Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma da, Fed se blamira... Drugi na svetu u 34. godini, osvojio Sinsinati, igrao finala Vimbldona, Indijan Velsa i Rima, 4 "manje" titule, i dalje koliko-toliko najozbiljniji rival Novaku u zadnje 2 sezone... A i sto bi se povlacio? Pa to mu je strast koja ga i dalje pokrece, obozava covek tenis, osvojio skoro sve zivo, drzi gomilu rekorda i sad moze potpuno opusteno da igra. A i zaradjuje opasnu lovu.

Da, ali nepobitna je cinjenica da on ide od turnira do turnira i ceka da mu Nolo baci mrvice sa svog stola. Tako je Sinsi osvojio samo zato sto je Nolo bio umoran.

Zato kazem da Nolo treba da ode kao vladar a ne kao nekakva grbava dvorska luda.

Ma da, Fed se blamira... Drugi na svetu u 34. godini, osvojio Sinsinati, igrao finala Vimbldona, Indijan Velsa i Rima, 4 "manje" titule, i dalje koliko-toliko najozbiljniji rival Novaku u zadnje 2 sezone... A i sto bi se povlacio? Pa to mu je strast koja ga i dalje pokrece, obozava covek tenis, osvojio skoro sve zivo, drzi gomilu rekorda i sad moze potpuno opusteno da igra. A i zaradjuje opasnu lovu.

Svaka ti je na mestu.

ce4c92d121c1.gif.pagespeed.ce.vUti022aQx.gif

MAJSTORE opet te POBJEDE vole ...
hearts.gif

- - - - - - - - - -

MAJSTORE opet te POBJEDE vole ...Novace - Nole...
hearts.gif

Prijatelju, ne znam sta si ti gledao... Rekao bih, ipak, da te kao Nadalovog navijaca, i dalje boli poraz od Fonjinija :mrgreen:. Taj-brejk je skoro neminovnost protiv Iznera. Prvi taj-brejk Fed je odigrao sjajno i dobio sa nulom. U drugom, Izner je imao dobru sansu ali je tada poklekao a Rodzer znalacki iskoristio. Zadnja 2 poena u tom setu su bila fenomenalna.Znaci, kada je bilo najvaznije, najbolje je odigrao. Ne kazem da je Rodzer igrao briljantno ali 55 vinera i 16 gresaka su ipak za respekt. A Izner uopste nije lose odigrao , 53 vinera, (dobro, i 34 greske) i standardno zajeban servis, i prvi i drugi.

Kao prvo poslednji sam covek koji bi mogao da navijam za Rafu (ne znam zasto to mislis). O mecu Nadal - Fonjini ne znam nista sem da je Fonjini dobio. Mozda to kod mene radi Frojd (podsvest) jer Federer, za koga priznajem da navijam, ima onoliko los skor protiv njega. Sto se Federera tice, da si ovde duze, znao bi da sam tu "domaci izdajnik i strani placenik".
Ja stvari skoro uvek pamtim nacelno, u globalu, pa zato nekad u pojedinim slucajevima, pojedinostima, delujem protivrecno ili netacno ili neiskreno. Tako i sto se tice taj-brejka tice nisam diskutovao bas o konkretnom igracu (jesam o onom drugom taj-brejku koji je ipak, posteno govoreci, morao da dobije, a nesretno ga izgubio) nego nacelno o taj-brejku u kome jedan vrh mreze ili milimetarski aut znace set. Uvek cu pamtiti ("evo kako laze da ne pamti pojedinosti") onaj taj-brejk Delpa i Federera u Americi koji je dobio Delpo sa (cini mi se) 7:5 (drugi set). Federer dobio prvi i treci set pa da je dobio ovaj taj-brejk (uz malo srece mogao) osvojio bi tu Ameriku sa 3:0, a ovako je izgubio sa 3:2.
Sto se tice Federerove statistike ona je za njega u ovom mecu bila fenomenalna. Da on napravi samo 16 gresaka u tri seta je prosto neverovatno. Mnogo cesce je skoro obrnuto. Upravo ga veliki broj nepotrebnih neiznudjenih gresaka (i to onih kad lopte izlaze i iz dubl polja) totalno upropastava. Valjda se malo uplasi kad igra protiv onih najboljih pa pocne da "juri" coskove i linije. Iako ga ne ide on nastavlja da siluje i naravno gubi. Pored toga ima jako los procenat osvojenih brejk lopti pa cak i jedan njegov los servis gem (a ima ga prakticno svako) znaci i izgubljen set. I to bude to. Ode ceo mec. I samo cekam i plasim se kad ce taj mec da dodje. Naravno sto vise turnir odmice taj mec je verovatniji. Kako se blizi kraj nekog turnira tako Nole podize formu i igra sve bolje, a Federer svoj najbolji mec odigra mnogo rano.

Da, ali nepobitna je cinjenica da on ide od turnira do turnira i ceka da mu Nolo baci mrvice sa svog stola. Tako je Sinsi osvojio samo zato sto je Nolo bio umoran.

Zato kazem da Nolo treba da ode kao vladar a ne kao nekakva grbava dvorska luda.

Hajde da se, bolje je, tih prica o tome ko je, a ko moze postati, dvorska luda - ostavimo. Zakljuci za nekoga, za neke ljude, mogu biti i drugaciji od onih koje ti insinuiras. I eto ovde, kod netolerantnih ljudi, nepotrebnog belaja.

- - - - - - - - - -

MAJSTORE opet te POBJEDE vole ...
hearts.gif

- - - - - - - - - -

MAJSTORE opet te POBJEDE vole ...Novace - Nole...
hearts.gif

Rekoh li ja. Jedan set najvise. Mozda i dva ako Nole sme sebi da dozvoli taj luksuz (na G.S. gde se igra na tri dobijena seta).

Kazu Cesi:

Федерер игра четрнаести пут заредом на Финалnom mastersu
Шеснаест пута (mislim 17) Гранд Слам шампион Федерер је трећи играч на турниру Мастерс после светскog број један српског Новака Ђоковића и Марija.

"То је сјајно што сам se квалификоваo тако рано. Тешко је поверовати да је прошло 14 година за редом" kaze Federer.

Џорџ Боло, Копривнице
Јуче, 13:21 - Извештај
То је задовољство да га гледам! Данас, опет играо стрпљиво, са прегледом и готово беспрекорно! У кључним моментима (Тaj-brejk) показао шта краси најбоље играче .... велика концентрација и јакa психa!

Петар славуј, Черношице
Јуче, 10:11 - Извештај
Јарослав Естерак, Всетина данас, 10:05 - Пријавите познати играч који је већ легенда и вероватно најбољи играч у историји тениса. ___ Легенда је већ пре пет година, можда раније. Ретко ће тражити конкурента.

Јарослав Естерак, Всетин
Јуче, 10:05 - Извештај
Познати играч који је већ легенда и вероватно најбољи играч у историји тениса.

Verovatno nisam bas 100% tacan jer ceski jedva natucam. Ali sustinu cete vec shvatiti. Nesto "pustao" prakticno u "originalu".

Poslednja izmena:
Kazu Cesi:

Федерер игра четрнаести пут заредом на Финалnom mastersu
Шеснаест пута (mislim 17) Гранд Слам шампион Федерер је трећи играч на турниру Мастерс после светскog број један српског Новака Ђоковића и Марija.

"То је сјајно што сам se квалификоваo тако рано. Тешко је поверовати да је прошло 14 година за редом.

Џорџ Боло, Копривнице
Јуче, 13:21 - Извештај
То је задовољство да га гледам! Данас, опет играо стрпљиво, са прегледом и готово беспрекорно! У кључним моментима (Тaj-brejk) показао шта краси најбоље играче .... велика концентрација и јакa психa!

Петар славуј, Черношице
Јуче, 10:11 - Извештај
Јарослав Естерак, Всетина данас, 10:05 - Пријавите познати играч који је већ легенда и вероватно најбољи играч у историји тениса. ___ Легенда је већ пре пет година, можда раније. Ретко ће тражити конкурента.

Јарослав Естерак, Всетин
Јуче, 10:05 - Извештај
Познати играч који је већ легенда и вероватно најбољи играч у историји тениса.

Verovatno nisam bas 100% tacan jer ceski jedva natucam. Ali sustinu cete vec shvatiti. Nesto "pustao" prakticno u "originalu".

E tako. Na to sve sam im odgovorio i češki i srpski. :manikir:

- - - - - - - - - -

RvBGXq8.png

Ali stalno Fedjo gledaš Noletu u ledja. Išamaraće te na UO ako uopšte dodješ do finala.

Srpski deo ne moram da prevodim. :manikir:

E tako. Na to sve sam im odgovorio i češki i srpski. :manikir:

- - - - - - - - - -

RvBGXq8.png

Ali stalno Fedjo gledaš Noletu u ledja. Išamaraće te na UO ako uopšte dodješ do finala.

Srpski deo ne moram da prevodim. :manikir:

Sto se tice prvog dela tu se slazemo. Poslednju recenicu mogao si da izostavis. Ako je razumeju steci ce pogresan utisak o vaspitanju srpskog naroda. Nekako nam ne prilici. Bar ne vecini.

Hoćeš da ja tebi uslikam šta oni sve jedno drugome kažu? Ovo što sam im zalepio je desetina. Inače, oni i bez ove psovke o nama (Balkancima) ne misle baš ništa lepo.

Hm. Nazalost znam. Zato se i moramo truditi da tu ruznu sliku promenimo. Vidi samo koliko se Nole trudi da nas predstavi u lepsem svetlu. Tako treba. I uspeva mu. Mnogi na nas sada gledaju drugim ocima.

Hm. Nazalost znam. Zato se i moramo truditi da tu ruznu sliku promenimo. Vidi samo koliko se Nole trudi da nas predstavi u lepsem svetlu. Tako treba. I uspeva mu. Mnogi na nas sada gledaju drugim ocima.

Ja nisam taj tip. Nije mi u krvi da budem "političar". I neću da menjam ničije mišljenje o nama na veštački način. Ima da im svima jébem mamicu pa da izbegavaju susrete sa nama. I u RL ovde se tako ponašam. Onog momenta kada im popustiš počinju da te jašu. Ovako me više poštuju. Naravno iz straha da im se ne najébem mamice lično. Nema tu spasa.

Ali umem da budem jako fini sa onima koji nas poštuju i cene. :ok:

Hoćeš da ja tebi uslikam šta oni sve jedno drugome kažu? Ovo što sam im zalepio je desetina. Inače, oni i bez ove psovke o nama (Balkancima) ne misle baš ništa lepo.

Jel me vi zezate? Koga boli dupe kako nas neko vidi? Pa mi smo za njih kraljevska rasa, najbolje da nas mnogo potresa sta neko misli o nama =)) Oni treba jos 7 zivota da zive da se kvalifikuju da budu Srbi.

Ja nisam taj tip. Nije mi u krvi da budem "političar". I neću da menjam ničije mišljenje o nama na veštački način. Ima da im svima jébem mamicu pa da izbegavaju susrete sa nama. I u RL ovde se tako ponašam. Onog momenta kada im popustiš počinju da te jašu. Ovako me više poštuju. Naravno iz straha da im se ne najébem mamice lično. Nema tu spasa.

Ali umem da budem jako fini sa onima koji nas poštuju i cene. :ok:

Vazi. Ti zivis tamo i sa njima pa najbolje znas.

- - - - - - - - - -

Jel me vi zezate? Koga boli dupe kako nas neko vidi? Pa mi smo za njih kraljevska rasa, najbolje da nas mnogo potresa sta neko misli o nama =)) Oni treba jos 7 zivota da zive da se kvalifikuju da budu Srbi.

Ma sto se mene tice ni mene mnogo ne interesuje, ali interesuje ove sto su navalili da nas vode tamo. Sto se mene tice voleo bih da tamo nikad ne stignemo. Mislim da ovo nije neki "politicki" Forum pa predlazem da ovde po tom pitanju zavrsimo diskusiju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back