Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Objasni. Nisam gledao film.

U prvom delu vise je objasnjavano kako se snima dokumentarni film. Naravno uz obilato pokazivanje njegove neobuzdane prirode, protiv koga je sve na terenu i oko njega. Sudije, snimatelji, publika cak i sajla i mrezica. Narocito su prikazane i potencirane svadje sa sudijama - "ti ne vidis ni svoje pertle, a ne loptu, skini naocare da bolje vidis, ja sam se za ovo izborio, a tebe su izvadili iz sesira, sidji i pokazi mi trag (po hiljadu puta)" i poneki komentar koji ovde "nije za upotrebu". Pokazano je da je, prakticno, jedini teniser koji je nervozu i negativna osecanja pretvarao u motivaciju i pobedjivao. Drugi deo je skraceni prikaz finala R.G. 1984-te protiv Lendla koje je izgubio 2:3 posle vodjstva od 2:0. Za kraj je ostavljena njegova izjava - parafraziracu. "Kad pomislim na taj mec osetim neku muku u stomaku. Taj mec bi, da sam ga dobio, promenio moj zivot. Toliko mi je sve to mucno i tesko da sa R.G. ne mogu cak ni da komentarisem meceve". I sve u tom stilu. Naravno ima jos dosta toga sto se, tako brzo posle gledanja, covek i ne seca.
Bas me podseca na nesto i nekoga.

Đoković je bolji od Rafe i Rodžera po uspešnosti protiv najboljih na svetu.
Ne samo kada se radi o direktnim duelima, a protiv obojice ima bolji učinak,
već i kada se gledaju svi mečevi protiv Top 10 tenisera:

Đoković:

Učinak protiv igrača izvan Top10: 699-90 (88,59% pobeda)
Učinak protiv Top-10 igrača: 212-97 (68,60%)

Nadal

Učinak protiv igrača izvan Top10: 819-108 (88,34%)
Učinak protiv Top-10 igrača: 171-92 (65,01%)

Federer

Učinak protiv igrača izvan Top10: 1018-148 (87,30%)
Učinak protiv Top-10 igrača: 224-123 (64,55%)

Đoković pritom ne samo da trenutno ima niz od 21 pobede, već je to ostvario uz čak
sedam trijumfa nad igračima iz Top 10 - dvaput je savladao Monfisa, a po jednom
Federera, Medvedeva, Nadala, Cicipasa i Tima.

Ono što je posebno impresivno, to je da mu je trenutni niz od 21 trijumfa tek sedmi najbolji u karijeri:
22 uzastopne pobede ostvario je na prelasku iz sezone 2012 u 2013.
22 pobede je ostvario 2018.
23 2015. godine
28 najpre krajem 2013. i početkom 2014. godine
28 potom i 2015
43 je nanizao u završnici 2010. i na startu 2011.

Poslednja izmena:
87530944_186747855947973_4319910813728305207_n.jpg

"ŠUŠKA SE DA NOVAK I DALJE KLIZI!" Pogledajte urnebesnu montažu zvaničnog ATP naloga, planeta još ne može da dođe sebi od ludog poteza! /VIDEO/
Planeta ne prestaje da govori o ludom potezu Srbina. U jednom momentu protiv je proklizao i gotovo sa zemlje odigrao povratni udarac. To se danima vrti po svim društvenim mrežama, a onda je zvanični nalog ATP-a objavio ovu urnebesnu montažu: I zaista izgleda sjajno, a na kraju je Novak skliznuo i u vasionu. Ili se uzdigao do zvezda? Možda vas zanima:

https://www.kurir.rs/sport/tenis/3420385/federer-ne-igra-ali-pise-istoriju-tenisa...

Medjutim!

05.03.2020. • 15:33 Srbija Danas
ĐOKOVIĆ SE NE ZAUSTAVLJA: Novak NAPADA rekord star 15 godina!

Srpski as zacrtao sledeći cilj.

Osvajanjem turnira u Dubaiju, Novak Đoković je došao do 18. pobede od početka godine! Najbolji svetski teniser do sada je upisao sedam pobeda protiv igrača iz TOP 10 sa ATP liste, a u tom nizu padali su: Francuz Gael Monfis, Rus Danil Medvedev, najveće rivale Rafaela Nadala i Rodžera Federera, zatim finalistu Australijan opena Dominika Tima (Austrija) i Grka Stefanosa Cicipasa.

Nole je već sada nadmašio lični rekord, pošto je najduži niz pobeda nad igračima iz Top 10 ostvario između 2015. i 2016. godine, kada je ostvario 17 trijumfa zaredom.

Naredni cilj Đokovića je napad na rekord koji drži Rodžer Federer. Švajcarac je zabeležio 24 uzastopne pobede protiv TOP 10 tenisera ATP liste, a to je ostvario između 2003. i 2005. Priliku da se približi pomeranju granica, Novak će imati na narednom Mastersu u Indijan Velsu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back