Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dule, nemoj moj sarkazam da uzimaš kao realnu mogućnost.

Pa Nole će biti sve stariji i sve sporiji, što će direktno uticati na njegove rezultate, jer je defanzivac, i lomi protivnike dugim razmenama.

Nisam pakostan, nego to je činjenica. Kao što današnji Nadal nije ni blizu onog Nadala iz 2009 ili 2010 (ranije dostigao zenit), tako ni današnji Nole nije onaj iz 2011, makar koliko da mu je konkurencija ojađena. A već se dešavalo da ga Veseli glatko pobedi, ili da ga Beluči demolira u jednom setu kad mu je dan... U skorije vreme možemo da očekujemo više takvih mečeva.

Nisam se ja obazirao na tvoj sarkazam nego bas na cinjenice. Potpuno se slazem sa tvojim misljenjem da Nadal nije onaj stari. Potpuno se slazem i da Nole nije onaj stari (iz 2011.). On je jos jaci. On je Nole iz 2015.(i jos dugo ce biti takav) koji je osvojio brdo titula. Dva - tri losa meca u ovoj godini apsolutno ne znace nista. U odnosu na njegove prave ovogodisnje ciljeve ti turniri su potpuno nebitni. Ciljevi su: sva cetiri G.S., zlata na Olimpijadi (pojedinacno i dubl), Sinsinati i zavrsni masters. Sve ostalo je - moze, ali i ne mora. Sto rekao O. Mlakar: "Da, ali nije bitno". Kako danas igra, a nema razloga da u narednom period igra losije, to ce i ostvariti.
Sto se duzine trajanja tice, trajace bar koliko i Federer. Stil mu nije satiruci kao Nadalov, nije sklon povredama kao ni Federer (koji je ipak malo kuburio sa ledjima zbog cega je oslobodjen sluzenja vojnog roka), a i dobrog je zdravstvenog stanja. Uz sve to manje ce ga trositi konkurencija. Ako je Federer toliko trajao uz onu konkurenciju kako nece on uz ove "nove klince" koji, sva je prilika, ce i ostati samo "klinci". Sto rece onaj nas novinar - kad do sad (25-26 godina) nisu uradili prakticno nista, nece ni posad.

Poslednja izmena:
sp-tipsarevic_620x0.jpg

Poslije poraza u singlu Janko u paru sa Manuelom Penom Lopezom savladao hrvatsko-poljski tandem Sančić/Kovalčuk sa 4:6, 7:5, 10:4

http://sport.blic.rs/tenis/djokovic...skim-cipelama-odlucuje-sta-je-klizavo/18lzles

“Nisam tražio od sudije da odloži meč, već da napravi pauzu. Sudija je znao da neće više padati kiša, dakle, mislim da je mogao da napravi pauzu. Zamalo da uganem članak tri puta. Na njemu je da odluči, za mene je smešno da sudija u gradskim cipelama odlučuje šta je klizavo a šta nije. Mi smo ti koji trčimo i možemo da se okliznemo”, rekao je Đoković.

Možeš ti, velemajstore, da zaobiđeš Rim ako ti se ne sviđa :lol: ... i Madrid je preživeo što te nije gledao par godina, pa si se pokunjen dovukao po novu porciju zvižduka.

Koga nema bez njega se može.. on u poslednje vreme nije konstantan u završnicama turnira, teško da trenutno drži neku gledanost.

:lol:

FedEx Performance Zone: Best Clay-Court Records | ATP ...
ATP World Tour
Andy Murray has been the best performer on clay over the past 52 weeks, with Rafael Nadal and Novak Djokovic close behind.

E tugo moja. Na koje niske grane je pao tenis kad Mari po FedEx-u ima najbolji skor na sljaci. A, bajagi, Nadal se opet "vratio u staru formu". Tuga tugina. Ma ima Nole da ih pocisti na Garosu samo tako.

http://sport.blic.rs/tenis/novak-djokovic-kroz-sport-mogu-da-pokazem-karakter-i-snagu-srba/tvejwkh

"Čast je i privilegija to što predstavljam moju zemlju gde god da idem. Kao teniser, mogu da budem i primer mnogoj srpskoj deci, ali i deci širom sveta. Mnogo mi znači ta uloga, jer je moja zemlja prošla kroz velike patnje u prošle tri decenije. A sport je jedan od najboljih načina da svoju zemlju predstavie na drugačiji način, u drugačijem svetlu. Kroz sport, mogu da pokažem karakter, snagu Srba. A ta snaga nam je pomogla da prođemo kroz bolan period rata i sankcija. Ponosan sam što sam Srbin. Ponosan sam što me moj narod vidi i kao uzor za svoju decu. Uvek pokušavam da imam to na umu. Jer, to donosi veliku odgovornost. Stalno pokušavam da budem svestan da šta god radim na terenu i van njega - to može da utiče na svakoga", rekao je, između ostalog, Đoković za "Figaro".

Murray najtezi zreb,Nol prelak ali ga zato Rafa ceka u polufinalu :mrgreen:

Bas vala. Malo si mi presiguran za tog Nadala (F. Fognini [32], D. Thiem [13], D. Goffin [12], Jw. Tsonga [6]), a ima tu, mozda, jos po neka "mlada" mina - Zverev.
Nole do finala dolazi odmoran pa cak i ako ga tu, mozda, saceka Mari, nece mu moci nista. Stvarno velika sansa da ove godine osvoji Garos.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back