Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Deset Novakovih saveta za jačanje imuniteta u borbi protiv korona virusa

V. B. 13. marta 2020. 13:13

Novak-imunitet-1-750x430.jpg


Najbolji teniser sveta zna mnogo kada je u pitanju zdrava ishrana i jak imunitet i odlučio je da sve to podeli sa vama.

Novak Đoković je svestan sa kakvim problemom se svet suočava zbog korona virusa, a pošto je poznato da mnogo zna kada je u pitanju zdrava ishrana i imunitet, on je dao korisne savete, koji mnogima mogu da pomognu kada je u pitanju prevencija od korona virusa, koji preti čitavom svetu.

Zbog korona virusa su otkazani brojni sportski događaji, takođe i teniska dešavanja širom sveta bar za narednih šest nedelja, pa će Novak biti u prilici da bude sa svojom porodicom tokom najkritičnijeg perioda.

Novak je imao sreću da sa svojim timom uhvati jedan od poslednjih letova iz Amerike za Evropu, usled zatvaranja granica, a dan kasnije, za Telegraf je dao savete kako se treba ponašati i šta treba raditi kako bi ojačali imunitet i organizam i smanjili rizik od dobijanja korona virusa.

Ovo su njegovi glavni saveti za sve:


Uvećajte unos vitamina C i cinka. Preporučeno je između 5 do 7 grama dnevno bitamina C, a može i do 10. Ukoliko nađete tečni cink, bolje je nego u drugoj formi. U slučaju da ne nađete tečni cink, i u pilulama je dobro uzimati 3 do 4 puta veću dozu nego uobičajeno preporučene doze.

Svakodnevno ujutru na prazan stomak piti toplu vodu sa limunom i malo morske soli (opciono dodati i đumbir i sveže listove nane). Toplu vodu sa limunom piti još nekoliko puta u toku dana. Preporučljivo je na prazniji stomak.

Piti što više zelenih sokova i šejkova sa zelenim lisnatim povrćem (peršun, spanać, kelj…). Zeleno lisnato povrće stvara alkalnu bazu u telu, što uništava patogene i viruse koji opstaju u kiseloj sredini.

– Kiselu sredinu izaziva nezdrava brza hrana, stres, briga, ljutnja, napici sa puno rafinisanog šećera, mlečni proizvodi itd.

– Preporučljivo je konsumirati mali deo čena belog luka u kašičicu meda sa cimetom. Takođe, ulje od divljeg origana, đumbir, kajen paprika (vrsta ljute papričice).

Koloidna srebrna voda je izuzetno delotvorna za imunitet i borbu protiv otrova koje imamo u telu.

Razne vrste čajeva i svežeg bilja su uvek dobrodošli. Pogotovo rtanjski čaj i čaj od hibiskusa.

– Provoditi određeno vreme na svežem vazduhu u prirodnom ambijentu (parkovi, šume, jezera, reke, more, plaža, planina, brda…) koji nas isceljuje i puni organskom, životnom energijom, koja je presudna za život u izobilju zdravlja i dobrobiti duše, uma i tela.

– Raditi vežbe svesnog disanja jer na taj način uspostavljate emotivni i mentalni sklad i mir koji vam dozvoljava da se lakše nosite sa brigama, strahovima i neizvesnostima. Takođe vam uravnotežuje metaboličke procese ključne za optimalno zdravlje.

Što više se smejati, uživati u muzici koja vas ispunjava i čini srećnim. Biti okružen dragim ljudima sa kojima osećati veliko prisustvo ljubavi, blagostanja i radosti.

(Telegraf.rs)
 
ŠOKANTAN PORAZ Novak Đoković ispao u četvrtfinalu, rival - jedan od najvećih svih vremena

AUTOR: Alo.rs/ F.R. DATUM I VREME: 17.03.2020. 17:46

Prvi reket sveta Novak Đoković nije se plasirao u polufinale turnira najboljih sportista na svetu, koji pravi američki Bličer report.

gilip%20EPA%20Ali%20Haider_1000x0.jpg




U četvrtfinalu ga je izbacio fudbaler Leo Mesi, hodajuća legenda Barselone.

U prethodnim kolima je srpski teniser izbacivao mladog supertalenta Pari sen Žermena Kilijana Mbpaea, te NFL MVP-a Lamara Džeksona iz Baltimor Rejvensa.

<img class="editorPlugin"
ge.jpg


Preostale polufinalne parove čine Leo Mesi-Janis Adetokunbo i Kristijano Ronaldo-Lebron Džejms.

P.S. Sve je totalno budzeno, ali takvo je otprilike u originalu. Isto se odnosi i na gornji clanak.
 
574047_navijaci-liverpula-ap-manu-fernandez_ls.jpg

sjajno

DA SE NAJEŽIŠ I RASPLAČEŠ... Cela Evropa je jutros u 8:45 slušala OVU navijačku pesmu - svi protiv korone! (VIDEO)


"Nikada nećete koračati sami"

Objavljeno: 20.03.2020. 12:07h



Pandemija koronavirusa praktično je zaključala Evropljane u vlastite domove, trpe sve grane života, a pogotovo sport koji razveseljava široke mase.

Ljudi su, međutim, i u ovim teškim trenucima ujedinjeni putem kampanja i poruka preko medija i društvenih mreža, a jedna takva oduševila je stanovnike Starog kontinenta.



Ovaj petak u 8:45, na inicijativu Evropske radiodifuzijske unije (EBU) na više od 180 radijskih stanica Evrope svirala je legendarna pesma Geriija & The Pacemakersa "You'll Never Walk Alone".

Himna Liverula je imala jasnu poruku: niste sami i u ova teška vremena
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top