previse varijanti i mogucnosti i vrsti tih viza. Tesko se snalazim sam u svemu tome...