- Poruka
- 77.429
mislim da kain nije čitao bibliju i tu se zeznuo. bog ne voli brokoli već janje na žaru
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kao sto sam vec rekao,SZ-na krvna je trebala simbolizirati zrtvu Isusa Hrista,Sina Bozjega koji sed trebao ,nekada u buducnosti,poniziti i postavsi "kao jednog od nas"i sam sebe prineti na zrtvu !!!Ako je žrtva ratara nepoželjna po čemu se onda starozavetni bog razlikuje od ostalih bogova tog vremena to jest demona kojima treba žrtva u vidu krvi i ubistva neke životinje? Znači smisao žrtve nije zahvalnost nego hranjenje tog božanstva energijom krvi i ubistva?
Nije bilo potrebe od Biblije u to vreme,tada je Bozji zakon trebao jos uvek biti zapisan "u srcu coveka"a secanja na bliskih susreta njihovih roditelja sa Bogom u rajskom vrtu su bili suvise svezi da bi trebao dodatan zapis koji ce potsecati ljude kako se trebaju prinositi krvne zrtve i zasto se to sve trebalo raditi UPRAVO TAKO KAKO IM JE BILO RECENO !!!mislim da kain nije čitao bibliju i tu se zeznuo. bog ne voli brokoli već janje na žaru
Ako je žrtva ratara nepoželjna po čemu se onda starozavetni bog razlikuje od ostalih bogova tog vremena to jest demona kojima treba žrtva u vidu krvi i ubistva neke životinje? Znači smisao žrtve nije zahvalnost nego hranjenje tog božanstva energijom krvi i ubistva?
otkud ti znaš šta im rečenoNije bilo potrebe od Biblije u to vreme,tada je Bozji zakon trebao jos uvek biti zapisan "u srcu coveka"a secanja na bliskih susreta njihovih roditelja sa Bogom u rajskom vrtu su bili suvise svezi da bi trebao dodatan zapis koji ce potsecati ljude kako se trebaju prinositi krvne zrtve i zasto se to sve trebalo raditi UPRAVO TAKO KAKO IM JE BILO RECENO !!!
ako je Isus bio krvna žrtva a sve prinošene žrtve pre toga praslika te žrtve dobro da nisu Isusa ispekli i pojeli kao te jagnjiće i ovnove koje su žrtvovali vekovima...mislim da je Isus došao da kaže Jevrejima šta je Bogu po volji a šta ne jer su duboko zastranili od prave vere...krvna žrtva mu verujem nije bila po volji i zato je ukinuta...Kao sto sam vec rekao,SZ-na krvna je trebala simbolizirati zrtvu Isusa Hrista,Sina Bozjega koji sed trebao ,nekada u buducnosti,poniziti i postavsi "kao jednog od nas"i sam sebe prineti na zrtvu !!!
To je bila NAJVECA MOGUCA CENA koja je Bozji presto mogao platiti da bi se naslo konacno resenje za spas palog coveka.
Ta je zrtva trebala biti sastavni deo intelekta svakog pripadnika Bozjeg naroda u SZ a takodje i hriscana danas u NZ !!!
Kad ovo pogledamo sa ove perspektive,onda se bar doneklem moze doloviti "slika "o Bogu koji j toliko voleo ovaj svet da je Sina svojega Jedinorodnoga dao da nijedan koji ga veruje ne pogine nego da ima zivot vecni !!!
Naravno da se moze naci ali je za to potrebno integralno proucavanje Biblije a ne samo parcijalno,tu i tamo po nesto reda radi pa da se nakon toga izvlace pogresne zakljucke.
Kajinova zrtva je bila neprihvacena zato sto nije bila u skladu sa SZ-im sistemom za prinosenje krvnih zrtvi.
Naime, Bog je ocito ljudima jasno dao do znanja sta je to greh a sta nije,sta je to zrtva Bogu ,kako se ona prinosi i sta ona simbolizuje.
Kajin je i pored tog znaja od Bozjeg otkrovenja,odlucio da na SVOJU RUKU organizira Bogosluzenje tako sto je prineo beskrvnu "zrtvu"iz svoje baste... po njemu je ocito sav taj zrtveni sistem bio neprihvatljiv a jos manje je verovao ono sto mu je Bog Nebeski obznanio o njegovom znacaju pa je zato ubedio sebe da kao ne postoje razlike kako se to treba sluziti Bogu nego je mozda bitno samo "cisto srce",sta ja znam,mozda korektan odnos sa bliznjima i t.d.
Za razliku od njega,njegov je brat Avelj drzao sve sto je znao o toj zrtvenoj sluzbi i prineo zivince iz stada svojega. Ta je zrtva trebala simbolizirati zrtvu Bozjeg Jagnjeta koja se trebala dogoditi nekada u buducnosti
I kao sto se moglo ocekivati, Bog je prihvatio ono Bogosluzenje koje je bilo u skladu sa Njegovom voljom
Ma jok,procitao u Pismu.otkud ti znaš šta im rečeno
rekao ti neki propovednik![]()
Kao prvo,Bog nije "entitet"nego Stvoritelj citavog kosmosa ukljucujuci i tebe i mene.Dakle ti misliš da je entitet koji ti nazivaš "Bog" bio dosledni mesožder pa ga je uvredilo vegetarijanstvo Kaina?
Superfunny, ti mora da si neki šaldžija koji priča viceve u 3 ujutru kad su svi pijani i naduvani na "party-jima".
to je i problem s tobom...previše ozbiljno shvatatš Bibliju...naročito Stari Zavet... Nadam se da će ti pravi Bog oprostiti jer ne znaš šta radiš...trenutno,ova tema nije takve prirode i ja sam u potpunosti ozbiljan !!!
Imaš ti još prinošenja Božjih žrtvi u Bibliji u obliku životinja. Imaš žrtve okajnice, žrtve pokajnice i tako to.Ako je žrtva ratara nepoželjna po čemu se onda starozavetni bog razlikuje od ostalih bogova tog vremena to jest demona kojima treba žrtva u vidu krvi i ubistva neke životinje? Znači smisao žrtve nije zahvalnost nego hranjenje tog božanstva energijom krvi i ubistva?
tako gledano to je bio korak napred za njih...samo pitanje je kakve to veze žrtvoprinošenje ima sa pravim Bogom?Imaš ti još prinošenja Božjih žrtvi u Bibliji u obliku životinja. Imaš žrtve okajnice, žrtve pokajnice i tako to.
Mislim šta reći? Tog Boga je izmislio narod koji je pre tog božanstva obožavao boga Moloha kome su žrtve bila žive spaljene bebe.
Potpuno pogresno i pre svega 'sprdacno' izlaganje koje je ocito rezultat nekompletne slike koju nam otkriva Sveto Pismo,Biblija...ali jos uvek nije kasno da se to stanoviste promeni,potrebno je da se samo uozbiljis i krenes sa temeljnim proucavanjem Biblije.ako je Isus bio krvna žrtva a sve prinošene žrtve pre toga praslika te žrtve dobro da nisu Isusa ispekli i pojeli kao te jagnjiće i ovnove koje su žrtvovali vekovima...
Slazem se,ovo je bio jedan oa aspekata Njegove zemaljske misije.mislim da je Isus došao da kaže Jevrejima šta je Bogu po volji a šta ne jer su duboko zastranili od prave vere...
Potpuno suprotno,zrtva mu je bila po volji jer je zato i uspostavio a krvni sistem zrtvovanja je prekinut kada se desila ZADNJA ZRTVA u tom sistemu a to je bilo "zrtvovanje"Isusa Hrista,Bozjeg Jagnjeta na krstu Golgotskim.krvna žrtva mu verujem nije bila po volji i zato je ukinuta...
Ako bi i postojao pravi Bog onda nikakve.tako gledano to je bio korak napred za njih...samo pitanje je kakve to veze žrtvoprinošenje ima sa pravim Bogom?
Kao prvo,Bog nije "entitet"nego Stvoritelj citavog kosmosa ukljucujuci i tebe i mene.
Kao drugo,krvnu zrtvu nije "jeo "Bog nego je bila spaljivana,dakle meso se dezintegrise i postaje pepeo a cilj nije bio "utolivanje gladi"nego simbolika za zrtvu Bozjeg Jagnjeta,Gospoda Isusa Hrista.
I kao trece,ja jesam saljivdjija i volim dobre viceve ali to radim iskljucivo kada postoje uslovi za takvo relaksirano ponasanjke...trenutno,ova tema nije takve prirode i ja sam u potpunosti ozbiljan !!!
Ni to nije umeo da uradi bez krvi i nasilja.Potpuno pogresno i pre svega 'sprdacno' izlaganje koje je ocito rezultat nekompletne slike koju nam otkriva Sveto Pismo,Biblija...ali jos uvek nije kasno da se to stanoviste promeni,potrebno je da se samo uozbiljis i krenes sa temeljnim proucavanjem Biblije.
Slazem se,ovo je bio jedan oa aspekata Njegove zemaljske misije.
Potpuno suprotno,zrtva mu je bila po volji jer je zato i uspostavio a krvni sistem zrtvovanja je prekinut kada se desila ZADNJA ZRTVA u tom sistemu a to je bilo "zrtvovanje"Isusa Hrista,Bozjeg Jagnjeta na krstu Golgotskim.
Nemam nameru da te ubedjujem u suprotno,ja sam ti samo dobronamerno ukazao na nekoliko cinjenica koje ti naravno,imas prava potpuno odbaciti...nije moje da insistiram nego da samo iznesem cinjenice u koje verujem- s tim moja obaveza u ovom slucaju prestaje !!!Prvo, nisi ti tu da meni objašnjavaš ko ili šta je entitet koji zoveš "Bogom" u jednoj knjizi koju sam čitao prvi put sa 14 godina, a to je bila ona Biblija s gomilom fusnota i objašnjenja o merama, istorijskim kontekstima isl (iz 1973. mislim) i koju svakako poznajem bolje od tebe.
Drugo, tvoja religija nije jedina na svetu i tvoja uverenja su tvoja privatna a svakako ne opštevažeća, dakle ne zauzimaj nikad ex cathedra stav sa mnom; to apsolutno nikom ne dozvoljavam, osim kad sam pitam u akademskom kontekstu, a ne u smislu nečijih privatnih verskih ubeđenja. A i tad ljudi koji objašnjavaju, profesori univerziteta isl ne čine ex cathedra, nego kolegijalno.
Treće, sumnjam u tvoj navodni smisao za humor, ali to stvarno nije ni bitno.
Ako zaista ne znam nadam se da ce mi oprostiti a ako li znam opet se to isto nadam jer mozda nisam obavio svoj zadatak najbolje sto mogu...to je i problem s tobom...previše ozbiljno shvatatš Bibliju...naročito Stari Zavet... Nadam se da će ti pravi Bog oprostiti jer ne znaš šta radiš...![]()
Sve su se te zrtve prinosile u razlicitim prigodama i uslovima. To sto nam je trenutno reper jeste zrtva koja je prihvacena a to je Aveljova zrtva. Ako je ona bila dakle prihvacena to znaci da je bila u skladu sa Bozjom voljom u smislu vremena kada se trebala prinositi i same prigode.Imaš ti još prinošenja Božjih žrtvi u Bibliji u obliku životinja. Imaš žrtve okajnice, žrtve pokajnice i tako to.
Mislim šta reći? Tog Boga je izmislio narod koji je pre tog božanstva obožavao boga Moloha kome su žrtve bila žive spaljene bebe.
Бога нико није измислио, већ се Бог јавља Аврааму и многим другима.Mislim šta reći? Tog Boga je izmislio narod koji je pre tog božanstva obožavao boga Moloha kome su žrtve bila žive spaljene bebe.
Naravno da jesu. Pre Boga ljudi su izmislili bogove i boginje.Бога нико није измислио, већ се Бог јавља Аврааму и многим другима.
Мојсије, Авраам и други су остварили сусрет са Богом, то није исто као ово о чему ти пишеш.Tog Boga je izmislio narod koji je pre tog božanstva obožavao boga Moloha kome su žrtve bila žive spaljene bebe.
Otkud znaš? Napisali oni ? Pa i osnivač mormona je sreo Isusa, po njegovim rijecima. Jel mu vjeruješ?Мојсије, Авраам и други су остварили сусрет са Богом, то није исто као ово о чему ти пишеш.
Не верујеш Старом Завету ?Otkud znaš? Napisali oni ? Pa i osnivač mormona je sreo Isusa, po njegovim rijecima. Jel mu vjeruješ?
Nebitno sta ja vjerujem. Ali ne mozes kao argument za svoje tvrdnje koristiti: "to piše u Bibliji".Не верујеш Старом Завету ?