Šok pred Rolan Garos: Federer se povukao!
Gotovo je milo moje. Nazalost.
Problemi sa kolenom i leđima naterali su najtrofejnijeg tenisera na svetu na odluku koju je danas ekskluzivno objavio "Basler Zeitung".
Rodžer Federer (34) prekinuće impresivan niz od 65 uzastopnih nastupa na gren slem turnirima!
Zbog operacije kolena, koju je obavio početkom februara, na koju su se nadovezali problemi s leđima, vlasnik 17 gren slem turnira doneo je odluku da se povuče sa Rolan Garosa koji počinje naredne nedelje, 22. maja.
Pokušao je da zaigra prošle nedelje na Mastersu u Rimu, na startu je nadigrao Andreja Zvereva, ali već u narednom kolu izgubio od Dominika Tima, tako da je Rolan Garos krajem maja dočekao sa samo pet odigranih mečeva od kraja januara. Ne verujem da bi nesto postigao (do sada samo pet odigranih meceva), ali ipak ce svakom iskrenom ljubitelju tenisa nedostajati.
1. Original postavio coco bill
Gledao sam i taj meč, Rodžer je još "rovit", vidi se da nije dugo igrao jer mu je kretanje bilo za nijansu slabije, a to je dovoljno da se prave greške na forhendu koje inače ne pravi.
Biće on ok na RG, ima dosta vremena da treningom dotera neke sitnice. Kod njega će sve zavisiti od žreba. Ako mu u prvoj sedmici žreb bude naklonjen moći će da uđe u pravi ritam za drugu sedmicu.
Rekoh ja: Ma mnogo, mnogo toga treba da mu se skocka. Narocito ono sto vise nikad nece da moze. Jedno 10-12 godina manje. Sve meceve koji idu po zici uvek izgubi. Takve je nekad najcesce dobijao. Mladost odnosno starost su cudo.
Najbolji trening su mecevi, a on vise nema snage da ih igra dovoljno.